Με τα νούμερα και τα αποτελέσματα , δεν ευημερούν οι άνθρωποι , ευημερούν τα τομάρια και τα λαμόγια που μια ζωή λυμαίνονταν αυτό το τόπο απο την επανάσταστη το 1821 .
Έτσι έλεγαν όταν παρέσυραν τα ανθρωπάκια στο χρηματιστήριο , μίλαγαν για ανάπτυξη και για πλούτο ( νούμερα και αποτελέσματα )
Έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι σε αυτή την θέση επειδή είχε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους και όχι επειδή θελουν να υφαρπάξουν το ορυκτό και ενεργειακό πλούτο της .
Το μίσος σου απέναντι σε ανθρώπους δεν ξέρω απο που πηγάζει αλλά είσαι λάθος και σε καμία περίπτωση δεν έχεις το δικαίωμα να κολλάς κομματικές ταμπέλες σε ανθρώπους .
Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο ωμό εξορθολογισμό του στύλ διώχνω τους υπεράριθμους και δεν τρέχει τίποτε .
Εξάλλου και εγω άνεργος είμαι ... δεν θέλω την ίδια μοίρα για κανέναν .
Όσοι προτείνετε να βγούν και άλλοι άνεργοι ... λυπάμαι δεν ξέρω τι να πω για εσάς ! Πρέπει να το ζήσετε για να καταλάβετε
Εν τάξει, εσύ έχεις ασπασθεί τη ρητορεία του «ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι». Δεν θυμάμαι ποιος το έχει πει αυτό.
Οι άνθρωποι που έχουμε στη χώρα όμως φίλε, είναι 10 εκ. Δέκα εκατομμύρια. 10.000.000. Αυτό, είναι αριθμός. και ότι και να λες, αυτό (το ότι είναι αριθμός, και το ότι ο αριθμός είναι 10 εκ) ΔΕΝ το αλλάζεις.
Θα συμφωνήσω για τομάρια και λαμόγια που μια ζωή λυμαίνονταν αυτό το τόπο απο το 1821. Βρες εσύ τον τρόπο να σταματήσουν, και να τιμωρηθούν κι όλας για ότι έχουν κάνει, και να τους πάρουμε πίσω και τα όσα απεκόμισαν, κι εγώ μαζί σου.
Δε με νοιάζει τι έγινε στο χρηματιστήριο. Εγώ δεν έχασα, ούτε κέρδισα, γιατί δεν έπαιξα.
Τον ορυκτό πλούτο τον παίρνουν (τώρα) επειδή κάτι πρέπει να πουληθεί για να ταϊζονται οι αργόμισθοι.
Θέλεις να ταϊζονται? Ναι.
Θέλεις να μην πουλιέται ο πλούτος? Ναι.
Βρες πως θα γίνουν και τα δυο. Και πάλι, εγώ μαζί σου.
Κανένα μίσος δεν έχω απέναντι σε ανθρώπους. έχω όμως μίσος απέναντι στη μαλακία. Και δυστυχώς, από αυτά που λες μόνο μαλακία επιδεικνύεις.
Όταν μιλάς για «Α-ΝΕΡ-ΓΙ-Α» μιλάς για «μη εργασία». Αυτό λέει η λέξη, και ό,τι και να λες, την σημασία των λέξεων δεν θα την αλλάξεις.
«Μη εργασία» λοιπόν, σημαίνει ότι κάποιος δεν βρίσκει κάτι με το οποίο να απασχοληθεί, ώστε κάτι να παράγει, κάτι να ωφεληθεί και ο ίδιος, και η κοινωνία απ’ αυτό με το οποίο απασχολείται.
Και ο αγγλικός όρος είναι «unemployment», αν δε τον ξέρεις. Που η ακριβής του μετάφραση είναι «ΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».
Εδώ όμως δεν μιλάμε για «μη απασχόληση». Οι 400.000 που λέω εγώ ότι έπρεπε να έχουν φύγει από το 2010 είναι ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ μη απασχολούμενοι. Η διαφορά τους από σένα (που λες ότι είσαι άνεργος, και σε πιστεύω), είναι ότι αυτοί είναι γραμμένοι σε «καταστάσεις εργασίας», πηγαίνουν σε κάποια «δουλειά» (παρουσιάζονται - όπως είναι ο επίσημος όρος), ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ, αλλά απλώς πάνε. Δεν κάνουν τίποτα όλη μέρα, εκεί που πάνε. Περιμένουν να περάσει το ωράριο τους, και να πάνε πίσω σπίτι τους να ξεκουραστούν για την άλλη μέρα.
Είναι λοιπόν «μισθοδοτούμενοι, μη απασχολούμενοι, παρουσαζόμενοι».
Δε μιλάμε λοιπόν για το ίδιο πράμα.
Εσύ μιλάς για κάποιον που δουλεύει, και λες ότι εγώ θέλω να τον διώξω από τη δουλειά του. Δεν είναι αυτό. Εγώ λέω ότι πρέπει να σταματήσουν να μισθοδοτούνται αυτοί που δεν κάνουν τίποτα. Μιλάμε για διαφορετικά πράματα.
Άμα καταλάβεις αυτή τη διαφορά, θα έχεις βελτιωθεί.