Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 101K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (2 μέλη και 13 επισκέπτες)

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.288
Πόντοι
3.556
Στην Βιέννη μια από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου το κράτος και ο Δήμος αγόρασαν περίπου το 60 τοις 100 των κατοικιών και τις νοικιάζουν σε πολύ προσιτές τιμές με αποτέλεσμα να έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της στέγης

Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης με τα προγράμματα "Σπίτι μου" εκτοξεύσε τις τιμές επειδή είναι άσχετος απλά και ανιδεος

Λύσεις υπάρχουν . Όχι όμως από ανεπαγγελτους γονους μεγαλωμενους με 42 οικογενειακά ακίνητα.

Κούλης 8Κ επιδότηση για ελιές ... οσονούπω υιός θα πάρει σπίτι με "Σπίτι μου " και θα τρίβετε τα μάτια σας κουφάλες νέοι που δεν ξέρετε πως να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες :confused::confused:

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.288
Πόντοι
3.556
Δεν καταλαβαινω γιατι εγω μιλαω με γενικοτητες ενω εσυ παραθετεις στοιχεια. Ενοικιο σε ανθρωπινο σπιτι 40 τετραγωνικων πανω κατω Αθηνα Θεσσαλονικη δεν επαιζε ποτε τα τελευταια 20 χρονια κατω απο 250-300€. Αν μιλας για τρωγλες αλλαζει το θεμα.
Η ουσια δεν αλλαζει, αν καποιος του βασικου μισθου το παλευε να κουτσοπερναει πριν 5-10 χρονια τωρα πιθανως δε βγαινει.

Γκόμενα που νταλαβεριζόμουν το 2014 και είδα το σπίτι της στο Περιστέρι, 10 λεπτά από το μετρό, ηλιακό, φυσικό αέριο, κατασκευή το 2000, 60 τμ, 1ο όροφο ... ενοίκιο 320 ευρώ όλο δηλωμένο

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.034
Πόντοι
3.656
Κούλης 8Κ επιδότηση για ελιές ... οσονούπω υιός θα πάρει σπίτι με "Σπίτι μου " και θα τρίβετε τα μάτια σας κουφάλες νέοι που δεν ξέρετε πως να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες :confused::confused:
πιστεύεις ότι δεν έχει τσιμπήσει κάτι μέσω proxy? :confused::confused::confused:

εγώ πιστεύω ότι μέχρι και market pass πήρε με κάποιο τρόπο

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.747
Πόντοι
2.356
Κατι λιγότερο από 5Κ αλλά και πάλι ξεφτίλα είναι. Δεν τα έχει ανάγκη.

daddycool

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Μαΐ 2022
Κριτικές
15
Like
1.794
Πόντοι
1.196
Να σε ενημερώσω ότι στην Αθήνα τον καιρό των μνημονίων με 300 ευρώ έβρισκες σπίτι 60τμ σχεδόν καινούριο σε φτηνές περιοχές. Με 300 επίσης έβρισκες πολύ παλιό σε καλύτερες περιοχές.

Προφανώς επειδή μιλάμε για έναν άνθρωπο που παίρνει τον απόλυτα βασικό μισθό σε τί ήθελες να μείνει? σε παλάτι?
Την εποχή των μνημονίων δεν είχε δουλειά για να έχει βασικό

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.288
Πόντοι
3.556
πιστεύεις ότι δεν έχει τσιμπήσει κάτι μέσω proxy? :confused::confused::confused:

εγώ πιστεύω ότι μέχρι και market pass πήρε με κάποιο τρόπο

Τύπε εδώ ανειδίκευτος έπιασε δουλειά ΕΕ κοινώς τον πληρώνουν όλοι, μεγάλωσε, τρώει, πίνει, σπούδασε, ταξίδεψε με λεφτά των ιθαγενών ... θα κολλώσει από ηθική αν πάρει και "Σπίτι μου" ή όποια άλλη διευκόλυνση ?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.034
Πόντοι
3.656
Την εποχή των μνημονίων δεν είχε δουλειά για να έχει βασικό
ενώ τώρα έχει δουλειά αλλά δεν έχει ούτε βασικό

δεν μου ακούγεται και το καλύτερο ντιλ :confused::confused::confused:

αλλά τι νόημα έχει αυτό που είπες? αν δε βρέξει θα βγάλει ήλιο?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.034
Πόντοι
3.656
Τύπε εδώ ανειδίκευτος έπιασε δουλειά ΕΕ κοινώς τον πληρώνουν όλοι, μεγάλωσε, τρώει, πίνει, σπούδασε, ταξίδεψε με λεφτά των ιθαγενών ... θα κολλώσει από ηθική αν πάρει και "Σπίτι μου" ή όποια άλλη διευκόλυνση ?
το μητσοτακέικο έχει χτίσει την περιουσία του με τις διευκολύνσεις.....

πραγματικά παράσιτα της κοινωνίας

daddycool

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Μαΐ 2022
Κριτικές
15
Like
1.794
Πόντοι
1.196
Στην Βιέννη μια από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου το κράτος και ο Δήμος αγόρασαν περίπου το 60 τοις 100 των κατοικιών και τις νοικιάζουν σε πολύ προσιτές τιμές με αποτέλεσμα να έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της στέγης
Μπράβο στην Βιέννη, την έχω μελέτήσει την περίπτωση. Η Αντιδήμαρχος είναι (ήταν?) Ελληνίδα παρεπιπτόντως.
1. Την είχα ρωτήσει από που βρίσκει τα λεφτά ο Δήμος, και η απάντηση ήταν ο κρατικός προϋπολογισμός. Αρα ο Δήμος είναι ο ιδιοκτήτης, το κράτος ο χρηματοδότης
2. Ποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη το έχει κάνει αυτό σε τέτοια κλίμακα;

Σωστά, καμία. Γι' αυτό η Βιέννη είναι case study.

Btw,μπορείς να εφαρμόσεις πολιτικές επηρρεασμού της αγοράς ακινήτων μέσω δημιουργίας τραπεζας γης. Ερ.: Πόσο ποσοστό των ακινήτων πρέπει να κατέχεις για να εχεις αποτέλεσμα; Απ.: τουλάχιστον το 10%. Καμία ελληνική πόλη δεν μπορεί να αποκτήσει το 10% των διαμερισμάτων στο εδαφος της. Ερ. Εξω πως το εκαναν και εδώ δεν γίνεται; Απ.: Εξω δεν είχαν αυτοστέγαση. Τα σπίτια τα εχτιζε εξ αρχής ο Δήμος και δεν τα πουλούσε . Μόνο μετά το 1990, και ειδικά μετά την κρίση του 2008 οι Δήμοι αρχισαν να πουλάνε μαζικά τα σπίτια τους. Στην Ελλάδα, αν δεν είχες αυτοστέγαση (να σου χαρίζει το κράτος οικόπεδα με διανομές ή λόγω χρησικτισίας και να χτίζεις μόνος σου) δεν θα είχες κάν σπίτι. Δεν θα είχες Ελλάδα βασικά.

daddycool

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Μαΐ 2022
Κριτικές
15
Like
1.794
Πόντοι
1.196
ενώ τώρα έχει δουλειά αλλά δεν έχει ούτε βασικό

δεν μου ακούγεται και το καλύτερο ντιλ :confused::confused::confused:

αλλά τι νόημα έχει αυτό που είπες? αν δε βρέξει θα βγάλει ήλιο?
Εχει νόημα ότι και 100 ευρω να εχει το σπίτι, αν δεν εχεις δουλειά δεν μπορείς να το πληρώσεις. Μια η άλλη, δεν προσφέρεται για επιχείρημα "πριν ήταν καλύτερα".

daddycool

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Μαΐ 2022
Κριτικές
15
Like
1.794
Πόντοι
1.196
Ναι τύπε έχεις δίκιο δεν ήξερα κανέναν να δουλεύει τότε ... στον Κοβιντ δούλευαν περισσότεροι :confused:
Χαίρομαι για εσένα, εγω δεν ήξερα κανέναν. Εγώ και όλοι οι γνωστοί μου φύγαμε στο εξωτερικό για να βρούμε δουλειά.

(και βασικά άλλα λένε οι ΕΛΣΤΑΤ και τα Πανεπιστήμια, αλλά δεν γαμιέται..)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.034
Πόντοι
3.656
Εχει νόημα ότι και 100 ευρω να εχει το σπίτι, αν δεν εχεις δουλειά δεν μπορείς να το πληρώσεις. Μια η άλλη, δεν προσφέρεται για επιχείρημα "πριν ήταν καλύτερα".
Διαφωνώ 100% αλλά τώρα 12 η ώρα το βράδυ να το αναλύσω? :confused:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.155
Πόντοι
5.506
Η οικογένεια Μητσοτάκη μόνο βγαίνει σταθερά εδώ και 100 χρόνια .
Μέχρι και στην Κατοχή 3πλη μερίδα έπαιρνε ο επικεφαλής της.
Τι να κανουμε τυπε, καποιοι γεννηθηκαν επο πλουσια αρχιδια, φατε τη ζωη σας να κλαιτε για αυτο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.155
Πόντοι
5.506
Γιατί εσύ προφανώς δεν ξέρεις πόσο έχει το σούπερ μάρκετ ούτε τώρα ούτε πόσο είχε το 2019 γιαυτό λες ''δεν μπορεί και δεν γίνεται και έπαιζε''

Επίσης προφανώς δεν ξέρεις από ενοίκια στην Αθήνα...ξέρεις όμως από ενοίκια στην επαρχία....και ξέρεις ότι στους καιρούς της κρίσης στην επαρχία έβρισκες σπίτι και με 150 ευρώ. Γιατί δεν το συμπεριλαμβάνεις σε αυτά που λες?

Να σε ενημερώσω ότι στην Αθήνα τον καιρό των μνημονίων με 300 ευρώ έβρισκες σπίτι 60τμ σχεδόν καινούριο σε φτηνές περιοχές. Με 300 επίσης έβρισκες πολύ παλιό σε καλύτερες περιοχές.

Προφανώς επειδή μιλάμε για έναν άνθρωπο που παίρνει τον απόλυτα βασικό μισθό σε τί ήθελες να μείνει? σε παλάτι?

Στα λόγια μου έρχεσαι...άθελα σου...σήμερα αυτός που παίρνει τον απόλυτα βασικό μισθό ο οποίος είναι 750ε δεν βρίσκει σπίτι με κάτω από 500. Και το σούπερ μάρκετ είναι 3 φορές πιο ακριβό. Και το ρεύμα το ίδιο.

Πριν τον κόβιντ έβγαινε με τα βασικά.....σήμερα δεν βγαίνει με τα βασικά.....βασικά σήμερα για να βγαίνει πρέπει να παίρνει πάνω από 1000 ευρώ.

Απλά αυτά που υποστηρίζεις είναι λάθος...πως να το κάνουμε?
Αυτο που την προσωπικη σου γνωμη τη θεωρεις θεσφατο και την απολυτη αληθεια, να το κοιταξεις λιγο. Ξερεις, κι αλλοι εχουν παει σε σουπερ μαρκετ στη ζωη τους και αν σε σοκαρω να σε ενημερωσω οτι κι αλλοι εχουν ασχοληθει με τιμες ακινητων.

Οποτε μη μου λες μαλακιες για τιμες και μαθε επιτελους να ακους και οχι μονο να μιλας.

Ναι, υπαρχει ακριβεια σε ενεργεια και καταναλωτικα αγαθα σε ολη την Ευρωπη (τουλαχιστον), σε ενημερωνω γιατι τυχαινει να συναναστρεφομαι και να συνομιλω με κοσμο απο ολη τη γη. Απλα «τυχαινει» να μη ζουν με το βασικο αλλα εχουν εικονα τι συμβαινει στις οικονομιες τους.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.155
Πόντοι
5.506

Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης με τα προγράμματα "Σπίτι μου" εκτοξεύσε τις τιμές επειδή είναι άσχετος απλά και ανιδεος

Λύσεις υπάρχουν . Όχι όμως από ανεπαγγελτους γονους μεγαλωμενους με 42 οικογενειακά ακίνητα.
Για πες μας κιολας ΠΩΣ και ΜΕ ΤΙ χρηματα αγορασαν το 60% των κατοικιων στη Βιεννη;

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.155
Πόντοι
5.506
Γκόμενα που νταλαβεριζόμουν το 2014 και είδα το σπίτι της στο Περιστέρι, 10 λεπτά από το μετρό, ηλιακό, φυσικό αέριο, κατασκευή το 2000, 60 τμ, 1ο όροφο ... ενοίκιο 320 ευρώ όλο δηλωμένο

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς
Στο Περιστερι, 320€, στα λογια μου ερχεσαι.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.288
Πόντοι
3.556
Χαίρομαι για εσένα, εγω δεν ήξερα κανέναν. Εγώ και όλοι οι γνωστοί μου φύγαμε στο εξωτερικό για να βρούμε δουλειά.

(και βασικά άλλα λένε οι ΕΛΣΤΑΤ και τα Πανεπιστήμια, αλλά δεν γαμιέται..)

Η κίνηση σου να φύγεις έξω κρίνεται σωστή.
Παρόλα αυτά δε σημαίνει ότι δεν δούλευε κανείς στη χώρα τότε επειδή δεν ήταν ισως στον κύκλο σου για να γνωρίζεις. Και μια χαρά επιβίωναν οι νέοι με τις τότε αντιξοότητες συγκριτικά με τώρα.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.288
Πόντοι
3.556
Στο Περιστερι, 320€, στα λογια μου ερχεσαι.

Ναι καλλιτέχνη μου, ότι πεις καλλιτέχνη μου, νάνι τώρα στο χωριό σου καλλιτέχνη μου άργησες και θα σε λίγο θα λαλήσουν τα κοκόρια

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.155
Πόντοι
5.506
Μπράβο στην Βιέννη, την έχω μελέτήσει την περίπτωση. Η Αντιδήμαρχος είναι (ήταν?) Ελληνίδα παρεπιπτόντως.
1. Την είχα ρωτήσει από που βρίσκει τα λεφτά ο Δήμος, και η απάντηση ήταν ο κρατικός προϋπολογισμός. Αρα ο Δήμος είναι ο ιδιοκτήτης, το κράτος ο χρηματοδότης
2. Ποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη το έχει κάνει αυτό σε τέτοια κλίμακα;

Σωστά, καμία. Γι' αυτό η Βιέννη είναι case study.

Btw,μπορείς να εφαρμόσεις πολιτικές επηρρεασμού της αγοράς ακινήτων μέσω δημιουργίας τραπεζας γης. Ερ.: Πόσο ποσοστό των ακινήτων πρέπει να κατέχεις για να εχεις αποτέλεσμα; Απ.: τουλάχιστον το 10%. Καμία ελληνική πόλη δεν μπορεί να αποκτήσει το 10% των διαμερισμάτων στο εδαφος της. Ερ. Εξω πως το εκαναν και εδώ δεν γίνεται; Απ.: Εξω δεν είχαν αυτοστέγαση. Τα σπίτια τα εχτιζε εξ αρχής ο Δήμος και δεν τα πουλούσε . Μόνο μετά το 1990, και ειδικά μετά την κρίση του 2008 οι Δήμοι αρχισαν να πουλάνε μαζικά τα σπίτια τους. Στην Ελλάδα, αν δεν είχες αυτοστέγαση (να σου χαρίζει το κράτος οικόπεδα με διανομές ή λόγω χρησικτισίας και να χτίζεις μόνος σου) δεν θα είχες κάν σπίτι. Δεν θα είχες Ελλάδα βασικά.
Τυπε μου, καθονται και μας μιλανε για τη Βιεννη, που ειναι μια ιδαιτερη περιπτωση που μιλαμε ουσιαστικα για δημοτικες κατοικιες, σα να λεμε εδω τις καποτε εργατικες κατοικιες που χτιστηκαν, ας μην εξετασουμε τωρα πως τις καταντησαν ενοικοι και κρατος, οι ανθρωποι που:
-Εκαναν ή θα εκαναν το σκατο τους παξιμαδι για το «δικο τους» σπιτι, ακομα καλυτερα μεζονετα ποο σικ
-Δανειστηκαν ή θα δανειζοντουσαν για δυο ζωες αρκει να εμπαιναν στο «δικο τους» σπιτι
-Πιστολιασαν ή θα πιστολιαζαν για πλακα τα δανεια τους αλλα συνεχισαν με καθε τροπο να προσπαθουν να γαντζωθουν στο (ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟ) «σπιτι τους»
-Καποιοι απ αυτους «γαιοκτημονες» εστησαν ή θα εστηναν ανετα τον κωλο τους για 50-60 κλεμμενα τμ οικοπεδου απο γειτονα ή προβλεψη δρομου ρυμοτομικα, ζηταγαν ή θα ζηταγαν για πλακα 60-70% αντιπαροχη απο τους εργολαβους και οσα περισσοτερα ημιυπαιθρια ή «υπογεια» για να μεγαλωσει το αρχοντικο τους

Και τελος

Αυτοι που οταν ζητηθηκε να δηλωσουν τις περιουσιες τους σε γη η εκταση της χωρας τεντωσε αλλημιση φορα.

Ο κλεψας του κλεψαντος δηλαδη και τωρα θυμηθηκαν τη Βιεννη, τρομαρα τους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom