Νέα

Μαδαγασκάρη Οδηγός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Exandas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
παιδια σορρυ αλλα κατι οικογενειακες υποχρεωσεις δεν μου αφηνουν χρονο για να γραψω αλλα θα το κανω

lakisscorpio

Μέγας
Εγγρ.
11 Ιουν 2008
Κριτικές
14
Like
692
Πόντοι
4.255
Φιλε Τασο...περιμενουμε με ανυπομονησια!!!
Εν τω μεταξυ επεσε στα χερια μου το περιοδικο "Γεωτροπιο" της 17/4/2010(2 μηνων μονο) και εχει αφιερωμα στην ΜΑΓΑΔΑΣΚΑΡΗ!!!

και σκεφτηκα να γραψω και εγω(απ'το περιοδικο παντα) καποιες πληροφοριες(τις οποιες μπορει να της επιβεβαιωσειη διαψευσει ο Τασος

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Απο Αθηνα για Antananarivo τα πιο συντομα δρομολογια ειναι με 1)LUFTHANSA(Μεσω Μοναχου και Γιοχανεσμπουργκ σε συνεργασια με South African Airways)2)OLYMPIC AIR:(Mεσω Παρισιου και Μαυρικιου σε συνεργασια με την Αιr Mauritius)3)AIR-FRANCE¨(Μεσω Παρισιου και Μαυρικιου σε συνεργασια με την Air Mauritius)
Η Εγχωρια Αir Magadascar συνδεει την χωρα με καποιες χωρες της Ευρωπης Ασιας και Αφρικης

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η Air Magadascar syνδεει την πρωτευουσα με αρκετες πολεις της χωρας οπως και με την Νιγηρια.......Πολλες υπηρεσιες Φερυ-μποτ οργανωνουν Σαφαρι και εκδρομες στην πλουσια θαλλασια ομορφια της χωρας και στα ποταμια Μπετσιμποκα και Τσιριμπιχινα καθως και στο καναλι Πανγκαναλες.Μεσα στις πολεις τα ταξι ειναι τα πιο αξιοπιστα καθως και τα διτροχα που ονομαζονται pouss-pousse

ΥΓΕΙΑ

Προσοχη απαιτειται στο νερο.Καποι εμβολια θα χρειατουν ειδικα για οσους ταξιδεψουν στην ενδοχωρα

ΓΛΩΣΣΑ

Αγγλικα,Γαλλικα και Μαγαδασκαριανα

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Χριστιανοι 41%
Μουσουλμανοι 7%
Τοπικες Δοξασιες 52%

ΝΟΜΙΣΜΑ

Αριαρι(Ar)......Ισοτιμια 1 Ευρω=2700,80 Ar

ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ
+5(χειμερινη),+4(θερινη)

ΒΙΖΑ
Για την εκδοση Βιζα,χρειαζεται
1)Αιτηση στο Γραφειου του Προξενου στα Γαλλικα
2)Διαβατηριο με ισχυ για τους προσεχεις 6 μηνες τουλαχιστον
3)4 φωτογραφιες
4)Φωτοτυπια του εισητηριου
5)98 Ευρω

LINKS

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
Φιλε Τασο...περιμενουμε με ανυπομονησια!!!
Εν τω μεταξυ επεσε στα χερια μου το περιοδικο "Γεωτροπιο" της 17/4/2010(2 μηνων μονο) και εχει αφιερωμα στην ΜΑΓΑΔΑΣΚΑΡΗ!!!

και σκεφτηκα να γραψω και εγω(απ'το περιοδικο παντα) καποιες πληροφοριες(τις οποιες μπορει να της επιβεβαιωσειη διαψευσει ο Τασος

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Απο Αθηνα για Antananarivo τα πιο συντομα δρομολογια ειναι με 1)LUFTHANSA(Μεσω Μοναχου και Γιοχανεσμπουργκ σε συνεργασια με South African Airways)2)OLYMPIC AIR:(Mεσω Παρισιου και Μαυρικιου σε συνεργασια με την Αιr Mauritius)3)AIR-FRANCE¨(Μεσω Παρισιου και Μαυρικιου σε συνεργασια με την Air Mauritius)
Η Εγχωρια Αir Magadascar συνδεει την χωρα με καποιες χωρες της Ευρωπης Ασιας και Αφρικης

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η Air Magadascar syνδεει την πρωτευουσα με αρκετες πολεις της χωρας οπως και με την Νιγηρια.......Πολλες υπηρεσιες Φερυ-μποτ οργανωνουν Σαφαρι και εκδρομες στην πλουσια θαλλασια ομορφια της χωρας και στα ποταμια Μπετσιμποκα και Τσιριμπιχινα καθως και στο καναλι Πανγκαναλες.Μεσα στις πολεις τα ταξι ειναι τα πιο αξιοπιστα καθως και τα διτροχα που ονομαζονται pouss-pousse

ΥΓΕΙΑ

Προσοχη απαιτειται στο νερο.Καποι εμβολια θα χρειατουν ειδικα για οσους ταξιδεψουν στην ενδοχωρα

ΓΛΩΣΣΑ

Αγγλικα,Γαλλικα και Μαγαδασκαριανα

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Χριστιανοι 41%
Μουσουλμανοι 7%
Τοπικες Δοξασιες 52%

ΝΟΜΙΣΜΑ

Αριαρι(Ar)......Ισοτιμια 1 Ευρω=2700,80 Ar

ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ
+5(χειμερινη),+4(θερινη)

ΒΙΖΑ
Για την εκδοση Βιζα,χρειαζεται
1)Αιτηση στο Γραφειου του Προξενου στα Γαλλικα
2)Διαβατηριο με ισχυ για τους προσεχεις 6 μηνες τουλαχιστον
3)4 φωτογραφιες
4)Φωτοτυπια του εισητηριου
5)98 Ευρω

LINKS

εγω ταξιδεψα με corsair απο παρισι και νομιζω ηταν το φτηνοτερο.Απο κει και περα εχει και μια επιλογη με emirates απο ντουμπαι ,αν δεν κανω λαθος.
Η air  madagascar  μας συνδεει με ολες τις υπολοιπες πολεις μιας και ειναι μακρια καθοτι η χωρα ειναι τεραστια,εχει περιπου το μεγεθος της γαλλιας  και οδικο δικτυο ανυπαρκτο.Αλλα καθοτι μονοπολιο ειναι σχετικα ακριβη
Γλωσσες ,μαλαγκασυ κυριως και γαλλικα
αγγλικα ελαχιστοι κυριως στα καλα ξενοδοχεια,οι κοπελες αγγλικα ελαχιστοτατα
ισοτιμια στα 2700 ;) αρκετα καλα
ωρα αθηναςεχουμε κι εκει
ΠΡΟΣΟΧΗ
η βιζα ειναι τυπικη και βγαινει τελευταια στιγμη στο αεροδρομιο του ανταναναριβο (τανα)
χωρις φωτογραφιες ,χρηματα κτλ
νερο μονο εμφιαλωμενο,αλλα.....αυτο ουτως η αλλως δεν κανουμε παντου σαν καλοι τουριστες?????

φιλε λακη ,ο συγγραφεας του κειμενου δεν ειναι καλα ενημερωμενος ;)
θρησκεια ,δεν μας ενδιαφερει........

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
ας αρχισουμε σιγα σιγα
η πτηση με corsair krathse 13 ωρες διοτι εκανε και μια 2ωρη σταση στο νησακι mayotte που βρισκεται στον ινδικο κοντα στον μαυρικιο.Ειναι ενα νησακι τοσο μικρο που,εκτος που το ακουγα για πρωτη φορα,σπανια το συναντας και στον χαρτη.Το mayotte αποτελει γαλλικη αποικια και ειναι καθαρα τουριστικο θερετρο των γαλλων.Το αεροδρομιο ειναι τοσο μικρο που ο πυργος ελεγχου ειναι διοροφος......
Τανα (ανταναναριβο) πρωτες 3 μερες....για οποιον παει πρωτη φορα σε τριτοκοσμικη χωρα θα παθει ενα σοκ,φτωχεια ,κακομοιρια,μιζερια,δυσωδια.....νορμαλ για αφρικη...
μαδαγασκαρη ,απ τις φτωχοτερες χωρες του κοσμου.
ιουνιος,low season χαμηλες τιμες ,ανυπαρκτος τουρισμος λογω και του οτι ειχαν πολιτικες αναταραχες και επιχειρηση ανατροποης της κυβερνησης ,πυροβολισμοι στο κεντρο κτλ.Ολα αυτα  καναν μηνα πριν παμε.
Προτιμαμε ξενοδοχειο στο κεντρο για να ειμαστε κοντα στο παιχνιδι.Εχει και hilton και ibis αλλα ειναι μακρια σχετικα,κανα 20 λεπτο με ταξι αλλα και ακριβα ,80ευρω και πανω.Αυτα που εμεινα εγω ηταν πολυ καλα ,καθαρα,ασφαλη, με 17-20 ευρω/μερα και εμεινα ευχαριστημενος.
Προτεινω οι ενδιαφερομενοι να πανε low season γιατι εκτος απο πολυ καλες τιμες και σιγουρα δωματιο σε χοτελ ,σου αναλογουν 10-15 κορμια στα διαφορα κλαμπ.
Τα χοτελ που δοκιμασα ειναι το sakamanga,ενα χοτελ σαν μουσειο,πραγματικα υπεροχο και με καλο ρεστοραν
και το anjary ιδιοκτησιας αραβων ,με τζακουζια κτλ
και τα δυο ειχαν free wifi kai υπολογιστη.
Αποφευγουμε ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ διοτι προκειτε για λαμογια που στο παιζουν σωφερ και προσφερονται να σε εξυπηρετησουν και μετα ζηταν 4-5 φορες πανω την τιμη του ταξι.Αν δεν γουσταρεις να πληρωσεις,οπως κανω εγω στα λαμογια ,φωναζουν αστυνομια και εχεις τραβηγματα στο αστυνομικο τμημα.Αν φτασεις εκει γαματα,καλυτερα δωσε τα εξτρα λεφτα που ουσιαστικα ειναι 5-6 ευρω για να γλυτωσεις τραβηγματα στο δικαστηριο ....εννοειτε πως δεν αξιζει τον κοπο (εμενα ολα αυτα μου ετυχαν)Βεβαια ο τυπος που μου την εκανε θα μαυριστει απο μενα στα διαφορα τουριστικα σαιτ  ελλαδας και μη και ετσι θα χασει πολλαπλασια απο αυτα που μου πηρε με την απειλη δικαστηριου και ενω ειχαμε συμφωνημενη τιμη.

Παντου αλλα και στο ταξι πριν την επιβιβαση κανονιζεις την τιμη,γιατι αλλιως θα πληρωσεις 2-3 φορες πανω.Μια διαδρομη 5-10 λεπτα κοστιζει 1,20 ευρω  κανονικα αλλιως αν δεν ρωτησεις θα πληρωσεις 4 ευρω περιπου.
ΑΝ ρωτησεις τιμη και αποφευγουν να απαντησουν ,μην πας γιατι μετα θα συμβουν διαφορα ,διπλα περιμενουν ενα σωρο ταριφες....αυτο ισχυει και για τις κοπελες ,αν ρωτας και σου λενε οκ,οκ και διαφορα κουφα,μετα θα σου κανουν θεμα και δεν θα φευγουν απο το δωματιο σου.Πρεπει να εισαι πολυ εμπειρος παικτης για να τα αντιμετωπισεις ολα αυτα χωρις να ρωτας εκ των προτερων ,αλλα και να καταλαβεις ποια κοπελα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ουτως ωστε να της δωσεις εσυ το κανονικο ποσο ,παντα ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΥΡΕΥΣΗ , και να πει ευχαριστω χωρις βεβαια να κανει θεμα.Το κανονικο ποσο ειναι 30000 ariary  δηλαδη 12-13 ευρω,για κανα διωρο η για ολο το βραδυ ,εξαρταται απο την χημεια μεταξυ σας.Σχετικα εχω γραψει παραπισω.....

Φωτογραφιες θα βαλω αργοτερα

Ο τυπος που με τραβηξε στο τμημα ( ειναι και τουριστικος πρακτορας παναθεμα τον εχει ενα ασημι τζιπ,συχναζει εξω απο το hotel de france με αριθμο πινακιδας (1725 TAB)

Για οποιον ενδιαφερεται σοβαρα,εχω ανθρωπο δικο μου εκει ,αξιοπιστο,σοβαρο,επαγγελματια,εχεμυθο ,εξυπηρετικο,τον albert.Το τηλεφωνο θα το δωσω βεβαιως αλλα ΜΟΝΟ σε οποιον εχει ηδη κλεισει να παει γιατι εχω κουραστει να δινω τηεφωνα ,πχ κουβα ,και ενα σωρο πληροφοριες με πμ και ημεηλ και στο τελος ο αλλος να μου λεει ....αααα.... δεν θα παω τελικα....

synexizetai.....

axl33

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Μπράβο ρε Τάσο....πολύ κατατοπιστικός!!
Δώσε λεπτομέρειες για εστιατόρια, που γίνεται ψηστήρι,πόσο καθαρές τις βρίκες?
βάλε και καμία φώτο.
Κατά την γνώμη σου οκτώμβρης-νοέμβρης είναι καλή εποχή??

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
νοεβρη-δεκεβρη δεν ξερω αλλα αυγουστο -σεπτεβρη μακρια,ειναι fuel season.
ΨΗΣΤΗΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ παντου,στον δρομο,στα μαγαζια παντου,κυριως στο κλαμπ glacier που βρισκεται στο κεντρο και μεσα εχει επαγγελματιες-ημιεπαγγελματιες-ερασιτεχνες....
επισης φθηνα εχει στον δρομο πισω απο το hotel de france,παιζουν καμμια 100ρια κοπελες που μπορεις να παρεις ακομη και με 4 ευρω εως 12 ευρω....Εχει και πολλα καλα κομματια
Οι κοπελες εκει βγαινουν κατα τις 7.
Νυχτωνει πολυ νωρις  στις 6 το απογευμα
ΑΑ και κατι σημαντικο.Απο τα ξενοδοχεια προτεινουν να μην κυκλοφορεις μονος μετα τις 9 το βραδυ,οταν ειναι ολοσκοτεινα δηλαδη και χωρις κοσμο στους δρομους,για λογους ασφαλειας.
Οι κοπελες ειναι καθαρες ,εκτος αυτου κανουν ντουζ ,πριν και μετα,το μουνακι το κουρευουν ,δεν το ξυριζουν,
εχουν σχετικα μικρο στηθος ,μεσο ορος 2
Προτεινονται σε οσους αρεσουν οι μαυριδερες με χαρακτηριστικα απο μαυρες ,μεγαλα χειλη και σγουρα μαλλια
Απο φαγητο ,στην τανα προτιμαμε το zebou,το μοσχαρι της μαδαγασκαρης δηλαδη ,που εχει και καμπουρα,απλα τελειο...
απο κει και περα εχει και χλιδατα εστιατορια με γαλλικο περιβαλλον στα 15 ευρω/ατομο περιπου

αλλα εμενα μου αρεσαν τα τοπικα ,καλα εστιατορια,με τοπικες σπεσιαλιτε στα 5-6 ευρω/ατομο

ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ,κοπελα ηρθε και μου μιλησε  μεσα στο glacier που ερχοταν απο tamatave, με θυμηθηκε απο την εκει παρουσια μου για 3 μερες στους δρομους της tamatave, αποσταση 380 χιλιομετρα,φαντασου θεσσαλονικη-αρτα χωρις δρομους

συνεχιζεται.....

lakisscorpio

Μέγας
Εγγρ.
11 Ιουν 2008
Κριτικές
14
Like
692
Πόντοι
4.255
Τασο.....περιμενουμε και τις φωτογρσφιες και την συνεχεια των ιστοριων σου...αν θες για γραψε τι ακριβως συνεβει με το τυπο με το ασημι τζιπ για να καταλαβουμε τι εγινε

shamans9

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2008
Like
5
Πόντοι
6
Επειδη  μου  συνεβηκε  ενα  σκηνικο με  ταξι  στο  Αμστερνταμ
προτεινω    οταν  κλεινετε  μια  τιμη  για  γυναικα  ή  για  ταξι
να  ανοιγετε  το  κινητο  και  να  πατατε    εγγραφη  φωνης .
Ετσι  ολα  καταγραφονται  και  μπορεις  να  τα  δειξεις  αργοτερα , αν  χρειαστει ,  στην  αστυνομια .

axl33

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Τάσο θεέ δώσε τις φωτό......ολε-ολε......

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
Επειδη   μου   συνεβηκε   ενα   σκηνικο με   ταξι   στο   Αμστερνταμ
προτεινω    οταν   κλεινετε   μια   τιμη   για   γυναικα   ή   για   ταξι
να  ανοιγετε   το   κινητο   και   να   πατατε    εγγραφη  φωνης .
Ετσι  ολα   καταγραφονται  και  μπορεις   να   τα   δειξεις   αργοτερα , αν   χρειαστει ,  στην  αστυνομια .
αν θελει μετα ο ταριφας λεει πως τα γραφομενα αφορουσαν αλλη διαδρομη κτλ κτλ
το θεμα ειναι να μην σου τυχει.....

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
να πω πως καποια μουνακια,που εννοειτε σερνουν να ρθουν εδω στην ελλαδα,αν τα κυκλοφορουσατε σε κανα κλαμπ,θα τραβουσε μαλακια επιτοπου το μισο μαγαζι...

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
και τωρα πειτε μου πως να αλλαξω το μεγεθος στις φωτογραφιες ,ευκολα και απλα ,γιατι προσπαθω να κατεβασω και ειναι μεγαλες 650κβ ενω μπορω μεχρι 200κβ

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
βραδυατικα και με ακρα μυστικοτητα ,θα πεσουν οι πρωτες φωτο
Να τονισω πως τις περισσοτερες κοπελες που εχω βγαλει ,οι φωτογραφιες τις μειωνουν.
Εννοω πως στην πραγματικοτητα ειναι πιο ωραιες,επισης τα πιο καλα μουνια δεν θελαν φωτος υπο τον φοβο του ιντερνετ.Εξαλλου με καμμια δεν βγηκα δευτερη φορα για να ειναι και πιο ανετη μαζι μου και να μου ανοιχτει πιο πολυ.....

Συνημμένα

• IMG_1354.jpg
    IMG_1354.jpg
    48,3 KB · Εμφανίσεις: 145
  • IMG_1358.jpg
    IMG_1358.jpg
    39,5 KB · Εμφανίσεις: 143
  • IMG_1359.jpg
    IMG_1359.jpg
    50,3 KB · Εμφανίσεις: 136
  • IMG_1364.jpg
    IMG_1364.jpg
    29,1 KB · Εμφανίσεις: 129

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
α

Συνημμένα

• IMG_1368.jpg
    IMG_1368.jpg
    39,8 KB · Εμφανίσεις: 108
  • IMG_1370.jpg
    IMG_1370.jpg
    33,5 KB · Εμφανίσεις: 115
  • IMG_1373.jpg
    IMG_1373.jpg
    28,6 KB · Εμφανίσεις: 109
  • IMG_1377.jpg
    IMG_1377.jpg
    60,8 KB · Εμφανίσεις: 104

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
α

Συνημμένα

• IMG_1381.jpg
    IMG_1381.jpg
    33,7 KB · Εμφανίσεις: 91
  • IMG_1383.jpg
    IMG_1383.jpg
    36,7 KB · Εμφανίσεις: 89
  • IMG_1385.jpg
    IMG_1385.jpg
    37,4 KB · Εμφανίσεις: 89
  • IMG_1388.jpg
    IMG_1388.jpg
    39,4 KB · Εμφανίσεις: 88

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
α

Συνημμένα

• IMG_1389.jpg
    IMG_1389.jpg
    39,7 KB · Εμφανίσεις: 78
  • IMG_1390.jpg
    IMG_1390.jpg
    40,2 KB · Εμφανίσεις: 74
  • IMG_1391.jpg
    IMG_1391.jpg
    51,5 KB · Εμφανίσεις: 76

agharal

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
16
Η 1368 με την 1370 που πρεπει να ειναι το ιδιο μωρο,ολα τα λεφτα.Υπεροχο στηθος,υπεροχο χαμογελο,μικρη σε ηλικια σιγουρα,α ρε Τασο τυχερε και πρωτοπορε,

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
22 χρονων μουνι κωλο (εδω που εσπασε και η καποτα) νοσοκομα ολο το βραδυ που ημουν χαλια,με σκεπαζε ,μου εκανε μασαζ,πηγαινε στην ρεσεπσιον γιατι δεν δουλευε το τηλεφωνο,εμεινε ολο το βραδυ,δεχτηκε να βγαλω φωτος,υψος 1,80 περιπου και ολα αυτα στο εξωφρενικο ποσο των 16 ευρω.
Ξεζασα να σημειωσω πως το σημαντικο κοστος για μαδα ειναι τα αεροπορικα,
ολα τα αλλα χοτελ,φαγητο,κοκο ειναι στην ξεφτιλα

Συνημμένα

• DSC_0009.jpg
    DSC_0009.jpg
    87,1 KB · Εμφανίσεις: 662
  • DSC_0020.jpg
    DSC_0020.jpg
    90,9 KB · Εμφανίσεις: 193

Stories

Νέο!

Stories