Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 219K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.302
Πόντοι
3.936

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Αυτά τα έλεγα πριν μήνες και κάποια ζωαδια γελαγαν όταν έλεγα ότι στην Ευρώπη καθιερώνεται ο διαμοιρασμός αυτοκινήτου και ότι ΜΟΝΟ όταν το χρειάζεσαι θα το παίρνεις μέσω ειδικών εφαρμογών.

Βέβαια στην Κύπρο που δεν υπάρχει τεκμήριο, μπορείς να έχεις τριλιτρο αμάξι και δε θεωρείται είδος πολυτελείας όπως στο Ελλαντα. Και επίσης δεν υπάρχουν ΜΜΜ οπότε χωρίς αμάξι τη γαμησες.
τι προβλημα υπαρχει με τα τεκμηρια τυπε ? το κρατος σου λεει οτι για να εχεις 2λιτρο αυτοκινητο 15ετιας θες 3800 τεκμηριο + 3000 αν εισαι αγαμος. . δηλαδη 6800 το χρονο πρεπει να βγαζεις μινιμουμ. 566 το μηνα με 566 το μηνα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ συντηρησεις 2 λιτρο αυτοκινητο τι θα φας τι θα πληρωσεις ενοικιο , θερμανση , Δεη , δεν βγαινεις με τιποτα, ακομη και με δικο σου σπιτι ως φιλοξενουμενος δεν βγαινεις 150-200 ευρω τον μηνα θες μονο σουπερ μαρκετ,

.τα τεκμηρια τα φοβουνται τα λαμογια που θελουνε να εχουνε 200τμ σπιτι , 4000κυβικα αυτοκινητα και να δηλωνουν εισοδημα 3000 τον χρονο. ε καλα κρασια. :confused: :confused: :confused:

Τελευταία τροποποίηση:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
τι προβλημα υπαρχει με τα τεκμηρια τυπε ? το κρατος σου λεει οτι για να εχεις 2λιτρο αυτοκινητο 15ετιας θες 3800 τεκμηριο + 3000 αν εισαι αγαμος. . δηλαδη 6800 το χρονο πρεπει να βγαζεις μινιμουμ. 566 το μηνα με 566 το μηνα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ συντηρησεις 2 λιτρο αυτοκινητο τι θα φας τι θα πληρωσεις ενοικιο , θερμανση , Δεη , δεν βγαινεις με τιποτα, ακομη και με δικο σου σπιτι ως φιλοξενουμενος δεν βγαινεις 150-200 ευρω τον μηνα θες μονο σουπερ μαρκετ,

.τα τεκμηρια τα φοβουνται τα λαμογια που θελουνε να εχουνε 200τμ σπιτι , 4000κυβικα αυτοκινητα και να δηλωνουν εισοδημα 3000 τον χρονο. ε καλα κρασια. :confused: :confused: :confused:
Το θέμα είναι τα ίδια τα τεκμήρια.
Σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν καν τέτοια πράγματα.

eimaiogiatros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2017
Κριτικές
7
Like
366
Πόντοι
281
Τα τεκμηρια ειναι μια απατη απλα. Όλα τα αλλα περι προστασιας απο φοροδιαφυγη ειναι αστεια. Δεν καταπολεμας τη φοροδιαφυγή με τεκμηρια.
Όποιος ξεπλενει, έχει 100 τρόπους να οδηγεί 4000 κυβικα, να έχει και πισίνα, και να φαίνεται και νόμιμος.
Τα τεκμήρια χτυπάνε από λίγο πολλούς με μικρά εισοδήματα.

Και, στην τελική, αν είσαι άνεργος και μένεις στης γκόμενας σου σώγαμπρος, αλλά είχες κληρονομήσει ένα 3λιτρο, για το οποίο είχαν πληρωθεί ΦΠΑ και πληρώνονται κανονικά τελη κτλ, γιατί πρέπει να φορολογηθεις σε υποθετικό εισόδημα που δεν έχεις: Επειδή κάποιος ξύστης σε ένα υπουργείο έκρινε ότι 3λιτρο δικαιούται μόνο όποιος βγάζει 45οοο και πάνω; Αν πάλι, αγόρασες 3λιτρο 15ετίας με 4000 ευρώ που δεν ειναι κανενα μεγαλο ποσο, πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να πληρώνεις έξοδα που κάποιος υπέθεσε ότι έχεις; Μπορεί να θελεις αμαξάρα, αλλά σπίτι σου να έχεις κεριά αντί ηλεκτρικό. Πρεπει να πληρώσεις για εκτίμηση κόστους ζωής που κάποιος άσχετος έκανε;

Βγες σε χώρες της δυτικής Ευρώπης και προσπάθησε να τους εξηγήσεις τη λογική των τεκμηρίων. Μετά μοιράσου μαζί μας τις αντιδράσεις που πήρες.

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Το θέμα είναι τα ίδια τα τεκμήρια.
Σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν καν τέτοια πράγματα.
σε αλλες χωρες κανεις δεν εχει 2 παιδια, 200 τετραγωνικα σπιτι, 2 αυτοκινητα , εξοχικο και δηλωνει 3000 οικογενειακο εισοδημα τυπε ή ακομη και ζημιες για να παρει επιστροφη :2funny::2funny::2funny::2funny::2funny: μονο στην Ελλαδα γινοννταν αυτα και θα τα ξαναδουμε αν αποσυρθου ν τα τεκμηρια , θα κυκλοφορουν με 3000κυβιικα αυτοκινητα με 1200 τελη κυκλοφοριας με 20λιτρα καταναλωση και θα δηλωνουν αποροι.:confused: :confused: :confused:

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.890
Πόντοι
5.506
ρε βλασι τι παλευεις να πεις οτι δεν εχουμε πανακριβη βενζινη αναλογικα με τα παντα? ενταξει ειναι καλος ο κουλης

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Τα τεκμηρια ειναι μια απατη απλα. Όλα τα αλλα περι προστασιας απο φοροδιαφυγη ειναι αστεια. Δεν καταπολεμας τη φοροδιαφυγή με τεκμηρια.
Όποιος ξεπλενει, έχει 100 τρόπους να οδηγεί 4000 κυβικα, να έχει και πισίνα, και να φαίνεται και νόμιμος.
Τα τεκμήρια χτυπάνε από λίγο πολλούς με μικρά εισοδήματα.

Και, στην τελική, αν είσαι άνεργος και μένεις στης γκόμενας σου σώγαμπρος, αλλά είχες κληρονομήσει ένα 3λιτρο, για το οποίο είχαν πληρωθεί ΦΠΑ και πληρώνονται κανονικά τελη κτλ, γιατί πρέπει να φορολογηθεις σε υποθετικό εισόδημα που δεν έχεις: Επειδή κάποιος ξύστης σε ένα υπουργείο έκρινε ότι 3λιτρο δικαιούται μόνο όποιος βγάζει 45οοο και πάνω; Αν πάλι, αγόρασες 3λιτρο 15ετίας με 4000 ευρώ που δεν ειναι κανενα μεγαλο ποσο, πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να πληρώνεις έξοδα που κάποιος υπέθεσε ότι έχεις; Μπορεί να θελεις αμαξάρα, αλλά σπίτι σου να έχεις κεριά αντί ηλεκτρικό. Πρεπει να πληρώσεις για εκτίμηση κόστους ζωής που κάποιος άσχετος έκανε;

Βγες σε χώρες της δυτικής Ευρώπης και προσπάθησε να τους εξηγήσεις τη λογική των τεκμηρίων. Μετά μοιράσου μαζί μας τις αντιδράσεις που πήρες.
συντηρησε 3λιτρο 15ετιας με 500 ευρω το μηνα εισοδημα αν εισαι μαγκας τυπε, προφανως δεν ειχε ποτε στη ζωη σου τετοιο αμαξι για να το πιστευες. Επισης ποιος εχει μεγαλο αυτοκινητο και κοιμαται σε υπογειο ή ζει με κερια ? τελος τα τεκμηρια προσπαθουν να μειωσουν το ευρος της φοροδιαφυγης να την παταξουν τελειως ειναι αδυνατον
1η περιπτωση
Βγαζω 500κ μαυρα, εχω σπιτια με πισινες , εξοχικα , αυτοκινηταρες ,σκαφος εχω τεκμηρια 120.000.
Δηλωνω 30Κ

Ωραια το κρατος θα με φορολογησει για 120.000(εκρυψα 380κ)......κατι θα παρει 50-60κ φορος θα τα παρει απο το ολοτελα καλη και η παναγιωταινα
2η περιπτωση χωρις τεκμηριο
Βγαζω 500κ μαυρα εχω σπιτι με πισινες , εξοχικα , αυτοκινηταρες, σφαφος εχω τεκμηρια 120.000
Δηλωνω 3 χιλαρικα

Φορολογουμαι 3 χιλιαρικα. 100 ευρω φορος.

Καληνυχτα. :confused::confused::confused:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.041
Πόντοι
6.515
Καλά μην τρελαίνεσαι...Η βενζίνη στα 2,25€ το λίτρο με 750€ μικτά μισθό ανά μήνα, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο
Σήμερα 1,85 Ιταλία, 1,95 Αυστρία, φάτε το σανό του Κουλη και τα, σκατά του Αδωνη ορισμενοι

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.041
Πόντοι
6.515
συντηρησε 3λιτρο 15ετιας με 500 ευρω το μηνα εισοδημα αν εισαι μαγκας τυπε, προφανως δεν ειχε ποτε στη ζωη σου τετοιο αμαξι για να το πιστευες. Επισης ποιος εχει μεγαλο αυτοκινητο και κοιμαται σε υπογειο ή ζει με κερια ? τελος τα τεκμηρια προσπαθουν να μειωσουν το ευρος της φοροδιαφυγης να την παταξουν τελειως ειναι αδυνατον
1η περιπτωση
Βγαζω 500κ μαυρα, εχω σπιτια με πισινες , εξοχικα , αυτοκινηταρες ,σκαφος εχω τεκμηρια 120.000.
Δηλωνω 30Κ

Ωραια το κρατος θα με φορολογησει για 120.000(εκρυψα 380κ)......κατι θα παρει 50-60κ φορος θα τα παρει απο το ολοτελα καλη και η παναγιωταινα
Βγαζω 500κ μαυρα εχω σπιτι με πισινες , εξοχικα , αυτοκινηταρες, σφαφος εχω τεκμηρια 120.000
Δηλωνω 3 χιλαρικα

Βγάζω 500k δεν μενω σε δυαρι, τα χαλάω σε ταξίδια με βίζιτες το κράτος παιρνει τ' αρχ... μου

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.302
Πόντοι
3.936
1η περιπτωση
Δηλωνω 30Κ

Δηλωνω 3 χιλαρικα

Εαν ειχε ομως ενα ποιο δικαιο φορολογικο συστημα και δεν ηταν οτι αρπαξουμε οπως αρπαξουμε...περισσοτερα θα κερδιζε το κρατος.

Εσοδα Εξοδα για ολους. Να δεις πως θα ζητανε αποδειξη ακομα και για την τσίχλα

Εφαρμογη καταγγελιας για μη έκδοση απόδειξης απο κατάστημα και άμεσος έλεγχος

Σε βεβαιωση μη εκδοσης απόδειξης (και οχι δωσε 500 ευρω να καθαρισεις) κλεισιμο καταστηματος και απαγορευση οποιαδηποτε επιχ δραστηριότητας με το αφμ σου.

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Εαν ειχε ομως ενα ποιο δικαιο φορολογικο συστημα και δεν ηταν οτι αρπαξουμε οπως αρπαξουμε...περισσοτερα θα κερδιζε το κρατος.

Εσοδα Εξοδα για ολους. Να δεις πως θα ζητανε αποδειξη ακομα και για την τσίχλα

Εφαρμογη καταγγελιας για μη έκδοση απόδειξης απο κατάστημα και άμεσος έλεγχος

Σε βεβαιωση μη εκδοσης απόδειξης (και οχι δωσε 500 ευρω να καθαρισεις) κλεισιμο καταστηματος και απαγορευση οποιαδηποτε επιχ δραστηριότητας με το αφμ σου.
Tυπε η μεγαλη φοροδιαφυγη και το μαυρο χρημα ειναι αλλου και οχι στο καταστημα της γειτονιας που δεν εκοψε 20 ευρω αποδειξη, αν εβγαζαν τοσα λεφτα μαυρα γιατι κλεινουν το ενα μετα το αλλο καταχρεωμενα ? :confused: :confused: :confused:

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.302
Πόντοι
3.936
Tυπε η μεγαλη φοροδιαφυγη και το μαυρο χρημα ειναι αλλου και οχι στο καταστημα της γειτονιας που δεν εκοψε 20 ευρω αποδειξη, αν εβγαζαν τοσα λεφτα μαυρα γιατι κλεινουν το ενα μετα το αλλο καταχρεωμενα ? :confused: :confused: :confused:
Γιατι απλα μπορουν ισως?

Μην ξεχνάς τα μαύρα με κάποιο τρόπο πρέπει να τα κάνεις άσπρα.

Ποσα να φας στις βίζιτες?

Δεν φταινε μονο τα καταστηματα. Εγω το ανεφερα σαν ενα μικρο παραδειγμα για την φορολογια τον πολιτών.

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Γιατι απλα μπορουν ισως?

Μην ξεχνάς τα μαύρα με κάποιο τρόπο πρέπει να τα κάνεις άσπρα.

Ποσα να φας στις βίζιτες?

Δεν φταινε μονο τα καταστηματα. Εγω το ανεφερα σαν ενα μικρο παραδειγμα για την φορολογια τον πολιτών.
τι ασπρο να νομιμοποιησεις ρε τυπε ?

δεν εκοψες αποδειξη και εβγαλες 20 ευρω μαυρα , πας στο σουπερ μαρκετ και τα εφαγες εκει.

Οπως σου ειπα Τα εκατ δεν τρωγονται ευκολα και ψαχνεις τροπο μονομοποιησης, τα 100 και τα 1000 ευρω μαυρα σε ενα μηνα τα εφαγες σε καθημερινα εξοδα και απλα εκανες λιγο πιο ανετη τη ζωη σου, ουτε σπιτια θα αγορασεις , ουτε σουπερ car ουτε το οικονομικο σου προβλημα θα λυσεις. :confused: :confused: :confused:

xratsas

Σεβαστός
Εγγρ.
8 Μαΐ 2019
Κριτικές
18
Like
1.925
Πόντοι
1.191
μαγκες την επομενη τριετια αλλαζουν ολα.. με την ολο αυξανομενη χρηση καρτας με το e-banking παντου θα μειωθουν κατα πολυ τα μαυρα και η χρηση μετρητου...ολους εμας τους μικρους μας βαζουν στην μεγγενη και δεν ξανασηκωνουμε κεφαλι.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Πήγα να πάρω ψωμί από τον φούρνο που έπαιρνα εδώ και χρόνια και είχε το σικάλεως (πολύ καλό) 0,60
Σήμερα το είχε... 0,90

50% αύξηση σε μία μέρα

Για να μην αναφέρω την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, πχ στα lidl τα νεκταρίνια τα είδα 4,70 όταν παλιά όλα αυτά τα φρούτα τα έβρισκες με 1 ευρώ το κουπάκι.

Μιλάμε για τρελή ακρίβεια στα πάντα πλέον

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom