Νέα

Μακροχρονιες επενδυσεις / Συνταξιοδοτικα προγραμματα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 442
  • Εμφανίσεις 31K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
στις χρηματιστιριακες υπαρχει ελαχιστο ποσο η μπορω να ξεκινησω και με 1000 ευρω ? Τα χρηματα που τα εχω σε ευρω οταν θα αγοραζω μετοχες θα γινονται δολλαρια? και μετα οταν θα τις ξαναρευστοποιησω θα ξαναγινουν ευρω?

majestic δεν θελω να σε αποτρεψω απο το να παιζεις αλλα οι ερωτησεις που κανεις ειναι τοσο απλες που αν δεν μπορεις 1-2 βασικα πραγματα να τα βρεις μονος σου τοτε καλυτερα να μην ασχοληθεις (δεν το λεω με ειρωνεια).

Το market θα σου παρει και τα σωβρακα αν δεν μπορεις να βρεις ουτε τα βασικα. Καπνος θα γινουν τα χρηματα .

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
αρα όπως καταλαβες τριπλες προμήθειες

μια για ευρω σε δολλαρια

δευτερη για την αγορα μετοχων (και εκει είναι τσουχτερη η προμ)

τριτη ξανα μετατροπή από δολλαρια σε ευρω όταν πουλήσεις με το καλο  

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
αρα όπως καταλαβες τριπλες προμήθειες

μια για ευρω σε δολλαρια

δευτερη για την αγορα μετοχων (και εκει είναι τσουχτερη η προμ)

τριτη ξανα μετατροπή από δολλαρια σε ευρω όταν πουλήσεις με το καλο  

καλο ειναι η μετατροπη να γινεται στον broker (εμενα με χρεωνει μολις 2 usd για μετατροπη forex currency conversion με φυσιολογικα bid-ask spreads).

αν κανεις την μετατροπη στην τραπεζα σε ξεκωλιασε.
bid-ask τραγικα και σε χρεωνουν ενα σκασμο.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
καλο ειναι η μετατροπη να γινεται στον broker (εμενα με χρεωνει μολις 2 usd για μετατροπη forex currency conversion με φυσιολογικα bid-ask spreads).

αν κανεις την μετατροπη στην τραπεζα σε ξεκωλιασε.
bid-ask τραγικα και σε χρεωνουν ενα σκασμο.

όπως καταλαβες ο φιλος μας μαλλον σε τραπεζα θα απευθυνθεί και όχι σε χρημ/κη

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
η eurobanktrader δεν ειναι χρηματιστιριακη? γιατι την λες τραπεζα?

gp07

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
35
Πόντοι
16
Σε λιγους μηνες κλεινω τα 31 και με εχει πιασει ενα αγχος για το μελλον. Συνταξη απο το κρατος δε με βλεπω να παιρνω ποτε, η δημοσια υγεια ειναι για τον πουτσο, αρα κατι πρεπει να κανω εγω ο ιδιος ωστε να εξασφαλισω το μελλον μου. Αποταμιευσεις εχω ελαχιστες και ακομα και για αυτες ο τοκος ειναι σχεδον μηδενικος...

Ειναι καποια μελη εδω που ειναι πανω απο 50-60, εσεις εχετε κανει κανα συνταξιοδοτικο προγραμμα, καμια ιδιωτικη ασφαλεια υγειας, εχετε πονταρει σε ακινητα, εχετε χαρτοφυλακιο με μετοχες; Τι συμβουλες εχετε να δωσετε;

Οι υπολοιποι μπουρδελιαρηδες κανετε τιποτα για το μελλον ή τα τρωτε ολα στις πουτανες;

Αν το εισόδημα στο επιτρέπει , πήγαινε σε μια μεγάλη ασφαλιστική , φτιάξε ένα συνταξιοδοτικό και ξεκίνα με 800-1000€ το χρόνο. Αν μπορείς παραπάνω επέλεξε κι ένα πρόγραμμα από τα λεγόμενα unit-linked  που δίνουν μεγαλύτερες αποδόσεις καθώς τα κεφάλαια επενδύονται σε αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού. Εδώ προσοχή , λόγω  capital control αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο σε πολυεθνική εταιρεία προς το παρών.
Αν μπορείς για ακόμα παραπάνω βγες και στην αγορά αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες, είτε σε συνάλλαγμα , είτε σε μτχς , είτε σε οτιδήποτε τελοσπάντων διαπραγματεύεται.
Τέλος αν το εισόδημα δε σου επιτρέπει και πολλά , φτιάξε ένα μικρό συνταξιοδοτικό με 500-600€ το χρόνο για αρχή  να μαζέψεις κάτι από λεφτά που θα χάλαγες αν μπορούσες να τα σηκώσεις με την κάρτα σου και όταν μπορέσεις πας παρακάτω.

Σίγουρα έχεις δίκιο ότι σύνταξη δεν πρόκειται να δούμε , είμαστε στην ίδια ηλικία και ουσιαστικά σου περιγράφω τι έχω κάνει κι εγώ , που και λόγω σπουδών αν θες την έχω ψάξει και λίγο νωρίτερα τη δουλειά

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
η προμηθεια ειναι 0.50% πλεον μεταβιβαστικων και λοιπων εξοδων και φορων με ελαχιστη προμηθεια αναλογως νομισματος 20 ευρω η 20 δολαρια.

Εσεις ξερετε κατι αλλο??

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
θα σου προτεινα να ασχοληθείς πρωτα με το ελληνικο χρημ/ριο και μαθαίνοντας καποια πραγματα και παραλληλα βγαζοντας και χρηματα να πας και στο αμερικανικο

αυτά από εμενα, καλη συνεχεια

think2

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2017
Like
1
Πόντοι
0
Ένας ασφαλιστής φίλος μου λέει ότι οι ασφάλειες ζωής έχουν πέσει 80% στην Ελλάδα από το 2009.

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
814
Πόντοι
96
Τα βηματα ειναι τρια για να επιτευχθει κατι τετοιο :

1) ανοιγμα λογαριασμου (margin account) approved for options and futures
Συμπληρωνεις 4-5 φορμες τις στελνεις με scanned e-mails κανεις funding to account (minimum requirement 10.000 usd) μεσα σε 2-3 μερες γινεσαι approved και εχεις λογαριασμο

2)Ψαχνεις για τα soybeans contracts (symbol : /ZSU17 αυτα ειναι του σεπτεμβριου και ληγουνε μεσα αυγουστου

3) Αγοραζεις ειτε τα futures contracts στην τωρινη τιμη τους (γυρω στα 1050) ειτε πας και αγοραζεις τα 1460 call otm options expiring mid august (220+ days out from now).

Αυτα τα 3 απλα βηματα ειναι.

Τωρα με 10.000 usd δεν θα καταφερει καποιος να παρει πανω απο 3 soybean contracts γιατι η παραμικρη διορθωση θα σε πηγαινει γαμιοντας.

ενω με τα options contracts ειναι defined risk.

Αυτα. ελπιζω να βοηθησα

Φίλε , ενας γνωστός μου που ασχολιόταν με παράγωγα κ ήταν μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής επιχείρησης , χρεωκόπησε κ τωρα εργαζεται ως υπαλληλος σε συνοικιακό περίπτερο
ΚΑΙ ΟΛΑ αυτα , απο την σόγια κ το σιτάρι που λες
. Εγω του είχα προτείνει να αγορασει καφε , αλλα δε με άκουσε κ πήρε τα @@ μου
Ολα αυτα που σου λεω έγιναν πριν μια εξαετία .
Ετσι κατέληξε τα έξι τελευταία χρονια να ειναι περιπτεράς κ τη γυναικα του να την ΓΑΜΑΕΙ , ενα στέλεχος ναυτιλιακής

Επισκέπτης
Φίλε , ενας γνωστός μου που ασχολιόταν με παράγωγα κ ήταν μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής επιχείρησης , χρεωκόπησε κ τωρα εργαζεται ως υπαλληλος σε συνοικιακό περίπτερο
Ετσι κατέληξε τα έξι τελευταία χρονια να ειναι περιπτεράς κ τη γυναικα του να την ΓΑΜΑΕΙ , ενα στέλεχος ναυτιλιακής
snake_NC_LinhPhu.jpg

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
814
Πόντοι
96
Τυπε γελά και παίξε παράγωγα . Οπως οι ομολογιούχοι που ενώ εμείς παίρναμε 3% επιτόκια , εκείνοι έπερναν εξαπλάσιο , 18-20%
Στο τέλος ξέρεις τι πήραν ;;
Γελάει καλύτερα οποίος γελάει τελευταίος

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326

μολις σημερα προσθεσα και αλλα στην ηδη υπαρχουσα θεση μου
και στην σογια και στο σιταρι

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Τυπε γελά και παίξε παράγωγα . Οπως οι ομολογιούχοι που ενώ εμείς παίρναμε 3% επιτόκια , εκείνοι έπερναν εξαπλάσιο , 18-20%
Στο τέλος ξέρεις τι πήραν ;;
Γελάει καλύτερα οποίος γελάει τελευταίος

αν ξερεις τι κανεις δεν υπαρχει προβλημα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom