τυπε εσυ εισαι δικηγορος απο οτι εχω καταλαβει ...και εχω την αισθηση οτι γενικα εισαι και νορμαλ τυπος ,οχι σαν κατι ισοβιους πρωταθλητες ,παρα το γεγονος οτι εισαι στην δεξια παραταξη.....εχω μια ερωτηση ....ξερεις για ποιον λογο εδωσε τα παιδια το δικαστηριο στην κεφαλογιαννη και εδιωξε τον αλλο απο το σπιτι ,ενω οσο γνωριζω πλεον και οι δυο γονεις εχουν απο το νομο τα ιδια διακιωματα απεναντι στα τεκνα ??? και δεν το ρωταω αυτο με βαση τα πολιτικα κριτηρια,θα το ρωταγα και για αριστερη βουλευτη αυτο αν ειχε συμβει?
Δεν είμαι δεξιός, λάθος η εντύπωσή σου.
Για την Κεφαλογιάννη δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε και ψιλοβαριέμαι να το ψάξω.
Γενικά πάντως, το γεγονός ότι πλέον ο κανόνας είναι η συνεπιμέλεια (σε αντίθεση με παλαιότερα), δεν σημαίνει ότι σταματούν να ισχύουν τα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνονται κατά τη κρίση του δικαστηρίου προς όφελος των τέκνων. Εν προκειμένω η μετοίκηση (παίρνω ως δεδομένα όσα λες, δεν θα το ψάξω όπως είπα).
Σκέψου το αλλιώς: αν χωρίσει ένα ζευγάρι δεν μπορεί να μένει μαζί. Η συνεπιμέλεια είναι διαφορετικό πράγμα και δεν ταυτίζεται με τη κοινή διαμονή τέκνων και γονέων.
Ναι, θα μπορούσε πχ το δικαστήριο να ορίσει να μένουν τα παιδιά μισές μέρες με τον έναν και μισές με τον άλλον, αλλά αυτό εξαρτάται από τη κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, αυτό είναι ανέφικτο αν ο ένας μένει Αθήνα και ο άλλος στη Λάρισα.
Πάντως έχω παρατηρήσει ότι παρά τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, τα δικαστήρια έχουν "κολήσει" στον παλιό τρόπο διευθέτησης αυτών των διαφορών.