You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά
- Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 7K
- Εμφανίσεις 221K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Μαν, τα μπαστούνια έχουν ροή. Δύσκολα θα μείνουν για φούντο. Τουλάχιστον τα φθηνά μιας που μολις σταματήσει η προσφορά, δεν κουνιούνται. Όμως δεν λένε και τίποτα από γεύση. Άσε που των αλλαντικωνΜόνο καινούργια μπαστούνια τύποι ο πολεμος θα είναι ανελέητος
σε δύο μέρες βγάζουν σάλια.
Διάβασε τι περιεχουν. Αυτά είναι που δεν θέλουν να σκέφτεσαι. Τα αλλαντικά π.χ είναι παρασκευάσματα από κομμάτια κρέατος ή αυτοτελή τεμάχια τα οποία καθίστανται διατηρητέα έπειτα από επεξεργασία, όπως αλιπάστωση και κάπνισμα σε ξύλο. Κατά την επεξεργασία χρησιμοποιούνται νερό, αλάτι, σάκχαρα, ζελατίνη (κυρίως από δέρμα χοίρων), το πλάσμα ή τον ορό αίματος, γάλα ή φυσική πρωτεϊνη (σογιάλευρο). Ως επιπρόσθετα συστατικά χρησιμοποιούνται νιτρικά ή νιτρώδη άλατα, γαλακτοματοποιητές (δίνουν συνοχή και ομοιόμορφη υφή και συγκράτηση της κρεατόπαστας), ασκορβικό οξύ, γλουταμινικό οξύ (ενισχυτικό γεύσης), ένζυμα κτλ. Της πουτάνας γίνεται.
Τραβά ψήσε μια μπριζόλα καλύτερα. Και στα τυριά μαλακίες βάζουν μέσα. Ανοίξτε κάνα βιβλίο και μην ακούτε κανέναν. Είπαμε...δεν θέλουν να λένε τι έχει μέσα το προϊόν. Απλά πρέπει να τα γράφουν. Δεν θέλουν όμως να τα σκεφτεσαι αυτά για να μην ξενερώνεις. Ξυπνήστε!
Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Πάει ο άλλος να πάρει τυρί
και κάποια μόνο τυρί δεν είναι. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν ορολογίες αρεστές κι ο κόσμος νομίζει ότι το τυρί έρχεται από μια μεγάλη πεδιάδα με αγροκτηματα όπου οι αγρότες χαμογελούν πηδώντας τις αγρότισσες και ότι φτιάχνουν είναι αγνό με εξοχο γάλα και υπέροχα συστατικά. Λαος που ψηφίζει. Πάω στο νήμα Ελληνίδων. Γεια σας φίλοι μου.
και κάποια μόνο τυρί δεν είναι. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν ορολογίες αρεστές κι ο κόσμος νομίζει ότι το τυρί έρχεται από μια μεγάλη πεδιάδα με αγροκτηματα όπου οι αγρότες χαμογελούν πηδώντας τις αγρότισσες και ότι φτιάχνουν είναι αγνό με εξοχο γάλα και υπέροχα συστατικά. Λαος που ψηφίζει. Πάω στο νήμα Ελληνίδων. Γεια σας φίλοι μου.
Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Α ξέχασα...τραβάτε να φάτε τυρί, λουκάνικα η κρέατα από χωριό και μετά το μόνο που θα πείτε είναι ότι είστε απογοητευμενοι με όσα τρώτε τώρα. Μιλάμε για τεράστια διαφορά. Γράψτε τίποτα να γελάμε όλοι μαζί.
Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Ποιο ψωμί; αυτό που είναι σαν σφουγγάρι; Έχεις φάει εσύ ψωμι με κόρα της προκοπής ή ξεκάθαρη γεύση ψωμιού ή με σκασιματα να θυμίζει χωριάτικο; Όλα είναι σχεδόν ίδια όπου αλλάζει το πλασιμο και η σύσταση όσων πέφτουν μέσα. Αν θες να φτιάξεις ολικής θα πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει. Αν ρίξεις όμως μέσα λίγη βύνη για να κάνεις οικονομία στο αλεύρι ολικής βάζοντας πολύ περισσότερο μαλακό λευκό η δυνατο λευκό της σειρας, θα έχεις ένα ψωμι που θα μοιάζει με ολικής. ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ! Δεν θα είναι ολικής. Και αν δεν θες να πάρεις μίγμα πολυσπόρο αλεύρι, θα βάλεις ότι σου καυλώσει προσθέτοντας σπορους. Θα μοιάζει πολυσπόρο. Κι αν θες να πας να γαμήσεις η νυστάζεις θα βάλεις τριπλή μαγιά από ότι πρέπει ώστε να φουσκώσει γρήγορα. Τι κι αν ραγίσει σε εμφάνιση ή ξεραθεί; θα το πάρει ο κόσμος διότι κάθε μέρα παίρνει άλλο. Σχεδόν όλα τα προϊόντα μοιάζουν με αυτά που πρέπει να είναι. Δεν είναι αυτά που πρέπει. Φάε πρόβειο γιαούρτι όπως πρέπει. Δεν μπορείς να βάλεις μέσα το κουτάλι. Βρίσκει!!! Φάε του εμπορίου. Μπαίνει σαν σε νερό. Μετριότητα. Φαντάσου δηλαδή να πας σε αγελαδινό. Έχει ήδη γείρει ολόκληρο μέσα στο κεσεδάκι πριν το ανοιξεις.Στο τέλος θα τρώμε μόνο ψωμί.. Και κανα κασέρι φετουλες για να θυμίζει τυρι
Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Γύρισε ο τελεμες στην αγορά. Μα μιλάμε σοβαρά; Παίρνει επίσης αρκετος κόσμος λευκό τυρί και λένε κιόλας εεε τι κάνουμε; ας ζήσουμε χωρίς φέτα. Δηλαδή αντί να σκέφτονται πως θα την περάσουν ωραία σκέφτονται πως όσο αντέξουν. Οι πιο κόπανοι ειναι οι ξένοι. Και σκατά να τους δώσεις αρκεί να κάνουν οικονομία. Οι Έλληνες μπορεί να είναι ένας ΑΧΡΗΣΤΟΣ λαός αλλά αν φάει σκατά θα σε γαμήσει. Δυστυχώς δεν έχει όμως ομαδικότητα και ομόνοια ή κοινή συστρατευση σε τίποτα. Η μόνη περίπτωση να υπάρξει αυτό είναι να του κόψεις την βενζίνη. Όχι να της πας 10 ευρώ. Να τους την κόψεις. Μόνο τότε θα ξεσηκωθεί ο Έλληνας.
Νίπλης
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 4 Απρ 2013
- Like
- 75.514
- Πόντοι
- 12.756
η να τους κοψεις τα σοσιαλ μιντιαΓύρισε ο τελεμες στην αγορά. Μα μιλάμε σοβαρά; Παίρνει επίσης αρκετος κόσμος λευκό τυρί και λένε κιόλας εεε τι κάνουμε; ας ζήσουμε χωρίς φέτα. Δηλαδή αντί να σκέφτονται πως θα την περάσουν ωραία σκέφτονται πως όσο αντέξουν. Οι πιο κόπανοι ειναι οι ξένοι. Και σκατά να τους δώσεις αρκεί να κάνουν οικονομία. Οι Έλληνες μπορεί να είναι ένας ΑΧΡΗΣΤΟΣ λαός αλλά αν φάει σκατά θα σε γαμήσει. Δυστυχώς δεν έχει όμως ομαδικότητα και ομόνοια ή κοινή συστρατευση σε τίποτα. Η μόνη περίπτωση να υπάρξει αυτό είναι να του κόψεις την βενζίνη. Όχι να της πας 10 ευρώ. Να τους την κόψεις. Μόνο τότε θα ξεσηκωθεί ο Έλληνας.
Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Αυτό το είχα ξεχάσει.η να τους κοψεις τα σοσιαλ μιντια
Το λέω συνήθως στους κατρουληδες στο νήμα Ελληνίδων. Τεράστιο δίκιο έχεις!
pezoporos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2009
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.407
- Πόντοι
- 786
εγώ σιχαίνομαι τα μαχαίρια τους,Διασφαλίζουμε τα χρήματά μας. Απαιτούμε σωστά προϊόντα. Πληρώνουμε ότι μας ζητούν κι αφού τηρούμε την συναλλαγή
θα αγοράζουμε αυτό που πρέπει. Καμία ανοχή. Ακολουθήστε ότι σας έγραψα.
Τα υπόλοιπα είναι μαλακίες των εταιρειών ώστε να κοιμάται όρθιος ο κόσμος (όρνια), να προσπαθούν όλες να πείσουν ότι έχουν
τα αγνότερα προϊόντα
να ακριβαίνουν διαρκώς
τα πάντα και να μην μένει στοκ ή φύρα. Δηλαδή κοιτούν την πάρτη τους. Σήμερα πήρα 20 φέτες φουαντρέ.
Ξέρετε πόσο έχει;;; εννοείται ότι άνοιξαν καινούργιο.
Σιγά μην έπαιρνα την γωνιά για να βολευτεί το σούπερ μάρκετ. Αυτά αλλού! Κοιτάμε την πάρτη μας κι εμείς!
Είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι.
σε 2-3 μέρες τα αλλαντικά βγάζουν γλίτσα,
γι' αυτό και δεν αγοράζω χύμα.
εσύ ζητάς να καθαρίσουν τα μαχαίρια;
Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Ε εντάξει, τα καθαρίζουν διότι αλλιώς θα πετρωσουν. Ειδικά στα κωλοτυρα.εγώ σιχαίνομαι τα μαχαίρια τους,
Δεν έχεις όμως άδικο για τα αλλαντικά. Γλιτσιαζουν τα χύμα και το έγραψα κι εγώ. Παλιά θυμάμαι το ζαμπόν καθόταν ψυγείο 5 μέρες χαλαρά σε τάπερ κι ήταν στεγνο και οκ. Γενικώς δεν με απασχολεί να τυραννησω το υπαλληλακι γιατί κι αυτό κρίμα είναι αλλά να παίρνω οκ προϊόντα. Τα συσκευασμένα είναι πολύ πιο ακριβά λόγω συσκευασίας. Δεν τα προτιμώ λόγω συμφέροντος.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Ποια μαχαιρια? Σε μηχανημα κοπής δεν μπαινουν τα μπαστούνια?εγώ σιχαίνομαι τα μαχαίρια τους,
pezoporos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2009
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.407
- Πόντοι
- 786
αυτά εννοώΠοια μαχαιρια? Σε μηχανημα κοπής δεν μπαινουν τα μπαστούνια?
Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Έλα ρε μαν. Λογικά αυτα εννοεί ως μαχαίρια.Ποια μαχαιρια? Σε μηχανημα κοπής δεν μπαινουν τα μπαστούνια?
Νίπλης
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 4 Απρ 2013
- Like
- 75.514
- Πόντοι
- 12.756
μην παρεξηγεις ..αυτά εννοώ
δεν ξερει απο αυτα , δεν τρωει αλαντικα , τυρια κοπης κτλ
Βασικα δεν παει καν σουπερ μαρκετ
Σε μια μπακαλοταβερνα παει κατω απο το σπιτι και παιρνει κονσερβες
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Oκ, πάντως υπαρχουν και μαχαιρια για τα τυρια που δεν κοβονται φετες, αλλά επειδη μιλουσαμε για μπαστουνια μπερδευτηκαΈλα ρε μαν. Λογικά αυτα εννοεί ως μαχαίρια.
STELIOS77
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 8 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 28
- Like
- 2.824
- Πόντοι
- 6.265
Ο ψυχακιας αρνειται να μειωσει τον φπα σε βασικα τροφιμα διαβιωσης
Αλλα μην ειστε αχαριστοι μειωσε τον φορο στα μερισματα απο 15% σε 5%
Οποτε αν εχετε μετοχες ομολογα κλπ ο κουλης ειναι μαζι σας
Αν ειστε τιποτα μεροκαματιαρηδες που τα βγαζεται δυσκολα να πατε να γαμηθειτε πλεμπες ο φορος μειωνεται μονο για οσους εχουν λεφτα
Αν ειστε τιποτα μεροκαματιαρηδες που τα βγαζεται δυσκολα να πατε να γαμηθειτε πλεμπες ο φορος μειωνεται μονο για οσους εχουν λεφτα
Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Γενικώς μου την δίνει όταν θέλουν να σπρώξουν σώνει και καλά τα μπουρδέλα η τις γωνίες τους (ας τα φάνε οι ίδιοι, εγώ θέλω σωστά προϊόντα σε όλα και στο θέμα μας ίδιες φέτες κι όχι μικρές μεγάλες μαζι) η όταν πουλάνε στυλάκι. Δηλαδή σφουγγαριζουν, το βλέπω, κάνουν τζάμια με αζαξ το βλέπω και μετά κόβουν με τα ίδια γάντια. Ορισμένοι/Ες αν τους πεις κάτι στην λένε κιόλας. Πιο πολύ οι γυναίκες σκοτώνονται σε αυτά. Οι άνδρες εχω παρατηρήσει θέλουν να τους κάνεις αυτό που θέλουν και φεύγουν.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Μιλησε μας για την Ισπανια τύπε, πες μας αν οι τιμες μετα τη μειωση του ΦΠΑ ξαναπηγαν στα ιδια και παντελονιασαν το κερδος οι εταιρειεςΟ ψυχακιας αρνειται να μειωσει τον φπα σε βασικα τροφιμα διαβιωσης
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Βεβαιως τύπε, να θεσμοθετηθει οτι οταν φτανει το προιον στο 10% και μενει μονο η γωνια, να πεταγεται.Γενικώς μου την δίνει όταν θέλουν να σπρώξουν σώνει και καλά τα μπουρδέλα η τις γωνίες τους (ας τα φάνε οι ίδιοι, εγώ θέλω σωστά προϊόντα σε όλα και στο θέμα μας ίδιες φέτες κι όχι μικρές μεγάλες μαζι) η όταν πουλάνε στυλάκι. Δηλαδή σφουγγαριζουν, το βλέπω, κάνουν τζάμια με αζαξ το βλέπω και μετά κόβουν με τα ίδια γάντια. Ορισμένοι/Ες αν τους πεις κάτι στην λένε κιόλας. Πιο πολύ οι γυναίκες σκοτώνονται σε αυτά. Οι άνδρες εχω παρατηρήσει θέλουν να τους κάνεις αυτό που θέλουν και φεύγουν.
Ασφαλως δεν θα σε πειραξει που αμεσως η απωλεια θα μετακυλισθεί στους καταναλωτες με αυξηση 10%