Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 217K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.174
Πόντοι
2.356
που τα είδες αυτά γραμμένα random?

που ζεις random πως τολμάς και σκέφτεσαι τέτοια καταστροφολικικά σενάρια; Γιατί διακινείς τέτοια τρομολογνικά σενάρια; θέλεις το κακό της πατρίδας σου;

δεν περιγράφω άλλο......
Σου είπα καλός ο χαβαλές, αλλά εσύ επιμένεις.

Να σου υπενθυμίσω τύπε Termin, ότι ο Μπαρουφάκης ήθελε να αντικαταστήσει το € με IOU και πρόσφατα με Δήμητρες.

Τελευταία τροποποίηση:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.600
Πόντοι
2.356
Περσι με πηραν τηλεφωνο στο κινητο απ μεγαλη εταιρεια μπισκοτων, που το ονομα θυμιζει καποιο συνταγματαρχη της χουντας.

Μου λενε.." κυρις ταδε, κερδισατε ενα smart watch στον διαγωνισμο που οργανωσαμε με μεγαλη αλυσιδα super market.
Τους λεω οτι κανουν λαθος, διοτι ποτε δεν πηρα μερος σε καποιο διαγωνσιμο..

Μου απαντησαν οτι συμμετειχα αυτοματα λογω μεγαλη καταναλωσης μπισκοτων του συγκεκριμενου εργοστασιου, και οτι τα στοχεια τα πηραν απ την καρτα μου... ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ !
Αν σου είπαν κάτι τέτοιο είναι παράνομο και κακώς το άφησες έτσι.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΌΤΙ ΚΟΙΜΌΜΑΣΤΕ ΌΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΧΌΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΎΡΗΤΑ.
Αλλά οι εταιρείες δεν είναι ηλίθιες. Έχουν δικηγορικά γραφεία που διοργανώνουν αυτούς τους διαγωνισμους και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τους αφησαν να κάνουν τέτοια πατάτα.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.238
Πόντοι
4.546
Περσι με πηραν τηλεφωνο στο κινητο απ μεγαλη εταιρεια μπισκοτων, που το ονομα θυμιζει καποιο συνταγματαρχη της χουντας.

Μου λενε.." κυρις ταδε, κερδισατε ενα smart watch στον διαγωνισμο που οργανωσαμε με μεγαλη αλυσιδα super market.
Τους λεω οτι κανουν λαθος, διοτι ποτε δεν πηρα μερος σε καποιο διαγωνσιμο..

Μου απαντησαν οτι συμμετειχα αυτοματα λογω μεγαλη καταναλωσης μπισκοτων του συγκεκριμενου εργοστασιου, και οτι τα στοχεια τα πηραν απ την καρτα μου... ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ !
Δεν είμαι ειδικός, αλλά θα μπορούσε να σηκώσει μήνυση, μιας και σου ανέφερε άμεσα ότι υπέκλεψε τα προσωπικά δεδομένα της κάρτα σου...

• Like
Αντιδράσεις: resp

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.174
Πόντοι
2.356
Από που κι ως που ξέρουν ότι κατανάλωσες μπισκότα, ρε τύπε;

Έχεις ακούσει για το GDPR?

Σου είπαν μια μαλακία και το πίστεψες; :think:

• Like
Αντιδράσεις: resp

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.332
Πόντοι
446
Εγώ προσωπικά που ξεκίνησε το πανηγύρι με τις ανατιμήσεις αγοράζω μαζικά προιόντα που χρησιμοποιηώ πολύ και τα αποθηκεύω κάπου στο σπίτι μου, ειδικά η κάβα που έχει πάρει την ανιούσα για τα καλά παίρνω αυτά που πίνω αρκετά μπουκάλια και τα κράταω γιατί αυτά ειδικά ανεβαίνουν μέχρι και 10 ευρώ καμία φορά. Έχω ελαχιστοποιήσει τις παραγγελίες από το πλάνητη Delivery και το έχω ρίξει στο σπιτικό φαγητό και βγαίνω μια φορά την εβδόμαδα με κάτι γνωστούς μου σε μπυραρία της γειτονιάς μου. Θέλει πολύ ψάξιμο να βρείς ποιός έχει προσφορές, καλές τίμες και τα σχετικά αρκετοί δυστυχώς αισχροκερδούν εις βάρος μας.

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.593
Πόντοι
5.946
Θα σου πω κάτι βασικό σχετικά με τα αυτοκίνητα που είναι μεγάλη μου αγάπη.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο απο το να αλλάξεις λάδια και φίλτρο.
Τι γίνεται όμως με αυτό το θέμα. Αν δεν πας το αυτοκίνητο σε συνεργείο, και αν αλλάζεις λάδια μόνος σου, το αυτοκίνητο θα κάνει 30.000 50.000 χιλιόμετρα χωρίς να το έχει ελέγξει κάποιος από κάτω.
Τι σημαίνει αυτό; πιθανόν να έχει διαλυμένα ακρόμπαρα, σκισμένες φούσκες, διαρροές σε κρίσιμα σημεία, είτε λαδιών είτε ακόμα και καυσίμου που να μη φαίνονται κανένας ιμάντας χαλαρός κάνα χτυπημένο σωληνάκι φρένων κανένα φουσκωμένο κολλάρο......

επειδή είμαι γυναικολόγος μηχανόλογος ηλεκτρολόγος εγώ το σηκώνω και το ελέγχω το αυτοκίνητο μόνος μου, αλλά να προσέχεις θέλει σήκωμα το αυτοκίνητο κάθε 15.000 χιλιόμετρα να γίνει ένας ενδελεχής οπτικός έλεγχος.

Στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση έχουμε το φαινόμενο ξαφνικά να λαμπαδιάζουν αυτοκίνητα πάνω στις εθνικές, να καιγονται ζωντανοί μέσα στα αμάξια, δεν είναι αστεία αυτά.

Αυτά απο εμένα, ο Θεός να βοηθάει κάθε έναν, να έχετε έναν καλό μάστορα αν δεν ξέρετε οι ίδιοι, να προσέχουμε όλοι......
Ναι σωστά στα οχτώ χιλιάδες αλλάζω λάδια και στα επόμενα δεκαπέντε χιλιάδες το πάω συνεργείο για το σέρβις μπουζ λάδια φίλτρα τακάκια κλπ συν έλεγχο

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
44.938
Πόντοι
22.266
Αυτο που εβαλες ειναι το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Parity).

Οχι το κατα κεφαλην εισοδημα.
Να το πουμε στους Τουρκους οτι ειναι καλυτερα απο εμας σε αγοραστικη δυναμη, που δυσκολευονται να αγορασουν μεχρι και κρεμυδια και εχουν 300 ευρω βασικο μισθο, να γελανε και οι μιναρεδες της αγιασοφιάς
Ενώ όταν θα γίνει η εκκαθάριση τότε εμείς θα είμαστε πιο πλούσιοι :confused:
Που με ένα μισθό των 750 ευρώ δεν πας ούτε μέχρι τη Μύκονο ..ενώ ο Χασάν με τα 500 ευρώ πάει κ βρέχει τα πόδια του στο Μπόντρουμ

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Να καθήσει το σούπερ μάρκετ να ξεχωρίσει τις αποδείξεις ανα αφμ, να διακρίνει τα αγορασθεντα είδη ανα κατηγορία και να τα πουλήσει σε ασφαλιστική; Κόστος εργασιας εξωφρενικό. Καμία εταιρεία δεν το κάνει.
Και όχι απλώς παράνομο, της παίρνουν το κεφάλι.
Και να έρθει η ασφαλιστική να μου παζαρεψει συμβόλαιο με παρανόμως κτηθεντα στοιχεία;
Η καλύτερή μου.
Ακοπη κονομα.
Να βλέπετε πραγματικούς κινδύνους, οχι συνομωσιολογικους.

Πρώτον δεν έχουν το ΑΦΜ σου και δεν το χρειάζονται και όλας. Το συνδέουν με τον αριθμό του τηλεφώνου σου τον οποίο είχες δώσει όταν έβγαλες την κάρτα για τους πόντους(αν δεν έχετε την κάρτα μαζί σας, πείτε μας το τηλέφωνο για να μην χάσετε τους πόντους). Έτσι καταλήγουν να χτυπάνε τα τηλέφωνα για διαφημίσεις.

Το ότι κάτι είναι "παράνομο" δεν αρκεί.

Πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι γίνεται . Δηλαδή αν η ασφαλιστική έχει πρόσβαση στα δεδομένα και αποφασίσει να σου δώσει αυξημένη τιμή στα ασφάλιστρα χωρίς να πει τον λόγο?

Επίσης ποιες είναι οι επιπτώσεις της παρανομίας ? Είναι η ποινή αποτρεπτική ή το κέρδος πολύ μεγαλύτερο οπότε δεν θα νοιάζει τις εταιρίες.

Πάρε παράδειγμα το μητρώο 11.
Απαγορεύεται να σε καλέσουν για διαφημίσεις αν έχεις ενταχθεί. Πόσες εταιρίες το αγνοούνε ? Πάρα πολλές. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής μου επικοινωνίας σχετικά με παραβίαση και όχληση η υπάλληλος της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων μου είπε:

Το ξέρω ότι το κάνουν και σε άλλους διότι έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες για τη συγκεκριμένη εταιρία.
Όμως ξέρετε και τα δικά μας χέρια είναι δεμένα διότι από τη νομοθεσία προβλέπεται πλαφόν στο ύψος του προστίμου το οποίο μπορούμε να επιβάλλουμε.

Άρα το σύστημα είναι στημένο από τον νομοθέτη από τη στιγμή που το πρόστιμο έχει πλαφόν και δεν συνδέεται με ποσοστό του τζίρου της κάθε επιχείρησης που θα παρανομήσει.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.600
Πόντοι
2.356
Πρώτον δεν έχουν το ΑΦΜ σου και δεν το χρειάζονται και όλας. Το συνδέουν με τον αριθμό του τηλεφώνου σου τον οποίο είχες δώσει όταν έβγαλες την κάρτα για τους πόντους(αν δεν έχετε την κάρτα μαζί σας, πείτε μας το τηλέφωνο για να μην χάσετε τους πόντους). Έτσι καταλήγουν να χτυπάνε τα τηλέφωνα για διαφημίσεις.

Το ότι κάτι είναι "παράνομο" δεν αρκεί.

Πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι γίνεται . Δηλαδή αν η ασφαλιστική έχει πρόσβαση στα δεδομένα και αποφασίσει να σου δώσει αυξημένη τιμή στα ασφάλιστρα χωρίς να πει τον λόγο?

Επίσης ποιες είναι οι επιπτώσεις της παρανομίας ? Είναι η ποινή αποτρεπτική ή το κέρδος πολύ μεγαλύτερο οπότε δεν θα νοιάζει τις εταιρίες.

Πάρε παράδειγμα το μητρώο 11.
Απαγορεύεται να σε καλέσουν για διαφημίσεις αν έχεις ενταχθεί. Πόσες εταιρίες το αγνοούνε ? Πάρα πολλές. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής μου επικοινωνίας σχετικά με παραβίαση και όχληση η υπάλληλος της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων μου είπε:

Το ξέρω ότι το κάνουν και σε άλλους διότι έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες για τη συγκεκριμένη εταιρία.
Όμως ξέρετε και τα δικά μας χέρια είναι δεμένα διότι από τη νομοθεσία προβλέπεται πλαφόν στο ύψος του προστίμου το οποίο μπορούμε να επιβάλλουμε.

Άρα το σύστημα είναι στημένο από τον νομοθέτη από τη στιγμή που το πρόστιμο έχει πλαφόν και δεν συνδέεται με ποσοστό του τζίρου της κάθε επιχείρησης που θα παρανομήσει.
Το τηλέφωνο που δίνεις όταν βγάζεις την κάρτα το έχει η Τράπεζα μόνον ή το σούπερ μάρκετ αν μιλας για κάρτα σμ.
Ειδικά στο ΣΜ αυτό που έχουν είναι άσχετο με αυτό που έχω τωρα. Τηλέφωνο προ εικοσαετίας.
Όποιο όμως μέσο και αν χρησιμοποίησαν είναι παράνομο. Διότι ούτε η Τράπεζα ούτε το ΣΜ μπορούν να διακινούν στοιχεία για σένα. Χωρίς την έγκρισή σου κιόλας.
Μιλάς για διαφημιστική όχληση που είναι κάτι άλλο.
Εδώ μιλάμε για παράνομη διακίνηση και χρήση προσωπικών σου στοιχείων. Που είναι κατι τελείως διαφορετικό.
Με μία απλή αγωγή και ενα 20% προμήθεια στο δικηγόρο που θα το χειριστεί βγάζεις ακοπο χρήμα.
Γιατί και μου κάνει εντύπωση πως παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Και τιμωρείται.
Ακόμα και οι Τράπεζες έφαγαν πρόστιμα γιατί έδωσαν τα στοιχεία δανειοληπτών σε εταιρείες "ενημερωσης" χωρίς να ζητήσουν την έγκριση των δανειοληπτών. Και πλακωθηκαν να στέλνουν συστημένες επιστολές για να πληροφορήσουν τους πελάτες περί της αλλαγής στην ενημέρωση.
Κι εσείς επιμένετε ότι εταιρείες σας δηλώνουν κιόλας πως πήραμε τα στοιχεία σας από την Κάρτα. Χωρίς την έγκρισή σας. Και το καταπίνετε αδιαμαρτύρητα.

Όσο για την ασφαλιστική, αν σου αυξήσει το ασφάλιστρο ανευ λόγου, τη γράφεις στ' αρχίδια σου και πας στην επόμενη.

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Το τηλέφωνο που δίνεις όταν βγάζεις την κάρτα το έχει η Τράπεζα μόνον ή το σούπερ μάρκετ αν μιλας για κάρτα σμ.
Ειδικά στο ΣΜ αυτό που έχουν είναι άσχετο με αυτό που έχω τωρα. Τηλέφωνο προ εικοσαετίας.
Όποιο όμως μέσο και αν χρησιμοποίησαν είναι παράνομο. Διότι ούτε η Τράπεζα ούτε το ΣΜ μπορούν να διακινούν στοιχεία για σένα. Χωρίς την έγκρισή σου κιόλας.
Μιλάς για διαφημιστική όχληση που είναι κάτι άλλο.
Εδώ μιλάμε για παράνομη διακίνηση και χρήση προσωπικών σου στοιχείων. Που είναι κατι τελείως διαφορετικό.
Με μία απλή αγωγή και ενα 20% προμήθεια στο δικηγόρο που θα το χειριστεί βγάζεις ακοπο χρήμα.
Γιατί και μου κάνει εντύπωση πως παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Και τιμωρείται.
Ακόμα και οι Τράπεζες έφαγαν πρόστιμα γιατί έδωσαν τα στοιχεία δανειοληπτών σε εταιρείες "ενημερωσης" χωρίς να ζητήσουν την έγκριση των δανειοληπτών. Και πλακωθηκαν να στέλνουν συστημένες επιστολές για να πληροφορήσουν τους πελάτες περί της αλλαγής στην ενημέρωση.
Κι εσείς επιμένετε ότι εταιρείες σας δηλώνουν κιόλας πως πήραμε τα στοιχεία σας από την Κάρτα. Χωρίς την έγκρισή σας. Και το καταπίνετε αδιαμαρτύρητα.

Όσο για την ασφαλιστική, αν σου αυξήσει το ασφάλιστρο ανευ λόγου, τη γράφεις στ' αρχίδια σου και πας στην επόμενη.

Το τηλέφωνο το οποίο δίνεις για να βγάλεις κάρτα σούπερ μάρκετ το έχει συνήθως και ασφαλιστική σου. Μην πιάνεσαι απο μια δικιά σου περίπτωση που έχεις αλλάξει ενδιάμεσα και δες τι γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η διαφημιστική όχληση ενώ έχεις ζητήσει να ενταχθεί ο αριθμός σου στο μητρώο 11, συνιστά παραβίαση των προσωπικών σου δεδομένων και επιτηρείται-ελέγχεται απο την ίδια αρχή :

Το σύστημα είναι υπέρ των εταιριών απο την αρχή.

Η νομοθεσία ορίζει πχ 10000€ το ελάχιστο. Πας εσύ σε δικηγόρο να τα διεκδικήσεις γιατί έχει γίνει ξεκάθαρη παράβαση και το ποσό είναι το ελάχιστο το οποίο ορίζει ο νόμος. Άρα πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο όπως λες. Σωστά ?

Μετά από εφέσεις, πιθανές αναβολές κλπ, καταλήγεις με απόφαση ότι η αποζημίωση η οποία ορίζεται ως ελάχιστη στα 10000€ είναι αντισυνταγματική και μένεις με 3000€ και ένα σωρό δικαστικά έξοδα και χρόνο που έχασες.

Πήγαινε εσύ σε δικηγόρο και πες του να σε αναλάβει δωρεάν και να πληρωθεί με ποσοστό από την αποζημίωση. Περιμένω την απάντηση που θα σου δώσει.

Εμένα μου απάντησε : έξοδα για το δικαστήριο 1000€. Εκδίκαση σε κανέναν χρόνο και βάλε. "Συνήθως" επιδικάζουν 3000€.

Άλλο παράδειγμα με ποινές "χάδι":

46000€ σε 4 εταιρίες. Από 11000€ στην κάθε μια. Έτσι περιμένεις να λειτουργήσει αποτρεπτικά το σύστημα ?

Σε ποια χώρα ζείτε μερικοί θα θέλα να ξερα.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.174
Πόντοι
2.356
Σε ποια χώρα ζείτε μερικοί θα θέλα να ξερα.
Έλα ντε; Σε ποια χώρα ζούμε;

Τύπε, στο εξήγησε ο resp αλλά δεν.

Άλλο η διαφημιστική όχληση και άλλο η διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Διάβασε για τον GDPR.

Προβλέπονται πρόστιμα έως 20 εκατομμύρια ευρώ ή το 4% του τζίρου της επιχείρησης (όποιο είναι μεγαλύτερο).

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.424
Πόντοι
9.297
Eίσαι και αμόρφωτος
Και μαθηματικά σκράπας.

Πόσοι Ελληνες είμαστε ?
Πόσοι ψήφισαν μπλέ ?

Ούτε 25% δεν πήρατε αμόρφωτε.
Ας ψήφιζαν όλοι και ας μην μαλακιζονταν στις παραλίες!!!!

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.135
Πόντοι
206
Ας ψήφιζαν όλοι και ας μην μαλακιζονταν στις παραλίες!!!!
Θα απαγορέψεις στους Ελληνες να μαλακίζονται όπου και όποτε γουστάρουν ?
Αι κουρέψου ανθέλληνα :buck2:

Μάθε να μετράς σωστά και όχι όπως γουστάρεις Αινστάιν.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.424
Πόντοι
9.297
Θα απαγορέψεις στους Ελληνες να μαλακίζονται όπου και όποτε γουστάρουν ?
Αι κουρέψου ανθέλληνα :buck2:

Μάθε να μετράς σωστά και όχι όπως γουστάρεις Αινστάιν.
Καλά...
Χίλια χρόνια Κυριάκος ...35% συμμετοχή και 54% θα βγάλει...μετά κατεβάστε το χέρι από το πουλί και βαρεστε το κεφάλι στον τοίχο μήπως και κουνηθεί τίποτα εκεί μέσα (...που δεν το βλέπω...).

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.135
Πόντοι
206
Καλά...
Χίλια χρόνια Κυριάκος ...35% συμμετοχή και 54% θα βγάλει...μετά κατεβάστε το χέρι από το πουλί και βαρεστε το κεφάλι στον τοίχο μήπως και κουνηθεί τίποτα εκεί μέσα (...που δεν το βλέπω...).
Είναι τόσο ανίκανος που δεν μπορεί ούτε 100% να πάρει.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.424
Πόντοι
9.297
Είναι τόσο ανίκανος που δεν μπορεί ούτε 100% να πάρει.
Ρούφα κι έρχεται ...
Αν δεις συμμετοχή 35% στις επόμενες εθνικές εκλογές τόσο θα βγάλει...τα χαζεμενα πιτσιρίκια θα είναι στην θάλασσα και οι παππούδες μετά την εκκλησία θα τον ψηφίσουν μονοκουκι.Παλι καλοκαίρι θα έχουμε εκλογές ...
Κλάψε από τωρα.

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.135
Πόντοι
206
Ρούφα κι έρχεται ...
Αν δεις συμμετοχή 35% στις επόμενες εθνικές εκλογές τόσο θα βγάλει...τα χαζεμενα πιτσιρίκια θα είναι στην θάλασσα και οι παππούδες μετά την εκκλησία θα τον ψηφίσουν μονοκουκι.Παλι καλοκαίρι θα έχουμε εκλογές ...
Κλάψε από τωρα.
Γιατί να κλάψω ?
Εμένα μου αρέσουν οι μαλακίες.
Εκ γενετής

Για το κοτιτσάκι μου που είναι στην Ολλανδία και μουτζώνει, δεν ξέρω

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.424
Πόντοι
9.297
Γιατί να κλάψω ?
Εμένα μου αρέσουν οι μαλακίες.
Εκ γενετής

Για το κοτιτσάκι μου που είναι στην Ολλανδία και μουτζώνει, δεν ξέρω
Η Ολλανδία αν δεν είχε βάσεις και αποικίες στα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου δεν θα ήταν το ίδιο.

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.135
Πόντοι
206
Η Ολλανδία αν δεν είχε βάσεις και αποικίες στα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου δεν θα ήταν το ίδιο.
Προφανώς
Ούτε πολλοί άλλοι δυτικοί

ΥΓ
Τώρα που πετάχτηκε μαύρη πούτσα στον Νίγηρα, να δούμε τι θα κάνει η Γαλλία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom