Νέα

Λίστα Λαγκάρντ - Αστοχία δημόσιας διοίκησης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 74
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Με τα νούμερα και τα αποτελέσματα , δεν ευημερούν οι άνθρωποι , ευημερούν τα τομάρια και τα λαμόγια που μια ζωή λυμαίνονταν αυτό το τόπο απο την επανάσταστη το 1821 .
Έτσι έλεγαν όταν παρέσυραν τα ανθρωπάκια στο χρηματιστήριο , μίλαγαν για ανάπτυξη και για πλούτο ( νούμερα και αποτελέσματα )
Έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι σε αυτή την θέση επειδή είχε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους και όχι επειδή θελουν να υφαρπάξουν το ορυκτό και ενεργειακό πλούτο της .
Το μίσος σου απέναντι σε ανθρώπους δεν ξέρω απο που πηγάζει αλλά είσαι λάθος και σε καμία περίπτωση δεν έχεις το δικαίωμα να κολλάς κομματικές ταμπέλες σε ανθρώπους .
Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο ωμό εξορθολογισμό του στύλ διώχνω τους υπεράριθμους και δεν τρέχει τίποτε .
Εξάλλου και εγω άνεργος είμαι ... δεν θέλω την ίδια μοίρα για κανέναν .  
Όσοι προτείνετε να βγούν και άλλοι άνεργοι ... λυπάμαι δεν ξέρω τι να πω για εσάς ! Πρέπει να το ζήσετε για να καταλάβετε

2 διαφορετικοί τρόποι σκέψης...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.786
Πόντοι
1.206
νομίζω πως αν υπάρχει βούληση μπορεί να βρεθεί άκρη από τα ονόματα στην λίστα
αυτά που γράφεις είναι σωστά αλλά είναι διαδικαστικά θέματα κατά τη γνώμη μου

"Βούληση" σημαίνει νομοθετική ρύθμιση, ενδεχομένως με αναδρομική ισχύ!
Δεν ξέρω πόσο προσφέρει στην νομική αξιοπιστία προς υποψήφιους επενδυτές αυτό, άρα και στο ενδεχόμενο ανάπτυξης. ;)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
"Βούληση" σημαίνει νομοθετική ρύθμιση, ενδεχομένως με αναδρομική ισχύ!
Δεν ξέρω πόσο προσφέρει στην νομική αξιοπιστία προς υποψήφιους επενδυτές αυτό, άρα και στο ενδεχόμενο ανάπτυξης. ;)

Μην το πας εκεί για τις μελλοντικές επενδύσεις... όλα ρυθμίζονται αν θέλουμε...

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Με τα νούμερα και τα αποτελέσματα , δεν ευημερούν οι άνθρωποι , ευημερούν τα τομάρια και τα λαμόγια που μια ζωή λυμαίνονταν αυτό το τόπο απο την επανάσταστη το 1821 .
Έτσι έλεγαν όταν παρέσυραν τα ανθρωπάκια στο χρηματιστήριο , μίλαγαν για ανάπτυξη και για πλούτο ( νούμερα και αποτελέσματα )
Έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι σε αυτή την θέση επειδή είχε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους και όχι επειδή θελουν να υφαρπάξουν το ορυκτό και ενεργειακό πλούτο της .
Το μίσος σου απέναντι σε ανθρώπους δεν ξέρω απο που πηγάζει αλλά είσαι λάθος και σε καμία περίπτωση δεν έχεις το δικαίωμα να κολλάς κομματικές ταμπέλες σε ανθρώπους .
Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο ωμό εξορθολογισμό του στύλ διώχνω τους υπεράριθμους και δεν τρέχει τίποτε .
Εξάλλου και εγω άνεργος είμαι ... δεν θέλω την ίδια μοίρα για κανέναν . 
Όσοι προτείνετε να βγούν και άλλοι άνεργοι ... λυπάμαι δεν ξέρω τι να πω για εσάς ! Πρέπει να το ζήσετε για να καταλάβετε

Εν τάξει, εσύ έχεις ασπασθεί τη ρητορεία του «ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι». Δεν θυμάμαι ποιος το έχει πει αυτό.
Οι άνθρωποι που έχουμε στη χώρα όμως φίλε, είναι 10 εκ. Δέκα εκατομμύρια. 10.000.000. Αυτό, είναι αριθμός. και ότι και να λες, αυτό (το ότι είναι αριθμός, και το ότι ο αριθμός είναι 10 εκ) ΔΕΝ το αλλάζεις.
Θα συμφωνήσω για τομάρια και λαμόγια που μια ζωή λυμαίνονταν αυτό το τόπο απο το 1821. Βρες εσύ τον τρόπο να σταματήσουν, και να τιμωρηθούν κι όλας για ότι έχουν κάνει, και να τους πάρουμε πίσω και τα όσα απεκόμισαν, κι εγώ μαζί σου.

Δε με νοιάζει τι έγινε στο χρηματιστήριο. Εγώ δεν έχασα, ούτε κέρδισα, γιατί δεν έπαιξα.
Τον ορυκτό πλούτο τον παίρνουν (τώρα) επειδή κάτι πρέπει να πουληθεί για να ταϊζονται οι αργόμισθοι.
Θέλεις να ταϊζονται?  Ναι.
Θέλεις να μην πουλιέται ο πλούτος?  Ναι.
Βρες πως θα γίνουν και τα δυο. Και πάλι, εγώ μαζί σου.

Κανένα μίσος δεν έχω απέναντι σε ανθρώπους. έχω όμως μίσος απέναντι στη μαλακία. Και δυστυχώς, από αυτά που λες μόνο μαλακία επιδεικνύεις.

Όταν μιλάς για «Α-ΝΕΡ-ΓΙ-Α» μιλάς για «μη εργασία». Αυτό λέει η λέξη, και ό,τι και να λες, την σημασία των λέξεων δεν θα την αλλάξεις.
«Μη εργασία» λοιπόν, σημαίνει ότι κάποιος δεν βρίσκει κάτι με το οποίο να απασχοληθεί, ώστε κάτι να παράγει, κάτι να ωφεληθεί και ο ίδιος, και η κοινωνία απ’ αυτό με το οποίο απασχολείται.
Και ο αγγλικός όρος είναι «unemployment», αν δε τον ξέρεις. Που η ακριβής του μετάφραση είναι «ΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».

Εδώ όμως δεν μιλάμε για «μη απασχόληση». Οι 400.000 που λέω εγώ ότι έπρεπε να έχουν φύγει από το 2010 είναι ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ μη απασχολούμενοι. Η διαφορά τους από σένα (που λες ότι είσαι άνεργος, και σε πιστεύω), είναι ότι αυτοί είναι γραμμένοι σε «καταστάσεις εργασίας», πηγαίνουν σε κάποια «δουλειά» (παρουσιάζονται - όπως είναι ο επίσημος όρος), ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ, αλλά απλώς πάνε. Δεν κάνουν τίποτα όλη μέρα, εκεί που πάνε. Περιμένουν να περάσει το ωράριο τους, και να πάνε πίσω σπίτι τους να ξεκουραστούν για την άλλη μέρα.
Είναι λοιπόν «μισθοδοτούμενοι, μη απασχολούμενοι, παρουσαζόμενοι».
Δε μιλάμε λοιπόν για το ίδιο πράμα.
Εσύ μιλάς για κάποιον που δουλεύει, και λες ότι εγώ θέλω να τον διώξω από τη δουλειά του. Δεν είναι αυτό. Εγώ λέω ότι πρέπει να σταματήσουν να μισθοδοτούνται αυτοί που δεν κάνουν τίποτα. Μιλάμε για διαφορετικά πράματα.

Άμα καταλάβεις αυτή τη διαφορά, θα έχεις βελτιωθεί.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.786
Πόντοι
1.206
Εν τάξει, εσύ έχεις ασπασθεί τη ρητορεία του «ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι». Δεν θυμάμαι ποιος το έχει πει αυτό.

Ο παππούς του ΓΑΠ! Επίσης γνωστός δημαγωγός, αν και ο γιόκας του ακολούθως τον ξεπέρασε σαφέστατα.

Πρόκειται βεβαίως περί τεραστίας μπαρούφας, διότι όσο ψηλότερο είναι το "Κατά κεφαλήν εισόδημα" μιας χώρας, τόσο καλύτερα ζουν οι πολίτες της σε κάθε περίπτωση!

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
1) Σε κάθε περίπτωση όσοι τα χρήματά τους δεν τα έβγαλαν εκτός Ελλάδος, αλλά τα κράτησαν στις εγχώριες τράπεζες ΔΕΝ ελέγχονται!

2) το μέτρο μάλλον την εκρροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό προσπαθεί να ανακόψει περισσότερο παρά να συλλάβει την προηγηθείσα φοροδιαφυγή.

3) Αυτή τη στιγμή η ρευστότητα των τραπεζών είναι κεφαλαιώδης!  

3) Σαφώς. Και αναζητούνται τρόποι να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει.

2) Δεν υπάρχει πλέον τέτοια φυγή. Ότι έφυγε, έφυγε. Αν φεύγουν και τώρα κεφάλαια, φεύγουν με τρόπους που δεν εντοπίζονται πλέον.

1) Νομίζεις. ΣΗΜΕΡΑ δεν ελέγχονται. Μέχρι πότε?

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Ο παππούς του ΓΑΠ! Επίσης γνωστός δημαγωγός,
Ναι, κι εγώ αυτόν θυμόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος, οπότε δεν το έγραψα.

Όσο για το "επίσης", μη μου πεις ότι θεωρείς και το ΓΑΠ δημαγωγό!
Πολύ δε του πάει?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.786
Πόντοι
1.206
Παπάρια θα καταβάλουν.
Εδώ θα είμαστε, και να με θυμηθείτε.
Κάντε bookmark το ποστ μου.

Φυσικά και δεν θα καταβάλουν, διότι όπως είπαμε οι περισσότεροι θα αποδείξουν πως τα χρήματα τα είχαν βγάλει νόμιμα και τα είχαν φορολογηθεί.
Αλλά θα έχουν μπλεξίματα και τρεξίματα, οπότε το μύνημα έχει δοθεί.
"Μην βγάζετε έξω τα λεφτά σας, διότι θα σας τρέξουμε! Και κυρίως μην τα βγάζετε έξω αν τα έχετε μαύρα, διότι ΑΥΤΑ θα ψάξουμε! (πρώτα τουλάχιστον)" ;)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.786
Πόντοι
1.206
1) Νομίζεις. ΣΗΜΕΡΑ δεν ελέγχονται. Μέχρι πότε?

Μέχρι να αρθεί απολύτως και χωρίς απαραίτητες προϋποθέσεις το τραπεζικό απόρρητο. Μόνο που αυτό χρειάζεται συνταγματική μεταρρύθμιση!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.786
Πόντοι
1.206
Ναι, κι εγώ αυτόν θυμόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος, οπότε δεν το έγραψα.

Όσο για το "επίσης", μη μου πεις ότι θεωρείς και το ΓΑΠ δημαγωγό!
Πολύ δε του πάει?

Όχι φυσικά! Εννοούσα τον μπαμπάκα του, τον ΑΓΠ.

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
Λοιπον για να τελειωνουμε. Σε οποιοδηποτε σοβαρο κρατος παπακωνσταντινου-βενιζελος-επικεφαλης ΣΔΟΕ θα πηγαιναν μεσα. Ας τα εβρισκαν μεσα στην ψειρου μεταξυ τους μετα για το ποιος εκρυψε τι και για ποιο λογο(στ αρχιδια μας).
Τα αλλα ολα, ειναι για να αγαπιομαστε. Αυτα.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Μέχρι να αρθεί απολύτως και χωρίς απαραίτητες προϋποθέσεις το τραπεζικό απόρρητο. Μόνο που αυτό χρειάζεται συνταγματική μεταρρύθμιση!
Αυτό που λες έχει γίνει. Και δεν χρειάζεται συνταγματική μεταρρύθμιση.
Άλλος είναι ο στόχος σε σχέση με τις καταθέσεις εσωτερικού.
Αλλά τώρα δεν μπορεί ούτε νύξη να γίνει γι' αυτόν, γιατί αυτό θα σήμαινε bank run με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κωλύομαι να τον γράψω.

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.842
Πόντοι
496
Αυτό που λες έχει γίνει. Και δεν χρειάζεται συνταγματική μεταρρύθμιση.
Άλλος είναι ο στόχος σε σχέση με τις καταθέσεις εσωτερικού.
Αλλά τώρα δεν μπορεί ούτε νύξη να γίνει γι' αυτόν, γιατί αυτό θα σήμαινε bank run με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κωλύομαι να τον γράψω.

Γιατι κωλυεσαι...
Στοχος τους ειναι να ελεγξουν - καταγραψουν το πλουτο(καταθεσεις) και

εν τελει να τον φανε μεσω φορολογησης. Απλα πρεπει ναγινει με ρεγουλα

διοτι αλλιως υπαρχει οντως ο κινδυνος του bank run.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.786
Πόντοι
1.206
Γιατι κωλυεσαι...
Στοχος τους ειναι να ελεγξουν - καταγραψουν το πλουτο(καταθεσεις) και

εν τελει να τον φανε μεσω φορολογησης. Απλα πρεπει ναγινει με ρεγουλα

διοτι αλλιως υπαρχει οντως ο κινδυνος του bank run.

Αν φορολογήσουν το ΚΕΦΑΛΑΙΟ το χρηματοπιστωτικό σύστημα διαλύθηκε σε λίγους μήνες!
Τους τόκους ήδη τους φορολογούν με 15% πλέον.

Και δεν χρειάζεται άρση του απορρήτου για να στους φορολογήσουν. Τους φορολογούν "στην πηγή" και χωρίς να ξέρουν από ποιον τα παίρνουν, δεν τους χαλάει.

Πάντως το τραπεζικό απόρρητο ισχύει ακόμα. Απλά έγινε πιο εύκολος ο τρόπος να αίρεται κατά περίπτωσιν, στοχευμένα. Όχι όμως "Πέστε μας τί λεφτά έχει ο καθένας!" ΑΥΤΟ δε μπορουν να το ρωτήσουν! (ακόμα...)

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.842
Πόντοι
496
Αν φορολογήσουν το ΚΕΦΑΛΑΙΟ το χρηματοπιστωτικό σύστημα διαλύθηκε σε λίγους μήνες!

Και δεν χρειάζεται άρση του απορρήτου για να στους φορολογήσουν. Τους φορολογούν "στην πηγή" και χωρίς να ξέρουν από ποιον τα παίρνουν, δεν τους χαλάει.

Πάντως το τραπεζικό απόρρητο ισχύει ακόμα. Απλά έγινε πιο εύκολος ο τρόπος να αίρεται κατά περίπτωσιν, στοχευμένα. Όχι όμως "Πέστε μας τί λεφτά έχει ο καθένας!" ΑΥΤΟ δε μπορουν να το ρωτήσουν! (ακόμα...)

Γιατι αμφιβαλλεις οτι αν το πανε στη δηλωση καταθεσεων(το αντιστοιχο Ε9 των καταθεσεων)
δε θα τραβηξουν φορο - εισφορες επι του κεφαλαιου??Επιπλεον της φορολογιας των τοκων ετσι..
Μπορει και να μη νοιαζονται για τη καταρρευση του χρ/κου συστηματος, μπορει και να πονταρουν
και στην αγνοια - φοβια του κοσμου, ποιος ξερει...
Παντως σιγουρα κατι ετοιμαζεται

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Λοιπον για να τελειωνουμε. Σε οποιοδηποτε σοβαρο κρατος παπακωνσταντινου-βενιζελος-επικεφαλης ΣΔΟΕ θα πηγαιναν μεσα. Ας τα εβρισκαν μεσα στην ψειρου μεταξυ τους μετα για το ποιος εκρυψε τι και για ποιο λογο(στ αρχιδια μας).
Τα αλλα ολα, ειναι για να αγαπιομαστε. Αυτα.

γεια σου κυριε εισαγγελεα με την  :jerking: την ωραια  :2funny: :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
αν υπάρχει βούληση είναι αξιοποιήσιμη, απλά κάνοντας έλεγχο στους συγκεκριμένους ανθρώπους. θεωρητικά αν τα εισοδήματά τους δικαιολογούν τις καταθέσεις νομίζω πως δεν υπάρχει θέμα, αν πάλι όχι...
βέβαια επί της αρχής δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε μια τέτοια λίστα για να κάνουμε ελέγχους... και η έλλειψη βούλησης τόσα χρόνια είναι που με κάνει να πιστεύω πως λίγα πράγματα θα γίνουν...

τις ποιές ?????

αφού η λίστα είναι κλεψιμέικη (άρα δεν αποτελεί απόδειξη) δεν μπορεί να αποτελέσει τεκμήριο και ο κάθε ένας από αυτούς που είναι μέσα μπορεί να πεί "Και ποιός σας είπε κε ανακριτά ότι έχω καταθέσεις στην HSBC??? Δεν έχω" και φυσικά ό ανακριτής, εφοριακός θα κάνει τουμπεκί ψιλοκομένο διότι στην πράξη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.... θα πρέπει να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις Ελβετικές αρχές να ανοίξει ο συγκεκριμένος λογαριασμός και να δοθούν στοιχεία... για να γίνει όμως αυτό πρέπει ο τύπος (κάτοχος του λογαριασμού) να κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές για συγκεκριμένο αδίκημα το οποίο να σχετίζεται με την ύπαρξη του λογαριασμού αυτού το οποίο όμως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί...

στο μόνο που μπορεί να χρησιμεύσει είναι να γίνει ένας μικροεκβιασμός στους καταθέτες και να παρθούν μερικά χρήματα αλλά όχι πολλά .. για παράδειγμα η Ισπανία από σύνολο καταθέσεων 100 δις ευρώ κατάφερε να πάρει 6.5 δις ... αναλογικά δηλαδή από 2 δις που περιέχει η λίστα με το ζόρι μπορούν να παρθούν πάνω από 150-200 εκατ. πολύς καυγάς για το τίποτε... ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι ότι αυτοί οι οποίοι θα δώσουνε το κάτι τις τους για να μην τους σπάνε τα αρχίδια θα κερδίσουν την φορολογική αμνηστεία μέχρι το έτος στο οποίο αναφέρεται η λίστα ... δηλαδή στην πράξη θα τους βοηθήσει το κράτος να ξεπλύνουνε τα υπόλοιπα... και πιστεψτε με ότι ο κάθε φοροφυγάδας με χαρά θα δώσει πχ 10% για να ξεπλύνει τα υπόλοιπα όταν υπλογίζεται ότι το κόστος για το ξέπλυμα χρήματος είναι από 25-75% ....

η μοναδική λίστα που μπορεί να βγάλει κάτι είναι αυτή των 54.000 που στείλανε χρήματα έξω τα τελευταία τρία χρόνια μέσω τραπεζών (εμβασμάτων) και τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους.... αυτή η λίστα πρέπει να επεκταθεί και να περιλάβει τουλάχιτον μια δεκαετία και ίσως το ποσό να κατέβει στις 50.000 αντί 100.000 που είναι σήμερα...

βέβαια τα ευρήματα αυτά ΔΕΝ θα περιλαμβάνουν τρανταχτά ονόματα (επιχειρηματίες, βιομήχανοι κλπ) διότι οι τύποι αυτοί πληρώνουν στρατιές συμβούλων και λογιστών για να μπορούν να καλυφθούν... θα περιλαμβάνει όμως ονόματα καθηγητών ιατρικής (μεγάλα λαμόγια αλλά και φραγκοφονιάδες), ιατρών, δικηγόρων, μικροεργολάβων, δημοσίων υπαλλήλων κάθε βαθμίδας, μικρομεσαίων στελεχών ΔΕΚΟ (πχ ΟΤΕ) κλπ κλπ κλπ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

ελπίζω να μπορέσουν να το κάνουν σύντομα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom