Για πες μας και μας ρε παικτη που θα παει αυτο το 30% αμα διαλυθει η ΝΔ?
Δεν ισχυρίσθηκα ότι θα διαλυθεί η ΝΔ παίκτη μου.
Υποστήριξα ( αν δεις το κείμενό μου ) ότι η πιθανότητα διάσπασης είναι μικρή αλλά η πιθανότητα συρίκνωσης μεγάλη.
Νομίζω όμως ότι κατάλαβες τι εννούσα.
Η απάντηση στην ερώτησή σου λοιπον είναι η εξής.
Η Δεξιά και η κεντροδεξιά σα πολιτικοί χώροι με απήχηση και ποσοστά μεσα στην κοινωνία ασφαλώς πάντα θα υπάρχουν. Θα περιμένουν λοιπόν να βρεθεί ένα νεο πολιτικό σχήμα που να τους εκφράσει, σε περίπτωση που γυρίσουν τη πλάτη στη ΝΔ.
Το σημερινό ποσοστό της ΝΔ σε περίπτωση συρίκνωσης θα μπορούσε να μοιραστεί σταδιακά σε υπάρχοντα αλλά και σε νεα μελλοντικά κόμματα, απο τις συμμαχίες και συνενώσεις των οποίων είναι πιθανόν κάποιο σταδικά να μεγαλώσει και να αποκτήσει δυναμική εξουσίας, αν βρεί τον κατάληλο ηγέτη, και το κατάληλο πολιτικό πρόγραμμα.
Ο Συριζα έφυγε απο το 4% και πήγε στο 34% μέσω μιας ανάλογης τέτοιας διαδικασίας, παίρνοντας ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της κεντροαριστεράς απο το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ του 38%. Διότι ασφαλώς το 34% του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζεται πολιτικά απο τις θέσεις των ακροαριστερών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, πρωην κεντροαριστεροί Πασόκοι ήταν οι περισσότεροι στη πλειοψηφία τους.
Εκτός απο την Ελλάδα παρόμοια τέτοια πολιτικά σενάρια έχουμε δεί και σε άλλες χώρες.
Για να μην παρεξηγηθω ούτε το εύχομαι ούτε το υποστηρίζω αυτό το σενάριο, απλά το βλέπω αρκετά πιθανό, με τις συνθήκες που τωρα διαμορφώνονται.