Νέα

Μακροχρονιες επενδυσεις / Συνταξιοδοτικα προγραμματα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 442
  • Εμφανίσεις 31K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jagatic1

Νέο Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2016
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε @kostasasximos86 εύχομαι να σου βγει το bet και να εξασκηθούν τα calls σου. (πάντως 8κ δεν είναι λίγα για να χαθούν έτσι).

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Για δώσε το λινκ με τις τιμές των συμβολαίων για το σιτάρι ;

υ.γ και αυτη ειναι η θεση μου

και απο εδω βλεπεις τα soybeans

οπου εκει εχω πολυ πιο επιθετικο trade (για 300Κ,400Κ σε βαθος 6-7 μηνων)

με την παρακατω θεση

Συνημμένα

• wheat.trade.jpg
    wheat.trade.jpg
    89,9 KB · Εμφανίσεις: 61
  • soybeans.trade.jpg
    soybeans.trade.jpg
    93,9 KB · Εμφανίσεις: 44

Επισκέπτης
Φίλε @kostasasximos86 εύχομαι να σου βγει το bet ...

πιο bet να βγει φιλε , αστειευεσαι και συ?
ελπιζω να μην τον ακουσε κανεις και πηγε και εχωσε χρημα εκει.
ουτε καν απαντησε στην ερωτηση μου , τι κερδη (και αν )εχει αποκομισει ως τωρα απο την χρηματιστηριακη του εμπειρια, ποσα χρονια την ασκει τουλαχιστον, που μπορουν να δωσουν σε καποιον ενα στιγμα αν εχουμε να κανουμε με παπατζη η κατι αλλο.
φαντασου δηλαδη να εχεις κερδη ,κεφαλαιο και αποταμιευσεις που προηλθαν απο καταλληλες αλλοτε  συντηρητικες αλλοτε περισσοτερο επιφοβες επιλογες και να περνεις συμβουλες απο καποιον που ειναι σε χειροτερη οικονομικη κατασταση απο εσενα.
παντα να αναζητας εναν μεντορα, οικονομικο συμβουλο, που τα εχει καταφερει καλυτερα , και αυτο ειναι ενα απο τα δυσκολοτερα πραγματα εκει εξω.
απο κει και περα, οπως εχει ειπωθει και παραπανω η μαγικη λεξη ειναι [size=10pt][size=10pt]διασπορα [/size][/size]επενδυτικου κεφαλαιου.

Επισκέπτης
....... η μαγικη λεξη ειναι [size=10pt][size=10pt]διασπορα [/size][/size]επενδυτικου κεφαλαιου, σε διαφορετικου επιπεδου-ρισκου προιοντα.

ΥΓ:Τι στον ανεμο?Δεν υπαρχει καν η επιλογη τροποποιησης/διαγραφης μηνυματος μετα απο ορισμενο χρονο???????

fuego80

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2016
Like
0
Πόντοι
0
Υπαρχει μια επενδυση που με 10.000 ευρω αποδιδει 400.000 ευρώ κέρδος μέχρι τον Σεπτεμβριο.
Η επενδυση αυτη λεγεται grains markets.

Αυτη την στιγμη τα soybeans markets εχουνε 1050/a bushel
Αν καποιος παρει τωρα τα 1460/a bushel OTM calls για 4.00 τον Σεπτεμβριο θα αξιζουνε 80 =20 φορες πανω

Οποιος θελει λεπτομερεις μπορει να μου στειλει pm να του πω ακριβως τον τροπο πως να το κανει.
Λεω 10.000 γιατι ειναι το minimum requirement για να ανοιξει καποιος λογαριασμο.

Αγοράζεις call option με strike price 1460 προς 4$ το συμβόλαιο
και
δινεις τιμή underlying 1050$

Πως είσαι σίγουρος ότι το Σεπτεβριο θα καταληξει ΙΤΜ και θα σε πληρώσει? διαφορετικά θα χάσεις το premium 4$

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Αγοράζεις call option με strike price 1460 προς 4$ το συμβόλαιο
και
δινεις τιμή underlying 1050$

Πως είσαι σίγουρος ότι το Σεπτεβριο θα καταληξει ΙΤΜ και θα σε πληρώσει? διαφορετικά θα χάσεις το premium 4$

Την γνωμη μου θα πω

9 στις 10 φορες αγοραζω 0.70 delta itm calls για τον πολυ απλο λογο οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να βγαλεις λεφτα απο otm.

Σπανιοτατα βγαζεις λεφτα με otm γιατι αγοραζεις αποκλειστικα extrinsic value (αερα με λιγα λογια) και μονο αν το asset εχει explosive move και γινουν τα calls σου in the money πληρωνεσαι αδρα.

Επειδη πιστευω οτι τα grains markets εχουνε κανει bottom out εδω και το καλοκαιρι ιουλιο-αυγουστο θα εχουμε explosive moves για αυτον τον λογο αγορασα τα otm calls στα soybeans

Ο δευτερος λογος που πηρα calls ειναι για να εχω defined risk.
Επειδη τα soybeans ειδικα κανουνε πολυ μεγαλες μεταβολες και ειναι ευκολο να σε πεταξει εξω απο το trade με τα διαφορα margins που ισχυουνε προτιμησα για αυτο την αγορα των calls.

Στο σιταρι απλα επελεξα να παρω τα futures που ληγουνε τωρα μεσα μαρτιου .
Αλλα θα συνεχισω να αγοραζω ολα τα grains μεχρι και τελη αυγουστου.

Ειμαι παντα σωστος ? ΟΧΙ
Μπορει να μην βγει αυτο που λεω ? ΝΑΙ
Εχω αποδεχτει το ρισκο αν τα calls δεν γινουνε itm ? ΝΑΙ

Απλα το risk-reward σε τετοιες περιπτωσεις ειναι απιστευτο.

fuego80

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2016
Like
0
Πόντοι
0
Την γνωμη μου θα πω
9 στις 10 φορες αγοραζω 0.70 delta itm calls για τον πολυ απλο λογο οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να βγαλεις λεφτα απο otm.
Αγοράζοντας 0.7 delta calls δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο το να αγοράζεις το υποκειμενο. Θα μπορούσες δηλ να αγοράσεις το futrure ειδικά αν το delta γινει 1 τοτε ακολουθεί ακριβώς τη διακύμανση του υποκείμενου.
Το αν είναι ευκολο να βγάλεις λεφτα με αυτόν το τρόπο είναι απλά η αποψή σου χωρίς να το τεκμηριώνεις.
Μπορεις να βγάλεις ή και να χάσεις λεφτα με πολλές στρατηγικές αν ξέρεις καλα τι κάνεις αλλά αυτό θέλει γνώσεις ,  εμπειρία και αρκετό κεφάλαιο.

Σπανιοτατα βγαζεις λεφτα με otm γιατι αγοραζεις αποκλειστικα extrinsic value (αερα με λιγα λογια) και μονο αν το asset εχει explosive move και γινουν τα calls σου in the money πληρωνεσαι αδρα.
Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου όταν πουλάς far ΟΤΜ και τσιμπας το premium, είναι σαν να πουλάς ασφάλεια  όπως δουλευουν οι ασφαλιστικες εταιρίες. Εσύ αγοράζοντας puts και calls αγοράζεις ασφάλεια και συνήθως χρησιμοποιούνται για να ασφαλίσεις αντίθετες θέσεις απο μεγάλη πτώση ή ανοδο.
Οπως αγοράζεις ασφάλεια για το αυτοκινητο σου, πληρώνεις ενα μικρό premium και αν τρακάρεις σου πληρώνει η ασφάλεια μια μεγάλη ζημιά.

Ο δευτερος λογος που πηρα calls ειναι για να εχω defined risk.
Επειδη τα soybeans ειδικα κανουνε πολυ μεγαλες μεταβολες και ειναι ευκολο να σε πεταξει εξω απο το trade με τα διαφορα margins που ισχυουνε προτιμησα για αυτο την αγορα των calls.
defined risk δεν έχεις μονο αγοράζοντας puts και calls αλλά και με πολλές αλλες στρατηγικές οπως
bull and bear spreads
butterflies
iron condors
etc

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Επιγραμματικα θα τα γραψω για να μην κουραζουμε και τους περισσοτερες που τους φαινονται κινεζικα.

1)Για τα 0.7 delta itm calls αναφερομουνα κυριως σε stock options.
9 στις 10 φορες οταν ασχολουμαι με futures απλα αγοραζω το underlying contract.
Σπανιοτατα παιρνω otm calls σε futures (καλη ωρα soybeans).

2)Δεν το συζηταμε οτι οι πιθανοτητες ειναι με το μερος σου οταν πουλας otm premium calls/puts

Ειναι η στρατηγικη βεβαια που αν την ακολουθεις τυφλα θα κερδιζεις 11 μηνες τον χρονο και τον 12ο θα σου παρει ολα τα κερδη των προηγουμενων 11 μηνων.

Εγω ειμαι της αποψης να προσαρμοζεσαι αναλογα με τις συνθηκες και να μην ακολουθεις αποκλειστικα premium selling (high probability trades)΄ή μονο directional calls/puts (low probability trades) .
Να κανεις και τα δυο (το πρωτο σε μεγαλυτερο βαθμο)
Θα ελεγα ενα 60-70 να ειναι selling και ενα 20-30 να ειναι buying αν μπορουσα να το βαλω σε ποσοστα.

Επισης αποφευγω παντα να πουλαω naked premium se stocks.
Μονο σε δεικτες πλεον θα πουλησω naked , η commodities.

3)defined risk εχεις με πολλα πραγματα
Αλλα στα bull/bear spreads εχεις ταβανι στα χρηματα που θα βγαλεις (maximum reward)
τα butterflies και τα iron condors ειναι directionless strategies .

Ο μονος τροπος που μπορω να σκεφτω να εκμεταλλευτω αυτο το explosive move sta grains markets ειναι η αγορα otm calls.

Τεσπα , μεγαλη κουβεντα
Δεν το συνεχιζω γιατι δεν εχει νοημα μπαινουμε σε specifics και οι περισσοτεροι σκυλοβαριουνται μονο που τα διαβαζουνε.

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Τυποι το θεμα ειναι κυριως για μακροχρονιες επενδυσεις, να στησουμε ενα χαρτοφυλακιο με τετοιον τροπο που να μας δινει μια αποδοση της ταξης του 5% το ετος με σχετικα χαμηλο ρισκο και με μακροχρονιο οριζοντα  :hi:

Εσεις μιλατε για στοιχηματα, τα οποια απο την προσωπικη μου εμπειρια σπανια βγαινουν. Εχω παθει και εχω μαθει.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
να στησουμε ενα χαρτοφυλακιο με τετοιον τροπο που να μας δινει μια αποδοση της ταξης του 5% το ετος με σχετικα χαμηλο ρισκο και με μακροχρονιο οριζοντα

Που ζεις ρε φίλε?
Όταν η ΕΚΤ δίνει επιτόκιο 0% ή και αρνητικό,
Εσύ θα πάρεις από κάπου 5% ?
Και μάλιστα "μακροπρόθεσμα" ?
Και μάλιστα με "χαμηλό ρίσκο" ?

Επικοινωνείς με τον αφαλό σου?

fuego80

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2016
Like
0
Πόντοι
0
Τυποι το θεμα ειναι κυριως για μακροχρονιες επενδυσεις, να στησουμε ενα χαρτοφυλακιο με τετοιον τροπο που να μας δινει μια αποδοση της ταξης του 5% το ετος με σχετικα χαμηλο ρισκο και με μακροχρονιο οριζοντα  :hi:

Εσεις μιλατε για στοιχηματα, τα οποια απο την προσωπικη μου εμπειρια σπανια βγαινουν. Εχω παθει και εχω μαθει.

και η επενδυση που ψάχνεις με 5% κερδος και σχετικά χαμηλό ρίσκο ένα στοίχημα είναι. Τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Κάτι σχετικό με αυτό που ψάχνεις έχει αναφερθεί πιο πίσω, είναι το η αγορά ETF SPY.
Αν θες ακόμη πιο σίγουρο είναι κρατικά ομόλογα με υψηλή βαθμολογία, αλλά και σε αυτά μπορεί να χάεις τα λεφτά σου όπως έγινε με της Ελλάδας

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.792
Πόντοι
496
και η επενδυση που ψάχνεις με 5% κερδος και σχετικά χαμηλό ρίσκο ένα στοίχημα είναι. Τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Κάτι σχετικό με αυτό που ψάχνεις έχει αναφερθεί πιο πίσω, είναι το η αγορά ETF SPY.
Αν θες ακόμη πιο σίγουρο είναι κρατικά ομόλογα με υψηλή βαθμολογία, αλλά και σε αυτά μπορεί να χάεις τα λεφτά σου όπως έγινε με της Ελλάδας

αμερικανικα ομολογα πως αγοραζεις σε συνθηκες cc?
Υπαρχει δυνατοτητα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Που ζεις ρε φίλε?
Όταν η ΕΚΤ δίνει επιτόκιο 0% ή και αρνητικό,
Εσύ θα πάρεις από κάπου 5% ?
Και μάλιστα "μακροπρόθεσμα" ?
Και μάλιστα με "χαμηλό ρίσκο" ?

Επικοινωνείς με τον αφαλό σου?

παίκτη μου τυχεροί ήταν όσοι κάνανε συνταξιοδοτικά μακροχρόνια την δεκατία 85-95 ... τότε το ετήσιο εγγυημένο επιτόκιο ήταν 5.25%... μετά πήγε στο 3.7 %  μέχρι το 2003...

θυμάμαι όταν έκανα το πρώτο μου συμβόλαιο τον Σεπτ 1986 ... τότε έβαζα κάθε μήνα 8.000 και με διαδοχικές αναπροσαρμογές έχω φτάσει να βάζω κάθε μήνα 350 ευρώ .. το επιτόκιο βέβαια παραμένει 5.25% (τι να κάνουμε παλαιό συμβόλαιο είναι) ... λήγει το 2021 (στα 65 μου) και θα πάρω (χωρίς μερίσματα τα οποία είναι αμελητέα μετά το 1997 και τα οποία τα έχω ενσωματώσει στο συμβόλαιο) γύρω στα 325Κ εγγυημένα (τα όποια μερίσματα τα ενσωματώνω σαν εφάπαξ καταβολές)... ααα ναι και σε ευρώ βεβαίως ότι και να γίνει στο ελλάντα... pas mal...

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
παίκτη μου τυχεροί ήταν όσοι κάνανε συνταξιοδοτικά μακροχρόνια την δεκατία 85-95 ... τότε το ετήσιο εγγυημένο επιτόκιο ήταν 5.25%... μετά πήγε στο 3.7 %  μέχρι το 2003...

θυμάμαι όταν έκανα το πρώτο μου συμβόλαιο τον Σεπτ 1986 ... τότε έβαζα κάθε μήνα 8.000 και με διαδοχικές αναπροσαρμογές έχω φτάσει να βάζω κάθε μήνα 350 ευρώ .. το επιτόκιο βέβαια παραμένει 5.25% (τι να κάνουμε παλαιό συμβόλαιο είναι) ... λήγει το 2021 (στα 65 μου) και θα πάρω (χωρίς μερίσματα τα οποία είναι αμελητέα μετά το 1997 και τα οποία τα έχω ενσωματώσει στο συμβόλαιο) γύρω στα 325Κ εγγυημένα (τα όποια μερίσματα τα ενσωματώνω σαν εφάπαξ καταβολές)... ααα ναι και σε ευρώ βεβαίως ότι και να γίνει στο ελλάντα... pas mal...

δωσε στον λεφτυ λιγα απο αυτα που θα παρεις

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.239
Πόντοι
2.310
Τυποι το θεμα ειναι κυριως για μακροχρονιες επενδυσεις, να στησουμε ενα χαρτοφυλακιο με τετοιον τροπο που να μας δινει μια αποδοση της ταξης του 5% το ετος με σχετικα χαμηλο ρισκο και με μακροχρονιο οριζοντα  :hi:

τα πολύ μεγάλα πορτοφόλια έχω την εντύπωση ότι πετυχαίνουν αποδόσεις έστω κάπως χαμηλότερες.

Οι κοινοί θνητοί δεν νομίζω

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
τα πολύ μεγάλα πορτοφόλια έχω την εντύπωση ότι πετυχαίνουν αποδόσεις έστω κάπως χαμηλότερες.

Οι κοινοί θνητοί δεν νομίζω

η πλειοψηφια των hedge funds που διαχειριζεται portfolios ανω των 20 billion usd ειναι χαρουμενοι με 3-4% τον χρονο.

Αν σε αυτους δωσεις ομως 30 χιλιαρικα ,  τον χρονο θα εχουνε αποδοση 300-400% στις καλες τους χρονιες.

Η αποδοση του καθενος ειναι αμεση συναρτηση του κεφαλαιου του.

Ειναι προφανες οτι οσοι εχουνε λιγοτερα λεφτα ειναι ευκολοτερο να εχουνε μεγαλυτερες αποδοσεις.

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96

Ρε τραΠουτανα , έβαζες λες 8000 δρχ  κ θα πάρεις πιςω 325 κιλά . Το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρεις ;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom