Νέα

Λίστα Λαγκάρντ - Αστοχία δημόσιας διοίκησης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 74
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Τον τελευταίο καιρό ακούμε συνέχεια για το cd ή το USB της λίστας Λαγκάρντ και τις δικαιολογίες των πολιτικών (Βενιζέλος, Παπακ) ή και κάποιων ανώτατων γραφειοκρατών (Διώτης, Καπελέρης) του τύπου, την έδωσα, δεν την έλαβα, την διάβασα, δεν υποχρεούμην να την διαβάσω, την έδωσα και χάθηκα, την είχα στο συρτάρι μου κλπ.

Επειδή γνωρίζω από διοίκηση (εργάζομαι στην Kommandatur υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ) θα ήθελα να πω οτι η πραγματικά θλιβερή και αξιοθρήνητη αυτή ιστορία είναι μία ακόμη ένδειξη της ανυπαρξίας ανεξάρτητου επαγγελματικού διοικητικού μηχανισμού σε αυτή την απομίμηση χώρας.

Δύο θέματα.
1. Ο Παπακωνσταντίνου έχει σε ένα πράγμα μόνο δίκιο. Δεν είναι δουλειά ενός υπουργού Οικονομικών να διαβάζει λίστες και να ελέγχει φορολογικά. Σε οποιαδήποτε χώρα ο υπουργός θα παρέδιδε ΑΜΕΣΩΣ την λίστα στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, οι οποίες, ΜΗ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΕΣ υπό το δέος οποιουδήποτε υπουργού, οργανωμένες με σοβαρές δικές τους νομικές υπηρεσίες θα αξιοποιούσαν κατά το δυνατό με νόμιμο τρόπο την λίστα.
2. Κάθε μεταβίβαση της λίστας θα γινόταν με επίσημο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου από το Γραφείο Υπουργού, ώστε να αποδεικνύεται η πορεία της λίστας. Οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν κάτι που λέγεται πρωτόκολλο ή αρχείο, κανένα έγγραφο δεν μπορεί να κάθεται μέσα στο συρτάρι του υπουργού. Ο υπουργός στο συρτάρι του μπορεί να κραταει κρακεράκια, ξύστρες, χαρτομάντηλα, μερίδες γαλατάκια για καφέ, αντε και προφυλακτικά αν πρέπει.

Παρουσιάζω λοιπόν μία ιδιαίτερη διάσταση της ιστορίας με την λίστα αυτή που δείχνει και πάλι περίτρανα την διοικητική κακοδαιμονία αυτού του τόπου.

male_tsouli

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
6
Like
28
Πόντοι
6
Δεν συνηθιζω να συμμετέχω σε πολιτικά θέματα αλλά αυτή την φορά , κάτι μου έκανε κλίκ.
Δεν μπορώ να ενστερνιστώ την άποψή σου για την Δημόσια Διοίκηση μιας και η συγκεκριμένη λίστα ήταν θέμα πολιτικών χειρισμών και χειραγώγησης προκειμένου ο λαός να φάει τα μέτρα και οι πρωταίτιοι πολιτικοί , μαζί με τους φοροφυγάδες να την γλιτώσουν .

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος . Είμαι απολυμένος του ιδιωτικού τομέα και φυτοζωώ με μεροκάματα απο εδώ και απο εκεί .

Στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χρεωθεί πολλά περισσότερα απο τις πραγματικές τους ευθύνες μιας και είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για το ξεπούλημα και την προδοσία των εργασιακών δικαιωμάτων . Γίνεται δηλαδή ο απλοϊκός συσχετισμός ... Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για όλα οπότε απολυμένε κατηγόρησε αυτούς και φυσικά μην πολυψάχνετε και πολλα πολλά με τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ξεπουλήματα . όλα γίνονται εξαιτίας τους .

Που ήταν οι πολιτικοί; Αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη ; Δεν έκλεψαν , δεν μιζαρίστηκαν , δεν έκαναν λαμογιές με την Ολυμπιάδα , το Χρηματιστήριο κλπ ; όλα οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε;

Όλοι οι πολιτικοί είναι όμηροι της κάθε λίστας και φυσικά να μην ξεχάσουμε τι έχει ξεράσει ο Χριστοφοράκος για βρώμικους πολιτικούς στην Μέρκελ η οποία και τώρα τους χορεύει στο ταψί εκβιάζοντας τους .

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το κερασάκι σε μια μπαγιάτικη σάπια τούρτα που ονομάζεται πολιτικό σύστημα και διαπλεκόμενος ιδιωτικός τομέας . Και να τους πετάξει/απολύσει , η τούρτα πάλι σάπια θα είναι

Επισκέπτης
Δεν συνηθιζω να συμμετέχω σε πολιτικά θέματα αλλά αυτή την φορά , κάτι μου έκανε κλίκ.
Δεν μπορώ να ενστερνιστώ την άποψή σου για την Δημόσια Διοίκηση μιας και η συγκεκριμένη λίστα ήταν θέμα πολιτικών χειρισμών και χειραγώγησης προκειμένου ο λαός να φάει τα μέτρα και οι πρωταίτιοι πολιτικοί , μαζί με τους φοροφυγάδες να την γλιτώσουν .

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος . Είμαι απολυμένος του ιδιωτικού τομέα και φυτοζωώ με μεροκάματα απο εδώ και απο εκεί .

Στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χρεωθεί πολλά περισσότερα απο τις πραγματικές τους ευθύνες μιας και είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για το ξεπούλημα και την προδοσία των εργασιακών δικαιωμάτων . Γίνεται δηλαδή ο απλοϊκός συσχετισμός ... Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για όλα οπότε απολυμένε κατηγόρησε αυτούς και φυσικά μην πολυψάχνετε και πολλα πολλά με τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ξεπουλήματα . όλα γίνονται εξαιτίας τους .

Που ήταν οι πολιτικοί; Αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη ; Δεν έκλεψαν , δεν μιζαρίστηκαν , δεν έκαναν λαμογιές με την Ολυμπιάδα , το Χρηματιστήριο κλπ ; όλα οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε;

Όλοι οι πολιτικοί είναι όμηροι της κάθε λίστας και φυσικά να μην ξεχάσουμε τι έχει ξεράσει ο Χριστοφοράκος για βρώμικους πολιτικούς στην Μέρκελ η οποία και τώρα τους χορεύει στο ταψί εκβιάζοντας τους .

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το κερασάκι σε μια μπαγιάτικη σάπια τούρτα που ονομάζεται πολιτικό σύστημα και διαπλεκόμενος ιδιωτικός τομέας . Και να τους πετάξει/απολύσει , η τούρτα πάλι σάπια θα είναι

Ωραίος παίκτη..

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Δεν συνηθιζω να συμμετέχω σε πολιτικά θέματα.....

Κάνεις μια μεγάλη και πάλι πολιτική τοποθέτηση ενώ εγώ απλά λέω οτι αν στην Ελλάδα υπήρχε κράτος και διοικητικές δομές, στιβαρές, επαγγελματικές και ανεξάρτητες δεν θα υπήρχε θέμα λίστας Λαγκάρντ.

Στην Ελλάδα όμως κράτος και Υπουργείο Οικονομικών ταυτίζονται στο πρόσωπο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη (sorry λάθος, ή μήπως όχι  ;)) του Παπακωνσταντίνου ήθελα να πω.

nixtoperpatitis1983

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2012
Like
0
Πόντοι
0
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΣΔΟΕ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ... :think:  1)Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΗ ΓΙΑΤΙ , ΟΙ ΥΠΕΡΙΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΙΝΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ . (ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΣΜΟ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ... :2funny: 2)ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ , ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ , ΑΠΟΛΥΣΕΙ , ΘΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΑΓΑΝΕ 1000 ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ... ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ... :headbang:  3) ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΕΔΙΝΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΝΔ , ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΘΕΙ, ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ  ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ... :sunglasses:  4) Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ , ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ π.χ ΑΝΤΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 10 ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 2 ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΜΕΧΡΙ ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΘΙΓΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ , πχ ΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΡΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΣΤΟ 1% ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΕΝΑΝ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ...  :rockon: 5)ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ , ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΣΠΑΝΕ ΟΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΕ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ , ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑΜΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΙΟΥΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ , ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ    :lheel: 7) ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ , ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΝΓΑΡΤ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ , ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΙΜΕΝΣ - ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ .... :2on1:

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366

φταινε και οι δημοσιοι κατα ενα μεγαλο ποσοστο,φταινε και τα λαμογια που επαιρναν αναπηρικες συνταξεις,επιδωμα τυφλων,κοφων και δεν ξερω και τι αλλο χωρις να εχουν πραγματικα προβλημα υγειας,φταινε πολλοι δημοσιοι που ειναι διπλοθεσιτες στερωντας απο εναν αλλον δουλεια,και ολοι αυτοι θεωρουν τα κρατικα ταμεια τσιφλικι τους και ρουφανε το αιμα του ιδιωτικου τομεα.Δεν φταινε μονο οι πολιτικοι.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Είμαστε άραγε σίγουροι πως η λίστα Λαγκάρντ ήταν όντως "αξιοποιήσιμη" εκ μέρους του δημοσίου;
Δεδομένου πως δεν ήταν παρά ονόματα με ποσά σε ένα CD, ουσιαστικά απροσδιόριστης προέλευσης και αποκτηθέν παρανόμως, ως προϊόν υποκλοπής, επομένως νομικώς ευκόλως αποδεικνυόμενο ως αφερέγγυο.

Δηλαδή πως θα γινόταν (ή θα γίνει) ο έλεγχος; Θα έλεγαν στους φερόμενους στις λίστες πως μάθαμε ότι έχετε καταθέσεις στην Ελβετία και να μας πείτε από που τα βρήκατα τα λεφτά.
Πως αποδεικνύεται νομικά πως η λίστα είναι σωστή; Από που προκύπτει πως όντως τα ονόματα αυτά και τα αντίστοιχα ποσά βρίσκονται και στα αρχεία της HSBC και δεν είναι αυθαίρετα; Αν αυτός που θα ερωτηθεί το αρνηθεί, το Ελληνικό δημόσια τί σοβαρή απόδειξη έχει που θα στέκει σε κάποιο διοικητικό δικαστήριο; Κάποιο CD προϊόν υποκλοπής;

Και από πότε είναι άραγε τα λεφτά; Αν π.χ. βρίσκονται εκεί από 20 χρόνια τότε και από ληστεία (όχι απλά από αδήλωτα έσοδα) να προέρχονται νόμιμα είναι πλεόν.
Ως γνωστόν στην 20ετία παραγράφονται τόσον τα κακουργήματα, όσον και οι αξιώσεις του δημοσίου.

Αντιθέτως η λίστα της Τραπέζης της Ελλάδος είναι ένα ντοκουμέντο προερχόμενο από επίσημη Ελληνικής αρχή με σαφή στοιχεία. Όνομα, ποσό, ημερομηνία εκρροής στο εξωτερικό. Οπότε δεν αξιοποιούμε αυτήν καλύτερα;
Μόνο που αρχίζει από το 2009. Έστω ας μπει μια αρχή κάποια στιγμή, αντί να ψάχνουμε στα βάθη του παρελθόντος με αμφίβολα νομικά αποτελέσματα.

Να διευκρινήσω πως το όνομά μου ΔΕΝ βρίσκεται στην εν λόγω (ούτε σε άλλη παρόμοια) λίστα, αν και πολύ θα το ήθελα να ευρίσκετο καλύτερα μάλιστα δίπλα σε μεγάλο επταψήφιο (οκταψήφιο ή εννεαψήφιο, ακόμα καλύτερα!) ποσό, ακόμη κι αν αυτό θα σήμαινε πως θα καλούμουν να πληρώσω υψηλούς φόρους (αν βεβαίως τελικά γίνει κατορθωτό αυτό), διότι και πάλι πολλά θα μου έμεναν.
Δυστυχώς, όπως προείπα, δεν συμπεριλαμβάνομαι...

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
εργάζομαι στην Kommandatur υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ
Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον.
Αν δηλαδή κάποιος θέλει να "καρφώσει" στην ανώτατη διοίκηση κανα στραβό που γίνεται στην εσωτερική διοίκηση, μπορούμε να σε χρησιμοποιήσουμε?

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χρεωθεί πολλά περισσότερα απο τις πραγματικές τους ευθύνες μιας και είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για το ξεπούλημα και την προδοσία των εργασιακών δικαιωμάτων . Γίνεται δηλαδή ο απλοϊκός συσχετισμός ... Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για όλα οπότε απολυμένε κατηγόρησε αυτούς και φυσικά μην πολυψάχνετε και πολλα πολλά
Τα νούμερα χοντρικά:
ΑΕΠ:   170 δις
Προϋπολογισμός δημοσίου:  80 δις.
Δηλαδή περίπου τα μισά.

Δε γίνεται φίλε έτσι.
Δεν πρόκειται ποτέ να ισιώσει τιποτα, πουθενά με 50% φορολογία πάνω σε ΚΑΘΕ οικονοιμική δραστηριότητα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δε φταίνε (ίσως) επειδή είναι κακοί. Να το δεχτώ αυτό, αν και μερικοί είναι.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε επειδή ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.
Και αυτό, πρέπει να αλλάξει.

Σκέψου:
Έστω ότι ο ΓΑΠ την 1/1/2010 (που μετά 3-4 μήνες βγήκε και είπε τις μαλακίες του απ' το Καστελλόριζο) έβγαινε και έλεγε:
"Παίδες, λυπάμαι, αλλά δεν έχω να σας πληρώσω. Είστε 1 εκ. νοματαίοι, δυστυχώς οι 400.000 από σας θα πάτε σπίτι σας. Βρήτε αλλού δουλειά". Και τους έστελνε σπίτι τους.

Υποθετική η σκέψη μου αλλά ΕΣΤΩ ότι το έκανε.
Βεβαίως παράλληλα με αυτό θα μάζευε (αυτονόητο) και "παράπλευρα" έξοδα, θα ξενοίκιαζε κτίρια, θα έκοβε ρεύματα, θα παρόπλιζε αυτοκίνητα, τέτοια.
Σε τι κατάσταση θα ήταν η χώρα σήμερα?  (μόνο 3 χρόνια μετά!)

-Ναι, θα είχε (με την μία) 400.000 ανέργους (σήμερα έχει 1.500.000).
-Δεν θα είχε καμία ανάγκη δανεισμών (και άρα ξεπουλήμάτων - όπως γίνεται τώρα).
-Θα είχε ρίξει τις αμοιβές (λόγω τις ανεργίας των 400.000).

Και η χώρα θα είχε πάρει μπροστά, ενώ έτσι που τα κάνανε δε φαίνεται ότι θα πάρει ούτε το 2025.

Δεν φταίνε λοιπόν οι Δ.Υ., φταίει όμως ο αριθμός τους.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Τα νούμερα χοντρικά:
ΑΕΠ:   170 δις
Προϋπολογισμός δημοσίου:  80 δις.
Δηλαδή περίπου τα μισά.

Δε γίνεται φίλε έτσι.
Δεν πρόκειται ποτέ να ισιώσει τιποτα, πουθενά με 50% φορολογία πάνω σε ΚΑΘΕ οικονοιμική δραστηριότητα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δε φταίνε (ίσως) επειδή είναι κακοί. Να το δεχτώ αυτό, αν και μερικοί είναι.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε επειδή ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.
Και αυτό, πρέπει να αλλάξει.

Σκέψου:
Έστω ότι ο ΓΑΠ την 1/1/2010 (που μετά 3-4 μήνες βγήκε και είπε τις μαλακίες του απ' το Καστελλόριζο) έβγαινε και έλεγε:
"Παίδες, λυπάμαι, αλλά δεν έχω να σας πληρώσω. Είστε 1 εκ. νοματαίοι, δυστυχώς οι 400.000 από σας θα πάτε σπίτι σας. Βρήτε αλλού δουλειά". Και τους έστελνε σπίτι τους.

Υποθετική η σκέψη μου αλλά ΕΣΤΩ ότι το έκανε.
Βεβαίως παράλληλα με αυτό θα μάζευε (αυτονόητο) και "παράπλευρα" έξοδα, θα ξενοίκιαζε κτίρια, θα έκοβε ρεύματα, θα παρόπλιζε αυτοκίνητα, τέτοια.
Σε τι κατάσταση θα ήταν η χώρα σήμερα?  (μόνο 3 χρόνια μετά!)

-Ναι, θα είχε (με την μία) 400.000 ανέργους (σήμερα έχει 1.500.000).
-Δεν θα είχε καμία ανάγκη δανεισμών (και άρα ξεπουλήμάτων - όπως γίνεται τώρα).
-Θα είχε ρίξει τις αμοιβές (λόγω τις ανεργίας των 400.000).

Και η χώρα θα είχε πάρει μπροστά, ενώ έτσι που τα κάνανε δε φαίνεται ότι θα πάρει ούτε το 2025.

Δεν φταίνε λοιπόν οι Δ.Υ., φταίει όμως ο αριθμός τους.

AKΡΙΒΩΣ όπως τα λες είναι!

Σκέψου τώρα πως ο "άλλος" υποσχέθηκε και ΑΚΟΜΗ 100.000 διορισμούς στο δημόσιο! :o :o

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Σκέψου:

και γιατι αυτο δεν μπορουσε να γινει ας πουμε την 1-1-09 η ας πουμε την 1-1-08

ε γιατι;

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Είμαστε άραγε σίγουροι πως η λίστα Λαγκάρντ ήταν όντως "αξιοποιήσιμη" εκ μέρους του δημοσίου;
Δεδομένου πως δεν ήταν παρά ονόματα με ποσά σε ένα CD, ουσιαστικά απροσδιόριστης προέλευσης και αποκτηθέν παρανόμως, ως προϊόν υποκλοπής, επομένως νομικώς ευκόλως αποδεικνυόμενο ως αφερέγγυο.

Δηλαδή πως θα γινόταν (ή θα γίνει) ο έλεγχος; Θα έλεγαν στους φερόμενους στις λίστες πως μάθαμε ότι έχετε καταθέσεις στην Ελβετία και να μας πείτε από που τα βρήκατα τα λεφτά.
Πως αποδεικνύεται νομικά πως η λίστα είναι σωστή; Από που προκύπτει πως όντως τα ονόματα αυτά και τα αντίστοιχα ποσά βρίσκονται και στα αρχεία της HSBC και δεν είναι αυθαίρετα; Αν αυτός που θα ερωτηθεί το αρνηθεί, το Ελληνικό δημόσια τί σοβαρή απόδειξη έχει που θα στέκει σε κάποιο διοικητικό δικαστήριο; Κάποιο CD προϊόν υποκλοπής;

Και από πότε είναι άραγε τα λεφτά; Αν π.χ. βρίσκονται εκεί από 20 χρόνια τότε και από ληστεία (όχι απλά από αδήλωτα έσοδα) να προέρχονται νόμιμα είναι πλεόν.
Ως γνωστόν στην 20ετία παραγράφονται τόσον τα κακουργήματα, όσον και οι αξιώσεις του δημοσίου.

Αντιθέτως η λίστα της Τραπέζης της Ελλάδος είναι ένα ντοκουμέντο προερχόμενο από επίσημη Ελληνικής αρχή με σαφή στοιχεία. Όνομα, ποσό, ημερομηνία εκρροής στο εξωτερικό. Οπότε δεν αξιοποιούμε αυτήν καλύτερα;
Μόνο που αρχίζει από το 2009. Έστω ας μπει μια αρχή κάποια στιγμή, αντί να ψάχνουμε στα βάθη του παρελθόντος με αμφίβολα νομικά αποτελέσματα.

Να διευκρινήσω πως το όνομά μου ΔΕΝ βρίσκεται στην εν λόγω (ούτε σε άλλη παρόμοια) λίστα, αν και πολύ θα το ήθελα να ευρίσκετο καλύτερα μάλιστα δίπλα σε μεγάλο επταψήφιο (οκταψήφιο ή εννεαψήφιο, ακόμα καλύτερα!) ποσό, ακόμη κι αν αυτό θα σήμαινε πως θα καλούμουν να πληρώσω υψηλούς φόρους (αν βεβαίως τελικά γίνει κατορθωτό αυτό), διότι και πάλι πολλά θα μου έμεναν.
Δυστυχώς, όπως προείπα, δεν συμπεριλαμβάνομαι...

αν υπάρχει βούληση είναι αξιοποιήσιμη, απλά κάνοντας έλεγχο στους συγκεκριμένους ανθρώπους. θεωρητικά αν τα εισοδήματά τους δικαιολογούν τις καταθέσεις νομίζω πως δεν υπάρχει θέμα, αν πάλι όχι...
βέβαια επί της αρχής δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε μια τέτοια λίστα για να κάνουμε ελέγχους... και η έλλειψη βούλησης τόσα χρόνια είναι που με κάνει να πιστεύω πως λίγα πράγματα θα γίνουν...

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.758
Πόντοι
496
και γιατι αυτο δεν μπορουσε να γινει ας πουμε την 1-1-09 η ας πουμε την 1-1-08

ε γιατι;

Διοτι κανενας δε μπορει να παρει το πολιτκο κοστος αυτης της ενεργειας, θελει και ρωτημα

Διοτι σαυτη τη χωρα δημοσιο = κομματικος στρατος

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
αν υπάρχει βούληση είναι αξιοποιήσιμη, απλά κάνοντας έλεγχο στους συγκεκριμένους ανθρώπους. θεωρητικά αν τα εισοδήματά τους δικαιολογούν τις καταθέσεις νομίζω πως δεν υπάρχει θέμα, αν πάλι όχι...
βέβαια επί της αρχής δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε μια τέτοια λίστα για να κάνουμε ελέγχους... και η έλλειψη βούλησης τόσα χρόνια είναι που με κάνει να πιστεύω πως λίγα πράγματα θα γίνουν...

Θα κάνουν οι ελεγκτές του ΥΠ.ΟΙΚ. έλεγχο σε κάποιον για ΠΕΡΑΙΩΜΕΝΗ χρήση 5-10 ετών πριν; Θα το αρνηθεί και θα έχει κάθε δικαίωμα. ΑΥΤΗ είναι η έννοια της "περαίωσης" (για την οποία πιθανότατα έχε πληρώσει και έξτρα κονδύλι)

Για να έχει το δημόσιο να ξαναανοίξει περαιωμένη χρήση και να την (ξανα)ελέγξει πρέπει να βρει κάτι χειροπιαστό. Κάποιο πλαστό στοιχείο να "κυκλοφορεί", κάποια διαφορά σε κάποια διασταύρωση, κάτι σαφές και νόμιμα αποκτηθέν.
Όχι την κλεμμένη λίστα των καταθετών της HSBC, η γνησιότητα της οποίας δεν μπορεί να αποδειχθεί, άρα δεν στέκει νομικά.  

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.758
Πόντοι
496
δεν διαμαρτυρηθηκε κανεις ομως

βολευε ολους η κατασταση

Σαφως

Το προβλημα πια ομως ειναι οτι δεν τους βολευει ολους η κατασταση (βλεπε μη δημοσιο τομεα)

και κατι πρεπει να γινει

male_tsouli

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
6
Like
28
Πόντοι
6
Μου φαίνεται πολύ περίεργο που εισηγείστε την απόλυση και άλλων ανθρώπων ώς λύση στο πρόβλημα ανάπτυξης της χωρας .

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν εργασίες ή αν κάποιος βρεί δουλειά , στην καλύτερη θα πάρει 500 μικτά και κάποιοι προτείνουν να απολυθούν 200.000 ή 300.000 άνθρωποι ακόμα για να γίνει τι ; να πέσουν οι μισθοί στα 200 μικτά ;

Μου φαίνεται ότι η προπαγάνδα που θέλει τους μισούς Έλληνες εναντίον των άλλων μισών λειτουργεί μια χαρά !

Γιαυτό δεν πρόκειται να σωθεί αυτή η ταλαίπωρη χώρα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom