argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 46.424
- Πόντοι
- 9.297
Εννοείται αυτό...Προφανώς
Ούτε πολλοί άλλοι δυτικοί
Εννοείται αυτό...Προφανώς
Ούτε πολλοί άλλοι δυτικοί
Έλα ντε; Σε ποια χώρα ζούμε;
Τύπε, στο εξήγησε ο resp αλλά δεν.
Άλλο η διαφημιστική όχληση και άλλο η διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Διάβασε για τον GDPR.
Προβλέπονται πρόστιμα έως 20 εκατομμύρια ευρώ ή το 4% του τζίρου της επιχείρησης (όποιο είναι μεγαλύτερο).
Τζάπα σάλιο χαλάς....Έχω κάνει εκπαίδευση για GDPR σε προηγούμενη Ελληνική εταιρία στην οποία εργαζόμουν. Οπότε το : "Διάβασε για τον GDPR", είναι λίγο άστοχο να το λες σε μένα.
Το ότι ένα δικαστήριο μπορεί να βγάλει απόφαση πως το ποσό που ορίζει ο νόμος είναι αντισυνταγματικό και δεν είναι αναλογικό έκανες ότι δεν το είδες και ούτε καν το σχολίασες.
Επειδή βαριέμαι τις άνευ νοήματος κουβέντες.Το τηλέφωνο το οποίο δίνεις για να βγάλεις κάρτα σούπερ μάρκετ το έχει συνήθως και ασφαλιστική σου. Μην πιάνεσαι απο μια δικιά σου περίπτωση που έχεις αλλάξει ενδιάμεσα και δες τι γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις.
Η διαφημιστική όχληση ενώ έχεις ζητήσει να ενταχθεί ο αριθμός σου στο μητρώο 11, συνιστά παραβίαση των προσωπικών σου δεδομένων και επιτηρείται-ελέγχεται απο την ίδια αρχή :
Το σύστημα είναι υπέρ των εταιριών απο την αρχή.
Η νομοθεσία ορίζει πχ 10000€ το ελάχιστο. Πας εσύ σε δικηγόρο να τα διεκδικήσεις γιατί έχει γίνει ξεκάθαρη παράβαση και το ποσό είναι το ελάχιστο το οποίο ορίζει ο νόμος. Άρα πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο όπως λες. Σωστά ?
Μετά από εφέσεις, πιθανές αναβολές κλπ, καταλήγεις με απόφαση ότι η αποζημίωση η οποία ορίζεται ως ελάχιστη στα 10000€ είναι αντισυνταγματική και μένεις με 3000€ και ένα σωρό δικαστικά έξοδα και χρόνο που έχασες.
Αποζημίωση 3.000 ευρώ για τηλεφωνικές διαφημιστικές κλήσεις
Αντισυνταγματικό το ελάχιστο όριο αποζημίωσης των 10.000 ευρώ (Ν. 3471/2006) για αζήτητες τηλεφωνικές κλήσεις για σκοπούς διαφήμισηςwww.lawspot.gr
Πήγαινε εσύ σε δικηγόρο και πες του να σε αναλάβει δωρεάν και να πληρωθεί με ποσοστό από την αποζημίωση. Περιμένω την απάντηση που θα σου δώσει.
Εμένα μου απάντησε : έξοδα για το δικαστήριο 1000€. Εκδίκαση σε κανέναν χρόνο και βάλε. "Συνήθως" επιδικάζουν 3000€.
Άλλο παράδειγμα με ποινές "χάδι":
46000€ σε 4 εταιρίες. Από 11000€ στην κάθε μια. Έτσι περιμένεις να λειτουργήσει αποτρεπτικά το σύστημα ?
Σε ποια χώρα ζείτε μερικοί θα θέλα να ξερα.
Επειδή βαριέμαι τις άνευ νοήματος κουβέντες.
Η διαφημιστική όχληση δεν έχει καμία σχέση με παραβίαση προσωπικών δεδομένων αφού οι εταιρείες παίρνουν τα τηλέφωνα στη σειρά, αγνοώντας που παίρνουν. Μας έχουν πάρει στο γραφείο ζητώντας την κυρία του σπιτιου για μια συμφέρουσα προσφορά οικιακών μικροσυσκευων.
Μας έχουν πάρει στο σπίτι για προσφορά ρεύματος αερίου για επαγγελματική στέγη. Ότι να 'ναι στην κυριολεξία. Κι αν έχει συμβεί σε μένα 3-4 φορές, σίγουρα έχει συμβεί σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις.
Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων σκίζει κώλους.
6.000.000 ευρώ πρόστιμο στην cosmote 3.000.000. στον ΟΤΕ γιατί το σύστημά τους δςν είχε όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας.
30.000 ευρώ πρόστιμο σε διαγνωστικό κέντρο επειδή το σύστημά τους δεν είχε τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας. Κι η δεύτερη περίπτωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί απέρριψε την προσφυγή γυναίκας εξεταζόμενης αλλά έκανε το σύστημα φύλλο και φτερό.
Και υπάρχουν ένα σωρό τέτοιες αποφάσεις. Κι εσείς επιμένετε ότι όποιος θέλει αποσπά παράνομα στοιχεία σας και σας λέει κατάμουτρα ότι τα χρησιμοποιεί και από που τα πήρε κιολας. Ατιμώρητος.
Ο δικός μου δικηγόρος μου είπε ότι τα 8.000 τα έχουμε σίγουρα. Μου έδειξε και παρομοια δεδικασμένα.
300 ευρώ στο χέρι για ξεκίνημα και τα υπόλοιπα 20%.
Θα σου επιστρέψω την απορία.
Ειλικρινά απορώ, όχι σε ποια χώρα αλλά σε ποιο συμπαν ζεις;
Πες μου την περίπτωση παραβίασης προσωπικών δεδομένων σου να σου το δωσω. Γιατί με διαφημιστικές οχλήσεις δεν ασχολείται.Δώσε μου το τηλέφωνο του δικηγόρου σου αρκεί να μου εγγυηθεί τα 8000€ από πριν σε εγγράφως. Η δικιά μου είπε ότι είναι 3000 όπως το ποστ που ανέβασα.
Τώρα μιλάς για 3 000 000€ στον ΟΤΕ που κάνει τζίρο 854 000 000€ το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και το θεωρείς αποτρεπτικό ?
Παιδιά εντάξει έχετε βαλθεί όλοι μαζί να με τολάρετε, δεν εξηγείται διαφορετικά.
ΟΤΕ: Τζίρος €854,1 εκατ. το β' τρίμηνο του 2023 - Αύξηση Κερδών 4,7% - Mononews.gr
Στα 854,1 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ το β' τρίμηνο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 111,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου. Η εισηγμένη εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 247,2 εκατ. στο...www.mononews.gr
Πες μου την περίπτωση παραβίασης προσωπικών δεδομένων σου να σου το δωσω. Γιατί με διαφημιστικές οχλήσεις δεν ασχολείται.
Εσείς μας λέγατε ότι τα πρόστιμα είναι μικρά, της τάξης του δεκαχιλιαρου, γιατί το σύστημα έχει ταβάνι και προστατεύει τις εταιρείες και τώρα που είναι της τάξης εκατομμυρίων ξαφνικά είναι μεγάλος ο τζίρος και δεν τρέχει τίποτα;
Και τρολάρουμε εμείς;
Προβλέπονται πρόστιμα έως 20 εκατομμύρια ευρώ ή το 4% του τζίρου της επιχείρησης (όποιο είναι μεγαλύτερο).
Πήρε δικάσιμο για την επόμενη άνοιξη. Και δε με ενδιαφέρει αν πάρω ακόμα και ένα ευρώ μετά την αφαίρεση της δικηγορικής αμοιβής. Αρκεί που θα τιμωρηθούν και θα ζημιωθούν. Αυτό πραγματικά αξίζει τον κόπο.Και για πες μας τα 8000€ πότε τα πήρες ή πότε περιμένεις να εκδικαστεί η υπόθεση για να τα πάρεις ? Μη μου πεις ότι δεν προχώρησες γιατί δεν αξίζουν τον κόπο?
Γράφει από πάνω ο Rand0m1 :
Και σε ξανά ρωτάω αν τα 3 000 000€ αντιστοιχούν στο 20 εκατομμύρια η 4% του τζίρου.
Και στη συνέχεια απάντησε μας αν εφαρμόζεται η νομοθεσία ή τα πρόστιμα είναι πολύ μικρότερα.
Άρα το σύστημα είναι στημένο από τον νομοθέτη από τη στιγμή που το πρόστιμο έχει πλαφόν και δεν συνδέεται με ποσοστό του τζίρου της κάθε επιχείρησης που θα παρανομήσει.
Από το site που παρέθεσες, link στο άρθρο που παρέθεσες. Ουτε πλαφόν ουτε ταβάνι.46000€ σε 4 εταιρίες. Από 11000€ στην κάθε μια. Έτσι περιμένεις να λειτουργήσει αποτρεπτικά το σύστημα ?
Η διαφημιστική όχληση δεν έχει καμία σχέση με παραβίαση προσωπικών δεδομένων αφού οι εταιρείες παίρνουν τα τηλέφωνα στη σειρά, αγνοώντας που παίρνουν
Το «opt-out» σημαίνει ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν να απευθύνουν τις αντιρρήσεις τους, όσον αφορά την επεξεργασία των δεδομένων τους, είτε ειδικά, απευθείας στον υπεύθυνο επεξεργασίας (διαφημιζόμενο), ο οποίος θα πρέπει να τηρεί αρχείο ειδικών αντιρρήσεων, είτε γενικά, μέσω της εγγραφής τους στον ειδικό κατάλογο συνδρομητών του εκάστοτε παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (σταθερής και κινητής τηλεφωνίας).
Στο άρθρο με τις 70.000 πρόστιμο, γράφει ότι τους το έριξαν λόγω αυτοματοποιημένων κλησεων και μη έλεγχο μητρωου opt-out και χρήση παλαιών καταλόγων του ΟΤΕ και οχι επικαιροποιημενων ως οφειλαν.Επειδή δεν διάβασες για GDPR, ο τηλεφωνικός σου αριθμός θεωρείται προσωπικό δεδομένο σύμφωνα με τη νομοθεσία:
Το να σου λένε : πήραμε τους αριθμούς με την σειρά και στην τύχη, δεν τους απελάσει από την υποχρέωση να εξαιρέσουν τους αριθμούς (προσωπικά δεδομένα) όσων έχουν εντάξει τον αριθμό τους στο μητρώο 11.
Σας έχω βάλει τα κείμενα της αρχής.
Το ενδεχόμενο να μην κατανοείτε το κείμενο δεν το θεωρώ πολύ πιθανό. Το να με τρολάρετε και οι 2 είναι το πιο σίγουρο.
Πήρε δικάσιμο για την επόμενη άνοιξη. Και δε με ενδιαφέρει αν πάρω ακόμα και ένα ευρώ μετά την αφαίρεση της δικηγορικής αμοιβής. Αρκεί που θα τιμωρηθούν και θα ζημιωθούν. Αυτό πραγματικά αξίζει τον κόπο.
Όσο για τα υπόλοιπα
Από το site που παρέθεσες, link στο άρθρο που παρέθεσες. Ουτε πλαφόν ουτε ταβάνι.
Πρόστιμο 70.000 ευρώ σε εταιρεία για ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις
Πρόστιμο 70.000 ευρώ σε εταιρεία για ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (ΑΠΔΠΧ)
Έπειτα από πλήθος καταγγελιών αναφορικά με ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις που πραγµατοποιούνται µε σκοπό την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιώνwww.lawspot.gr
Στο νησί που δουλεύω σαιζόν , εχθές έδωσα 3.50 ευρώ για 2 μπανάνες και 1 μικτή συσκευασία ρύζι. Υπέροχα ε ; Μλκς πάνε καλά ;
Μπα , τα πιο "" φθηνά "".Δεν μας είπες το βασικό : βιολογικά προϊόντα οι μπανάνες και το ρύζι ?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Δεν μας είπες το βασικό : βιολογικά προϊόντα οι μπανάνες και το ρύζι ?
Μπα , τα πιο "" φθηνά "".
Τι να πεις ρε φίλε ; Εγώ εδώ γκαρσόνια συνάδελφους έχω που έριξαν το κουλό.
Τι να πεις ρε φίλε ; Εγώ εδώ γκαρσόνια συνάδελφους έχω που έριξαν το κουλό.
Άντε καλά άμα είσαι αφεντικό το καταλαβαίνω. Φτωχός να ρίχνεις Κούλη όμως ;
Είναι συνάδελφοι. Συναναστρέφομαι χωρίς τη θέληση μου.Με ανώμαλους που δεν έχουν να φάνε και ρίχνουν Κούλη να μην κάνεις παρέα :
Είναι συνάδελφοι. Συναναστρέφομαι χωρίς τη θέληση μου.
Ta κατάφερες?Γυριζα πανω κατω μηπως και αδειασει το ρεζερβουαρ να φουλαρω