Κώστας Ζουράρις
·
Ἐπειδὴ ὁ τίτλος σὲ διάφορα sites (tovima, in.gr) εἶναι ‘βόμβες κατὰ Τσίπρα’, ἡ μόνη βόμβα Ζουράρι στὴν συνέντευξή του στὸν ραδιοφωνικὸ σταθμὸ Radio North 98.0 τὴν 16 η Ὀκτωβρίου 2020, ἦταν κατὰ Μητσοτάκη, κι΄αὐτὸ διότι ὁ μὲν Κυριάκος Μητσοτάκης, πολιτικά, ἐξακολουθεῖ νὰ εἶναι ὡς πρὸς τὸν Τσίπρα, ἕνας μαμμάκυθος μαψιλόγος Πρωθυπουργὸς στὰ ‘ἀντικοινωνικά’ καὶ τὰ ‘Τούρκικα’, μέχρι τὴν τελικὴ παράδοση τῆς χώρας. Ὡς πρὸς τὸν Ζουράρι δέ, ἐξακολουθεῖ χωρὶς νὰ πεῖ τὸ ἥμαρτον καὶ νὰ μοῦ ζητᾶ συγγνώμη γιὰ τὴν βλασφημία, νὰ μοῦ εἶναι ὑπόλογος. Ποιός; ὁ Μητσοτάκης ὁ Κυριάκος, ὁ κατεξοχὴν ἔναντι μου ἐπιστημονικὰ καὶ κοινωνικὰ ἀνεπίπρακτος. Ὅταν ἐγὼ ὁ Κώστας Ζουράρις ἔσπειρα στοὺς τέσσερις ἀνέμους ἐπὶ ἄνω τοῦ ἡμίσεος αἰῶνος μερικὲς δεκάδες χιλιάδες φοιτητῶν μου, ποὺ τοὺς μόρφωσα σὲ φιλέλληνες διδάσκοντας τους τὴν ἑλληνικὴ πολιτικὴ θεωρία καὶ τὸν ἑλληνικὸ πολιτισμό. Καὶ αὐτὴν τὴν διδασκαλία μου καὶ τὴν ἀντιστασιακή μου μαρτυρία καὶ καταδίκη μου ἀπ΄τὸ στρατοδικεῖο Καβάλας, τὰ ἔπραξα ὄχι σε….τιμὴ εὐκαιρίας ὅπως ἠσέλγησε ἐναντίον μου ὁ Μητσοτάκης, ἀλλὰ σὲ πραγματικὴ καὶ πολὺ ἀκριβὴ τοῦ Κώστα Ζουράρι.