Στα @@ τί θα ψηφίσετε, ψηφίστε ότι γουσταρετε, ακόμα και τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεωνες που περασαν από τη χώρα και στεγάζονται σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Προσωπικά έχω ξαναγραψει τί θα ψηφισω, και θα ψηφίσω για πρώτη φορά στη ζωή μου ΝΔ, και αν δεν με πιστεύεται, ξανα στα @@ μου
Θα σας τη βγω από τα αριστερά σημερα όμως μόνο και μόνο γιατί είναι στραβη η μερα και διότι εχω αφορμή από ενα καραγκιοζάκο που τον ακουσα στο δρόμο να λέει: ¨εγω θα ψηφίσω ΚΚΕ ή Μερα ή Συριζα, εναν από τους τρεις μόνο"
Βρε σαχλαμαρα, τί σχεση έχει ο ενας με τον άλλον;;;
Κατ' αρχην ανήκουμε σε ενα παγκοσμιοποιημενο σύστημα, όργανο της οποίας είναι και η ΕΕ, και το οποίο εχει εναν βασικό, κύριο άξονα πολιτικής: Η οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται πρέπει να δημιουργεί συνθήκες / ευκαιρίες δημιουργίας πλούτου.
Είναι προφανες ότι από την πολιτική αυτή ευνοούνται όσοι έχουν επιχειρηατική κουλτούρα και πρόσβαση σε επενδυτικούς πόρους
Η κοινωνική διάσταση της παγκόσμιας αυτής πολιτικής είναι η ανακούφιση των φτωχώτερων στρωματων με παρεμβάσεις που δεν θα δημιουργούν πάγιο έξοδο στα κράτη, δηλαδή επιδόματα ναι, μόνιμες δομές όχι.
Ο κύριος εκφραστής αυτης της πολιτικής στην Ελλάδα είναι η ΝΔ και την εφαρμόζει καλύτερα από καθε άλλο στο παρελθον.Οι ευκαιρίες αναπτυξης / πλουτισμού είναι σήμερα είναι όχι απλώς ορατές, αλλά χειροπιαστές δίπλα σου. Αν δεν έχεις όμως επιχειρηματική εκπαίδευση και περιμένεις απλώς "καλό μισθό", i'm sorry, have fun staying poor.
Εσύ ως ψηφοφόρος πρέπει κατ' αρχάς να σκεφτείς αν θέλεις να βγεις απο αυτό το παγκόσμιο σύστημα και αν ναι ποιος μπορεί να σε βγαλει. Αν όχι, ποιος μπορεί να δώσει το καλύτερο με αυτές τις προϋποθέσεις;
Στο παραπάνω παράδειγμα, όχι στην ΕΕ λέει το ΚΚΕ (και κάποια μικρά κόματα της Δεξιάς). Αν το εννοούν ή αν μπορούν να σε βγαλουν άλλου παπα ευαγγελιο.
Ο Γιανης είναι τόσο ψώνιο που λέει ότι θα μείνει στην ΕΕ αλλά θα την αλλάξει και θα την κάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι. Κάτι σαν τον Παναγής που έγινε Αναίς..
Ο Σύριζας λέει ότι θα μείνει, αλλά θα προσέξει περισσότερο τους φτωχούς. Πώς ρε τραχανα θα αντιμετωπίσεις τον πληθωρισμό χωρίς διατίμηση (αφού η ΕΕ δεν σε αφήνει;) Πώς θα αυξήσεις τους μισθούς / επιδόματα αφού δεν σε αφήνουν να τυπώσεις χρημα; Πώς θα κρατικοποιήσεις οργανισμούς / εταιρίες αφού δεν σου επιτρέπει ο συνεταιρισμός μέσα στον οποίο επιμένεις ότι θελεις να λειτουργήσεις; Πώς θα εξυπηρετείς το Δημόσιο Χρέος (που θεωρητικώς είχες την λαική εντολή να διαγράψεις αλλά δεν το έκανες) όταν για τις πολιτικές που υπόσχεσαι και στις οποίες εναντιώνονται "οι απόπανω", χρειάζεσαι χρήματα από τους "απόπανω";
Κι άλλα πολλά
ΤεςΠα, του ΣΥΡΙΖΑ τα εχω μαζεμένα, διότι αυτό που βλέπω από τα στελέχη και τα τρολ του πανω από ενα χρόνο τώρα, είναι να λένε ότι μαλακία και ψεμα τους κατέβει, ποντάροντας ότι κανείς δεν το ψαχνει, μπας και ξανανεβουν στην καρέκλα. Αηδίαση.
Από εκεί και πέρα, ξαναλέω: Ναι, υπάρχουν φτωχοί. Όποιος νομίζει ότι αυτό θα αλλάξει με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλή του τύχη. Θα τα δούμε από το 2027 (φέτος δεν βγαίνει).
Ναι, επισης υπάρχουν και ευκαιρίες να ξεφύγετε από τα σκατά - δεν είναι 2012. Όμως θέλει ενεργεια πολύ, όχι κλάψα. Θέλει και τύχη, και πόδια. Όποιος νομίζει αλλιώς, το είπαμε και παραπάνω: have fun staying poor