Νέα

Μαζική έφοδος στα τραπεζικά γκισέ - 7η Δεκεμβρίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα helios747
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 224
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θα ανταποκριθούν οι Ευρωπαίοι στο κάλεσμα να αποσύρουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις στις 7 Δεκεμβρ

• ναι

Ψήφοι: 16 19,0%
  • οχι

Ψήφοι: 68 81,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    84

Επισκέπτης
3) Ελεύθερες οι καταθέσεις…

Kύριε Στούπα, καλησπέρα.

Με αφορμή το άρθρο σας χθες σχετικά με το άνοιγμα καταθετικου λογαριασμού σε τράπεζα του εξωτερικού και τη μεταφορά χρημάτων σε αυτή, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ποινή για το γεγονός ότι μεταφέρονται χρήματα από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Άκουσα ότι φορολογούν το ποσό με 5% στην περίπτωση που θέλω αργότερα να τα φέρω πίσω και με 8% αν θέλω να τα αφήσω εκεί μόνιμα.  Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτό ισχύει και για χρήματα που είναι νόμιμα, δηλαδή για χρήματα από την δουλειά μου και από ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή για χρήματα που δεν είναι "μαύρα".

Από όσα ξέρω υπάρχει ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρκεί κάποιος να μπορεί να αποδείξει από που προήρθε το ποσό των χρημάτων και δεν βλέπω για ποιο λόγο το κράτος να μπορεί να φορολογήσει το κεφάλαιο αυτό.

Θα ήθελα παρακαλώ την γνώμη σας επί αυτού του θέματος

Σας ευχαριστώ

Ν.Κ 

Απάντηση: Δεν υπάρχει κάποια ποινή ούτε για έξοδο ούτε για είσοδο. Ο φόρος που αναφέρεται αφορά «επίσημο» ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σίγουρα αν δεν μπορείτε να αποδείξετε το πόθεν έσχες των χρημάτων αυτών θα αντιμετωπίσετε προβλήματα, καθώς το κράτος έχει κάθε δικαίωμα να εξαντλήσει τα νόμιμα μέσα που διαθέτει. Όπου και αν είναι τα χρήματά σας δεν πρέπει να ξεχάσετε να πληρώνετε εδώ τους φόρους των τόκων.

Πηγή:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Τηλεφωνικα δεν παιρνουν εντολες!!  ;)

στην τράπεζα που συνεργάζομαι απο χρόνια είναι καθιερωμένη πρακτική στο private  banking και στον συγκεκριμένο τραπεζλιτη που με εξυπηρετεί ..

και αν θες να μάθεις η τηλ εξυπηρέτηση δεν ειναι ελληνικό φαινομενο ... και στην Ιταλία και στην Αυστρία δινεις εντολές μέσω κλειδαρίθμου για τις κινήσεις σου ...

απο αρκετά χρόνια ...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Πόσα πληρώνεις ετησίως για φύλακτρα δεν μας είπες.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καταθέσεις στην Ελβετία σημαίνει ντε και καλά και φύλακτρα.

παντως μια θυριδα σε ελληνικη τραπεζα κοστιζει περιπου 60 ευρω το χρονο!
Εξαρτάται από το μέγεθος.

Υπάρχει υπογραφή σχετικής σύμβασης στην Ε.Ε. λέμε. Αν δεσμευθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελλάδα, το Ελληνικό δημόσιο θα ζητήσει και από τις ευρωπαϊκές τράπεζες το ίδιο, και έχει το δικάιωμα να το κάνει.
Πηγούλα?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Eπειδή το θέμα χθες είχε γίνει λίγο προσωπικό και αυτό όντως δεν είναι καλό, θα αναφέρω μια τελευταία φορά την άποψή μου και δεν θα επανέλθω.
ΑΚΡΙΒΩΣ τα χρήματα που είναι νόμιμα πιστεύω πως δεν αξίζει τα τα έχει κανείς κρυμένα στην Ελβετία και να πληρώνει για να του τα φυλάνε. Αν βέβαια προέρχονταν από εμπόριο όλπων ή ναρκωτικών, δεν θα υπήρχε άλλη λύση.

Και λέω πως δεν αξίζει να τα έχει τα λεφτά κανείς να κάθονται (και να πληρώνει κι από πάνω!), διότι με απλές, λίγο έξυπνες και αρκετά ασφαλείς κινήσεις τα λεφτά μπορούν ΑΝΕΤΑ να έχουν μια ετήσια απόδοση 10%. Αν δεν ξέρει κανείς ΠΩΣ γίνεται αυτό, οι τράπεζες έχουν ειδικούς συμβούλους να σου προτείνουν λύσεις (βέβαια πρέπει να έχεις και ένα ποσό κατατεθειμένο, δεν γίνεται με 10.000 π.χ. να ασχοληθούν με κάποιον).
Στα πλαίσια αυτών των κινήσεων τα χρήματα διασπείρονται, οπότε ένα ποσοστό βρίσκεται anyway, στο εξωτερικό. Σε αμοιβαίο κεφάλαιο χρηματιστηρίου Ινδίας ή Βραζιλίας π.χ. ή πετρελαίου, αγροτικών προϊόντων, κλπ. ΑΥΤΑ τα ποσά ΔΕΝ βρίσκονται σε Ελληνικές τράπεζες, αλλά έχουν θεματοφύλακες ξένους οίκους και ΔΕΝ δεσμεύονται (διότι δεν ανιχνεύονται), παρά μόνο όταν τα ρευστοποιείς (επειδή έχεις αποκομίσει κέρδος) και μέχρι να τα επανεπενδύσεις.

Συμπερασματικά.
Αν κάποιος έχει οποιοδήποτε ποσό και θέλει για να αισθάνεται ασφαλής να το "θάψει" σε Ελβετική τράπεζα (όπως παλιά οι πειρατές έθαβαν τους θηαυρούς τους), ας το κάνει.
Εγώ προτιμώ να το "επενδύω" (σιγά τις επενδύσεις, σπέκουλα είναι!) για να κερδίζω.

Αν ποτέ γίνει δέσμευση των καταθέσεων των Ελληνικών Τραπεζών, θα μου δεσμεύσουν για κάποιο χρονικό διάστημα όσα χρήματά μου βρίσκονται σε εδώ καταθέσεις (όχι τα άλλα) και δεν θα τα κάνω ότι θέλω εγώ, αλλά ότι θέλει το Ελληνικό κράτος (Ξέρουμε τί θα τα θέλει. Να τα έχει εγγύηση για να πάρει χαμηλότοκο δάνειο τα θέλει.) Δεν θα μου δίνουν τόκο (ίσως 0.1% συμβολικό) και θα μου επιτρέπουν να σηκώνω ένα μικρό ποσό κάθε τόσο. Σε κάθε περίπτωση όμως και πάλι δικά μου θα είναι, κάποτε (Αν δεν πεθάνω στο μεταξύ. Μετά θα τα πάρουν τα παιδιά μου). Δεν θα μπορώ απλά να τα "επενδύω" όπως κάνω τώρα. Όμως αν τα "θάψω" σε Ελβετική τράπεζα δεν μπορώ έτσι κι αλλιώς! Και ΠΟΤΕ άραγε θα αισθανθώ σίγουρος για να τα επαναπατρίσω; Μήπως την πάθω σαν τους πειρατές και τα αφήσω για πάντα εκεί να κάθονται;
"Ναι αλλά αν τα ευρώ γίνουν δραχμές θα χάσουν 30-40% της αξίας τους!" Ναι θα χάσουν, αλλά δεν θεωρώ το σενάριο της επιστροφής στη δραχμή πιθανό. Επί πλέον αν ολόκληρη η οικονομία πάει στο διάολο και τα ακίνητά μου επίσης θα χάσουν ίσως και παραπάνω! (Από που προκύπτει πως ένα σπίτι 300 τ.μ σε οικόπεδο 1.000 στη Δροσιά είναι λογικό να κοστίζει 800.000; Παλιότερα και περισσότερο!) Οπότε να πουλήσω και το σπίτι μου και να πάω τα λεφτά στην Ελβετία;
Ή μήπως να τα φάω όλα, τσακ μπαμ, σε ταξίδια, στα μπουζούκια, στις πουτάνες, σε ρούχα και κοσμήματα της συζύγου (και της γκόμενας!) κλπ για να μην έχω και άγχος τί θα γίνει;  

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
ΑΚΡΙΒΩΣ τα χρήματα που είναι νόμιμα πιστεύω πως δεν αξίζει τα τα έχει κανείς κρυμένα στην Ελβετία και να πληρώνει για να του τα φυλάνε.
Δλδ, στην Ελβετία δεν γίνεται να έχεις λεφτά χωρίς να πληρώνεις φύλακτρα?

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Μονο για το ΤΤ, αξιζει η νησος

:think:

URL]]

Επισκέπτης
Eπειδή το θέμα χθες είχε γίνει λίγο προσωπικό και αυτό όντως δεν είναι καλό, θα αναφέρω μια τελευταία φορά την άποψή μου και δεν θα επανέλθω.
ΑΚΡΙΒΩΣ τα χρήματα που είναι νόμιμα πιστεύω πως δεν αξίζει τα τα έχει κανείς κρυμένα στην Ελβετία και να πληρώνει για να του τα φυλάνε. Αν βέβαια προέρχονταν από εμπόριο όλπων ή ναρκωτικών, δεν θα υπήρχε άλλη λύση.

Και λέω πως δεν αξίζει να τα έχει τα λεφτά κανείς να κάθονται (και να πληρώνει κι από πάνω!), διότι με απλές, λίγο έξυπνες και αρκετά ασφαλείς κινήσεις τα λεφτά μπορούν ΑΝΕΤΑ να έχουν μια ετήσια απόδοση 10%. Αν δεν ξέρει κανείς ΠΩΣ γίνεται αυτό, οι τράπεζες έχουν ειδικούς συμβούλους να σου προτείνουν λύσεις (βέβαια πρέπει να έχεις και ένα ποσό κατατεθειμένο, δεν γίνεται με 10.000 π.χ. να ασχοληθούν με κάποιον).
Στα πλαίσια αυτών των κινήσεων τα χρήματα διασπείρονται, οπότε ένα ποσοστό βρίσκεται anyway, στο εξωτερικό. Σε αμοιβαίο κεφάλαιο χρηματιστηρίου Ινδίας ή Βραζιλίας π.χ. ή πετρελαίου, αγροτικών προϊόντων, κλπ. ΑΥΤΑ τα ποσά ΔΕΝ βρίσκονται σε Ελληνικές τράπεζες, αλλά έχουν θεματοφύλακες ξένους οίκους και ΔΕΝ δεσμεύονται (διότι δεν ανιχνεύονται), παρά μόνο όταν τα ρευστοποιείς (επειδή έχεις αποκομίσει κέρδος) και μέχρι να τα επανεπενδύσεις.

Συμπερασματικά.
Αν κάποιος έχει οποιοδήποτε ποσό και θέλει για να αισθάνεται ασφαλής να το "θάψει" σε Ελβετική τράπεζα (όπως παλιά οι πειρατές έθαβαν τους θηαυρούς τους), ας το κάνει.
Εγώ προτιμώ να το "επενδύω" (σιγά τις επενδύσεις, σπέκουλα είναι!) για να κερδίζω.

Αν ποτέ γίνει δέσμευση των καταθέσεων των Ελληνικών Τραπεζών, θα μου δεσμεύσουν για κάποιο χρονικό διάστημα όσα χρήματά μου βρίσκονται σε εδώ καταθέσεις (όχι τα άλλα) και δεν θα τα κάνω ότι θέλω εγώ, αλλά ότι θέλει το Ελληνικό κράτος (Ξέρουμε τί θα τα θέλει. Να τα έχει εγγύηση για να πάρει χαμηλότοκο δάνειο τα θέλει.) Δεν θα μου δίνουν τόκο (ίσως 0.1% συμβολικό) και θα μου επιτρέπουν να σηκώνω ένα μικρό ποσό κάθε τόσο. Σε κάθε περίπτωση όμως και πάλι δικά μου θα είναι, κάποτε (Αν δεν πεθάνω στο μεταξύ. Μετά θα τα πάρουν τα παιδιά μου). Δεν θα μπορώ απλά να τα "επενδύω" όπως κάνω τώρα. Όμως αν τα "θάψω" σε Ελβετική τράπεζα δεν μπορώ έτσι κι αλλιώς! Και ΠΟΤΕ άραγε θα αισθανθώ σίγουρος για να τα επαναπατρίσω; Μήπως την πάθω σαν τους πειρατές και τα αφήσω για πάντα εκεί να κάθονται;
"Ναι αλλά αν τα ευρώ γίνουν δραχμές θα χάσουν 30-40% της αξίας τους!" Ναι θα χάσουν, αλλά δεν θεωρώ το σενάριο της επιστροφής στη δραχμή πιθανό. Επί πλέον αν ολόκληρη η οικονομία πάει στο διάολο και τα ακίνητά μου επίσης θα χάσουν ίσως και παραπάνω! (Από που προκύπτει πως ένα σπίτι 300 τ.μ σε οικόπεδο 1.000 στη Δροσιά είναι λογικό να κοστίζει 800.000; Παλιότερα και περισσότερο!) Οπότε να πουλήσω και το σπίτι μου και να πάω τα λεφτά στην Ελβετία;
Ή μήπως να τα φάω όλα, τσακ μπαμ, σε ταξίδια, στα μπουζούκια, στις πουτάνες, σε ρούχα και κοσμήματα της συζύγου (και της γκόμενας!) κλπ για να μην έχω και άγχος τί θα γίνει;  

φιλόλογε είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Dr, σ' αυτό έχει δίκιο ο παπάρας!

κάνει και γκρίζα διαφήμιση του νομικού γραφείου Κ&Σ σε όλους εσάς τους λεφτάδες....

Το γραφείο ξέρει ότι διαφημίζεται από έναν απίθανο τύπο (θυμίζει λίγο τον Δυναστία που ερμήνευσε ο αειμνηστος Μουστάκας) στο μπου .κομ;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
πριν το ιντερνετ ένα λάθος ήταν απλώς ένα λάθος...

τώρα ένα λάθος που επαναλαμβάνεται διεκδικεί και ορθότητα!  :uglystupid:

+1...
Από που και ως που το κάθε μπλογκάκι χρήζεται αυθεντία στη γραμματική...
Ο ντοκ και ο ππ έχουν δίκιο.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Επειδή τυχαίνει να είμαι σχετικός με αυτά τα θέματα, πληροφορώ το φιλοθεάμον κοινόν (και ιδίως αυτούς που ΔΕΝ ξέρουν - αυτοί που ξέρουν (υπάρχουν και τέτοιοι) δε χρειάζεται να δεχτούν καμία συμβουλή) ότι έχουν γραφτεί (και) ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ μαλακίες στο θέμα.

Οπότε μη τα παίρνετε στα σοβαρά αυτά που διαβάζετε εδώ.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
.... τα λεφτά μπορούν ΑΝΕΤΑ να έχουν μια ετήσια απόδοση 10%.

.... τα χρήματα διασπείρονται, οπότε ένα ποσοστό βρίσκεται anyway, στο εξωτερικό.

Μπράβο μεγάλε.

1) Μήπως ο Ψωμιάδης έδινε ΛΙΓΟΤΕΡΟ από 10%?  Λέω, μήπως?  Εσύ βρίσκεις 10?

2) Μήπως η Citybank (που έφαγε κάμποσα εκατομμύρια από Λαρισαίους) αυτό ακριβώς έκανε?  Τα "διέσπειρε"?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τηλεφωνικα δεν παιρνουν εντολες!!  ;)

Κι όμως...
Με καταγραφή κλήσεων γίνεται και αυτό (αφού στην αρχή της κλήσης ο πελάτης ενημερωθεί σχετικά) - σε αρκετές τράπεζες υπάρχουν πιστοποιημένοι (δηλ. έχουν περάσει από κάποιες εξετάσεις της ΤτΕ) υπαλληλοι για παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν αυτή τη δυνατότητα...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
διότι με απλές, λίγο έξυπνες και αρκετά ασφαλείς κινήσεις τα λεφτά μπορούν ΑΝΕΤΑ να έχουν μια ετήσια απόδοση 10%.

10% με τις σημερινές συγκυρίες είναι μεν εφικτό μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων περισσότερο πολύπλοκων προϊόντων αλλά δεν θα χαρακτήριζα τέτοιες συναλλαγές "αρκετά ασφαλείς" - κάθε άλλο.
Για μεγάλα ποσά πάντως ακόμη και οι ελληνικές τράπεζες δίνου συμπαθητικά επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων (σχεδόν 4%) χωρίς το ρίσκο των αμοιβαίων...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ναι, αλλά για σκέψου καλύτερα  :think: ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΡΙΣΚΟ ΕΧΕΙΣ ΕΚΕΙ!!!!!!!  :fuck2:

Ναι, υπάρχει ο κίνδυνος του κουρέματος που μπορεί να πάρει και λίγο σκαλπ αλλά για έναν ακατανόητο λόγο, θεωρώ μάλλον απίθανο να κατασχεθούν κατασχέσεις - μόνο προσωρινή δέσμευση μπορώ να σκεφτώ...
Ωστόσο, τα λεφτά σου αξίζει να τα βγάλεις έξω μόνο αν μπορείς να πας να ζήσεις έξω και εσύ...

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Ναι, υπάρχει ο κίνδυνος του κουρέματος που μπορεί να πάρει και λίγο σκαλπ αλλά για έναν ακατανόητο λόγο, θεωρώ μάλλον απίθανο να κατασχεθούν κατασχέσεις - μόνο προσωρινή δέσμευση μπορώ να σκεφτώ...
Ωστόσο, τα λεφτά σου αξίζει να τα βγάλεις έξω μόνο αν μπορείς να πας να ζήσεις έξω και εσύ...

Δεν πρόκειται ποτέ να "κατασχεθούν" καταθέσεις. Αυτό δε έχει γίνει ούτε στο Βππ, ούτε σε επαναστάσεις.
Υπάρχουν όμως πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν, που αν π.χ. σήμερα με 100.000Ε αγοράζεις 10.000 κιλά κρέας, θα αγοράζεις 2.000 κιλα... Ή και 500.

Ή αντί για 67.000 λίτρα βενζίνας, θα αγοράζεις 5.000.
Το έχεις σκεφτεί έτσι?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν πρόκειται ποτέ να "κατασχεθούν" καταθέσεις. Αυτό δε έχει γίνει ούτε στο Βππ, ούτε σε επαναστάσεις.
Υπάρχουν όμως πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν, που αν π.χ. σήμερα με 100.000Ε αγοράζεις 10.000 κιλά κρέας, θα αγοράζεις 2.000 κιλα... Ή και 500.

Ή αντί για 67.000 λίτρα βενζίνας, θα αγοράζεις 5.000.
Το έχεις σκεφτεί έτσι?

Στην τελευταία φάση της μικρασιατικής εκστρατείας, λίγο πριν την ήττα, η τότε κυβέρνηση πήρε αναγκαστικό δάνειο από όλους και μείωσε την αξία του χρήματος στο μισό- πχ ένα κατοστάρικο της εποχής θεωρούνταν πενηντάρικο κοκ.
Τώρα, για την αξία του χρήματος, το ζητούμενο είναι να μην γυρίσουμε σε άλλο νόμισμα και αυτόματα δραχμοποιηθούν όλες οι καταθέσεις, πράγμα μάλλον απίθανο (αλήθεια, τί έγιναν εκείνες οι δραχμές που τυπώνονταν στο νομισματοκοπείο; )... Τότε ναι, θα γίνει αυτό που λες αφού η δραχμή θα είναι σοβαρά υποτιμημένη και θα υποτιμάται διαρκώς...
Να υπάρξει ανατίμηση προϊόντων και μάλιστα μεγάλη, με δεδομένη την αξία του νομίσματος, το θεωρώ μάλλον απίθανο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom