Ρε τύπε...μπορεί τελικά πραγματικά να μην καταλαβαίνεις. Προστατευόμενη περιοχή για αυτό ονομάζεται...επειδή είναι φύση...οικοσύστημα...πως το λένε..δεν μπορεί να πάει ο άνθρωπος και να χτίσει τίποτα. Δεν επιτρεπόταν πριν να χτίσεις..για αυτό τις καίνε..για να μπορείς να χτίσεις μετά.
Το είπαμε και πιο πάνω...οταν μιλαμε για ιδιόκτητα στρέμματα δεν χρειάζεται την άδεια κανενός ο άλλος για να παει να αγοράσει το οικόπεδο και να το χτίσει. Βέβαια δεν είναι τόσο απλο το θέμα..γιατί μπορεί να μην γίνεται να πάρεις άδεια λειτουργίας μιας μεγάλης μονάδας δίπλα στο δάσος....και εκεί παίζονται όλα τα παιχνίδια.
Για αυτό άστο καλύτερα...ναι εντάξει έχεις την άποψη σου και εγώ τη δική μου. Δεν λέω ούτε δεξιά ούτε αριστερά πράγματα.
Θα πρέπει να υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την εκμετάλευση της καμένης γης για 100 χρόνια στις περιοχές που ήταν χαρακτηρισμένες ως προστατευόμενες..και αυτό αφορά και τις άδειες λειτουργίας και την βεβαίωση χρήσης γης.
Δεν λέω για την τροποποίηση που πάει να περάσει ο Μητσοτάκης τώρα αλλά για τον αρχικό νόμο τον 1.650 του 86
Στο άρθρο 19 λέει ποιες είναι οι προστατευόμενες περιοχές και τις χωρίζει σε κατηγορίες στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία
Τις πιο προστατευμένες
Στις περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα. Κατ’ εξαίρεση, μπορεί να επιτρέπονται, σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις του οικείου κανονισμού, η διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών και η εκτέλεση εργασιών που αποσκοπούν στη διατήρηση των χαρακτηριστικών τους, εφόσον εξασφαλίζεται υψηλός βαθμός προστασίας.
Το ανωτέρω στην πρώτη κατηγορία παρόμοιο στη δεύτερη
Στην τρίτη κατηγορία έχουμε τα εθνικά πάρκα
χαρακτηρισμός περιοχών ως εθνικών πάρκων αποσκοπεί στη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς και στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας ευρύτερων περιοχών της χώρας με παράλληλη παροχή στο κοινό δυνατοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φυσιολατρικών δραστηριοτήτων. Για την εκπλήρωση των σκοπών αυτών λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, ώστε οι περιοχές αυτές να προστατεύονται επαρκώς τόσο από φυσικές αιτίες υποβάθμισης όσο και από ανθρώπινες ενέργειες, επεμβάσεις και δραστηριότητες
Στα εθνικά πάρκα επιτρέπεται να εκτελούνται έργα, να γίνονται έρευνες και να ασκούνται δραστηριότητες, κυρίως παραδοσιακού χαρακτήρα, με τους όρους και περιορισμούς που καθορίζονται ειδικότερα από τον οικείο κανονισμό λειτουργίας και διαχείρισης.
Για να μη σε κουράζω στην τέταρτη κατηγορία είναι προστατευόμενοι φυσικοί σχηματισμοί και στην 5η κατηγορία οικοσυστήματα που επιτρέπονται ακόμα περισσότερες δραστηριότητες