ξέρω πως δουλεύουν..όταν λέω επίσκεψη εννοώ μέση χρέωση πχ για έναν καθαρισμό..θα πάρει μέσο όρο ένα 50αρικο...τώρα μπορεί να υπάρχουν πεινάλες που παίρνουν και 25 ευρώ..αλλά δεν είναι ο μέσος όρος.
ξέρω ότι στις δουλειές που κάνουν..πχ εμφυτεύματα...γέφυρες...πορσελάνες πως σκατά λέγονται...στην τιμή συμπεριλαβμανεται και το έξοδο του τεχνίτη τους....νομίζεις ότι δεν ξέρω τίποτα για το εν λόγω επάγγελμα..και όταν σε χρεώνει για μια θεραπεία 400 ευρώ συνολικά έχει βάλει μέσα τα λειτουργικά του έξοδα, τον τεχνίτη και την εργασία του. Το ότι δεν κόβει απόδειξη όμως είναι κάτι άλλο...απλά κάποιοι θα ήθελαν να τα κάνουν όλα black..αυτο λεω εγω.
Δεν καταλαβαίνω τι διαφορετικό πρέπει να έχει ένα ιατρείο από μια ΙΚΕ ?? επιχείρηση το ένα επιχείρηση και το άλλο...με τη διαφορά ότι ο γιατρός που πάει 99%^ υπηρεσίες και ότι δεν κόβει ΤΠΥ....
υπάρχουν και ιατρεία που φυτοζωούν όπως και ικε που χρεοκοπούν....στον μέσο όρο όμως....ο μέσος οδοντίατρος βγάζει περισσότερα από έναν μισθωτό με καθαρά 1200.
Δεν κοιτάμε μήνες αλλά τον ετήσιο τζίρο και τα καθαρά κέρδη...μπορεί τον Αύγουστο να βγάζεις -1000 (τα έξοδα σου) και τον Οκτώβριο +6.000....
τι σχέση έχουν όλα αυτά με το ότι όταν παίρνεις 100 ευρώ για μια εξαγωγή και δεν κόβεις απόδειξη τα βαζες όλα τσέπη?
Και ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ...όταν ο επιχειρηματίας που κάνει τζίρο 60Κ το χρόνο με κέρδη 10Κ...πληρώνει 1000 ευρώ φόρο επιτηδευματία είναι ΑΛΗΤΕΙΑ...όχι όμως και ο οδοντίατρος που βγάζει 30-40Κ...αυτό λεω.
Καλά, έχεις άχτι τους οδοντίατρους .... και οι απόψεις που εκφράζεις είναι λίγο προβληματικές ... μην το πάρεις βαριά ....
Αλλά ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ 50€ ... και ότι αν κάποιος ζήταγε 25€ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΝΑΛΑΣ ....
Προφανώς αν είχες περισσότερα , θα πήγαινες να πληρώσεις καθαρισμό 200€ ή 300€ (υπάρχει κι αυτό)
και μπορεί να έκανες ... κάθε 3 χρόνια ! Αλλά θα έλεγες ότι πας σε κάποιον που παίρνει 200€ - 300€ και όχι σε "πεινάλα" .
Το θέμα είναι , ότι και ο 30€ μπορεί να κάνει καλή δουλειά ... ή ο 200€ να μην κάνει καλή δουλειά ......
Αντίστοιχα και εξαγωγή ! Αν πληρώσεις 100€ για απλή, γουστάρεις ακρίβεια.
Με την έννοια ότι γουστάρεις να πας να φας στη βουλιαγμένη ή στου μακρυγιάννη ή στο κολωνάκι ....
ενώ το ξέρεις ότι είναι ακριβά ! αλλά μπορούσες να βρεις φθηνότερα .......
Και θα γκρινιάζεις ! Πήγα και πλήρωσα τη μερίδα σουβλάκι 60€ !!!!!! ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ !!!!
Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός που τη χρεώνει 9€ , είναι χειρότερη ή μικρότερη ή βρώμικη !
Απλά δεν γουστάρεις, για πουλ μουρ.
Μετά γκρινιάζετε !
Πλήρωσα καφέ 15€ (μαρίνα βουλιαγμένης) ,
όλοι οι καφετζήδες είναι κλέφτες !!!!!
Πλήρωσα μια τσιπούρα 1000€ (ματογιάννια) , όλοι με ψαροταβέρνες είναι κλέφτες και βγάζουν πολλά !
ΟΠΟΤΕ ΒΑΛΤΟΥΣ ΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ 10 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ , ΕΧΟΥΝ !!!!
Όχι ρε μάγκα, Να πήγαινες στη χαραυγή , να τα έτρωγες φθηνότερα.