Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 219K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.372
Πόντοι
2.356
Ποια κουμάντα;Αυτοκίνητο έχουν πιτσιρίκια στα 20-25 που δεν έχουν πληρώσει ποτέ ενοίκιο ,λογαριασμούς κτλ γιατί μένουν στο πατρικό τους.Η άλλη περίπτωση είναι όσοι κάνουν δύο ή τρεις δουλειές που δεν έχουν χρόνο ούτε για να φάνε...
Ακριβώς αυτό.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.372
Πόντοι
2.356
Τρια ευρα θα φτασει η βενζινα .Πολυ κλαμα θα πεσει .Ετσι Κουλα πουτσα και ξυλο δωσε γιγαντα.
Δεν ξέρω πόσο θα φτάσει η βενζίνα. Εγώ πάντως όταν μιλάω στους κοινωνικούς κύκλους μου για κόστος - logistics κλπ και ότι δεν μπορείς πια να έχεις αυτοκίνητο, με κοιτάνε περίεργα. Σαν να είμαι παράξενος τύπος...

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή: Έξω κυκλοφορούν αμέτρητα αυτοκίνητα ανασφάλιστα, κακοσυντηρημένα, διαλυμένα και επίσης πολλά είναι κυριολεκτικά παρατημένα στους δρόμους.

Υ.Γ. Τις προάλλες μίλαγα με μια γκόμενα και της είπα να βγούμε καφέ και μου έλεγε οτι το αμάξι είναι απαραίτητο κλπ...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.457
Πόντοι
2.606
Πήγα να πάρω ψωμί από τον φούρνο που έπαιρνα εδώ και χρόνια και είχε το σικάλεως (πολύ καλό) 0,60
Σήμερα το είχε... 0,90

50% αύξηση σε μία μέρα

Για να μην αναφέρω την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, πχ στα lidl τα νεκταρίνια τα είδα 4,70 όταν παλιά όλα αυτά τα φρούτα τα έβρισκες με 1 ευρώ το κουπάκι.

Μιλάμε για τρελή ακρίβεια στα πάντα πλέον
δεν ειδες ειδησεις που εχτες βομβαρδισαν φουρνο οι ρωσοι στο μενιδι.....αν συνεχιστουν οι βομβαρδισμοι θα παει το νεκταρινι 24,70ε!

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.372
Πόντοι
2.356
Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω. Πλέον, αναγκαστικά, αν δεν είμαστε καλοί στα βασικά οικονομικά, αν δεν ξέρουμε να θέτουμε προτεραιότητες και να αναγνωρίζουμε τις μελλοντικές συνέπειες των προτεραιοτήτων αυτών θα υποστούμε πολλά δεινά.

Οι διάφοροι "Σύμβουλοι Ζωής" και Ψυχοτέτοιοι και Μέντορες και δεν ξέρω τι άλλο εγω, καλά τα λένε, αλλά δυστυχώς αυτά δεν εφαρμόζονται από τους περισσότερους. Αναγκαστικά, πολλοί από μας θα φτωχοποιηθούμε.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Πήγα να πάρω ψωμί από τον φούρνο που έπαιρνα εδώ και χρόνια και είχε το σικάλεως (πολύ καλό) 0,60
Σήμερα το είχε... 0,90

50% αύξηση σε μία μέρα

Για να μην αναφέρω την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, πχ στα lidl τα νεκταρίνια τα είδα 4,70 όταν παλιά όλα αυτά τα φρούτα τα έβρισκες με 1 ευρώ το κουπάκι.

Ενταξει ρε τυπε και συ…ειχαμε αυξησεις και στους μισθους …να τα λεμε ολα :confused:

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.237
Πόντοι
10.336
Θα προτεινα σε οποιον μπορει και προλαβαινει να ψωνιζει ΠΑΝΤΑ απτην λαικη και ΠΟΤΕ απο το σουπερμαρκετ (για φρουτα λαχανικα).

Δευτερα μεχρι Σαββατο, 9.00 με 15.00, δεν νομιζω να ειστε τοσοι πολλοι που δουλευετε 6ημερο και να μην μπορειτε να πατε λογω εργασιας (ή ας πεταχτει καποιος που μενει στο ιδιο σπιτι). Οι τιμες ειναι οι μισες απο το σουπερ μαρκετ (+ μεγαλυτερη ποικιλια, +καλυτερη ποιοτητα) και ειδικα αν πατε μεσημερι (μετα τις 12-13.00) που θελουν να ξεφορτωθουν το εμπορευμα, τα διωχνουν ολα 0.5/1 ευρω το κιλο. Και δεν μιλαω για τιποτα σαπια περισσευματα που τα χαριζουν στα γυφτακια, μιλαω για κανονικα προιοντα. Ολες οι γειτονιες εχουν λαικη 2-3 φορες την βδομαδα τουλαχιστον.

Προχτες που ξυνομουν πεταχτηκα το μεσημερακι σε μια λαικη, και αγορασα με ενα δεκαρικο πανω απο 12-15 κιλα φαι (φρουτα λαχανικα). Καποια ισως τα πεταξω την αλλη βδομαδα γιατι η αληθεια ειναι οτι γεμισα το πορτμπαγκαζ με πραγματα σα μαλακας, αλλα η ουσια ειναι οτι στο σουπερ μαρκετ τα ιδια πραγματα θα τα αγοραζα 25-30 ευρω. Για να καταλαβετε, αγορασα κερασια με 1.5 ευρω και βερυκοκα (ΜΕΛΙΑ μαγκες, εχω ηδη φαει 2 κιλα) με 50 λεπτα (!) , στο σουπερ που πηγα πριν λιγο ειχαν 6 ευρω τα κερασια και 3 τα βερυκοκα, τα οποια ηταν αγουρα.
Ντοματες, αγγουρια, πορτοκαλια, μηλα, φραουλες, μαρουλια, και δεκαδες αλλα σε εξευτελιστικη τιμη.

Λαικη για φρουτα λαχανικα, κρεοπωλειο για λιγοτερο σαπιο κρεας, και στο σουπερμαρκετ μονο τα υπολοιπα (ειδη υγιεινης κτλ)

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.487
Πόντοι
456
Πρέπει να έχουμε ολιστική θεώρηση όπως είπε ο πρωθυπουργός μας. Παρά τις αυξήσεις η τιμή του χύμα τσίπουρου έχει παραμείνει σταθερή, να τα λέμε και αυτά.
Δεν έχεις λεφτά για βενζίνη ή για σούπερ μάρκετ και τρως μια βδομάδα μακαρόνια σκέτα επειδή το τυρί ακρίβυνε; Χτυπάς δυο τρεια σφηνάκια χύμα τσίπουρο και απολαμβάνεις καταπλητική ποιότητα ζωής :bounce:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.041
Πόντοι
6.515
Tυπε η μεγαλη φοροδιαφυγη και το μαυρο χρημα ειναι αλλου και οχι στο καταστημα της γειτονιας που δεν εκοψε 20 ευρω αποδειξη, αν εβγαζαν τοσα λεφτα μαυρα γιατι κλεινουν το ενα μετα το αλλο καταχρεωμενα ? :confused: :confused: :confused:
Μεγάλο γιατροί, μεγάλο χειρουργοί, μαιευτηρες, πλαστικοι, καρδιοχειρουργοι, άπειρο χρήμα, για τη ζωή του κι ο φτωχός Έλληνας θα καταθέσει τα υστερα του

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.041
Πόντοι
6.515
Οι έξυπνοι μεταναστεύουν! :wink:

Τι να κάνεις στο Ελλαδισταν με μισθούς πείνας και οι τιμές στα πάντα να είναι στα ύψη!
Αυτό θέλουν, να παρει τη θέση τους φτωχό εργατικό δυναμικό από Ασία κλπ

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.906
Πόντοι
9.297
Nαι τοτε γιατι το επετρεψε η κυβερνηση? Η κανω λαθος?
Απλά ήθελαν οι κυβερνήσεις να κάνουν ελκυστικό τον τουρισμό και την κυκλοφορία του χρήματος.Ατομικη ευθύνη η προστασια του καθενός κάτι που προ'υ'ποθετει κοινή λογική ...δυστυχώς αυτό αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση για τις θλιβερές μάζες.

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.871
Πόντοι
6.166
Δεν ξέρω πόσο θα φτάσει η βενζίνα. Εγώ πάντως όταν μιλάω στους κοινωνικούς κύκλους μου για κόστος - logistics κλπ και ότι δεν μπορείς πια να έχεις αυτοκίνητο, με κοιτάνε περίεργα. Σαν να είμαι παράξενος τύπος...

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή: Έξω κυκλοφορούν αμέτρητα αυτοκίνητα ανασφάλιστα, κακοσυντηρημένα, διαλυμένα και επίσης πολλά είναι κυριολεκτικά παρατημένα στους δρόμους.

Υ.Γ. Τις προάλλες μίλαγα με μια γκόμενα και της είπα να βγούμε καφέ και μου έλεγε οτι το αμάξι είναι απαραίτητο κλπ....
Δεν λεω εκει το πανε δεν θα υπαρχει κρεασ ιδιοκτησια εθνη θρησκειεσ θα υπαρχει τσιπαρισμα κλπ

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.906
Πόντοι
9.297
Αυτό θέλουν, να παρει τη θέση τους φτωχό εργατικό δυναμικό από Ασία κλπ
Οι έξυπνοι που μεταναστεύουν αν ζουν αγκαλιά με ένα κινητό η Η/Υ και είναι σπίτι δουλειά μόνο είναι απλα ναυάγια χωρίς ποιότητα ζωής.
Εδώ μπορείς να βγεις για ένα ρημαδοκαφε ακόμα και σε τιμή κάτω των 3€...έξω τι σκατα κάνουν για ποιότητα ζωής αν τρέχουν όλη μέρα και μετά πιάνουν τα μπλιμπλικια;;;;;

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.906
Πόντοι
9.297
Ναι ειχα δυο ενα γουσερ που ηταν Ο.Υ.Κκαι ενα μελος με το ονομα αυτο αλλα τωρα που εκανε αλλαγες ο Αντισθενης με ειχε σαν Ο.Υ.Κ του εστειλα μηνυμα να εχω το ονομα μελους που μπηκα
Ελήφθη....

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.906
Πόντοι
9.297
Ναι ειχα δυο ενα γουσερ που ηταν Ο.Υ.Κκαι ενα μελος με το ονομα αυτο αλλα τωρα που εκανε αλλαγες ο Αντισθενης με ειχε σαν Ο.Υ.Κ του εστειλα μηνυμα να εχω το ονομα μελους που μπηκα
Όπως θα κατάλαβες θυμόμουν το κείμενο κάτω από τις αναρτήσεις σου....Άγγελος Σικελιανός η Λιαντίνης το έγραψε;

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.363
Πόντοι
786
Σήμερα το είχε... 0,90

50% αύξηση σε μία μέρα

είναι νωρίς για νεκταρίνια,
ένα μήνα θα είναι λιγότερο από μισή η τιμή

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Καλά μην τρελαίνεσαι...Η βενζίνη στα 2,25€ το λίτρο με 750€ μικτά μισθό ανά μήνα, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο
Απ τις 13.05 που εκανα αυτο το ποστ,η βενζινη σταθεροποιήθηκε στα συν 10 λεπτα,ήτοι 2,35€ το λιτρο.

Βεβαια η τιμη δεν μπορει να πεσει γιατι θα ωφεληθούν οι τουριστες οπως μας αναφερουν οι Κυβερνωντες :lying-face::uglykiss:

• Like
Αντιδράσεις: geoMan

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.682
Πόντοι
736
Πάντως, εδώ που τα λέμε, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα που μέχρι στιγμής τα θεωρούσαμε δεδομένα.

Για παράδειγμα πλέον αμάξι είναι ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ και για να το έχεις θα πρέπει να έχεις κάνει ένα σωρό κουμάντα. Να το έχεις σοβαρή ανάγκη. Η παπάτζα του να έχεις ένα αμάξι και να στέκεται σιγά σιγά θα "τιμωρείται"...
Κάπως έτσι έχω και εγω το αμάξι μου εδω και καμιά 5-6 χρόνια (στέκεται κυρίως) εκτός απο ένα δεκάμηνο ενδιάμεσα που το χρειάστηκα κατα τα άλλα και να μην το είχα δεν θα μου έλειπε και τόσο.

Βέβαια σε σχέση με κάποιον ο οποίος το χρησιμοποιεί καθημερινά και κάνει αποστάσεις εκείνος έχει σίγουρα περισσότερες βενζίνες που και πρίν την πρόσφατη άνοδο δεν την έλεγες και φτηνή την βενζίνη ... και μάλλον και πιό συχνά σέρβις.

Οπότε σε σχέση με κάποιον που δεν έχει αμάξι και με κάποιον που το χρησιμοποιεί καθημερινά , εμείς είμαστε κάπου στην μέση πιστεύω.

Το καλό βέβαια είναι οτι και μια στο τόσο να χρειαστείς το αμάξι γλυτώνεις τα λεωφορεία και τις μάσκες , έχω να πάρω λεωφορείο χρόνια , αν είναι να πάω κάπου μακριά πχ προς το κέντρο (Θεσσαλονίκη) και δεν έχει πάρκινγκ προτιμάω να παρκάρω όπου βρώ πάρκινγκ και ας είναι και 2 χιλιόμετρα μακριά , και το υπόλοιπο το παίρνω με τα πόδια. Αν είναι για κοντά συνήθως πάω με τα πόδια εκτός αν είναι για κανένα σούπερ μάρκετ και πρέπει να πάρω πολλά πράγματα.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.906
Πόντοι
9.297

Υ.Γ. Τις προάλλες μίλαγα με μια γκόμενα και της είπα να βγούμε καφέ και μου έλεγε οτι το αμάξι είναι απαραίτητο κλπ...
Kαι σε εμένα ακριβώς το ίδιο είπε μια γκόμενα...κοινώς οποία δεν έχει αμάξι είναι εκτός αγώνος.Σταδιακα θα ψάχνουν για αυτόν που όχι απλά έχει αμάξι αλλά για αυτόν που έχει το πιο ακριβο. Μάλλον αυτό ισχύει ήδη για πολλές......

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.871
Πόντοι
6.166
Πεινασ μεσημεριατικα ;;;

Φαε εναν μαλακα

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.255
Πόντοι
12.756
τι προβλημα υπαρχει με τα τεκμηρια τυπε ? το κρατος σου λεει οτι για να εχεις 2λιτρο αυτοκινητο 15ετιας θες 3800 τεκμηριο + 3000 αν εισαι αγαμος. . δηλαδη 6800 το χρονο πρεπει να βγαζεις μινιμουμ. 566 το μηνα με 566 το μηνα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ συντηρησεις 2 λιτρο αυτοκινητο τι θα φας τι θα πληρωσεις ενοικιο , θερμανση , Δεη , δεν βγαινεις με τιποτα, ακομη και με δικο σου σπιτι ως φιλοξενουμενος δεν βγαινεις 150-200 ευρω τον μηνα θες μονο σουπερ μαρκετ,

.τα τεκμηρια τα φοβουνται τα λαμογια που θελουνε να εχουνε 200τμ σπιτι , 4000κυβικα αυτοκινητα και να δηλωνουν εισοδημα 3000 τον χρονο. ε καλα κρασια. :confused: :confused: :confused:
ετσι ζουμε εμεις τυπε , μεσα στην ανέχεια , πες τα τυπε , να μην μπορουμε να κρυψουμε τίποτα καλό

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom