Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.302
Πόντοι
3.556
Δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος

Θα μπορούσαν να βάλουν μικρότερο όριο στην δωρεά μεταξύ αδερφών

Τώρα από γονέα σε παιδί η δωρεά είναι μέχρι 800.000 είναι πολύ μεγάλο το ποσό. Ξέρεις πόση ώρα θέλει να το κάνεις στο myproperty??? 10 λεπτά....και τελείωσες...και για 7.000 και για 70.000 το ίδιο είναι.

Αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να δικαιολογείς το ποσό....και κυρίως να το έχεις στην τράπεζα....όχι να έχεις μετρητά που τσούρνεψες από τις γριές που έρχονται στο μαγαζί σου και σε πλήρωσαν σε 20ρικα και 10ρικα.....

και κυρίως για να μην κάνεις εικονική δωρεά για να δικαιολογήσει ο άλλος αγορές και να γλιτώσει το τεκμήριο. Δεν λέω ότι το τεκμήριο είναι καλό....αλλά να ξέρουμε και τι λέμε.

εύκολα πράγματα είναι αυτά...

Αυτό ακριβώς λέω μεταξύ αδερφών ότι είναι στο ίδιο μήκος ... το πάνε αποτρεπτικά για αποφυγή τριγωνικής ... δεν γίνονται ? προφανώς και γίνονται

Βέβαια για ποσά μέχρι 10Κ ως ποσό κάλυψης μιας έκτακτης ανάγκης και μαξ 3 καταθέσεις ανά έτος θα μπορούσαν να το αφήσουν ελεύθερο

όσο για τον λογαριασμό....ως συνδικαιούχος μπορείς απλά να κάνεις αναλήψεις και να ξοδεύεις λίγα....αγορά πραγματική δεν μπορείς να κάνεις....διότι δεν έχεις βάλει στην δήλωση σου το ποσόν.

Ακόμα και οι αγορές τώρα να ξέρεις όμως φαίνονται στο τάξις....και ακόμα και με μετρητά να πληρώσεις κρατάνε όνομα και ανοίγουν καρτέλα πελάτη....αυτά όλα κάποια στιγμή θα πάνε γραμμή στην ΑΑΔΕ. Τι νομίζεις?

Θα έρθουν να σου πουν βλέπω δηλώνεις 15Κ και έκανες αγορές 13.500.....πως έζησες?????? και θα το τρως στον κώλο το τεκμήριο και καλά θα κάνουν κιόλας....

Έλεγα πιο πάνω ότι σε συνδικαιούχους εν δυνάμει ήταν ελεγκτέο αν δεν συνεισέφεραν αμφότεροι για τη δικαιολόγηση αλλά δεν θυμάμαι τα ποσοστά που ανέφερε η ΠΟΛ.

Σε περίπτωση θανάτου που ανέφερες, ο εναπομείναντας αν δεν απατώμαι μπορεί αν χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο ποσό κατά το δοκούν

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
Σε περίπτωση θανάτου που ανέφερες, ο εναπομείναντας αν δεν απατώμαι μπορεί αν χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο ποσό κατά το δοκούν
χωρίς να το έχει κληρονομήσει και χωρίς να το δηλώσει στην δήλωση του?

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.302
Πόντοι
3.556
και δεν είναι παράλογο να τσεκάρουν τις αγορές σου....

αλλά εμείς έχουμε τον στόκο τον χατζηδάκη να βάζει τεκμήρια και να τους θεωρεί όλους απριόρι απατεώνες....

Αρκετοί όπως και μερικά μέλη δεν το θέλουν αυτό ... θα φρίξει η ΑΑΔΕ αν δει τι ψωνίζουν :confused:

Νταξ ο Χατζηδάκης τους θεωρεί απατεώνες ... μετά τη διασταύρωση των αγορών θα τους θεωρεί μπούστηδες :tooth:

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.302
Πόντοι
3.556
χωρίς να το έχει κληρονομήσει και χωρίς να το δηλώσει στην δήλωση του?

Και πάλι δεν είμαι 100% βέβαιος ... πάει ως κληρονομιά βάσει ποσοστών επιπέδου συγγένειας και νομίζω κάτι δηλώνεις στην εφορία κατά την αποδοχή ? μη σε γελάσω κιόλας

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.341
Πόντοι
22.266
Επειδή λείπω καμία 10αρια μερες για πείτε πως πάει το οικονομικο ελληνικό θαύμα;;:confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
Αρκετοί όπως και μερικά μέλη δεν το θέλουν αυτό ... θα φρίξει η ΑΑΔΕ αν δει τι ψωνίζουν :confused:

Νταξ ο Χατζηδάκης τους θεωρεί απατεώνες ... μετά τη διασταύρωση των αγορών θα τους θεωρεί μπούστηδες :tooth:
το ξέρεις ότι στο σούπερ μάρκετ του efood στο tab με τις προσφορές έχει δονητή durex πρώτη μούρη? :2funny:

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.302
Πόντοι
3.556
το ξέρεις ότι στο σούπερ μάρκετ του efood στο tab με τις προσφορές έχει δονητή durex πρώτη μούρη? :2funny:

Α στο διάλο !

Αν δεν το ποστάρει ο Ντολμάς με συγκριτικό από όλα τα μαγαζιά είναι σα να μην συμβαίνει :coffee:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
Και πάλι δεν είμαι 100% βέβαιος ... πάει ως κληρονομιά βάσει ποσοστών επιπέδου συγγένειας και νομίζω κάτι δηλώνεις στην εφορία κατά την αποδοχή ? μη σε γελάσω κιόλας
εγώ δε θα αγόραζα ακίνητο just yet με αυτά τα λεφτά....

δεν υπάρχει πάει ως κληρονομιά...για αρχή πρέπει να υπάρχει διαθήκη...μετά πρέπει να κάνεις αποδοχή...μετά να πληρώσεις φόρο κληρονομιάς....ή να τα είχες δηλώσει ως εισόδημα από πριν....αφού (και για ένα τέτοιο πόσο) κανονικα φορολογείσαι για τους τόκους....

δεν σου ανήκουν τα λεφτά αν δεν έχεις κάνει κάτι από τα παραπάνω.....αυτό εννοώ...όμως μπορείς να τα παίρνεις λίγα λίγα μόνο....αλλά και εκεί μόνο ανάληψη.
Α στο διάλο !

Αν δεν το ποστάρει ο Ντολμάς με συγκριτικό από όλα τα μαγαζιά είναι σα να μην συμβαίνει :coffee:
γοαυτό το έγραψα και εγώ εδώ για να μπει να το δει :coffee::coffee:

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.302
Πόντοι
3.556
εγώ δε θα αγόραζα ακίνητο just yet με αυτά τα λεφτά....

δεν υπάρχει πάει ως κληρονομιά...για αρχή πρέπει να υπάρχει διαθήκη...μετά πρέπει να κάνεις αποδοχή...μετά να πληρώσεις φόρο κληρονομιάς....ή να τα είχες δηλώσει ως εισόδημα από πριν....αφού (και για ένα τέτοιο πόσο) κανονικα φορολογείσαι για τους τόκους....

δεν σου ανήκουν τα λεφτά αν δεν έχεις κάνει κάτι από τα παραπάνω.....αυτό εννοώ...όμως μπορείς να τα παίρνεις λίγα λίγα μόνο....αλλά και εκεί μόνο ανάληψη.

Αρχικά το ποσό στο λογαριασμό συνδικαιούχων πρέπει να δικαιολογείται από αμφότερους ως προς την πηγή.

Αν υπάρχει διαθήκη και αποδεχθείς μπορεί όλο το ποσό να πηγαίνει σε σένα ... αν δεν υπάρχει διαθήκη και πα΄λι αποδεχθούν τότε πάει με τα ποσοστά ανα κληρονόμο όπως είπα ... και ο κάθε κληρονόμος πλερώ στην εφορία έπειτα

Έτσι ναι συμφωνώ

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.452
Πόντοι
12.756
δεν έχει σημασία πότε θα γίνουν αλλά το ότι μπορούν να γίνουν και η ΑΑΔΕ επειδή είναι ανεξάρτητη αρχή θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά θα τα χαρακτηρίσουν δεδομένα που μπορεί να έχει πρόσβαση.

αγόρασα κάτι για τα γούφερ το σάββατο έκανε 1.900ε.....ρώτησα αν μπορώ να πληρώσω με μετρητά και μου είπε ότι επειδή είναι σάββατο και είναι κλειστές οι τράπεζες μπορώ...αλλά θα πρέπει να ανοίξουν καρτέλα πελάτη. Τελικά πλήρωσα με κάρτα αφού δεν είχε διαφορά. Όμως και με μετρητά τα στοιχεία σου τα κρατάνε.

Δεν είναι όπως παλιά που πήγαινες και αγόραζες και δεν ρώταγε κανένας τίποτα. Τουλάχιστον οι σοβαρές εταιρείες το κάνουν.

και δεν είναι παράλογο να τσεκάρουν τις αγορές σου....

αλλά εμείς έχουμε τον στόκο τον χατζηδάκη να βάζει τεκμήρια και να τους θεωρεί όλους απριόρι απατεώνες....

δεν εχω αντιμετωπισει ποτέ προβλημα σε αγορες με μετρητα , και μεγάλα ποσά , 2-3-4-5 χιλιαρικα , καρτελα πελάτη ποτέ δεν ανοιγω , λεω βαλτε ΠΕΛΑΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ , παντα γκρινιαζουν αλλα δεν μπορουν να μην το δεχθουν

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.452
Πόντοι
12.756
Αρχικά το ποσό στο λογαριασμό συνδικαιούχων πρέπει να δικαιολογείται από αμφότερους ως προς την πηγή.

Αν υπάρχει διαθήκη και αποδεχθείς μπορεί όλο το ποσό να πηγαίνει σε σένα ... αν δεν υπάρχει διαθήκη και πα΄λι αποδεχθούν τότε πάει με τα ποσοστά ανα κληρονόμο όπως είπα ... και ο κάθε κληρονόμος πλερώ στην εφορία έπειτα

Έτσι ναι συμφωνώ
Στο πρωτο που λες οχι
στα άλλα που λες ειναι σωστα , αν υπαρχει διαθηκη πανε σε αυτον που λεει η διαθηκη , αν δεν υπαρχει διαθηκη παει σε αυτους που κανουν αποδοχη , με ποσοστο , μεγαλυτερο ποσσοστα παντα η/ο συζυγος

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.107
Πόντοι
6.056
Στο πρωτο που λες οχι
στα άλλα που λες ειναι σωστα , αν υπαρχει διαθηκη πανε σε αυτον που λεει η διαθηκη , αν δεν υπαρχει διαθηκη παει σε αυτους που κανουν αποδοχη , με ποσοστο , μεγαλυτερο ποσσοστα παντα η/ο συζυγος
Συζυγος ή τεκνα?Νομιζω τα τεκνα δικαιουνται παραπανω.:confused::confused::confused::coffee:
Αυριο μην μπειτε πρωι πρωι και αρχισετε παλι τα πειραγματα για την αναπτυξη της χωρας,δουλεια να πιασουμε τους στοχους:coffee::coffee::coffee::confused::confused::confused:

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.260
Πόντοι
6.056
Στο πρωτο που λες οχι
νομικά δεν υπάρχει ¨κάνω αποδοχή" ,
υπάρχει αποποίηση κληρονομιάς

Αν δεν γίνει αποποίηση μέσα στο χρονικό περιθώριο που ορίζει ο νόμος ,οι εγγύτεροι συγγενείς κληρονομούν περιουσία-χρέη κτλπ

• Like
Αντιδράσεις: barock

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506
Μπαίνω και από το άλλο πισι , που δεν έχει κωδικούς .........
10-39-45-140_512.gif

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656

Έτσι ναι συμφωνώ
Όχι δεν χρειάζεται να το δικαιολογούν και οι 2 μόνο ο κύριος δικαιούχος βασικά αυτός που έκανε την αρχική κατάθεση.

Μετά αν βάλει συνδικαιούχο το παιδί του ή τον αδερφό του δεν χρειάζεται το δεύτερο μέρος να τα δικαιολογεί...αφού δεν θα μπορεί κιόλας.

γιαυτό λέω ότι δεν είναι δικά του.

Σε περίπτωση θανάτου του πρώτου η τράπεζα δεν σου απαγορεύει να έχεις πρόσβαση...δεν είναι το κράτος. Αλλά μπαίνεις στην διαδικασία της κληρονομιάς αν θες να είσαι οκ και να τα χρησιμοποιήσεις όπως θες.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
δεν εχω αντιμετωπισει ποτέ προβλημα σε αγορες με μετρητα , και μεγάλα ποσά , 2-3-4-5 χιλιαρικα , καρτελα πελάτη ποτέ δεν ανοιγω , λεω βαλτε ΠΕΛΑΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ , παντα γκρινιαζουν αλλα δεν μπορουν να μην το δεχθουν
Δεν λέω όχι αν και δεν έχω ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο γιατί συνήθως σε αυτά που αγοράζω αν δεν ανοίξεις καρτέλα πελάτη να βγει ονομαστική απόδειξη δεν έχεις εγγύηση.

Πελάτης Λιανικής είναι έτσι και αλλιώς....ΑΠΛ σου κόβουν αλλά μπορεί να γίνει και ονομαστικά...δεν βάζουν αφμ αλλά ανοίγουν καρτέλα τώρα αν αρνηθείς μπορεί δεν ξέρω δεν έχω αρνηθεί ποτέ.

Το κυριότερο για μένα ήταν ότι έκαναν την ρύθμιση για κάρτα με πάνω από 500 και δεν το τηρεί κανένας σιγά μη σου πουν όχι δε σου πουλάμε :confused:

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.356
Πόντοι
3.656
Καρτέλα πελάτη για αγορά με μετρητά ... πρέπει να υπάρχει μόνο μία στην ελλάδα .......

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.341
Πόντοι
22.266
Oντως αν κάποιος ψωνίσει λιανικές 1000 ευρώ κ είμαι Σάββατο πως γίνεται ; Μπορεί μετρητά κ μετά αυτοι τη Δευτέρα πηγαίνοντας τη Δευτέρα μόνο με το ονοματεπώνυμο σου να κάνουν την κατάθεση σε ταμείο στο λογαριασμό τους ; Όπως πχ στη χονδρική με τιμολόγιο αρκεί να έχω τα στοιχεία σου

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.341
Πόντοι
22.266
Καρτέλα πελάτη για αγορά με μετρητά ... πρέπει να υπάρχει μόνο μία στην ελλάδα .......
Στην Ελλάδα τυπε ακόμη πιστεύουν οι δημ.υοαλληλοι κ δημιουργούν το κλίμα οι πολιτικοί ότι φαληρησαμε επειδή δεν έκοβε απόδειξη ο μανάβης κ ο περίπτερας:confused:

Σίγουρα πρωτοτυπία αυτό στην ελλαδα

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.107
Πόντοι
6.056
Στην Ελλάδα τυπε ακόμη πιστεύουν οι δημ.υοαλληλοι κ δημιουργούν το κλίμα οι πολιτικοί ότι φαληρησαμε επειδή δεν έκοβε απόδειξη ο μανάβης κ ο περίπτερας:confused:

Σίγουρα πρωτοτυπία αυτό στην ελλαδα
Γιατι δεν ριξαμε φαλιμεντο γι αυτο?Εσεις σιγα σιγα θα αφησετε υπονοιες και για μαυρο χρημα που ρεει(πολιτικοι,μιζες-ζιμενς,μονοπωλια που ξεπουληθηκαν κλπ).:confused::confused::confused::coffee:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom