Παρασκευή 01/07/2022
Back to back επίσκεψη και λόγω της ημέρας, πίστεψα ότι η παραλία θα είχε αρκετό κόσμο. Φευ! Δεν υπήρχαν ούτε πέντε άτομα και όλοι τους ήταν μπαρμπάδες και γέροι. Για παρουσία γυναίκας, ούτε λόγος. Είδα πάλι τον μπουχέσα πούστη, από χθές, αλλά χωρίς το πουστράκι του. Καθώς περπατούσα στους βράχους, για να μπω στην θάλασσα, βγήκε από μια αυτοσχέδια σκηνή ένας γέρος, ίσα με 150 χρονών, ο οποίος έμοιαζε με ερημίτη. Το πρόσωπό του ήταν σκαμένο, είχε καμπούρα, το σώμα του φαινόταν ταλαιπωρημένο και ο κώλος του είχε σουφρώσει. Γέμισε ένα μικρό μπουκάλι με θαλασσινό νερό και αποσύρθηκε στο αντίσκηνό του. Τον παρομοίασα με τον Πρωτέα και περίμενα την στιγμή που θα άρχιζε να αλλάζει μορφές. Αφού ολοκλήρωσα την ήλιοθεραπεία μου, μάζεψα τα μπαγκάζια μου και μεταφέρθηκα στα διπλανά βραχάκια, για να δω τι παίζει και εκεί. Σε εκείνο το σημείο υπήρχε περισσότερος κόσμος. Υπήρχαν τοποθετημένες και κάποιες ομπρέλες, στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ, οι οποίες παρέπεμπαν σε στρατώνα, έτσι όπως
ήταν στημένες, εάν τις κοιτούσες από ψηλά. Η μοναδική μόνη γυναίκα που είδα ήταν μία μπαμπάτσικη 60+, το πρόσωπο της οποίας έμοιαζε με πρωταγωνίστρια ταινίας τρόμου, της δεκαετίας του 1970. Ένας λιγούρης, αραβικής καταγωγής, είχε ξαπλώσει δίπλα της και περίμενε μπας και συγκινηθεί και κάνει φάση μαζί του. Τώρα, τι είδους γαμήσι περίμενε να κάνει, με αυτό το ξόανο, μόνο αυτός ήξερε. Είδα και ένα αλλοδαπό ζευγάρι, με μία δυνατή κυρία, με μεγάλες βυζάρες, τις οποίες κάλυπτε με το χέρι της. Άλλη απελευθερωμένη πουριτανή μας βρήκε, σκέφτηκα και την απαξίωσα. Είδα και έναν μεσήλικα τραβεστί, παρέα με τον δικό της, ο οποίος είχε ανοίξει τα τάπερ και έτρωγε κάτι λαδερά. Εν τω μεταξύ, είχα μπαϊλτίσει, από την ζέστη και μου είχε έρθει σκοτούρα. Άπλωσα τα πράγματά μου σε μία γωνία, ξεγυμνώθηκα και βούτηξα κατευθείαν στην θάλασσα. Κολυμπούσα γυμνός και ένιωθα την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας. Τριγύρω μου υπήρχαν κάτι λούγκρες, οι οποίες με χαλβάδιαζαν, αλλά δεν με ενοχλούσαν. Είδα από μακριά τον άραβα, ο οποίος κοιτούσε τελείως αδιάκριτα την θεία, η οποία τον είχε γραμμένο και διάβαζε το βιβλίο της. Αφού δροσίστηκα, μάζεψα τα πράγματα μου και πήρα το δρόμο της επιστροφής. Το μόνο που με χάλασε, ήταν ότι έκοψα, από τα βράχια, τις παντόφλες που είχα αγοράσει στον Παναμά.