Το τηλέφωνο που δίνεις όταν βγάζεις την κάρτα το έχει η Τράπεζα μόνον ή το σούπερ μάρκετ αν μιλας για κάρτα σμ.
Ειδικά στο ΣΜ αυτό που έχουν είναι άσχετο με αυτό που έχω τωρα. Τηλέφωνο προ εικοσαετίας.
Όποιο όμως μέσο και αν χρησιμοποίησαν είναι παράνομο. Διότι ούτε η Τράπεζα ούτε το ΣΜ μπορούν να διακινούν στοιχεία για σένα. Χωρίς την έγκρισή σου κιόλας.
Μιλάς για διαφημιστική όχληση που είναι κάτι άλλο.
Εδώ μιλάμε για παράνομη διακίνηση και χρήση προσωπικών σου στοιχείων. Που είναι κατι τελείως διαφορετικό.
Με μία απλή αγωγή και ενα 20% προμήθεια στο δικηγόρο που θα το χειριστεί βγάζεις ακοπο χρήμα.
Γιατί και μου κάνει εντύπωση πως παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Και τιμωρείται.
Ακόμα και οι Τράπεζες έφαγαν πρόστιμα γιατί έδωσαν τα στοιχεία δανειοληπτών σε εταιρείες "ενημερωσης" χωρίς να ζητήσουν την έγκριση των δανειοληπτών. Και πλακωθηκαν να στέλνουν συστημένες επιστολές για να πληροφορήσουν τους πελάτες περί της αλλαγής στην ενημέρωση.
Κι εσείς επιμένετε ότι εταιρείες σας δηλώνουν κιόλας πως πήραμε τα στοιχεία σας από την Κάρτα. Χωρίς την έγκρισή σας. Και το καταπίνετε αδιαμαρτύρητα.
Όσο για την ασφαλιστική, αν σου αυξήσει το ασφάλιστρο ανευ λόγου, τη γράφεις στ' αρχίδια σου και πας στην επόμενη.
Το τηλέφωνο το οποίο δίνεις για να βγάλεις κάρτα σούπερ μάρκετ το έχει συνήθως και ασφαλιστική σου. Μην πιάνεσαι απο μια δικιά σου περίπτωση που έχεις αλλάξει ενδιάμεσα και δες τι γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις.
Η διαφημιστική όχληση ενώ έχεις ζητήσει να ενταχθεί ο αριθμός σου στο μητρώο 11, συνιστά παραβίαση των προσωπικών σου δεδομένων και επιτηρείται-ελέγχεται απο την ίδια αρχή :
Συχνές ερωτήσεις
www.dpa.gr
Το σύστημα είναι υπέρ των εταιριών απο την αρχή.
Η νομοθεσία ορίζει πχ 10000€ το ελάχιστο. Πας εσύ σε δικηγόρο να τα διεκδικήσεις γιατί έχει γίνει ξεκάθαρη παράβαση και το ποσό είναι το ελάχιστο το οποίο ορίζει ο νόμος. Άρα πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο όπως λες. Σωστά ?
Μετά από εφέσεις, πιθανές αναβολές κλπ, καταλήγεις με απόφαση ότι η αποζημίωση η οποία ορίζεται ως ελάχιστη στα 10000€ είναι αντισυνταγματική και μένεις με 3000€ και ένα σωρό δικαστικά έξοδα και χρόνο που έχασες.
Αντισυνταγματικό το ελάχιστο όριο αποζημίωσης των 10.000 ευρώ (Ν. 3471/2006) για αζήτητες τηλεφωνικές κλήσεις για σκοπούς διαφήμισης
www.lawspot.gr
Πήγαινε εσύ σε δικηγόρο και πες του να σε αναλάβει δωρεάν και να πληρωθεί με ποσοστό από την αποζημίωση. Περιμένω την απάντηση που θα σου δώσει.
Εμένα μου απάντησε : έξοδα για το δικαστήριο 1000€. Εκδίκαση σε κανέναν χρόνο και βάλε. "Συνήθως" επιδικάζουν 3000€.
Άλλο παράδειγμα με ποινές "χάδι":
www.lawspot.gr
46000€ σε 4 εταιρίες. Από 11000€ στην κάθε μια. Έτσι περιμένεις να λειτουργήσει αποτρεπτικά το σύστημα ?
Σε ποια χώρα ζείτε μερικοί θα θέλα να ξερα.