Αυτά είναι εν μέρει σωστά.
Σχολεία δεν έχουμε, ούτε Νοσοκομεία. Αλλά για να έχουμε πρέπει να υπάρχουν λεφτά, και επίσης μαθητές. Στην επαρχία ο πληθυσμός λιγοστεύει συνέχεια και σχολεία κλείνουν ελλείψει μαθητών. Αυτά είναι μεγάλα κεφάλαια της χώρας και φταίει μια κυβέρνηση. Είναι διαχρονικό το πρόβλημα και αποτέλεσμα των μηνμονίων κλπ. Θα έπρεπε να είναι εθνικό θέμα και οχι πεδίο λαικισμού, οταν έρθω εγώ στην εξουσία θα τα φτιάξω όλα (όπως γίνεται). Χρειάζονται μικρά και σταθερά βήματα.
Για τους δρόμους έχεις άδικο. Το Πάσχα πήγα απο το Ε65 και σώθηκα. Καρφί. Προφανώς κάποιοι ιδιώτες κερδίζουν αλλά εποφελούμαι και εγώ. Όταν τα έκανε όλα το κράτος είδες που και πως καταντήσαμε.
Για μη συστημμικά κόμματα, έχω να σου πω το εξής. Πανευρωπαικά , όλοι αυτοί , η διαλύονται (π.χ. Πέπε Γκρίλο, podemos) ή ενσωματώνονται στο σύστημα (ΣΥΡΙΖΑ, Μελόνι κλπ). Ακόμα και η Λεπέν, για να ανέβει, έχει στρογγυλέψει πολύ τον λόγο της....
Ενδεικτικά για τα σχολεία
Όταν εγώ ήμουν μαθητής στη δεκαετία του 60
Μερικά από αυτά που θυμάμαι
1 τα σχολεία δουλεύαν εξαήμερο
Και συνήθως τρεις μέρες πρωί και τρεις μέρες απόγευμα
Για τις το αντίθετο ωράριο υπήρχε άλλο σχολείο γιατί δεν υπήρχαν αρκετά κτίρια
2 τα σχολεία ήταν μόνο αρρένων ή θηλέων
3 σε συγκεκριμένο σχολείο στα πατήσια τότε στην τάξη υπήρχαν 80 μαθητές ενώ τώρα 20
4 τα βιβλία ήταν άσχετα και πολύ μικρά με το τι εξετάσεις έδινες για το πανεπιστήμιο
Τώρα υπάρχει φοβερή βελτίωση χωρίς να είναι το βέλτιστο
5 στο πανεπιστήμιο πέρναγαν λίγοι
6 η ύλη που έδινες δεν ήταν από την τάδε σελίδα μέχρι την τάδε σελίδα αλλά διάβαζες άπειρα βιβλία
Και τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα
7 δεν υπήρχαν ούτε γραμματείς στα σχολεία ούτε φύλακες
8 το ωράριο των καθηγητών ήταν μεγαλύτερο και υπήρχε επιθεωρητής φόβος και τρόμος
9 όπως και σε όλη την κοινωνία λαμβάνονταν υπόψη τα κοινωνικά φρονήματα
17 υπήρχε μερικές φορές και ο χάρακας η χαστούκια
10 ποδιές για τις μαθήτριες
Ειδικά στο νησί και στολή και πηλίκιο και για τους μαθητές
11 στο νησί επίσης και άλλα αδιανόητα πράγματα για σήμερα
Απαγόρευση να βγαίνουν οι μαθητές και μαθήτριες μόνοι τους μετά τη δύση του ηλίου
Επίσης μπορούσαν να πηγαίνουν σινεμά μόνο με τη συνοδεία κηδεμόνων
12 στις πολυημέρες τριήμερες εκδρομές
Φυλάγαν όλο το βράδυ τσιλιες οι καθηγητές μην πάνε από σχολείο αγόρια σε κορίτσια άλλους σχολείου
13 υποχρέωση επί χούντας να πηγαίνουν σε μερικές εκδηλώσεις της στο καλλιμάρμαρο
14 το κράτος υπερηφανευόταν για τα πρότυπα
15 καθαρεύουσα και όχι δημοτική ή καθομιλουμένη
Είχε μπει μία γάτα κάποτε στην αίθουσα
Κρύφτηκε κάτω από την έδρα
Άκουσε ο καθηγητής στο νιάου
Τις έφερε την γαλήν εντός της αιθούσης η παρόμοιο
16 συνήθως σε σπρώχναν για να πας κατηχητικό
Δεν λέω ότι τα πράγματα σήμερα είναι ιδανικά
Αλλά για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση
Θα υπάρχουν και χιλιάδες γνώμες