Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 227K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.029
Πόντοι
2.356
Μα πως ρε φίλε αυτό σου λέω στο άρθρο λέει ότι αφήνει ο νόμος παραθυράκι να επιτρέπεται.
Στο αρθρο λέει αυτό. Αν κάποιος θέλει να διαβαζει και να καταλαβαίνει τι διαβαζει. Αν θέλει να αναπαράγει κουταμαρες το μόνο εύκολο.

Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου ανέφερε τα εξής:
Με την προωθούμενη τροποποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών θα απαγορεύεται η χρήση σκόνης γάλακτος για την παραγωγή γιαουρτιού και θα επιτρέπεται, για τεχνικούς και μόνο λόγους, που συνδέονται με την εποχικότητα του γάλακτος, μία προσθήκη πρωτεϊνών γάλακτος με τη βασική διαφορά ότι πλέον αυτή η πληροφορία (για το είδος του γάλακτος) θα αναγράφεται με ευκρινή και ευανάγνωστο τρόπο στη συσκευασία ώστε να την πληροφορείται ο καταναλωτής και να κάνει συνειδητά τις επιλογές του.
Το παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα θα συνεχίσει να παράγεται αποκλειστικά από νωπό ή παστεριωμένο γάλα που δεν έχει υποστεί τροποποίηση της φυσικής του σύνθεσης.

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.898
Πόντοι
456
Δηλώνω φαν του Ντόναλντ Ντακ :headbaning1:
Θάνατος στα σουπερμάρκετ και στους υπαλλήλους τους.

• Like
Αντιδράσεις: alex71

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.590
Πόντοι
456
Στο αρθρο λέει αυτό. Αν κάποιος θέλει να διαβαζει και να καταλαβαίνει τι διαβαζει. Αν θέλει να αναπαράγει κουταμαρες το μόνο εύκολο.

Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου ανέφερε τα εξής:
Με την προωθούμενη τροποποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών θα απαγορεύεται η χρήση σκόνης γάλακτος για την παραγωγή γιαουρτιού και θα επιτρέπεται, για τεχνικούς και μόνο λόγους, που συνδέονται με την εποχικότητα του γάλακτος, μία προσθήκη πρωτεϊνών γάλακτος με τη βασική διαφορά ότι πλέον αυτή η πληροφορία (για το είδος του γάλακτος) θα αναγράφεται με ευκρινή και ευανάγνωστο τρόπο στη συσκευασία ώστε να την πληροφορείται ο καταναλωτής και να κάνει συνειδητά τις επιλογές του.
Το παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα θα συνεχίσει να παράγεται αποκλειστικά από νωπό ή παστεριωμένο γάλα που δεν έχει υποστεί τροποποίηση της φυσικής του σύνθεσης.
Οπότε;τι μας λες και εσύ τώρα.Θα αναγράφει γιαούρτι αντί για παραδοσιακό γιαούρτι και θα υπόκειται τροποποίηση της φυσικής του σύνθεσης.Και θα πρέπει ο καταναλωτής να παίρνει την ευθύνη αυτός για να κάθεται να διαβάζει τα ψιλά γράμματα.Δεν διαφωνώ σε αυτό αλλά τι αναπαράγω;το παραθυράκι περί συμπυκνωματος το λέει στη συνέντευξη ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγελαδοτρόφων Φυλής Χολστάιν στην Ελλάδα και Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ δεν το λέω εγώ που υποτίθεται τον αφορά σε πρώτο βαθμό το θέμα άρα το έχει αναλύσει και έχει απαντήσει σοβαρά.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.029
Πόντοι
2.356
Οπότε;τι μας λες και εσύ τώρα.Θα αναγράφει γιαούρτι αντί για παραδοσιακό γιαούρτι και θα υπόκειται τροποποίηση της φυσικής του σύνθεσης.Και θα πρέπει ο καταναλωτής να παίρνει την ευθύνη αυτός για να κάθεται να διαβάζει τα ψιλά γράμματα.Δεν διαφωνώ σε αυτό αλλά τι αναπαράγω;το παραθυράκι περί συμπυκνωματος το λέει στη συνέντευξη ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγελαδοτρόφων Φυλής Χολστάιν στην Ελλάδα και Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ δεν το λέω εγώ που υποτίθεται τον αφορά σε πρώτο βαθμό το θέμα άρα το έχει αναλύσει και έχει απαντήσει σοβαρά.
Επειδή δε λέει αυτό που περιγράφεις. Λέει ότι είναι η λογική στα γάλατα μακράς διάρκειας, που είναι και ο καημός των γελαδαρηδων γιατί τους κόβει ποσότητα.
Σκόνες και συμπυκνώματα στο γιαούρτι απαγορεύονται.
Για να μη μιλάμε άσκοπα, στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών του ΕΦΕΤ, που είναι και ο μόνος αρμόδιος, υπάρχει το άρθρο 82. Αφορά το γιαούρτι. Ορισμός και πρώτες ύλες παραγωγής. Κάνε τον κόπο να το βρεις να το διαβάσεις. 2 σελίδες είναι. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντα για κουτούς, με ότι διάβασαν και ότι κατάλαβαν.
Και, γενικό σχόλιο αυτό και άσχετο με το γιαούρτι, να τσεκαρεις συσκευασιες στα πάντα. Βλέπεις πολλά που δεν τα υπολογίζεις οταν τα παίρνεις από το ράφι.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.208
Πόντοι
2.606
προβλεπω σκληρο κυριακατικο με ντοναλντ ντακ να τον ξεφτιλιζουν-"γουρουνια" - υπαλληλοι σουπερ μαρκετ ,στο γνωστο καμπινγκ!

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.523
Πόντοι
6.166
Ετσι η πουτσα μεχρι τα παπουτσια

• Like
Αντιδράσεις: cool11

vetvet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2021
Like
1.487
Πόντοι
201
Εχει καταντησει αηδια πλεον αυτη η κατασταση στα σουπερ μαρκετ. Πραγματικα δε ξερω αν ζουμε σε Ευρωπαικη χωρα η στη Βενεζουελα που αλλαζουν οι τιμες καθε μερα παρα μερα.

Ειναι αδιανοητο αυτο που συμβαινει,, δεν γινεται καθε βδομαδα τα ιδια προιοντα να παιρνουν την ανηφορα & να μειωνουν και την ποσοτητα υπουλα σε πολλες συσκευασιες. Συγκεκριμενη μαρκα καφε την οποια παιρνω απο το 2017 στα 4ε πλεον εχει φτασει σχεδον 6.5ε με μικροτερη ποσοτητα.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.787
Πόντοι
4.546
Εχει καταντησει αηδια πλεον αυτη η κατασταση στα σουπερ μαρκετ. Πραγματικα δε ξερω αν ζουμε σε Ευρωπαικη χωρα η στη Βενεζουελα που αλλαζουν οι τιμες καθε μερα παρα μερα.

Ειναι αδιανοητο αυτο που συμβαινει,, δεν γινεται καθε βδομαδα τα ιδια προιοντα να παιρνουν την ανηφορα & να μειωνουν και την ποσοτητα υπουλα σε πολλες συσκευασιες. Συγκεκριμενη μαρκα καφε την οποια παιρνω απο το 2017 στα 4ε πλεον εχει φτασει σχεδον 6.5ε με μικροτερη ποσοτητα.
Ο καφές χαλάει τα δόντια, συνεπώς κατανάλωση καφέ συνεπάγεται με πρόβλημα στο δόντια, άρα συχνότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο, με αποτέλεσμα διπλάσια έξοδα. Κόψε τον καφέ και θα δεις το πορτοφόλι σου να ανασαίνει.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.590
Πόντοι
456
Επειδή δε λέει αυτό που περιγράφεις. Λέει ότι είναι η λογική στα γάλατα μακράς διάρκειας, που είναι και ο καημός των γελαδαρηδων γιατί τους κόβει ποσότητα.
Σκόνες και συμπυκνώματα στο γιαούρτι απαγορεύονται.
Για να μη μιλάμε άσκοπα, στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών του ΕΦΕΤ, που είναι και ο μόνος αρμόδιος, υπάρχει το άρθρο 82. Αφορά το γιαούρτι. Ορισμός και πρώτες ύλες παραγωγής. Κάνε τον κόπο να το βρεις να το διαβάσεις. 2 σελίδες είναι. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντα για κουτούς, με ότι διάβασαν και ότι κατάλαβαν.
Και, γενικό σχόλιο αυτό και άσχετο με το γιαούρτι, να τσεκαρεις συσκευασιες στα πάντα. Βλέπεις πολλά που δεν τα υπολογίζεις οταν τα παίρνεις από το ράφι.
Συμφωνώ μαζί σου το άρθρο στην τελική αυτό έλεγε ότι ουσιαστικά χάνουν οι τοπικοί γελαδάρηδες.Και αυτό ήθελα να πω ότι ο νόμος λέει αυτά που λέει αλλά για όλα αυτά πρέπει εμείς να καθόμαστε να κοιτάμε τις συσκευασίες.Κατανοείς ότι αυτό καταντάει αστείο γιατί ουσιαστικά βάζει κάποιους κανόνες ο ΕΦΕΤ και μετά εγώ πρέπει να κάτσω να βγάλω άκρη μόνος μου.Δηλαδή εγώ θα πρέπει να πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ και να κάθομαι να κάνω ανάλυση τις τιμές,τις προσφορές την αναγωγή €/κιλό, τα Ε που περιέχει η συσκευασία που επιλέγω,η ετικέτα αν είναι ΠΟΠ ή όχι κλπ κλπ.Έχει χαθεί η μπάλα δεν σπούδασα χημικός τροφίμων ένα γαμημένο γιαούρτι πάω να πάρω να φάω.

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
7.621
Πόντοι
1.406
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ - Ο ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ :rockon::rockon::rockon:
1696261939586.jpeg

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.029
Πόντοι
2.356
Συμφωνώ μαζί σου το άρθρο στην τελική αυτό έλεγε ότι ουσιαστικά χάνουν οι τοπικοί γελαδάρηδες.Και αυτό ήθελα να πω ότι ο νόμος λέει αυτά που λέει αλλά για όλα αυτά πρέπει εμείς να καθόμαστε να κοιτάμε τις συσκευασίες.Κατανοείς ότι αυτό καταντάει αστείο γιατί ουσιαστικά βάζει κάποιους κανόνες ο ΕΦΕΤ και μετά εγώ πρέπει να κάτσω να βγάλω άκρη μόνος μου.Δηλαδή εγώ θα πρέπει να πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ και να κάθομαι να κάνω ανάλυση τις τιμές,τις προσφορές την αναγωγή €/κιλό, τα Ε που περιέχει η συσκευασία που επιλέγω,η ετικέτα αν είναι ΠΟΠ ή όχι κλπ κλπ.Έχει χαθεί η μπάλα δεν σπούδασα χημικός τροφίμων ένα γαμημένο γιαούρτι πάω να πάρω να φάω.
Για το γιαούρτι, ειδικά μεγάλων βιομηχανιών, οι έλεγχοι είναι συνεχείς. Οπότε καταναλώνεις ότι αγοράζεις.
Τι λέει το κάθε κουτορνιθι δεν έχει καμία σημασία.
Στους πιο μικρούς είναι πιο εύκολο να ξεφύγουν. Και σε αυτούς όμως ο έλεγχος είναι συνεχής.
Το πρόβλημα είναι στην αντιμετώπιση μετά τη διαπίστωση της παράβασης. Όπου πολύ συχνά οι παραβάτες πέφτουν στα μαλακά. Κι αυτό, για μένα, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Για τις ετικέτες στη συσκευασία, εκείνο που ήθελα να σου πω είναι ότι αν πάρεις πχ ψωμί για τοστ ολικής και ψωμί για τοστ σικάλεως και συγκρίνεις τα άλευρα που περιέχουν, απορείς με ποιο είναι τελικά το ολικής και ποιο το σικαλεως. Οπότε καλό είναι να ρίχνεις πότε πότε μια ματιά σε όλα, για να ξέρεις περίπου τι αγοράζεις.

Τελευταία τροποποίηση:

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.590
Πόντοι
456
Για το γιαούρτι, ειδικά μεγάλων βιομηχανιών, οι έλεγχοι είναι συνεχείς. Οπότε καταναλώνεις ότι αγοράζεις.
Τι λέει το κάθε κουτορνιθι δεν έχει καμία σημασία.
Στους πιο μικρούς είναι πιο εύκολο να ξεφύγουν. Και σε αυτούς όμως ο έλεγχος είναι συνεχής.
Το πρόβλημα είναι στην αντιμετώπιση μετά τη διαπίστωση της παράβασης. Όπου πολύ συχνά οι παραβάτες πέφτουν στα μαλακά. Κκι αυτό, για μένα, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Για τις ετικέτες στη συσκευασία, εκείνο που ήθελα να σου πω είναι ότι αν πάρεις πχ ψωμί για τοστ ολικής και ψωμί για τοστ σικάλεως και συγκρίνεις τα άλευρα που περιέχουν, απορείς με ποιο είναι τελικά το ολικής και ποιο το σικαλεως. Οπότε καλό είναι να ρίχνεις πότε πότε μια ματιά σε όλα, για να ξέρεις περίπου τι αγοράζεις.
Αυτές τις απορίες έχω και εγώ και πραγματικά έχω κουραστεί με τόσες παραλαγές και ονομασίες που έχουν.Άσε που υπάρχει και το άλλο το "επιδόρπιο γιαουρτιού" άλλο αυτό.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.029
Πόντοι
2.356
Αυτές τις απορίες έχω και εγώ και πραγματικά έχω κουραστεί με τόσες παραλαγές και ονομασίες που έχουν.Άσε που υπάρχει και το άλλο το "επιδόρπιο γιαουρτιού" άλλο αυτό.
Αυτό δεν είναι γιαούρτι. Σε αυτό μπαίνουν και αλλες υλες οπως η ζάχαρη, τα φρούτα, οι γλυκαντικές ουσίες, τα σοκολατοειδη, η σκόνη κακαο. Το διαχωρίζει ο Κώδικας και το κατατάσσει σε διαφορετική κατηγορία. Το "επιδόρπιο" περιγράφει καλύτερα αυτό που είναι, παρα το "γιαούρτι".
Αυτά ανήκουν στο άρθρο 84 που ορίζει τα επιδόρπια με βάση το γάλα, το ρυζογαλο και τις κρέμες.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.590
Πόντοι
456
Αυτό δεν είναι γιαούρτι. Σε αυτό μπαίνουν και αλλες υλες οπως η ζάχαρη, τα φρούτα, οι γλυκαντικές ουσίες, τα σοκολατοειδη, η σκόνη κακαο. Το διαχωρίζει ο Κώδικας και το κατατάσσει σε διαφορετική κατηγορία. Το "επιδόρπιο" περιγράφει καλύτερα αυτό που είναι, παρα το "γιαούρτι".
Αυτά ανήκουν στο άρθρο 84 που ορίζει τα επιδόρπια με βάση το γάλα, το ρυζογαλο και τις κρέμες.
Ναι φίλε μου στο ξαναλέω εγώ ένα γαμημενο γιαούρτι πάω να πάρω δεν θα κάνω και διατριβή πάνω στο γιαούρτι έλεος πια.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.029
Πόντοι
2.356
Ναι φίλε μου στο ξαναλέω εγώ ένα γαμημενο γιαούρτι πάω να πάρω δεν θα κάνω και διατριβή πάνω στο γιαούρτι έλεος πια.
Μα δε χρειάζεται διατριβή. Δεν είναι γνώσεις που απαιτειται να έχει ο μέσος καταναλωτής. Οταν θέλεις να πάρεις γιαούρτι παίρνεις γιαούρτι. Οταν θέλεις επιδόρπιο παίρνεις επιδόρπιο.
Το τρως και το απολαμβάνεις και τελειωνει εκεί το θέμα.
Η δική σου απαίτηση ως καταναλωτή είναι να υπάρχουν υπηρεσίες ελέγχου, οι οποιες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.036
Πόντοι
2.356
Διασφαλίζουμε τα χρήματά μας. Απαιτούμε σωστά προϊόντα. Πληρώνουμε ότι μας ζητούν κι αφού τηρούμε την συναλλαγή
θα αγοράζουμε αυτό που πρέπει. Καμία ανοχή. Ακολουθήστε ότι σας έγραψα.
Τα υπόλοιπα είναι μαλακίες των εταιρειών ώστε να κοιμάται όρθιος ο κόσμος (όρνια), να προσπαθούν όλες να πείσουν ότι έχουν
τα αγνότερα προϊόντα :2funny:
να ακριβαίνουν διαρκώς
τα πάντα και να μην μένει στοκ ή φύρα. Δηλαδή κοιτούν την πάρτη τους. Σήμερα πήρα 20 φέτες φουαντρέ.
Ξέρετε πόσο έχει;;; εννοείται ότι άνοιξαν καινούργιο. :rockon:
Σιγά μην έπαιρνα την γωνιά για να βολευτεί το σούπερ μάρκετ. Αυτά αλλού! Κοιτάμε την πάρτη μας κι εμείς!

Είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι.

:rockon:

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.036
Πόντοι
2.356
Κερασάκι στην τούρτα...

γιατί να πάρω το γιαούρτι του κάθε πονηρού που έχει πιάσει ουρανό τιμής; θα πάρω από μικρό παραγωγό που έχω σχεση κι αν δεν έχω τέτοια σχέση, θα πάρω από τα γαλακτοπωλεια Δημητρίου που έχουν καλή ποιότητα για επίπεδο πόλης και πολύ καλύτερες τιμές. Αλλιώς πάρτε από σούπερ μάρκετ που έχει φτάσει το μικρό κεσεδάκι στα δύο ευρώ. :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom