Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 219K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
Είναι αλήθεια ναι, θέλει και λίγη τύχη πλέον !
Με όλα αυτά, θέλω να πω, πως οι ανατιμήσεις είναι αστείες αν πληρώνεσαι σωστά και αν ζεις σε ένα κράτος που επιτρέπει την επιχειρηματικότητα αντί να της βάζει εμπόδια όπως εδώ

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.606
Πόντοι
506
Στη Γερμανία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ γιατί υπάρχει άλλη στρουκτούρα και άλλο μίγμα επιχειρηματικότητας. Εδώ έχουμε τους μπαμπαγιούς ως επχιειρηματίες.
ο επιχειρηματιας ακολουθει την κατασταση και αναλογα πρατει. Σκατα κατασταση, σκατα θα φερθει.
Ενταξυ καμια σχεση με Ελλαδα. Στη Γερμανια εισερχεται πολυ χρημα, παρα πολυ! Το βλεπεις παντου.
Αλλα υπαρχουν και καποια πραγματα που διαμορφωθηκαν στην Γερμ κοινωνια που ξεφευγουν απο το παρον θεμα. Πραγματα ανησυχητικα. Το μελλον θα δειξει

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.962
Πόντοι
3.656
Το ξέρω, κι εγώ σε χειρονακτίκο επάγγλεμα βρίσκομαι και δουλεύω 10-11 ώρες την ημέρα !
Δεν μιλάω για overtime εγώ αλλά ναι συνήθως σε αυτές τις εργασίες το overtime πληρώνεται και όχι όπως στις δουλειές γραφείου που δεν το βλέπεις ποτέ.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.996
Πόντοι
3.506
Με όλα αυτά, θέλω να πω, πως οι ανατιμήσεις είναι αστείες αν πληρώνεσαι σωστά και αν ζεις σε ένα κράτος που επιτρέπει την επιχειρηματικότητα αντί να της βάζει εμπόδια όπως εδώ
Ετσι ακριβώς !

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206

Αγράμματος

ειχα παει περιπου σε ολα τα κρατη της νοτιας αμερικης με καραβι βενζιναδικο λογω στο οτι ο πατερας μου ηταν πλοιαρχος

ολη η νοτια αμερικη ηταν και παραμενει στα προτυπα που ηταν η ρουμανια και η βουλγαρια επι κουμουνισμου

δυστυχως εκει οδηγουμαστε με ταχυτατους ρυθμους

θλιβομαι για τις νεες γενιες στις οποιες παραδιδουμε σκονη και θρυψαλα απο την καποτε ενδοξη ελλαδα μας

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.996
Πόντοι
3.506
Δεν μιλάω για overtime εγώ αλλά ναι συνήθως σε αυτές τις εργασίες το overtime πληρώνεται και όχι όπως στις δουλειές γραφείου που δεν το βλέπεις ποτέ.
Το ανέφερα γιατί ακόμα έχω αντοχές στα 39 και θέλω να ζω λίγο καλύτερα, όχι να μετράω κέρματα για να πάω για καφε :confused:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.028
Πόντοι
6.515
Υπάρχει ανατίμηση στις διεθνείς τιμές ΦΑ και αλλου
Το έγκλημα της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του λιγνίτη

Και μην αρχίσουν οι εξυπναδες για μόλυνση, γιατί η Ελλάδα δεν έχει βιομηχανία και δεν μολυνει ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.962
Πόντοι
3.656
Eν μερη εχεις δικαιο. Νομιζω ενα μερος της ευθυνης εχει το κρατος, δινει επιδοματα σε νεους που μπορουν να εργαστουν. Εδω Γερμανια αφου σου δωσει το επιδομα , θα λαβεις ενα γραμμα οτι σου βρηκαμε εργασια, εαν δεν το δεχτεις ή εαν σε διωξει ο εργοδωτης μετα απο καποιες φορες σου κοβουν και αυτο.
Απο την αλλη καποιος που εχει χρημα απο γονεις γιατι να παει να εργαστει για τα λιγα χρηματα που δινει καποια χειρονακτικη εργασια; Χειρωνακτικη εργασια κανουν κυριως οι μεταναστες επειδη τα ευρω εχουν μεγαλη αξια στη χωρα τους. Στη χωρα μας μετα απο 5 χρονια ποσα μπορεις να βαλεις στην ακρης απο αυτα τα χρηματα τι μπορεις να δημιουργησεις;
Αυτό είναι το πρόβλημα του Έλληνα. Θέλει με λίγες γνώσεις (ένα πτυχίο ΤΕΙ) και με μικρή προσπάθεια...να χτίσει-δημιουργήσει....τι ακριβώς θες να χτίσεις με μια εργασία με μεροκάματο? Θα ζεις αξιπρεπώς...να χτίσεις την δική σου εταιρεία, να αγοράσεις τα δικά σου σπίτια και εξωχικά δεν το έκανε ποτέ κανείς με το μεροκάματο. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς. Προτιμάει ο Έλληνας να ζει με δανεικά..από τους γονείς του ή από το κράτος σαν λέτσος από το να δουλέψει και να βγάλει τα δικά του λευτά να ζει σαν ανθρωπος.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.996
Πόντοι
3.506

Αγράμματος

ειχα παει περιπου σε ολα τα κρατη της νοτιας αμερικης με καραβι βενζιναδικο λογω στο οτι ο πατερας μου ηταν πλοιαρχος

ολη η νοτια αμερικη ηταν και παραμενει στα προτυπα που ηταν η ρουμανια και η βουλγαρια επι κουμουνισμου

δυστυχως εκει οδηγουμαστε με ταχυτατους ρυθμους

θλιβομαι για τις νεες γενιες στις οποιες παραδιδουμε σκονη και θρυψαλα απο την καποτε ενδοξη ελλαδα μας
Αφού ελάχιστοι προσπαθούν για την ζωή τους και τα θέλουν όλα έτοιμα εκεί θα καταλήξουμε όπως είπες, είναι θέμα χρόνου...

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.028
Πόντοι
6.515
Eν μερη εχεις δικαιο. Νομιζω ενα μερος της ευθυνης εχει το κρατος, δινει επιδοματα σε νεους που μπορουν να εργαστουν. Εδω Γερμανια αφου σου δωσει το επιδομα , θα λαβεις ενα γραμμα οτι σου βρηκαμε εργασια, εαν δεν το δεχτεις ή εαν σε διωξει ο εργοδωτης μετα απο καποιες φορες σου κοβουν και αυτο.
Απο την αλλη καποιος που εχει χρημα απο γονεις γιατι να παει να εργαστει για τα λιγα χρηματα που δινει καποια χειρονακτικη εργασια; Χειρωνακτικη εργασια κανουν κυριως οι μεταναστες επειδη τα ευρω εχουν μεγαλη αξια στη χωρα τους. Στη χωρα μας μετα απο 5 χρονια ποσα μπορεις να βαλεις στην ακρης απο αυτα τα χρηματα τι μπορεις να δημιουργησεις;
Εδώ δεν υπάρχει παραγωγη για να σε στείλει να δουλεψεις

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.962
Πόντοι
3.656
Πάντως εγώ που αναζήτησα χειρωνακτικά επαγγέλματα δεν πληρώνουν σοβαρά... Έχω δεκάδες παραδείγματα, με διευθύνσεις και λίστα excel. Εκτός αν μου λες στα 38 μου να πάω να εκπαιδευτώ φούρναρης ή ηλεκτροσυγκολλητής που ζητάνε το πολύ να είσαι 30. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα @Saul , ή ίσως εγώ τα καταλαβαίνω λάθος.
Εξαρτάται τι σημαίνει για εσένα το σοβαρά. Αν πχ ζητάς 70 ευρώ καθαρό μεροκάματο+ ένσημα+σύμβαση+8ωρο δεν νομίζω οτι θατο βρεις εύκολα.

Στα 38 είναι πιο δύσκολο..μιλάω για επαγγέλματα που ξεκινάς λίγο μικρότερος. Να στο θέσω έτσι : Αν πας σε μια εταιρεία ζητόντας παραπάνω από τον 30άρη για την ίδια δουλειά επειδή είσαι 38 δεν έχεις πολλές ελπίδες.

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.039
Πόντοι
456
Υπάρχει ανατίμηση στις διεθνείς τιμές ΦΑ και αλλου
Το έγκλημα της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του λιγνίτη

Και μην αρχίσουν οι εξυπναδες για μόλυνση, γιατί η Ελλάδα δεν έχει βιομηχανία και δεν μολυνει ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ
έχει τριπλασιαστεί ο παγκόσμιος φόρος για το περιβάλλον γιατί έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι με τη μόλυνση, με λιγνίτη πάλι θα αυξανόταν πολύ το ρέυμα

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.890
Πόντοι
5.506
φθηνια προοδος αναπτυξη...
οτι δεν εγινστα ε 50 χρονια της μεταπολιτευσης εγινε στα 2 χρονια του κουλη

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.366
Πόντοι
2.356
Εξαρτάται τι σημαίνει για εσένα το σοβαρά. Αν πχ ζητάς 70 ευρώ καθαρό μεροκάματο+ ένσημα+σύμβαση+8ωρο δεν νομίζω οτι θατο βρεις εύκολα.

Στα 38 είναι πιο δύσκολο..μιλάω για επαγγέλματα που ξεκινάς λίγο μικρότερος. Να στο θέσω έτσι : Αν πας σε μια εταιρεία ζητόντας παραπάνω από τον 30άρη για την ίδια δουλειά επειδή είσαι 38 δεν έχεις πολλές ελπίδες.
σωστός είσαι, σε όλα.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.028
Πόντοι
6.515
έχει τριπλασιαστεί ο παγκόσμιος φόρος για το περιβάλλον γιατί έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι με τη μόλυνση, με λιγνίτη πάλι θα αυξανόταν πολύ το ρέυμα
Δεν είναι μόνο η αυξηση, στον καυσωνα εκαναν εισαγωγή ρευμα από Βαλκάνια που κι εκει καίνε λιγνιτη
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Είδαμε και τους, αριστερους με τις δεξιές τσεπες

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.996
Πόντοι
3.506
Ναι με τα θαλασσοδάνεια του Ανδρέα? Και με εκατοντάδες διορισμούς στο δημόσιο ως ανταλλαγή ψήφων...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.962
Πόντοι
3.656
σωστός είσαι, σε όλα.
Πρεπει να προσαρμοζεσαι.

Οι μεγάλες εταιρειες για τεχνικα επαγγελματα πληρωνουν με καλουπι και απροσωπα και στις μικρες επιχειρησεις οταν ο ιδιος ο επιχειρηματιας μπορει να δουλευει πιο σκληρα και πιο πολυ απο εσενα στην ιδια χειρωνακτικη εργασια δεν μπορεις να περιμενεις να σου δωσει μισθο τυπου συμβασιουχου ΟΤΕ πριν 10 χρονια.

Οπως και να το δεις ομως απο τα 560 ειναι καλυτερα να κουραζεσαι και να μπορεις να συτηρηθεις.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.606
Πόντοι
506
Αυτό είναι το πρόβλημα του Έλληνα. Θέλει με λίγες γνώσεις (ένα πτυχίο ΤΕΙ) και με μικρή προσπάθεια...να χτίσει-δημιουργήσει....τι ακριβώς θες να χτίσεις με μια εργασία με μεροκάματο? Θα ζεις αξιπρεπώς...να χτίσεις την δική σου εταιρεία, να αγοράσεις τα δικά σου σπίτια και εξωχικά δεν το έκανε ποτέ κανείς με το μεροκάματο. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς. Προτιμάει ο Έλληνας να ζει με δανεικά..από τους γονείς του ή από το κράτος σαν λέτσος από το να δουλέψει και να βγάλει τα δικά του λευτά να ζει σαν ανθρωπος.
Το πτυχιο ΤΕΙ ειναι υπεραρκετο για ολες τις χωρες της ΕΕ! Γερμανια ο αλλος με κανονικη εργασια με τη γυναικα του αγοραζε πριν καποια χωρα σπιτι αυτοκινητο. Αποφοιτος μεσης τεχνικης σχολης! Τι με λες τωρα.
Γιατι χρησιμοποιεις ακραια επιχειριματα; τι εννοεις μικρη προσπαθεια; την 8 ωρη εργασια; Πως ο αλος θα χτησει εταιρια απο το μηδεν; Με το κρατος μπαστακα απο το 1 λεπτο; Ποτε θα προλαβει να κανει πελατεια; Σε τι περιβαλλον που δεν προστατευει τα ελληνικα προιοντα, εαν οχι, χτυπα τις παραγωγικες επιχειρησεις;

Εαν σου δινει καποιος ετσι δανεικα δεν θ τα παρεις; Εδω Γερμανια οπως και παντου το κανουν. Εαν οι τραπεζες παρουν εντολη να δωσουν χρημα, οπως επι Καραμνλη του τεμπελχανα, θα το κανουν

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.890
Πόντοι
5.506
θετικη σκεψη λεει ο πρωθυπουργος και ο σκαι να εχουμε και ολαθα πανε καλα ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.606
Πόντοι
506
Υπάρχουν ακόμα πολλοί υπάλληλοι στην Ελλάδα που μια χαρά πληρώνονται, στον ιδιωτικό τομέα, ναι κάνουν κουραστικές εργασίες, αλλά κάπως το σβήνει η αμοιβή τους. Αν δεν έχεις όμως βιογραφικό συγκεκριμένο ή καλές γνωριμίες δύσκολα σε παίρνουν.

Εγώ, τις προάλλες για αποθηκάριος πήγα, έχω εμπειρία καλή σε αυτό, σ όλα τα ποστα, και οι τύποι κάνανε συνεντευξεις λες και προσλαμβάνανε στη NASA. Περάσαν δυο βδομάδες ακόμα ψάχνουν. Και μιλάμε για απλά πράγματα έτσι: Picking, Packing κλπ

ΚΑΙ ΈΒΑΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 700ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΆ...
μηπως ζητουσαν και αγγλικα σε επιπεδο proficiency :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom