. Διότι ούτε η Τράπεζα ούτε το ΣΜ μπορούν να διακινούν στοιχεία για σένα. Χωρίς την έγκρισή σου κιόλας.
Μιλάς για διαφημιστική όχληση που είναι κάτι άλλο.
Εδώ μιλάμε για παράνομη διακίνηση και χρήση προσωπικών σου στοιχείων. Που είναι κατι τελείως διαφορετικό.
Με μία απλή αγωγή και ενα 20% προμήθεια στο δικηγόρο που θα το χειριστεί βγάζεις ακοπο χρήμα.
Γιατί και μου κάνει εντύπωση πως παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Και τιμωρείται.
Είναι παράνομο, το "τιμωρείται", καλό είναι να το βάζουμε σε παρένθεση. Αν εννοείς "τιμωρείται" ότι μπορεί να πληρώσει αποζημίωση όποιος παραβιάζει τον gdpr, ισχύει, αλλά οι προϋποθέσεις είναι πολλές και όχι κάτι τόσο απλό όσο σου παρουσιάστηκε. Αν εννοείς "τιμωρείται" με την έννοια της ποινικής καταδίκης, η απάντηση είναι από δύσκολα έως καθόλου.
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε σε περιπτώσεις σαν αυτές, είναι ότι η εταιρεία που θέλει να κάνει κάποια παράνομη πράξη, δεν χρειάζεται να προσπαθήσει εξ αρχής να έχει μια "νομιμοφάνεια". Αυτό γίνεται συνήθως με έμεμσο τρόπο. Αυτός που θα επεξεργαστεί τα δεδομένα σου δεν θα είναι ο Βασιλόπουλος πχ, αλλά η Διαφημιστική ΙΚΕ, η οποία δεν τα απέκτησε από την Wind, αλλά από την Τηλεπικοινωνίες ΙΚΕ. Σε ένα χρόνο, δεν θα υπάρχει καμία από τις δύο εταιρείες ή και να υπάρχουν, θα έχουν προς κατάσχεση ένα δίευρο, μια σπασμένη καρέκλα και μια μπαλαντέζα.
Επίσης, η διαφημιστική όχληση δεν είναι κάτι διαφορετικό. Προφανώς στα τυχαία τυλεφωνήματα με τη σειρά του τηλεφωνικού καταλόγου δεν μπορούν να θεωρηθούν καν ότι εμπίπτουν σε "προσωπικά δεδομένα", αλλά δεν είναι πάντα έτσι.
Πήγαινε εσύ σε δικηγόρο και πες του να σε αναλάβει δωρεάν και να πληρωθεί με ποσοστό από την αποζημίωση. Περιμένω την απάντηση που θα σου δώσει.
Εμένα μου απάντησε : έξοδα για το δικαστήριο 1000€. Εκδίκαση σε κανέναν χρόνο και βάλε. "Συνήθως" επιδικάζουν 3000€.
Δεν είναι ασυνήθιστο αυτό που λες, δηλαδή η αμοιβή να λαμβάνεται αφού επιδικαστεί η αποζημίωση. Βασικά το ορίζει και ο Κώδικας ΔΙκηγόρων αυτό.
Τα τελευταία χρόνια έχει κάπως ψιλομειωθεί αυτή η πρακτική, γιατί έχουν πέσει πολλά πιστόλια.
Αν η υπόθεση είναι "ψιλοσίγουρη", πχ κάτι σκαστά τροχαία και ο πελάτης αξιόπιστος και γνωστός, φυσικά και το κάνουμε.
Επειδή δεν διάβασες για GDPR, ο τηλεφωνικός σου αριθμός θεωρείται προσωπικό δεδομένο σύμφωνα με τη νομοθεσία:
Στο άρθρο με τις 70.000 πρόστιμο, γράφει ότι τους το έριξαν λόγω αυτοματοποιημένων κλησεων και μη έλεγχο μητρωου opt-out και χρήση παλαιών καταλόγων του ΟΤΕ και οχι επικαιροποιημενων ως οφειλαν.
Δεν διαφωνείτε κάπου παιδιά, ο τηλεφωνικός αριθμός από μόνος του δεν είναι τίποτα. Κάθε πληροφορία, όπως ο αριθμός τηλεφώνου, η προτίμηση στην πίτσα με μπέικον κτλ, θεωρείται ως προσωπικό δεδομένο μόνο αν ως πληροφρία μπορεί να συσχετισθεί με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Το να γνωρίζω ή να διαδώσω ότι υπάρχει ο αριθμός 69696969696969 δεν έχει σημασία μέχρι να το συσχετίσω με τον τάδε.