Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 219K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.996
Πόντοι
3.506
Σε ευχαριστώ @birlas για τα λόγια σου. Η γενναιότητα πολλές φορές είναι ένα στοιχείο που απουσιάζει. Το εντοπίζω στο χαρακτήρα μου αν και δεν με λες δειλό.

Για την επαρχία ποτέ δεν θα έλεγα όχι. Δυστυχώς όμως, πες λόγω βλακείας στο κεφάλι μου; λόγω ιδιαιτερότητας; θέτω συγκεκριμένα κριτήρια για να πάω ύπαιθρο. Και επειδή είμαι accurate σαν τύπος τα κριτήρια αυτά είναι ένα εισόδημα το οποίο να μου διασφαλίζει σταθερή ζωή ώστε να μπορώ να διαβιώ σαν άνθρωπος. Αυτό σημαίνει 1000 με 1200 ευρώ το μήνα, για να πληρώνω έξοδα ενοίκια κλπ και να μπορω να ζω και αύριο να προσφέρω στο τόπο δυο παιδιά.

Αν μου έλεγες για επαρχία θα σου έλεγα νησιά όπως Λειψοί, Φούρνοι, Νίσυρος, κλπ. Γενικά μικρά μέρη.

Αν δίνουν τέτοια λεφτά; Ναι δίνουν. Έχω ακούσει πχ σε ψαροκάικα δίνουν 1500+ ένσημα. Ναι δύσκολο να βρεις. Θέλει γνωριμίες.
Σκλαβος δεν πάω στην ύπαιθρο - σκλάβος κάθομαι και στην Αθήνα. Δεν έχω χωριό.

Σόρρυ που βγήκα εκτός θέματος.

Μιλάμε για ακρίβεια και ανατιμήσεις.
Βρες το θάρρος και κάνε μια προσπάθεια , δεν μπορεί κάπου θα ταιριάξει και να μην ξεχνάς όλοι έχουμε μια θέση κάτω από τον ήλιο. Σωστά έγραψε ο φίλος birlas :hi:

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.296
Πόντοι
3.656
Σε ευχαριστώ @birlas για τα λόγια σου. Η γενναιότητα πολλές φορές είναι ένα στοιχείο που απουσιάζει. Το εντοπίζω στο χαρακτήρα μου αν και δεν με λες δειλό.

Για την επαρχία ποτέ δεν θα έλεγα όχι. Δυστυχώς όμως, πες λόγω βλακείας στο κεφάλι μου; λόγω ιδιαιτερότητας; θέτω συγκεκριμένα κριτήρια για να πάω ύπαιθρο. Και επειδή είμαι accurate σαν τύπος τα κριτήρια αυτά είναι ένα εισόδημα το οποίο να μου διασφαλίζει σταθερή ζωή ώστε να μπορώ να διαβιώ σαν άνθρωπος. Αυτό σημαίνει 1000 με 1200 ευρώ το μήνα, για να πληρώνω έξοδα ενοίκια κλπ και να μπορω να ζω και αύριο να προσφέρω στο τόπο δυο παιδιά.

Αν μου έλεγες για επαρχία θα σου έλεγα νησιά όπως Λειψοί, Φούρνοι, Νίσυρος, κλπ. Γενικά μικρά μέρη.

Αν δίνουν τέτοια λεφτά; Ναι δίνουν. Έχω ακούσει πχ σε ψαροκάικα δίνουν 1500+ ένσημα. Ναι δύσκολο να βρεις. Θέλει γνωριμίες.
Σκλαβος δεν πάω στην ύπαιθρο - σκλάβος κάθομαι και στην Αθήνα. Δεν έχω χωριό.

Σόρρυ που βγήκα εκτός θέματος.

Μιλάμε για ακρίβεια και ανατιμήσεις.
αυτο που πολλοι δεν καταλαβαινουν ειναι οτι φευγοντας απο αστικα κεντρα αυτοματα μειωνονται και τα εξοδα τους...κανενα μεσον δεν χρειαζεται και κανενος σκλαβος δεν θα γινεις...σκλαβος του εαυτου σου μενεις μονο οταν το θες...ναι για τετοια λεφτα μιλαμε το μηνα και για ασφαλιση και για ανωτερη ποιοτητα ζωης...πραγματικης ζωης!!!

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
αυτο που πολλοι δεν καταλαβαινουν ειναι οτι φευγοντας απο αστικα κεντρα αυτοματα μειωνονται και τα εξοδα τους...κανενα μεσον δεν χρειαζεται και κανενος σκλαβος δεν θα γινεις...σκλαβος του εαυτου σου μενεις μονο οταν το θες...ναι για τετοια λεφτα μιλαμε το μηνα και για ασφαλιση και για ανωτερη ποιοτητα ζωης...πραγματικης ζωης!!!
Ε τότε σου βάζω λάικ και καρδούλα μαζί ρε συ. Συμφωνώ. Εγώ ήξερα πως σκλάβους ψάνουν μονο για καμιά σεζόν να σου βγάλουν τον Χριστό λέγοντας ότι θα πάιρνεις καλά λεφτά ενω θα ζεις σε στάνη με άλλους 5

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.605
Πόντοι
506
οοοοοχχχχχιιιιιιιι!!!!!!θα σου πει...και μαλιστα θα σου τονισει οτι το γραφει στο προγραμμα του γιατι εχει σχεδιο!!!!μιλαμε για σχεδιο εκπληκτικο,φανταστικο,πρωτοποριακο και φαντεζι!!!!!το οτι ειναι για τα σκουπιδια το σχεδιο του γιατι δεν μπορει να εφαρμοστει δεν θα στο πει ομως!!!!αυτος το εχει!!!
Παλι δεν καταλαβες,να στο γραψω σε ψιλα... δεν θα στο δειξει!
Επειδη θα βγει o Mr zong απο την ανιτα

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
28.259
Πόντοι
34.538
Λετε να ανεβασουν τιμες και τα κοριτσια λογω του φυσικου αεριου?

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.605
Πόντοι
506
Λετε να ανεβασουν τιμες και τα κοριτσια λογω του φυσικου αεριου?
μα στα κοριτσια, εχουν ηδη ανεβει και οι τιμες.
Απο αυτο και μονο επρεπε να ειχαμε καταλαβει οτι ερχονται ανατιμησεις.
Η μπορδελικη οικονομια ειναι παντα ενα βημα μπροστα

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.296
Πόντοι
3.656
Ε τότε σου βάζω λάικ και καρδούλα μαζί ρε συ. Συμφωνώ. Εγώ ήξερα πως σκλάβους ψάνουν μονο για καμιά σεζόν να σου βγάλουν τον Χριστό λέγοντας ότι θα πάιρνεις καλά λεφτά ενω θα ζεις σε στάνη με άλλους 5
φιλε μου αληθεια στο λεω...αν δεν εχεις οικογενεια...παρε το αποφαση..ξερεις ποσοι ελαιοπαραγωγοι ψαχνουν κοσμο??ποσοι ανθρωποι μεγαλης ηλικιας εχουν χωραφια και εκτασεις και δεν μπορουν να τις φροντισουν??και ψαχνουν κοσμο και τους παρεχουν σπιτι και λεφτα για να τα φροντιζουν??αν πιανουν τα χερια σου μην το σκεφτεσαι καθολου!!!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.895
Πόντοι
9.297
ο σκατοψυχος αντρεας παπανδρεου ξεκινησε τη καταστροφη βαζοντας τους τεμπεληδε στο δημοσιο και τωρα τους πληρωνουμε μια ζωη.οι τεμπεληδες του δημοσιου μας κατεστρεψαν με τις συνταξεις στα 40 και τη ανυπαρξια παραγωγης απο μερους τους.πχ ποιος βλεπει ερτ?
Μην εισαι προκατειλημμενος...η ΕΡΤ ΠΑΝΤΑ θα εχει κατι που οι ιδιωτες που κυνηγανε τα υψηλα ποσοστα τηλεθεασης θα δυσκολευονται να το βρουν...ΠΟΙΟΤΗΤΑ!
Αντριανα Παρασκευοπουλου δεν θα βρεις αλλου...να τα λεμε αυτα!Επισης και Αντζελα Ζουγρα στο ρεπορταζ.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
φιλε μου αληθεια στο λεω...αν δεν εχεις οικογενεια...παρε το αποφαση..ξερεις ποσοι ελαιοπαραγωγοι ψαχνουν κοσμο??ποσοι ανθρωποι μεγαλης ηλικιας εχουν χωραφια και εκτασεις και δεν μπορουν να τις φροντισουν??και ψαχνουν κοσμο και τους παρεχουν σπιτι και λεφτα για να τα φροντιζουν??αν πιανουν τα χερια σου μην το σκεφτεσαι καθολου!!!
Ωπα μισό, συγνώμη ρε αδερφέ, τι εννοείς; Για ελιές κλπ; Εδω μιλάω κάτι σοβαρό. Να παω πχ σε ένα νησί και να είμαι σταθεράτζα με 1200 καθαρά συν ένσημα κάπου (όχι να ανασταίνω τον Ιησού) έρχομαι όχι επαρχία αλλά και στην Αρκτική. Αλλά αν είναι να τρωω γαμησι για μεροκάματο μικρό το κάνω στην Αθηνα που έχω και στέγη. Καταλαβαίνεις πως το λέω

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.296
Πόντοι
3.656
Ωπα μισό, συγνώμη ρε αδερφέ, τι εννοείς; Για ελιές κλπ; Εδω μιλάω κάτι σοβαρό. Να παω πχ σε ένα νησί και να είμαι σταθεράτζα με 1200 καθαρά συν ένσημα κάπου (όχι να ανασταίνω τον Ιησού) έρχομαι όχι επαρχία αλλά και στην Αρκτική. Αλλά αν είναι να τρωω γαμησι για μεροκάματο μικρό το κάνω στην Αθηνα που έχω και στέγη. Καταλαβαίνεις πως το λέω
αν εχουμε φτασει να θεωρουμε τα 40 καθαρα + ασφαλιση μικρο μεροκαματο τοτε ναι μην κουνησεις απο αθηνα....στις αγροτικες εργασιες φιλε μου και ελιες θα μαζεψεις και θα κλαδεψεις και θα ποτισεις και θα ραντισεις και θα φραξεις και οτι χρειαζεται θα το κανεις...η διαφορα ειναι οτι οντως μιλαμε για χειρωνακτικη δουλεια...8ωρο ομως!!!δε θες???ψαχνουν και οδηγους...ψαχνουν και τεχνιτες!!!ψαχνουν και ψαραδες!!!ψαχνουν τα παντα!!!και δε βρισκουν!!!

Vagos86

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2020
Like
180
Πόντοι
0
Καλησπέρα καταρχας.

Διάβαζα το μήνυμα σου και δεν μπορω να κρύψω πως με φυτίλιασες με την καλή έννοια.
Τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια παλεύω με τον εαυτό μου για να κατέβω Κρήτη. Έχω και παιδικό φίλο που μένει μόνιμα πλέον εκεί αφού αυτός πήρε νωρίτερα την απόφαση να εγκαταλείψει την αθήνα....Βέβαια εκείνος πήγε εκ του ασφαλούς καθώς κατάφερε να πάρει μετάθεση από μια ήδη σταθερή δουλεια.

Εμένα προσωπικά αυτά που με κρατάνε αθήνα είναι :
- Για αρχή μια σταθερη αξιοπρεπή δουλειά, όχι πως εδώ έχω τίποτα τις προκοπής...αλλα αν κανω την κίνηση να πάω θα πρεπει να αξίζει έστω.
-Δεν θέλω να αφήσω την αθήνα και τις ανέσεις της. Φυσικά αυτές τις ανέσεις όσο πάει, τουλάχιστον εγώ, δεν θα μπορώ να τις υποστηρίξω.

Δεν ξέρω αν καταφέρω να το πάρω απόφαση ποτέ , αλλά ξερω σίγουρα πως εκείνου τουλάχιστον ,άλλαξε η ζωή του προς το καλύτερο και δεν σταματάει να μου το τονίζει και εμένα.

• Like
Αντιδράσεις: cool11
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
αν εχουμε φτασει να θεωρουμε τα 40 καθαρα + ασφαλιση μικρο μεροκαματο τοτε ναι μην κουνησεις απο αθηνα....στις αγροτικες εργασιες φιλε μου και ελιες θα μαζεψεις και θα κλαδεψεις και θα ποτισεις και θα ραντισεις και θα φραξεις και οτι χρειαζεται θα το κανεις...η διαφορα ειναι οτι οντως μιλαμε για χειρωνακτικη δουλεια...8ωρο ομως!!!δε θες???ψαχνουν και οδηγους...ψαχνουν και τεχνιτες!!!ψαχνουν και ψαραδες!!!ψαχνουν τα παντα!!!και δε βρισκουν!!!
Μαζί σου. Ναι μαζί σου. Πρόσβαση σε πληροφορία δεν έχω για να πάω. Εκεί πάιζουν κλίκες. Ειδικά στα καλά. Κοιταω μπροστά, δεν μπορείς μεχρι τα 67 να μαζευεις ελιές αδερφέ, με πιάνεις.

blaster

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2011
Like
107
Πόντοι
0
μα στα κοριτσια, εχουν ηδη ανεβει και οι τιμες.
Απο αυτο και μονο επρεπε να ειχαμε καταλαβει οτι ερχονται ανατιμησεις.
Η μπορδελικη οικονομια ειναι παντα ενα βημα μπροστα
Οι οικονομολογοι μας παρακολουθουν ανελλιπως.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
Οι οικονομολογοι μας παρακολουθουν ανελλιπως.
Στα μπουρδέλα για αναεβάσουν τις τιμές εδώ και χρόνια επινόησαν τα STUDIO, παρέχοντας και καλά καλύτερες υπηρεσίες αλλά μάλλον είναι τα ίδια με τα μπορδελάδικα.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.296
Πόντοι
3.656
Μαζί σου. Ναι μαζί σου. Πρόσβαση σε πληροφορία δεν έχω για να πάω. Εκεί πάιζουν κλίκες. Ειδικά στα καλά. Κοιταω μπροστά, δεν μπορείς μεχρι τα 67 να μαζευεις ελιές αδερφέ, με πιάνεις.
οι ελιες ειναι παραδειγμα(ο πατερας μου ειναι 82 και σε αυτον τον τομεα δεν μπορω να τον πιασω...για τις ελιες μιλαω)...μην κολλας εκει...σου ειπα..οι ειδικοτητες που ψαχνουν ειναι απειρες...και οι ευκαιριες ειναι επισης!!!αλλα αν θες να κερδισεις το τζοκερ πρεπει να παιζεις κιολας...:wink::hi:

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
οι ελιες ειναι παραδειγμα(ο πατερας μου ειναι 82 και σε αυτον τον τομεα δεν μπορω να τον πιασω...για τις ελιες μιλαω)...μην κολλας εκει...σου ειπα..οι ειδικοτητες που ψαχνουν ειναι απειρες...και οι ευκαιριες ειναι επισης!!!αλλα αν θες να κερδισεις το τζοκερ πρεπει να παιζεις κιολας...:wink::hi:
Μαζί σου σε ό,τι γράφεις. Δεν έχω πρόβλημα να ανοίγομαι σε καΐκι κάθε μέρα στις 04:00 και να πάιρνω 1300 τσέπη όπως παίρνει ένας συνομήλικός μου στη Βόρεια Ελλάδα - ΕΓΩ ΤΕΤΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΑΖΗΤΩ. Με πιάνεις ελπίζω. Οι ανατιμήσεις είναι σε τέτοιο βαθμό που μόνο αν πάιρνεις εκεί λεφτά τόσα ζεις σαν άνθρωπος. Αλλά θέλει άκρη για να πας εκεί. Μέσω γνωστού κλπ. Το να πάω εγώ και να ψάχνω γενικώς στην επαρχία, είναι όπως το είπες ΤΖΟΚΕΡ να βρω κάτι καλό. Σκλάβους ζητάνε γι αυτό και δεν βρίσκουν. Εδώ μιλάμε με αλήθειες. Αν δίνανε σοβαρά λεφτά όπως λες 40+ ΕΝΣΗΜΑ θα έβρισκαν ανθρώπους. Και όχι για δυο μήνες αλλά για πάντα. Να γίνω νομάς από κτήμα σε κτήμα στα 38 μου δεν σκοπέυω.

Τις προάλλες έστειλα και πήρα τηλέφωνο ένα ξενοδοχείο ταβέρνα στην Αργολίδα που ζητούσαν άτομο γενικών καθηκόντων, σέρβις, οδήγηση, καθαριότητες, κουζίνα, δωμάτια κλπ με μισθό τσέπη 1200 συν ένσημα για όλο το έτος. Παρακάλια τους έκανα αλλά δεν με πήραν γιατί λέει θέλανε να είσαι κάτοικος της περιοχής....

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Πάντως εγώ αυτό που παρατήρησα στο FB, Twitter και internet γενικότερα είναι ότι αυτοί που κράζουν για τις ανατιμήσεις του ρεύματος, είναι οι ΙΔΙΟΙ που έκραζαν για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια! :uglystupid:

Τι να συζητήσεις λοιπόν με αυτά τα φουκαριάρικα? :tooth:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom