Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 222K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.196
Πόντοι
3.656
Να προσθέσω σε όσα σωστά γράφεις πως ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΕΣ.
Οι άκρες μετράνε για να βρεις την θέση...αν είναι κάποιος άχρηστος δεν θα την κρατήσει για πολύ.

Αλλά τι να λέμε εδώ υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι πιο άχρηστοι και από μπιντέ που πλαισιώνουν το δημόσιο και παίρνουν κατι 900,1000,1200άρια και δουλεύουν 6 ώρες χαλαρά. Και τους ταιζουμε εμεις που δουλευουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να πληρωσουμε το φπα το ικα και τις δου.

Και μετα μιλαμε για θεσεις εργασιας και μισθους....

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.713
Πόντοι
3.656
Λιγα λες... κατι 12αρια παιζουν εδω και μηνες.
15.000 μου ειπε κολλητος που κανει εισαγωγες απο κινα...απο 2.000 στα 15.000...αλλα εμεις αναρωτιομαστε "γιατι ρε κερατα κουλη αυξανεις τα προιοντα"!!!!!το οτι το σιδερο εχει φτασει στο θεο στα παπαρια μας...μερικοι σκεφτονται λες και εμεις κουναμε την παγκοσμια οικονομια!!!!!!!

Andrew256

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Νοε 2017
Κριτικές
33
Like
3.438
Πόντοι
1.446
Πάντως εγώ που αναζήτησα χειρωνακτικά επαγγέλματα δεν πληρώνουν σοβαρά... Έχω δεκάδες παραδείγματα, με διευθύνσεις και λίστα excel. Εκτός αν μου λες στα 38 μου να πάω να εκπαιδευτώ φούρναρης ή ηλεκτροσυγκολλητής που ζητάνε το πολύ να είσαι 30. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα @Saul , ή ίσως εγώ τα καταλαβαίνω λάθος.
Τα επαγγέλματα αυτά είναι βαρύτατα και ανθυγιεινά.

Στο πρώτο κινδυνεύεις να χαλάσεις τους κιρκαδικους ρυθμους και δεν ξαναφτιαχνουν. Εκτός και αν δουλεύεις σε κουλουράδικα που ξεκινούν 4:00-5:00 το πρωί.

Στο δεύτερο αναπνέεις καρκινογονους καπνους χιλιάδες φορές χειρότερους από το τσιγάρο. Πχ αν σε βάλουν να κολλήσεις ανοξείδωτα θα ρουφας εξασθενες χρώμιο.

Εγώ θα πρότεινα υδραυλικός ή αν κάποιος γουστάρει περισσότερο διάβασμα ηλεκτρολόγος. Όταν αποκτήσεις κάποια πείρα μετά με μικροτατο κεφάλαιο κάνεις κάτι δικό σου και γαμας και καμιά νοικοκυρά.

Είναι και καλές δουλειές για εξωτερικό αρκεί να μιλάς την γλώσσα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.501
Πόντοι
2.356
Οι άκρες μετράνε για να βρεις την θέση...αν είναι κάποιος άχρηστος δεν θα την κρατήσει για πολύ.

Αλλά τι να λέμε εδώ υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι πιο άχρηστοι και από μπιντέ που πλαισιώνουν το δημόσιο και παίρνουν κατι 900,1000,1200άρια και δουλεύουν 6 ώρες χαλαρά. Και τους ταιζουμε εμεις που δουλευουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να πληρωσουμε το φπα το ικα και τις δου.

Και μετα μιλαμε για θεσεις εργασιας και μισθους....
Σε προσωπικό επίπεδο γνωρίζω άχρηστους σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Σε προσωπικό επίπεδο μιλάω. Όχι λόγια του αέρα.

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.369
Πόντοι
456
Απο στατιστικη και μονο εχω κρατησει καποιες λιγες αποδειξεις απο σουπερ προς 5ετιας.Τις συγκρινω με τωρα και απλα ειναι για κλαματα και εχουμε δρομο μπροστα μας...

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.501
Πόντοι
2.356
15.000 μου ειπε κολλητος που κανει εισαγωγες απο κινα...απο 2.000 στα 15.000...αλλα εμεις αναρωτιομαστε "γιατι ρε κερατα κουλη αυξανεις τα προιοντα"!!!!!το οτι το σιδερο εχει φτασει στο θεο στα παπαρια μας...μερικοι σκεφτονται λες και εμεις κουναμε την παγκοσμια οικονομια!!!!!!!
Βασικά στην Ελλάδα νομίζουν οι περισσότεροι πως όλα περιστρέφονται από αυτην
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Απο στατιστικη και μονο εχω κρατησει καποιες λιγες αποδειξεις απο σουπερ προς 5ετιας.Τις συγκρινω με τωρα και απλα ειναι για κλαματα και εχουμε δρομο μπροστα μας...
Και οι μισθοί στο πάτο.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.624
Πόντοι
506
και βεβαια τυπε ηταν οι καλυτερες...λαδωσε το αντερο μας...ασχετα βεβαια αν το λαδι το πληρωνουμε τωρα 1000 φορες πανω...:jerking:
τυπε, ειναι επειδη το πλαιρωσες σε ευρω.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.744
Πόντοι
2.306
Αγαπητοί μου φίλοι όλοι μαζί θα φάμε τα σκατά.
Οι Έλληνες όπως έχουμε δει ψάχνουν στα φτηνά σουπερμαρκετ σκουπίδια να φάνε.
Ψωμί, αντί για σιτάρι περιέχουν φυράματα όπως αυτά που ταίζουν τα ζώα, κατεψυγμένα ψωμιά αγοράζουν οι περισσότεροι απο τα σουπερμαρκετ.
Φρούτα: Άνοστα φρούτα τίγκα στα φυτοφάρμακα αγορουμαζεμένα σαν να τρως φελιζόλ.
Κρέατα: Φουλ αντιβιοτικά και εμβόλια έχουν κοτόπουλα, γουρούνια και μοσχάρια. ( Κάθε ηλίθιος φοβάται να κάνει το εμβόλιο για τον covid και χλαπακιάζει εμβόλια που γίνονται σε ζώα με το τσουβάλι).
Φτηνά γλυκά, τεχνητό γάλα, συντηρητικά, λάδια και βούτυρα που γίνονται με υδρογόνωση νικελιο και διαχωρισμό βενζίνης (ναι πραγματική βενζίνη για να βγει το λάδι και όλες οι μαργαρινες που τρώμε) στην ουσία τεχνητό λάδι και βούτυρα μαργαρίνες) δείξτε μου κάτι υγιεινό πραγματικά.

Με τις ανατιμήσεις το μόνο που θα γίνει θα αυξηθεί ακόμα πιο πολύ η πώληση σκουπιδοφαγητού.

Χτες είδα θα αυξηθουν 45% τα λιπάσματα. δηλαδή σε εύλογο χρονικό διάστημα, τα πάντα θα αυξηθουν 45%, λάδι, ελιές , μήλα, κρεας (οι ζωοτροφές για να γίνουν θέλουν λίπασμα), γαλα, μακαρονια ρυζι μπύρες, ότι και να μου κατέβει να γράψω στο μυαλό θα αυξηθεί. χωρις λίπασμα δεν γίνεται τίποτα στην γη.

Απλά ας ετοιμαζόμαστε για αρρώστιες καρκίνους, ανεργους, πείνα, βια, τρέλλα......

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.196
Πόντοι
3.656
Σε προσωπικό επίπεδο γνωρίζω άχρηστους σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Σε προσωπικό επίπεδο μιλάω. Όχι λόγια του αέρα.
Ε ναι γιαυτό διευρκινισα οτι ολα οσα γραφω αφορουν τις μικρομεσαιες επιχειρησεις που ο επιχειρηματιας εχει αμεση επαφη με το προσωπικο του. Σε μια μεγαλη εταιρεια μπορει να περασει απαρατηρητος ενας αχρηστος αλλα σε μια μικρη που ο επιχειρηματιας καθε μερα μετραει εσοδα εξοδα ειναι πιο δυσκολο.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.501
Πόντοι
2.356
Αγαπητοί μου φίλοι όλοι μαζί θα φάμε τα σκατά.
Οι Έλληνες όπως έχουμε δει ψάχνουν στα φτηνά σουπερμαρκετ σκουπίδια να φάνε.
Γενικότερα, η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα βασίζεται στο κόστος. όλοι κοιτάνε πρώτα το κόστος και μετά την ποιότητα. Είτε όταν ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΨΩΜΙ.

Γι αυτό μετά τρώνε σκατά, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446
Δυστυχώς έχεις δίκιο. Μάλλον πρέπει να βάλω θηλιά στο λαιμό μου και αγκαλιά με μια πέτρα να πάω στο Φάληρο πάντως.

Ούτε εσύ , αλλά ούτε και κανένας άλλος , δεν πρέπει να βάλει θηλιά στον λαιμό . Σε λίγα χρόνια δε ,οπού το ρητό , εκεί που είσαι ήμουνα , και εδώ που είμαι θα έρθεις , θα ισχύσει για την πλειοψηφία , όλοι στο ίδιο καζάνι θα ήμαστε .

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.713
Πόντοι
3.656
τυπε, ειναι επειδη το πλαιρωσες σε ευρω.
αμ δεν ειναι γι'αυτο...ειναι γιατι το λαδι ηταν ξενο τυπε μου...και ειμασταν κιμπαρηδες τοτε και το πληρωναμε ακριβουτσικα...

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.501
Πόντοι
2.356
Ούτε εσύ , αλλά ούτε και κανένας άλλος , δεν πρέπει να βάλει θηλιά στον λαιμό . Σε λίγα χρόνια δε ,οπού το ρητό , εκεί που είσαι ήμουνα , και εδώ που είμαι θα έρθεις , θα ισχύσει για την πλειοψηφία , όλοι στο ίδιο καζάνι θα ήμαστε .
Ναι, κάνω και κακές σκέψεις γιατί με τον καιρό βλέπω πως μετατρέπομαι σε σκουπίδι και ό,τι και να κάνω νιώθω πως είναι μάταιο.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
15.186
Πόντοι
3.506
Ναι, κάνω και κακές σκέψεις γιατί με τον καιρό βλέπω πως μετατρέπομαι σε σκουπίδι και ό,τι και να κάνω νιώθω πως είναι μάταιο.
Οχι φίλε μου μην σκέφτεσαι έτσι...κάνεις δεν είναι σκουπίδι !!

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446

Σκουπίδι δεν είναι κανένας άνθρωπος λόγο της ανεργίας του ,η ακόμη και της οικονομικής του ανέχειας . Σκουπίδια είναι όσοι βλέπουν τους πρώτους σαν σκουπίδια .

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.713
Πόντοι
3.656
παρε μια γενναια αποφαση να αλλαξεις αρδην τη ζωη σου..υπαρχουν απειρες ευκαιριες ειδικα εκτος μεγαλων αστικων κεντρων..σου το λεω εκ πειρας..και για την αλλαγη και για την υπαιθρο...εδω που ειμαι πραγματικα εχουμε αναγκη απο χερια και δεν υπαρχουν..

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.624
Πόντοι
506
εγω δεν εχω καμια ανησυχια...ολο και καποιος τυχαρπαστος θα βγει,θα μας πει οτι καπου εχει κρυμμενα λεφτοδεντρα,θα μας σβησει τα δανεια,θα καταργησει τον ενφια,θα μειωσει τους αλλους φορους,θα φερει ολο τον πλανητη να επενδυσει(στην ουρα τους εχει αριθμημενους και περιμενουν),θα ριξει το βαρος στην αγροτικη παραγωγη(γιατι τετοια χωρα ειμαστε) και θα τα κανει ΟΛΑ αυτα εν μεσω πανδημιας και παγκοσμιας οικονομικης υφεσης...αλλα εμεις σαν καλα ζωα που ειμαστε θα τον πιστεψουμε(τους ειδαμε και τους αλλους τι εκαναν,γιατι να μην του δωσουμε μια ευκαιρια) και θα πουμε "ναι ρε φιλε αυτος εχει σχεδιο και στα παπαρια μας ολη η παγκοσμια οικονομια γιατι εμεις ειμαστε ελληναραδες και ξερουμε καλυτερα απο τον καθενα"...και θα βγει αυτος ο τυχαρπαστος και εμεις θα τον βριζουμε μετα απο κανα χρονο και μετα θα βγει ο επομενος τυχαρπαστος κ.ο.κ....
και θα περνανε οι μερες μας τελεια γιατι σε αυτη τη χωρα οι σωτηρες κανουν ουρα να μας αναλαβουν...
Σιγουρα, αλλα πως θα καταλαβεις οτι αυτος που υποσχεται κατι ειναι ψευτης ή τσιπιριπο;
Ειναι απλο!
Δεν θα σου πει το πως θα τα πετυχει

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.501
Πόντοι
2.356
παρε μια γενναια αποφαση να αλλαξεις αρδην τη ζωη σου..υπαρχουν απειρες ευκαιριες ειδικα εκτος μεγαλων αστικων κεντρων..σου το λεω εκ πειρας..και για την αλλαγη και για την υπαιθρο...εδω που ειμαι πραγματικα εχουμε αναγκη απο χερια και δεν υπαρχουν..
Σε ευχαριστώ @birlas για τα λόγια σου. Η γενναιότητα πολλές φορές είναι ένα στοιχείο που απουσιάζει. Το εντοπίζω στο χαρακτήρα μου αν και δεν με λες δειλό.

Για την επαρχία ποτέ δεν θα έλεγα όχι. Δυστυχώς όμως, πες λόγω βλακείας στο κεφάλι μου; λόγω ιδιαιτερότητας; θέτω συγκεκριμένα κριτήρια για να πάω ύπαιθρο. Και επειδή είμαι accurate σαν τύπος τα κριτήρια αυτά είναι ένα εισόδημα το οποίο να μου διασφαλίζει σταθερή ζωή ώστε να μπορώ να διαβιώ σαν άνθρωπος. Αυτό σημαίνει 1000 με 1200 ευρώ το μήνα, για να πληρώνω έξοδα ενοίκια κλπ και να μπορω να ζω και αύριο να προσφέρω στο τόπο δυο παιδιά.

Αν μου έλεγες για επαρχία θα σου έλεγα νησιά όπως Λειψοί, Φούρνοι, Νίσυρος, κλπ. Γενικά μικρά μέρη.

Αν δίνουν τέτοια λεφτά; Ναι δίνουν. Έχω ακούσει πχ σε ψαροκάικα δίνουν 1500+ ένσημα. Ναι δύσκολο να βρεις. Θέλει γνωριμίες.
Σκλαβος δεν πάω στην ύπαιθρο - σκλάβος κάθομαι και στην Αθήνα. Δεν έχω χωριό.

Σόρρυ που βγήκα εκτός θέματος.

Μιλάμε για ακρίβεια και ανατιμήσεις.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.713
Πόντοι
3.656
Σιγουρα, αλλα πως θα καταλαβεις οτι αυτος που υποσχεται κατι ειναι ψευτης ή τσιπιριπο;
Ειναι απλο!
Δεν θα σου πει το πως θα τα πετυχει
οοοοοχχχχχιιιιιιιι!!!!!!θα σου πει...και μαλιστα θα σου τονισει οτι το γραφει στο προγραμμα του γιατι εχει σχεδιο!!!!μιλαμε για σχεδιο εκπληκτικο,φανταστικο,πρωτοποριακο και φαντεζι!!!!!το οτι ειναι για τα σκουπιδια το σχεδιο του γιατι δεν μπορει να εφαρμοστει δεν θα στο πει ομως!!!!αυτος το εχει!!!

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.744
Πόντοι
2.306
ο σκατοψυχος αντρεας παπανδρεου ξεκινησε τη καταστροφη βαζοντας τους τεμπεληδε στο δημοσιο και τωρα τους πληρωνουμε μια ζωη.οι τεμπεληδες του δημοσιου μας κατεστρεψαν με τις συνταξεις στα 40 και τη ανυπαρξια παραγωγης απο μερους τους.πχ ποιος βλεπει ερτ?
EΡΤ βλέπω εγώ. μονο ερτ. και να κοιτάς και εσύ γιατί κάτι παραπάνω θα μάθεις. μη κοιτάς τα δελτια ειδήσεων που κάνουν προπαγάνδα να κοιτάς καθε βραδυ πριν κοιμηθείς να έχεις μάθει κάτι παραπάνω σε κοινωνια οικονομια πολιτικη ιστορια τεχνολογιά τεχνες ότι θέλεις διάλεξε. και εδώ μέσα διάλεξε τι να διαβάζεις. Κάνουμε πλάκα σε μερικά πράγματα για να ξορκιζουμε τον θανατο όπως με τον μαλάκα τον Madclip που στούκαρε, κάνουμε πλάκα με τις πουτσες και τα μουνια αλλά να μαθαίνουμε και κάτι.
Ο παπανδρέου έδωσε ψωμάκι σε μεροκαματιάρηδες. Ακόμα σε στάνες θα ήμασταν. θυμάσαι τους καρόδρομους του 78 τα σπιτια πως ήταν; Σπίτι κατάφερε ο πατέρας μου να μας βάλει μέσα το 85 όταν αυξήθηκε λιγάκι το μεροκάματο που το είχαν 300 δραχμές και το 81 το πήγε 700 δραχμές. και αμάξι κατάφερε να πάρει το 87.
Φίλε μου Παπανδρέου Μιτεραν και όλοι οι πολιτικοί της δεκαετίας του 80 έκαναν την φτωχολογιά να φάει ψωμάκι. Ο Παπανδρέου βελτιωσε την ζωη σε κάθε Έλληνα, όσο κυβέρνησε. Το πως διαχειριστηκαν οι επομενοι πολιτικοι και κυριως οι ιδιοι οι ωφελημενοι την βελτιωση που τους έδωσε η πολιτικη του Παπανδρεου και των επόμενων είναι θέμα κάθε Έλληνα ξεχωριστά.
Κάποια στιγμή έχεις την δυνατότητα να πάρεις αυτοκίνητο. Μπορείς να πάρεις φτηνό ακριβό να το κρατήσεις 2 χρόνια 5 χρόνια 10 χρόνια. Δικαιωμα σου είναι να κάνεις ότι θέλεις. Μη ζητάς τα ρέστα για το ότι δεν είχες μυαλό και σύνεση και ήθελες 4 αυτοκίνητα κάθε 2 χρόνια για την οικογένεια σου. Δεν φταίει κανένας Μητσοτάκης κανένας Παπανδρέου. Ενήλικος είσαι ας κανεις τα κουμάντα σου.

Δεν μπορούμε να λέμε μαλάκα τον άλλο που σου αυξάνει το μεροκάματο και να λέμε και μαλάκα αυτον που σου κόβει το μεροκάματο. Δεν είναι αυτοί μαλάκες. μαλάκες είμαστε εμείς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom