You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Μακροχρονιες επενδυσεις / Συνταξιοδοτικα προγραμματα
- Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 442
- Εμφανίσεις 31K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
miloss
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Μαρ 2008
- Κριτικές
- 4
- Like
- 1.483
- Πόντοι
- 216
Μακροχρόνια επένδυση, είναι φόλα και γίνεται σε δυο περιπτώσεις:
1η: Η είναι πολύ χαμηλά τα επιτόκια με ανοδική τάση, και σε δελεάζουν για μακροχρόνια έτσι ώστε αν ανέβουν θα βγείς χαμένος
2η: Είναι πολύ ανεβασμένα τα επιτόκια και υπάρχει σχέδιο για κάτι αρνητικό, οπότε και πάλι βγαίνεις χαμένος.
1η: Η είναι πολύ χαμηλά τα επιτόκια με ανοδική τάση, και σε δελεάζουν για μακροχρόνια έτσι ώστε αν ανέβουν θα βγείς χαμένος
2η: Είναι πολύ ανεβασμένα τα επιτόκια και υπάρχει σχέδιο για κάτι αρνητικό, οπότε και πάλι βγαίνεις χαμένος.
kostasasximos86
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Φεβ 2016
- Κριτικές
- 8
- Like
- 614
- Πόντοι
- 326
θα πάρω γύρω στα 325Κ εγγυημένα
Συνημμένα
mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
παίκτη μου τυχεροί ήταν όσοι κάνανε συνταξιοδοτικά μακροχρόνια την δεκατία 85-95 ... τότε το ετήσιο εγγυημένο επιτόκιο ήταν 5.25%... μετά πήγε στο 3.7 % μέχρι το 2003...
θυμάμαι όταν έκανα το πρώτο μου συμβόλαιο τον Σεπτ 1986 ... τότε έβαζα κάθε μήνα 8.000 και με διαδοχικές αναπροσαρμογές έχω φτάσει να βάζω κάθε μήνα 350 ευρώ .. το επιτόκιο βέβαια παραμένει 5.25% (τι να κάνουμε παλαιό συμβόλαιο είναι) ... λήγει το 2021 (στα 65 μου) και θα πάρω (χωρίς μερίσματα τα οποία είναι αμελητέα μετά το 1997 και τα οποία τα έχω ενσωματώσει στο συμβόλαιο) γύρω στα 325Κ εγγυημένα (τα όποια μερίσματα τα ενσωματώνω σαν εφάπαξ καταβολές)... ααα ναι και σε ευρώ βεβαίως ότι και να γίνει στο ελλάντα... pas mal...
Το ότι είσαι σήμερα 61 το καταλάβαμε.
Το ότι ΣΗΜΕΡΑ κάποιος σου πληρώνει 5,25% επιτόκιο δεν το καταλάβαμε. Δεν καταλάβαμε που τα βρίσκει αυτός, εννοώ.
Και αν θέλεις, μας λες και ποιος είναι αυτός που σου "εγγυάται" ότι θα πάρεις 325k σε 4 χρόνια.
Από σπόντα: 8.000 (δρχ?) το 1986 δεν ήταν κάτι το τρομερό... Εγώ έβγαζα τότε (τώρα τα κοίταξα) 2.100.000 (το χρόνο). Και έφτασα το 2001 να βγάζω 22.500.000. Μετά, το γυρίσαμε σε ευρώ.
After tax τα νούμερα που σου λέω.
kostas8000
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Μαΐ 2011
- Like
- 181
- Πόντοι
- 16
Το ότι ΣΗΜΕΡΑ κάποιος σου πληρώνει 5,25% επιτόκιο δεν το καταλάβαμε. Δεν καταλάβαμε που τα βρίσκει αυτός, εννοώ.
Και αν θέλεις, μας λες και ποιος είναι αυτός που σου "εγγυάται" ότι θα πάρεις 325k σε 4 χρόνια.
Από σπόντα: 8.000 (δρχ?) το 1986 δεν ήταν κάτι το τρομερό... Εγώ έβγαζα τότε (τώρα τα κοίταξα) 2.100.000 (το χρόνο). Και έφτασα το 2001 να βγάζω 22.500.000. Μετά, το γυρίσαμε σε ευρώ.
5,25% εννοει μαζι με το μαθηματικο αποθεμα το οποιο φυσικα και ποτε δεν παιρνεις γιατι είναι σου λενε και καλα επενδύσεις που δεν εγιναν ή που εδωσαν μηδενικα κερδη
σε ένα αποταμιευτικο συνταξιοδοτικο κοιτας παντα το ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ και μονο αυτό,γιατι αυτό είναι που θα εισπραξεις (αν δεν κλειση η ασφαλιστικη μεχρι τοτε) στο τελος
ρε tram 8.000 δρχ δλδ ουτε 24€ σημερινα χρηματα ουτε κατά διανοια δεν δινουν 325.000€ σε 35 χρονια ακομα και με 1500% στην κάθε μηνιαια καταβολή, πολύ φιδιας εισαι βρε τυπε καλα μου το ειπαν καποιει από εδώ....
fuego80
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Δεκ 2016
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
αμερικανικα ομολογα πως αγοραζεις σε συνθηκες cc?
Υπαρχει δυνατοτητα
Ρώτα την χρηματιστηρική ή την τραπεζά σου.
invisible_man
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Αυγ 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Το kiplinger.com θεωρειται αξιοπιστο? Υπαρχουν καποια αντιστοιχα sites με εκτιμησεις/προτασεις?
Επισης το interactivebrokers.com προτεινεται σε σχεση με μια ελληνικη χρηματιστηριακη λογω χαμηλοτερων προμηθειων? Ή παιζουν και αλλοι λογοι (φορολογικοι πχ)?
ερωτησεις αρχαριου προφανως, αλλα να ξεκινησουμε απο καπου την μελετη :-)
Επισης το interactivebrokers.com προτεινεται σε σχεση με μια ελληνικη χρηματιστηριακη λογω χαμηλοτερων προμηθειων? Ή παιζουν και αλλοι λογοι (φορολογικοι πχ)?
kostasasximos86
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Φεβ 2016
- Κριτικές
- 8
- Like
- 614
- Πόντοι
- 326
Το kiplinger.com θεωρειται αξιοπιστο? Υπαρχουν καποια αντιστοιχα sites με εκτιμησεις/προτασεις?
ψιλομαλακια φαινεται
δεν το ειχα ξαναδει
τωρα που το τσεκαρα ομως ειναι ιδια φαση με αντιστοιχα sites τυπου traderplanet ,marketwatch κτλπ
Αυτα τα sites αξιζουνε ΜΟΝΟ αν τα βλεπεις απο contratian view.
Με λιγα λογια 9 στα 10 αρθρα γραφουνε πιπες και ειναι απλα για το public για να ενημερωνεται (καλη ωρα 1:1 ευρω δολλαριο μεχρι προσφατα το γραφανε...τωρα επαψαν να το γραφουνε)
Καλη ωρα σαν αυτη εδω την προσφατη ΜΑΛΑΚΙΑ
που γραφει οτι ο trump rally is ending και ολοι προβλεπουνε το τεραστιο big market crash με τα interest rates ΠΑΤΟ (τον πουτσο κλαιγανε με λιγα λογια )
Αν την παραπανω μαλακια (αρθρο) την αντιστρεψεις θα ξεκωλιαστεις στο ταλιρο. τοσο απλα...ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ..μιλαει για stronger greenback και δεν βλεπει οτι εχει γαμηθει ο διας και το δολλαριο γυρναει και ο trump αφηνει συνεχεια αιχμες για overvalued dollar...τον παιζει ασταματητα στο παραπανω αρθρο...
Οποτε τελικη απαντηση= ΝΑΙ ,ειναι χρησιμα αυτα τα sites αν τα βλεπεις σαν contrarian
Δεν ξερω για ελληνικη χρηματιστηριακη ,
αλλα στους interactive κανεις εσυ τα trades σου (πατας εννοω εσυ τα κλικς...δεν παιρνεις καποιον τηλεφωνο να σου κανει τα trades) ,
οι προμηθειες ειναι πατο , οι χαμηλοτερες στην αγορα (πλην ελαχιστων περιπτωσεων που δεν αξιζει καν να ειπωθουν) .
Φορολογικοι δεν εχει να λεει , οταν κανεις το application υπογραφεις ενα W8-BEN form οπου ουσιαστικα δηλωνεις πως εισαι κατοικος Ελλαδας και φορολογεισαι εδω ....οποτε αν ειναι προσωπικος λογαριασμος με βαση την τωρινη νομοθεσια πρεπει να τα δηλωσεις και αν τα κερδη σου ξεπερνανε τα 150.000 ευρω δινεις ενα 10% φορο αλληλεγυης...για χαμηλοτερα ποσα ο φορος αλληλεγυης παιζει απο 3-6% καπου εκει.
Για εταιρικους λογαριασμους (δεν αξιζει να ανοιξεις) = η φορολογια θα αγγιζει το 55%
Αυτα σε γενικες γραμμες , και τιποτα δεν ειναι σταθερο.
Απο αυριο κιολας μπορει να αλλαξουνε το 10% και να γινει 20% και παει λεγοντας.
υ.γ Αν θες sites που τα ξερει λιγος κοσμος και αξιζουνε πραγματικα τσεκαρε τα παρακατω :
1) simplertrading.com
2)chaikinanalytics.com
3)askslim.com
kostasasximos86
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Φεβ 2016
- Κριτικές
- 8
- Like
- 614
- Πόντοι
- 326
Και απο βιβλια το καλυτερο βιβλιο ολων των εποχων ειναι του αρχοντα του θεου του καλυτερου trader ολων των εποχων EVER...δεν νομιζω να ξαναβγει τετοιος -------------------------------------------->>>>>>>>>>>>>>GEORGE SOROS>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ALCHEMY OF FINANCE
Υποκλινομαστε !
ALCHEMY OF FINANCE
Υποκλινομαστε !
kostasasximos86
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Φεβ 2016
- Κριτικές
- 8
- Like
- 614
- Πόντοι
- 326
αμερικανικα ομολογα πως αγοραζεις σε συνθηκες cc?
Υπαρχει δυνατοτητα
ο καλυτερος τροπος ειναι να πας να ανοιξεις εναν λογαριασμο στο εξωτερικο και να "νταραβεριζεσαι" με αυτον για τα πηγαινε ελα τραπεζικος-χρηματιστηριακος γιατι απο εδω βγαζεις ευκολα καρκινο.
Διαγραμμένο μέλος 81003
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 814
- Πόντοι
- 96
Ίκαρος σε χαρταετούς εισαι φίλεμε εξέλ βρίσκεις την απάντηση
το 5% και το 3% είναι ονομαστικό για τα πρώτα χρόνια
Βαλε το excel εδω κ πες πως απο 8000δρχ θα παρεις 325κ ευρω .
Παπατζες
majestic69
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 4
- Like
- 277
- Πόντοι
- 36
καλησπερα παιδια
τι γνωμη εχετε για την saxo bank και ξερει κανεις κανα τροπο για να στειλουμε τα 10 χιλιαδες δολλαρια σε χρηματιστηριακη ?
λογω cc ρωταω.
ευχαριστω.
τι γνωμη εχετε για την saxo bank και ξερει κανεις κανα τροπο για να στειλουμε τα 10 χιλιαδες δολλαρια σε χρηματιστηριακη ?
λογω cc ρωταω.
ευχαριστω.
Γιατί
καλησπερα παιδια
λογω cc ρωταω.
Γιατί δεν δοκιμάζεις στα γραφεία τηα Αθήνας?
ευχαριστω.
invisible_man
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Αυγ 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
ωραιος! τα 3 sites στο τελος μου φαινονται κινεζικα προς το παρονψιλομαλακια φαινεται
δεν το ειχα ξαναδει
τωρα που το τσεκαρα ομως ειναι ιδια φαση με αντιστοιχα sites τυπου traderplanet ,marketwatch κτλπ
Αυτα τα sites αξιζουνε ΜΟΝΟ αν τα βλεπεις απο contratian view.
Με λιγα λογια 9 στα 10 αρθρα γραφουνε πιπες και ειναι απλα για το public για να ενημερωνεται (καλη ωρα 1:1 ευρω δολλαριο μεχρι προσφατα το γραφανε...τωρα επαψαν να το γραφουνε)
Καλη ωρα σαν αυτη εδω την προσφατη ΜΑΛΑΚΙΑ
που γραφει οτι ο trump rally is ending και ολοι προβλεπουνε το τεραστιο big market crash με τα interest rates ΠΑΤΟ (τον πουτσο κλαιγανε με λιγα λογια )
Αν την παραπανω μαλακια (αρθρο) την αντιστρεψεις θα ξεκωλιαστεις στο ταλιρο. τοσο απλα...ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ..μιλαει για stronger greenback και δεν βλεπει οτι εχει γαμηθει ο διας και το δολλαριο γυρναει και ο trump αφηνει συνεχεια αιχμες για overvalued dollar...τον παιζει ασταματητα στο παραπανω αρθρο...
Οποτε τελικη απαντηση= ΝΑΙ ,ειναι χρησιμα αυτα τα sites αν τα βλεπεις σαν contrarian
Δεν ξερω για ελληνικη χρηματιστηριακη ,
αλλα στους interactive κανεις εσυ τα trades σου (πατας εννοω εσυ τα κλικς...δεν παιρνεις καποιον τηλεφωνο να σου κανει τα trades) ,
οι προμηθειες ειναι πατο , οι χαμηλοτερες στην αγορα (πλην ελαχιστων περιπτωσεων που δεν αξιζει καν να ειπωθουν) .
Φορολογικοι δεν εχει να λεει , οταν κανεις το application υπογραφεις ενα W8-BEN form οπου ουσιαστικα δηλωνεις πως εισαι κατοικος Ελλαδας και φορολογεισαι εδω ....οποτε αν ειναι προσωπικος λογαριασμος με βαση την τωρινη νομοθεσια πρεπει να τα δηλωσεις και αν τα κερδη σου ξεπερνανε τα 150.000 ευρω δινεις ενα 10% φορο αλληλεγυης...για χαμηλοτερα ποσα ο φορος αλληλεγυης παιζει απο 3-6% καπου εκει.
Για εταιρικους λογαριασμους (δεν αξιζει να ανοιξεις) = η φορολογια θα αγγιζει το 55%
Αυτα σε γενικες γραμμες , και τιποτα δεν ειναι σταθερο.
Απο αυριο κιολας μπορει να αλλαξουνε το 10% και να γινει 20% και παει λεγοντας.
υ.γ Αν θες sites που τα ξερει λιγος κοσμος και αξιζουνε πραγματικα τσεκαρε τα παρακατω :
1) simplertrading.com
2)chaikinanalytics.com
3)askslim.com
ξεκινησα απο το quora για να μπω λιγο στο νοημα, ετσι κ αλλιως για passive investment με βλεπω, αν ασχοληθω.
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
μέχρι το 2003 οι ασφαλιστικές εταιρείες ήταν υποχρεωμένες να προσφέρουν ελάχιστη απόδοση που την καθόριζε το πάλαι ποτέ υπουργείο εμπορίου ... όταν έκανα το συμβόλαιο αυτό ήταν 5.25% εγγυημένο για όλη την διάρκεια του συμβολαίου..
ξεκίνησα δειλα με 8.000 τον μήνα (100.000 τον χρόνο) και ανά τρία χρόνια έκανα αναπροσαρμογή από 15%-30% κατά μέσο όρο...
η κεφαλαιοποίηση των τόκων γίνεται ανα εξάμηνο
έχω κάνει και περίπου 8 εκτακτες καταβολές της τάξης των 12.000 - 14.000 συνολικά οι οποίες προσαυξήσαν το κεφάλαιο από την ημερομηνία καταβολής...
απλά μαθηματικά...
ΥΓ το ετήσιο εγγυημένο μαθηματικό επιτόκιο καταργήθηκε το 2003 και πλέον είναι free float..
mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
απλά μαθηματικά...
From the city I come, and at the peak cinnamon.
kostasasximos86
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Φεβ 2016
- Κριτικές
- 8
- Like
- 614
- Πόντοι
- 326
Μια μικρη παρενθεση :
Να τα λεμε και αυτα γιατι δεν ειναι σωστο να μην γραφονται
Επειδη δεν εχω το αλαθητο του Παππα μειωσα σημερα την θεση μου στο σιταρι που ειχα δειξει και πιο πισω επειδη δεν μου αρεσε πως αντεδρασε σημερα με πτωτικο δολλαριο (το οποιο ειχα προβλεψει και πιστευω πως το δολλαριο θα συνεχισει να ειναι ασθενες τους επομενους μηνες) και προσθεσα στις θεσεις για συνεχιση της αυξησης των αμερικανικων επιτοκιων. την σογια την εχω αφησει οπως ειναι.
Απλα το αναφερω για να βλεπουνε οι παικτες οτι δεν γινεται να εισαι σε ολα σωστος.
Απλα οταν εισαι λαθος πρεπει να το διορθωνεις και να κανεις ευελικτες κινησεις και να μην κολλας ποτε σε trades that arent working out.
Περισσοτερο ψυχολογικο ειναι παρα αναλυση
Να τα λεμε και αυτα γιατι δεν ειναι σωστο να μην γραφονται
Επειδη δεν εχω το αλαθητο του Παππα μειωσα σημερα την θεση μου στο σιταρι που ειχα δειξει και πιο πισω επειδη δεν μου αρεσε πως αντεδρασε σημερα με πτωτικο δολλαριο (το οποιο ειχα προβλεψει και πιστευω πως το δολλαριο θα συνεχισει να ειναι ασθενες τους επομενους μηνες) και προσθεσα στις θεσεις για συνεχιση της αυξησης των αμερικανικων επιτοκιων. την σογια την εχω αφησει οπως ειναι.
Απλα το αναφερω για να βλεπουνε οι παικτες οτι δεν γινεται να εισαι σε ολα σωστος.
Απλα οταν εισαι λαθος πρεπει να το διορθωνεις και να κανεις ευελικτες κινησεις και να μην κολλας ποτε σε trades that arent working out.
Περισσοτερο ψυχολογικο ειναι παρα αναλυση
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 492
- Like
- 38.003
- Πόντοι
- 42.697