Μου φαίνεται πολύ περίεργο που εισηγείστε την απόλυση και άλλων ανθρώπων ώς λύση στο πρόβλημα ανάπτυξης της χωρας .
...
Μου φαίνεται ότι η προπαγάνδα που θέλει τους μισούς Έλληνες εναντίον των άλλων μισών λειτουργεί μια χαρά !
...

Μου φαίνεται πολύ περίεργο που εισηγείστε την απόλυση και άλλων ανθρώπων ώς λύση στο πρόβλημα ανάπτυξης της χωρας .
...
Μου φαίνεται ότι η προπαγάνδα που θέλει τους μισούς Έλληνες εναντίον των άλλων μισών λειτουργεί μια χαρά !
...
Δεν μπορούσε και δεν μπορεί να γίνει γενικώς.και γιατι αυτο δεν μπορουσε να γινει ας πουμε την 1-1-09 η ας πουμε την 1-1-08
ε γιατι;
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν εργασίες ή αν κάποιος βρεί δουλειά , στην καλύτερη θα πάρει 500 μικτά και κάποιοι προτείνουν να απολυθούν 200.000 ή 300.000 άνθρωποι ακόμα για να γίνει τι ; να πέσουν οι μισθοί στα 200 μικτά ;
Γιαυτό δεν πρόκειται να σωθεί αυτή η ταλαίπωρη χώρα
Μου φαίνεται πολύ περίεργο που εισηγείστε την απόλυση και άλλων ανθρώπων ώς λύση στο πρόβλημα ανάπτυξης της χωρας.
Να με συμπαθάς.η συζήτηση εκφυλίστηκε
Αγαπητέ, "τη χώρα" πρέπει να την αντιμετωπίζεις σαν ένα μαγαζί. Το μαγαζί σου.
Αν λοιπόν έχεις ένα μαγαζί, για κάποια χρόνια το άφησες σε δικό σου άνθρωπο, και όταν αποφάσισες να ξαναασχοληθείς διαπίστωρες ότι αυτός (διότι είναι μαλάκας, είναι κλέφτης, είναι ανίκανος, δεν μας απασχολεί αυτό) το έχει γεμίσει με ανθρώπους που το μαγαζί τους πληρώνει μεν, αλλά δεν παράγουν τίποτα, τι θα κάνεις?
Δεν θα στείλεις τους υπεράριθμους στο σπίτι τους?
Θα πας να πεις στους πελάτες "Ο μαλάκας ο αδερφός μου πήρε πολύ προσωπικό, για να βγω θα σας χρεώνω τα διπλά"? Αυτό θα κάνεις?
Αν το κάνεις, θα σου φύγουν οι πελάτες, και θα κλείσεις.
Περί αυτού πρόκειται.
Τα υπόλοιπα περί "εισηγούμαι απολύσεις" πήγαινε πες τα στο σϋριζα, που χρησιμοποιεί τέτοιο λεξιλόγιο.
Εγώ μιλάω με νούμερα και αποτελέσματα.
Αγαπητέ, "τη χώρα" πρέπει να την αντιμετωπίζεις σαν ένα μαγαζί. Το μαγαζί σου.
Αν λοιπόν έχεις ένα μαγαζί, για κάποια χρόνια το άφησες σε δικό σου άνθρωπο, και όταν αποφάσισες να ξαναασχοληθείς διαπίστωρες ότι αυτός (διότι είναι μαλάκας, είναι κλέφτης, είναι ανίκανος, δεν μας απασχολεί αυτό) το έχει γεμίσει με ανθρώπους που το μαγαζί τους πληρώνει μεν, αλλά δεν παράγουν τίποτα, τι θα κάνεις?
Δεν θα στείλεις τους υπεράριθμους στο σπίτι τους?
Θα πας να πεις στους πελάτες "Ο μαλάκας ο αδερφός μου πήρε πολύ προσωπικό, για να βγω θα σας χρεώνω τα διπλά"? Αυτό θα κάνεις?
Αν το κάνεις, θα σου φύγουν οι πελάτες, και θα κλείσεις.
Περί αυτού πρόκειται.
Τα υπόλοιπα περί "εισηγούμαι απολύσεις" πήγαινε πες τα στο σϋριζα, που χρησιμοποιεί τέτοιο λεξιλόγιο.
Εγώ μιλάω με νούμερα και αποτελέσματα.
...
Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο ωμό εξορθολογισμό του στύλ διώχνω τους υπεράριθμους και δεν τρέχει τίποτε .
Εξάλλου και εγω άνεργος είμαι ... δεν θέλω την ίδια μοίρα για κανέναν .
Όσοι προτείνετε να βγούν και άλλοι άνεργοι ... λυπάμαι δεν ξέρω τι να πω για εσάς ! Πρέπει να το ζήσετε για να καταλάβετε
Είμαστε άραγε σίγουροι πως η λίστα Λαγκάρντ ήταν όντως "αξιοποιήσιμη" εκ μέρους του δημοσίου;
Δεδομένου πως δεν ήταν παρά ονόματα με ποσά σε ένα CD, ουσιαστικά απροσδιόριστης προέλευσης και αποκτηθέν παρανόμως, ως προϊόν υποκλοπής, επομένως νομικώς ευκόλως αποδεικνυόμενο ως αφερέγγυο.
Ως δημιουργός του θρεντ αν μου επιτρέπετε να παρέμβω στην ζωηρή συζήτηση σας.
Συνεχίστε όπως θέλετε απλά να πω η συζήτηση εκφυλίστηκε σε ναι ή όχι στους δημόσιους υπάλληλους ενώ εγώ έθεσα θέμα ανεξαρτησίας δημόσιας διοίκησης για να αποφεύγεται υπουργικό νταβατζιλίκι συγκάλυψης σαν αυτό με την λίστα.
merci. συνεχίστε
Η Γαλλία & η Γερμανία εκμεταλλεύτηκαν τις αντίστοιχες λίστες και εισέπραξαν αρκετά δις. Εάν υπήρχε η πολιτική βούληση, τότε θα έβρισκαν τρόπο να λύσουν το πρόβλημα.
Θα κάνουν οι ελεγκτές του ΥΠ.ΟΙΚ. έλεγχο σε κάποιον για ΠΕΡΑΙΩΜΕΝΗ χρήση 5-10 ετών πριν; Θα το αρνηθεί και θα έχει κάθε δικαίωμα. ΑΥΤΗ είναι η έννοια της "περαίωσης" (για την οποία πιθανότατα έχε πληρώσει και έξτρα κονδύλι)
Για να έχει το δημόσιο να ξαναανοίξει περαιωμένη χρήση και να την (ξανα)ελέγξει πρέπει να βρει κάτι χειροπιαστό. Κάποιο πλαστό στοιχείο να "κυκλοφορεί", κάποια διαφορά σε κάποια διασταύρωση, κάτι σαφές και νόμιμα αποκτηθέν.
Όχι την κλεμμένη λίστα των καταθετών της HSBC, η γνησιότητα της οποίας δεν μπορεί να αποδειχθεί, άρα δεν στέκει νομικά.
Η Γαλλία & η Γερμανία εκμεταλλεύτηκαν τις αντίστοιχες λίστες και εισέπραξαν αρκετά δις. Εάν υπήρχε η πολιτική βούληση, τότε θα έβρισκαν τρόπο να λύσουν το πρόβλημα, όπως έχουν κάνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια για κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως πχ η ρύθμιση Βενιζέλου που τον αθωώνει αναδρομικά για τα δάνεια της Proton Bank.
Αθήνα
Στα δίχτυα του «Μεγάλου Αδελφού» έχουν πέσει 24.710 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, οι οποίοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν, έως το τέλος Ιανουαρίου, την προέλευση κεφαλαίων ύψους 6,9 δισ. ευρώ και ότι τα δήλωσαν στην εφορία.
Διαφορετικά θα κληθούν όχι μόνο να καταβάλουν πρόσθετους φόρους, που υπολογίζονται σε 2,85 δισ. ευρώ, αλλά και να αντιμετωπίσουν τον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
«Η διαδικασία για τον εντοπισμό και κυρίως την είσπραξη των φόρων τέτοιων περιπτώσεων μπορεί να αποτελέσει πιλότο για τον έλεγχο όλων των φορολογουμένων που εμφανίζονται σε μία σειρά από λίστες που ελέγχει το ΣΔΟΕ, όπως η λίστα Λαγκάρντ, ή άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο νέος γγ Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
«Όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν, ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή» διαμηνύει ο κ. Θεοχάρης.
Newsroom ΔΟΛ
Πηγή:
ΘΑ ΓΙΝΕΙ?μακάρι γιατί αλλιώς
![]()
![]()
![]()