Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 219K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.022
Πόντοι
6.515
Εαν θημαμαι καλα οι εποχες του Ανδρεα ηταν οι καλητερες που εζησε οι Ελλαδα ποτε. Απο την εποχη του Ανδρεα ξεκινησε η ανοδος της ελληνικης κοινωνιας με σημειο καμπης την μητσοτακεια περιοδο. Δυστηχως δεν βρεθηκε ηγετης να εκμεταλευτει τη θετικη εξεληξη. Ποτε η Ελλαδ δεν ειχε τετοια ευκαιρια
Η ερτ εβγαζε με δικες τις παραγωγες ταινιες που τις βλεπουμε σημερα και συγκινουμαστε. Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι μη το ξεχναμε
:grin: :grin:

πραγματι ωραια περασαν οι συγχρονοι του αντρεα, μονο που φορτωσαν τα χρεη στα παιδια και τα εγγονια και τωρα τα χανουν στη ξενιτια

τους απεμεινε το νομιμοποιηθεν αυθαιρετο στο δηλεσι ομως σε λιγο δεν θα τους φτανουν για βενζινη να πανε

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.483
Πόντοι
456
Για τη σύγκριση της πραγματικής ποιότητας ζωής μεταξύ των χωρών υπάρχει το λεγόμενο Purchasing Power Parity (PPP) ή Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης.
Με αυτόν τον δείκτη καταλαβαίνουμε πως ένας που παίρνει πχ 500 ευρώ στο Τατζικιστάν έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από έναν που παίρνει 5000 ευρώ στο Λουξεμβούργο, άλλο που σαν απόλυτο εισόδημα είναι μεγαλύτερο στο Λουξεμβούργο.

Όπως βλέπετε στον παρακάτω πίνακα με βάση το ΡΡΡ κατά κεφαλή ο μέσος Ρουμάνος και Τούρκος έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από τον μέσο Έλληνα. Μιλάμε για χώρες που έως 10 χρονια πριν είμασταν 15 θέσεις παραπάνω σε επίπεδο ποιότητας ζωής και αγοραστικής δύναμης.

Είμαστε ήδη φτωχοί.
Όσο τα προιόντα και οι υπηρεσίες ανατιμούνται, τα εισοδήματα μειώνονται επειδή δεν υπάρχει ανάπτυξη και η φορολογία μας έχει αλλάξει τα φώτα να παρακαλάτε η κατρακύλα να φτάσει σε επίπεδο Καζακστάν και όχι παρακάτω.

ppp.PNG

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
Πάντως εγώ αυτό που παρατήρησα στο FB, Twitter και internet γενικότερα είναι ότι αυτοί που κράζουν για τις ανατιμήσεις του ρεύματος, είναι οι ΙΔΙΟΙ που έκραζαν για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια! :uglystupid:

Τι να συζητήσεις λοιπόν με αυτά τα φουκαριάρικα? :tooth:
Αυτό είναι το σχόλιό μου στην παρέμβασή σου. Απολογούμαι.

halvatzis.jpg

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
Για τη σύγκριση της πραγματικής ποιότητας ζωής μεταξύ των χωρών υπάρχει το λεγόμενο Purchasing Power Parity (PPP) ή Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης.
Με αυτόν τον δείκτη καταλαβαίνουμε πως ένας που παίρνει πχ 500 ευρώ στο Τατζικιστάν έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από έναν που παίρνει 5000 ευρώ στο Λουξεμβούργο, άλλο που σαν απόλυτο εισόδημα είναι μεγαλύτερο στο Λουξεμβούργο.

Όπως βλέπετε στον παρακάτω πίνακα με βάση το ΡΡΡ κατά κεφαλή ο μέσος Ρουμάνος και Τούρκος έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από τον μέσο Έλληνα. Μιλάμε για χώρες που έως 10 χρονια πριν είμασταν 15 θέσεις παραπάνω σε επίπεδο ποιότητας ζωής και αγοραστικής δύναμης.

Είμαστε ήδη φτωχοί.
Όσο τα προιόντα και οι υπηρεσίες ανατιμούνται, τα εισοδήματα μειώνονται επειδή δεν υπάρχει ανάπτυξη και η φορολογία μας έχει αλλάξει τα φώτα να παρακαλάτε η κατρακύλα να φτάσει σε επίπεδο Καζακστάν και όχι παρακάτω.

ppp.PNG
Δεν ξέρω τι λες για το Καζακστάν ξέρω όμως οτι εκεί όλοι έχουν πανάκριβα αμάξια και είναι ένα κράτος με τεράστια ανάπτυξη της οικονομίας και κυρίως της ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΥΛΙΑ...

• Like
Αντιδράσεις: Termin

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Αυτό είναι το σχόλιό μου στην παρέμβασή σου. Απολογούμαι.

halvatzis.jpg
Γαμάω την συζήτηση = δεν καταλαβαίνεις χριστό για τι πράγμα μιλάω.

Κι ούτε έχω την πρόθεση να σου εξηγήσω, τζάμπα κόπος θα είναι :)

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
Γαμάω την συζήτηση = δεν καταλαβαίνεις χριστό για τι πράγμα μιλάω.

Κι ούτε έχω την πρόθεση να σου εξηγήσω, τζάμπα κόπος θα είναι :)
Οι άνθρωποι που σχολιάζουν στο twitter δεν είναι κατά ανάγκη ειδικοί, ούτε ειδήμονες.

Το ΄τι υπάρχουν αντιδραστικοί και ψεκασμένοι υπάρχουν - μια χαρά καταλαβαίνω αδερφέ Μπαρμπαπήδουλα. Εδώ μιλάμε για ανατιμήσεις που σ ελίγο δεν θα μπορω να ζήσω

• Like
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
Και εδώ δεν συζητάμε αν καλώς ή κακώς γίνονται οι ανατιμήσεις. Αλλά για τις συνέπειες και το πως το αντιμετωπίζουμε. Είναι βασικά αυτά. Δεν θέλω με κανέναν να έρθω σε αντιπαράθεση. Μου φτάνουν τα δικά μου προβλήματα. Ξέρω καλά και μάκρο και μικρο οικονομία για να μου αναλύσετε γιατί έχουμε ανατιμησεις. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο του νήματος.

• Like

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.483
Πόντοι
456
Δεν ξέρω τι λες για το Καζακστάν ξέρω όμως οτι εκεί όλοι έχουν πανάκριβα αμάξια και είναι ένα κράτος με τεράστια ανάπτυξη της οικονομίας και κυρίως της ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΥΛΙΑ...
Όντως.
Έχουμε δρόμο. Αυτοί προς τα επάνω και εμείς προς τα κάτω.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Οι άνθρωποι που σχολιάζουν στο twitter δεν είναι κατά ανάγκη ειδικοί, ούτε ειδήμονες.
Σωστά, οι περισσότεροι ψέκες είναι. Συμφωνούμε! :)

Το ΄τι υπάρχουν αντιδραστικοί και ψεκασμένοι υπάρχουν -
Ωραία, πάμε παρακάτω!

μια χαρά καταλαβαίνω αδερφέ Μπαρμπαπήδουλα. Εδώ μιλάμε για ανατιμήσεις που σ ελίγο δεν θα μπορω να ζήσω
Εγώ αναφέρθηκα σε ένα μέρος των ανατιμήσεων που είναι το ρεύμα. Γι' αυτό λέω ότι μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Όσον αφορά τις ανατιμήσεις γενικότεραμ αυτό συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Οι ΗΠΑ π.χ. έχουν πληθωρισμό πάνω από 5% (ο πληθωρισμός είναι οι ανατιμήσεις προϊόντων, συμφωνούμε έτσι???), κάτι που είχαν να δούνε 25 χρόνια. Η Ευρώπη το ίδιο, πάνω από 3%. Άρα συμβαίνει και στην Ελλάδα διότι είναι κι αυτή μια χώρα σαν όλες τις άλλες κι όχι το χωριό του Αστερίξ :)

Άρα και σε άλλα μέρη υπάρχουν πολλοί ΜΕΝΕΔΗΜΟΙ που λένε τα ίδια.

Ελπίζω να τα κατάλαβες τα παραπάνω και να μην σου γάμησα πάλι την συζήτηση!

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
Όντως.
Έχουμε δρόμο. Αυτοί προς τα επάνω και εμείς προς τα κάτω.
Έχω επαφή με αυτά τα κράτη εκεί κάτω από φίλο που μιλάμε μέσω Skype. ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ είναι. Έχουν κλείσει τα μάτια τους στην παρανομία. Ενώ εδώ, που έχουμε 2 στις 3 φορολογικές με πιστωτικό αναγκαζόμαστε να βάζουμε το κράτος παντού...

• Like
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
Σωστά, οι περισσότεροι ψέκες είναι. Συμφωνούμε! :)

Ωραία, πάμε παρακάτω!

Εγώ αναφέρθηκα σε ένα μέρος των ανατιμήσεων που είναι το ρεύμα. Γι' αυτό λέω ότι μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Όσον αφορά τις ανατιμήσεις γενικότεραμ αυτό συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Οι ΗΠΑ π.χ. έχουν πληθωρισμό πάνω από 5% (ο πληθωρισμός είναι οι ανατιμήσεις προϊόντων, συμφωνούμε έτσι???), κάτι που είχαν να δούνε 25 χρόνια. Η Ευρώπη το ίδιο, πάνω από 3%. Άρα συμβαίνει και στην Ελλάδα διότι είναι κι αυτή μια χώρα σαν όλες τις άλλες κι όχι το χωριό του Αστερίξ :)

Άρα και σε άλλα μέρη υπάρχουν πολλοί ΜΕΝΕΔΗΜΟΙ που λένε τα ίδια.

Ελπίζω να τα κατάλαβες τα παραπάνω και να μην σου γάμησα πάλι την συζήτηση!
Ναι, μαζί σου, απλά δεν με βάζω μέσα σε αυτά τα υποκείμενα που ψάχνουν να διαμαρτυρηθούν αυτό λέω.

• Like

obi1

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2016
Κριτικές
2
Like
689
Πόντοι
86
Eν μερη εχεις δικαιο. Νομιζω ενα μερος της ευθυνης εχει το κρατος, δινει επιδοματα σε νεους που μπορουν να εργαστουν. Εδω Γερμανια αφου σου δωσει το επιδομα , θα λαβεις ενα γραμμα οτι σου βρηκαμε εργασια, εαν δεν το δεχτεις ή εαν σε διωξει ο εργοδωτης μετα απο καποιες φορες σου κοβουν και αυτο.
Απο την αλλη καποιος που εχει χρημα απο γονεις γιατι να παει να εργαστει για τα λιγα χρηματα που δινει καποια χειρονακτικη εργασια; Χειρωνακτικη εργασια κανουν κυριως οι μεταναστες επειδη τα ευρω εχουν μεγαλη αξια στη χωρα τους. Στη χωρα μας μετα απο 5 χρονια ποσα μπορεις να βαλεις στην ακρης απο αυτα τα χρηματα τι μπορεις να δημιουργησεις;

Στο δεύτερο έχεις δίκιο. Σε ότι αφορά το πρώτο όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.
Στην Ελλάδα το ποσοστό των ανέργων που λαμβάνει ένα οποιοδήποτε επίδομα είναι πολύ μικρό, μόλις 8,5%. Δηλαδή λιγότερο από ο ένας στους δέκα ανέργους.

Τελευταία τροποποίηση:

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Lockdown δε θελατε και βαραγατε παλαμακια στα μπαλκονια ολοι οι κλοουν και οι οικονομικα αγραμματοι.
Νομισατε οτι ειναι τσαμπα?
Το εχω πει απο τη πρωτη καραντινα για το πληθωρισμο που ερχεται. Αυτο δεν ειναι τιποτα.

Οταν κλεινεις οικονομια και τυπωνεις χρημα/δινεις επιδομα = υπερπληθωρισμος οταν αυτη ανοιξει

Να ευχεστε να κλεισει η οικονομια το χειμωνα να κοπει το velocity μπας και βγει ακομη μια χρονια.
Το πιοτο θα ερθει ουτως η αλλως.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Το ~30% των δολλαριων της ιστοριας τυπωθηκαν το τελευταιο χρονο.
Και αυτο νομιζεις θα περασει και δε θα ακουμπησει?

Και μαλιστα ολο το χρημα πηγε σε financial instruments και assets(ανεβαζοντας τις τιμες τους) δηλαδη σε εχοντες και ελαχιστο σε επιδοματα η στην αγορα.

ΑΡΑ και μειωμενη αγοραστικη δυναμη για τη πλεμπα(τα ευρω αγοραζουν λιγοτερα αγαθα) και οι τιμες των assets στα υψη = ακομα μεγαλυτερο χασμα rich/poor =
= μελλοντικες κοινωνικες αναταραχες.

Αυτο ειναι τοσο σιγουρο οσο οτι η γη ειναι στρογγυλη.

Καθιστε εσεις περιμενετε πως θα σας το περασει στο μυαλο η καθε κυβερνηση.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.247
Πόντοι
5.006
Ναι, κάνω και κακές σκέψεις γιατί με τον καιρό βλέπω πως μετατρέπομαι σε σκουπίδι και ό,τι και να κάνω νιώθω πως είναι μάταιο.
εισαι ετοιμος για εξωτερικο : παρε την μεγαλη αποφαση και πανε σε καμια αμερικη....ή θα γινεις πλουσιος ή θα σε βρουν κοκκαλομενο στο παγκακι σαν τον τζακ ο χαρα....

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.604
Πόντοι
506
Στο δεύτερο έχεις δίκιο. Σε ότι αφορά το πρώτο όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.
Στην Ελλάδα το ποσοστό των ανέργων που λαμβάνει ένα οποιοδήποτε επίδομα είναι πολύ μικρό, μόλις 8,5%. Δηλαδή λιγότερο από ο ένας στους δέκα ανέργους.

δεν αναφερομαι στο επιδομα ανεργειας. Αυτο ο εργαζομενος το πληρωσε και το δικαιουτε. Υπαρχουν κρατησεις και μεσα στις κρατησεις ειναι και αυτο. Τουλαχιστο στη Γερμανια που ειμαι αναφερεται καθαρα στο λογαριασμο μου που λαμβανω στο μισθο μου. Νομιζω κατι τετοι ειναι ισχυει και στην Ελλαδα, αν και δεν θημαμαι να το ειχα δει.
Αναφερομαι στο κοινωνικο επιδομα, το λαμβανουν και απολυτα υγιεις ανθρωποι, αλλα και ανθρωποι με καποια ψυχολογικα προβληματα που θα μπορουσαν να εργαστουν με πολλαπλη ωφελεια για αυτους.

Υπαρχουν εποχικες αναγκες για μαζεμα ελιων, σταφυλιων, ροδακινων...Δηλαδη δεν μπορουν να μηνουν καπου και αντι να σαπιζουν να εργαζονται. Η ανεργια που την εχω ζησει = σαπιζμα.
Ξερεις ποσοι εργατες ερχονται απο Αλβανια και Βουλγαρια μονο για αυτες τις εργασιες; Ποσα χρηματα φευγουν;

Απορω πως ζηται στην Αθηνα, τετοιο βρωμα, με παραφρονες ανθρωπους τσιτομενους για καβγα, τετοια παραφροσυνη! Τα αχουρια στα χωρια ειναι καλλητερα

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.258
Πόντοι
2.456
Λετε να ανεβασουν τιμες και τα κοριτσια λογω του φυσικου αεριου?
Τύπε πλάκα μας κάνεις;
Οι μπουμπουδες έχουν βάλει ήδη απαγορεύτηκε τιμές..
Να τις ανεβάσουν κ άλλο;
Επειδή τα γραφεία παίζουν 140+ ..
Νομίζουν πως μπορούν να κοστολογούν κ αυτες το ίδιο..
Με την διαφορά, αν δούλευαν σε γραφείο θα έβαζαν +/-60 στην τσέπη..

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
εισαι ετοιμος για εξωτερικο : παρε την μεγαλη αποφαση και πανε σε καμια αμερικη....ή θα γινεις πλουσιος ή θα σε βρουν κοκκαλομενο στο παγκακι σαν τον τζακ ο χαρα....
Χαχα. Ούτε μέχρι το αεροδρόμιο δε φτάνω. Θέλει να σε προσκαλέσουν κλπ. Δεν είναι όπως παλιά. Προσπάθησα να βρω άκρη να πάω ΗΠΑ και με αποφευγανε γνωστοί και φιλοι

• Like

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom