Νέα

Κόστος ζωής σε Ελβετία, Γαλλία?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα asia_fun
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 115
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

niced

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2008
Κριτικές
8
Like
179
Πόντοι
16
Η Νιγηρια καποτε ηταν παραδεισος
Πολλο Ελληνες καναν καλες δουλειες εκει
αλλα εχουν ξεφυγει λιγο τα πραγματα τα τελευταια χρονια
βεβαια και γι αυτο η αμοιβες ειναι αναλογες με το ρισκο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κάτσε ρε συ τραμουντάνα. Να δεχτώ όλα όσα μού λες για τη Νιγηρία. Αλλά ο φόβος μήπως σε απαγάγουν φανατικοί ισλαμιστές ή αυτονομιστές; Πολύ συχνά βλέπω στα media τέτοιες ειδήσεις (απαγωγές ξένων). Τι να τα κάνω εγώ τα λεφτά αν ζω μέσα στον απόλυτο φόβο;

Σού μιλά κάποιος που έχει κάνει συνολικά 8 χρόνια σε πολιτισμένη χώρα του  εξωτερικού (4 χρόνια σπουδές και μετά 4 χρόνια δουλειά, με ενδιάμεσο διάλειμμα για το στρατό).

no pain no gain φίλε μου...

και δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα λένε...  ;)

εντάξει δεν κυκλοφορείς σε πολλά σημεία της πόλης και της χώρας (και όχι μόνο στην Νιγηρία αλλά και σε άλλες χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής).. αλλά μήπως κυκλοφορείς άνετα παντού στην Αθήνα?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Η Νιγηρια καποτε ηταν παραδεισος
Πολλο Ελληνες καναν καλες δουλειες εκει
αλλα εχουν ξεφυγει λιγο τα πραγματα τα τελευταια χρονια
βεβαια και γι αυτο η αμοιβες ειναι αναλογες με το ρισκο

πράγματι τα πράγματα ξεφύγανε ειδικά στον βορρά που έχει μουσουλμάνους... και σε πολλές χώρες..

πάντως πρίν από 20 μέρες πήγα ένα πενθήμερο στην Τεχεράνη (για δουλειά) και τα πράγματα ήταν μια χαρά.. αρκεί φυσικά να σέβεσαι τα ήθη και τα έθιμα τους... συζητάω μια πρόταση για ένα 18μηνο συμβόλαιο εκεί  ;)..

τώρα που βγήκε ο ομπάμιας το σκέφτομαι σοβαρά...  ;)

cgfucker

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
16
no pain no gain φίλε μου...

και δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα λένε...  ;)

εντάξει δεν κυκλοφορείς σε πολλά σημεία της πόλης και της χώρας (και όχι μόνο στην Νιγηρία αλλά και σε άλλες χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής).. αλλά μήπως κυκλοφορείς άνετα παντού στην Αθήνα?

ΟΚ, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Πάντως μια και ανέφερες τη Νότια Αμερική, πέρασα 2 μήνες στο Μπουένος Άιρες το 2003 (δηλ. 2 χρόνια μετά τη χρεωκοπία της χώρας) και αισθανόμουν (περίπου) σαν στο σπίτι μου...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ΟΚ, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Πάντως μια και ανέφερες τη Νότια Αμερική, πέρασα 2 μήνες στο Μπουένος Άιρες το 2003 (δηλ. 2 χρόνια μετά τη χρεωκοπία της χώρας) και αισθανόμουν (περίπου) σαν στο σπίτι μου...

πάντως μάγκες αν θέλετε να προκόψετε πρέπει να ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ.. ειδικά οι νέοι...

ο φίλος καλά θα κάνει αν του έλαχε μια ευκαιρία να την πιάσει από τα μαλλιά και να προχωρήσει.. αν δεί ότι δεν του κάνει να μην απαγοητευτεί και να ψάξει για την επόμενη...

και το κυριώτερο... φεύγοντας για λίγα χρόνια από την Ελλάδα, ανοίγεις τους ορίζοντες σου, βλέπεις άλλους ανθρώπους, γνωρίζεις άλλα ήθη και έθιμα βλέπεις άλλες νοοτροπίες άλλον τρόπο ζωής... και αν είσαι και λίγο έξυπνος διαλέγεις και κρατάς τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ και διαμορφώνεσαι ...

και λέγοντας ΚΑΛΥΤΕΡΑ δεν εννοώ τα τερπνότερα  ;)

ας μην ξεχνάμε... αυτός για τον οποίον γράφτηκαν οι στίχοι αυτοί ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ

ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ
πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν:
πολλῶν δ’ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω....

Difra76

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
1
ναι τρεξτε ολοι στο εξωτερικο να περνατε γαματα

να ζειτε σε σοφιτα, να μετακινηστε με ΜΜΜ και να εχετε μεν νυχτερινη ζωη αλλα οχι πολλα πραγματα

α και να μην ξερετε και τη γλωσσα

πηγαιντε δηλαδη εξωτερικο για να ζειτε οπως ζουν τα πακια εδω  :2funny:

Ακριβως φίλε περνάμε γαμάτα. Εσυ έχεις ζήσει στο εξωτερικό και μπορείς να κρίνεις;
Κάτσε στην Ελλάδα των Νεονεαντερνταλ για να έχεις νυχτερινή ζωή να χρυσοπληρώνεις τα σκυλοτράγουδα που ακούς, τις μπόμπες που σε ποτίζουνε τα σκουπίδια που σε ταϊζουνε , αλλά να μπορείς να γρυλλίζεις <<ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε μαλάκα>>.
Μεγάλε έχεις βάλει τρομερές προτεραιότητες στη σύντομη ζωούλα σου.

ΥΓ Ναι σοφίτα μικρε. Γιατί γουστάρουν το μέρος που ζούνε να είναι όμορφο.
Άνοιξε κανένα λεξικό και βρες τις λέξεις αισθητική και σεβασμός να θυμηθείς τι είχες και τι έχασες.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Ακριβως φίλε περνάμε γαμάτα. Εσυ έχεις ζήσει στο εξωτερικό και μπορείς να κρίνεις;
Κάτσε στην Ελλάδα των Νεονεαντερνταλ για να έχεις νυχτερινή ζωή να χρυσοπληρώνεις τα σκυλοτράγουδα που ακούς, τις μπόμπες που σε ποτίζουνε τα σκουπίδια που σε ταϊζουνε , αλλά να μπορείς να γρυλλίζεις <<ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε μαλάκα>>.
Μεγάλε έχεις βάλει τρομερές προτεραιότητες στη σύντομη ζωούλα σου.

ΥΓ Ναι σοφίτα μικρε. Γιατί γουστάρουν το μέρος που ζούνε να είναι όμορφο.
Άνοιξε κανένα λεξικό και βρες τις λέξεις αισθητική και σεβασμός να θυμηθείς τι είχες και τι έχασες.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436

Γιατι χτυπιεσαι ετσι, δε σου αρεσει η Ελλαδαρα μας με τον ηλιο της?

Οσο για τους αλλους που λετε για Νιγηρια, απλα να αναφερω πως μιλαμε για τη χωρα με τη μεγαλυτερη διαφθορα παγκοσμιως. Ετσι απλα να ξερουμε για το ποιον των ανθρωπων για τους οποιους δουλευατε.

Αθανατος δυτικος ιμπεριαλισμος  :rockon:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Γιατι χτυπιεσαι ετσι, δε σου αρεσει η Ελλαδαρα μας με τον ηλιο της?

Οσο για τους αλλους που λετε για Νιγηρια, απλα να αναφερω πως μιλαμε για τη χωρα με τη μεγαλυτερη διαφθορα παγκοσμιως. Ετσι απλα να ξερουμε για το ποιον των ανθρωπων για τους οποιους δουλευατε.

Αθανατος δυτικος ιμπεριαλισμος  :rockon:

είπαμε .. τα καλά πάς να δείς όχι τα κακά...

και όπως είπε ο σύντροφος Τενγκ Σιαο Πινγκ...

ασπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκει ποντίκια να πιάνει..  ;)

ωραία είναι η Ελλάδα αλλά εχει ένα πρόβλημα.. κατοικείται απο Ελληναράδες και όχι Ελληνες...

Airtravel

Μέλος
Εγγρ.
27 Οκτ 2012
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
Ένας φίλος μου,μάγειρας στο επάγγελμα με προϋπηρεσία σε καλά εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Αθήνα,τα νησιά,και τη Θεσσαλονίκη,έμεινε χωρίς δουλειά για 6 μήνες.Αλλά δεν κάθισε να κλαίει τη μοίρα του.Βρήκε δουλειά σε καράβι,κι εδώ και 2 μήνες είναι μάγειρας σε ένα tanker.Δεν είναι η δουλειά που ονειρευόταν,αλλά από την ανεργία μια χαρά είναι και αυτή.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Ένας φίλος μου,μάγειρας στο επάγγελμα με προϋπηρεσία σε καλά εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Αθήνα,τα νησιά,και τη Θεσσαλονίκη,έμεινε χωρίς δουλειά για 6 μήνες.Αλλά δεν κάθισε να κλαίει τη μοίρα του.Βρήκε δουλειά σε καράβι,κι εδώ και 2 μήνες είναι μάγειρας σε ένα tanker.Δεν είναι η δουλειά που ονειρευόταν,αλλά από την ανεργία μια χαρά είναι και αυτή.

Ελπιζω μονο ο φιλος σου να μην ειναι Κινεζος  :S

Ένας άνεργος αποφάσισε να πάει στα καράβια. Μπήκε λοιπόν στο πλοίο και ξεκίνησε το ταξίδι του. Έπειτα από 6 μήνες και αφού δεν πιάνανε λιμάνι βρίσκει ένα ναύτη και τον ρωτά.
- Εσείς εδώ πως την βγάζετε;
- Τι εννοείς;
- Να, δεν γαμάτε;
- Ααα έχουμε ένα καταπληκτικό κινέζο μάγειρα. Δίνουμε 1000 ευρώ και τον γαμάμε.
- Πολλά δεν είναι 1000 ευρώ για να γαμήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι, αλλά παίρνει 200 ευρώ ο καπετάνιος γιατί δεν συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
- Και πάλι πολλά δεν είναι 800 ευρώ για να γαμήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι, αλλά παίρνει 200 ευρώ και ο πρώτος μηχανικός γιατί ούτε και αυτός συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
- Και πάλι πολλά δεν είναι 600 ευρώ για να γαμήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι, αλλά παίρνει 200 ευρώ και ο αρχιλοστρόμος γιατί ούτε κι αυτός συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
- Και πάλι πολλά δεν είναι 400 ευρώ για να γαμήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι, αλλά παίρνουν και δυο μούτσοι από 200 ευρώ για να τον κρατάνε γιατί ούτε κι ο κινέζος μάγειρας συμφωνεί με αυτό που γίνεται.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Ελπιζω μονο ο φιλος σου να μην ειναι Κινεζος  :S

Ένας άνεργος αποφάσισε να πάει στα καράβια. Μπήκε λοιπόν στο πλοίο και ξεκίνησε το ταξίδι του. Έπειτα από 6 μήνες και αφού δεν πιάνανε λιμάνι βρίσκει ένα ναύτη και τον ρωτά.
- Εσείς εδώ πως την βγάζετε;
- Τι εννοείς;
- Να, δεν γαμάτε;
- Ααα έχουμε ένα καταπληκτικό κινέζο μάγειρα. Δίνουμε 1000 ευρώ και τον γαμάμε.
- Πολλά δεν είναι 1000 ευρώ για να γαμήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι, αλλά παίρνει 200 ευρώ ο καπετάνιος γιατί δεν συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
- Και πάλι πολλά δεν είναι 800 ευρώ για να γαμήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι, αλλά παίρνει 200 ευρώ και ο πρώτος μηχανικός γιατί ούτε και αυτός συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
- Και πάλι πολλά δεν είναι 600 ευρώ για να γαμήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι, αλλά παίρνει 200 ευρώ και ο αρχιλοστρόμος γιατί ούτε κι αυτός συμφωνεί με αυτό που γίνεται.
- Και πάλι πολλά δεν είναι 400 ευρώ για να γαμήσω τον κινέζο μάγειρα;
- Ναι, αλλά παίρνουν και δυο μούτσοι από 200 ευρώ για να τον κρατάνε γιατί ούτε κι ο κινέζος μάγειρας συμφωνεί με αυτό που γίνεται.

κατι τετοια λεει ο καμπουρακης το πρωι για προπαγανδα δικε μου

Difra76

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
1
ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ
πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν:
πολλῶν δ’ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω....

είπαμε .. τα καλά πάς να δείς όχι τα κακά...
και όπως είπε ο σύντροφος Τενγκ Σιαο Πινγκ...
ασπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκει ποντίκια να πιάνει..  ;)
ωραία είναι η Ελλάδα αλλά εχει ένα πρόβλημα.. κατοικείται απο Ελληναράδες και όχι Ελληνες...

Ωωωωωω! Τέτοια εναλλαγή από τον 'Ομηρο στον Κινέζο ούτε ο Μέσι :dancing: από το δεξί στ'αριστερό ...

Σεβασμός

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κηφηνας ειπα οτι ειμαι, οχι κλωσσα. Και ποτε εκλαψα εγω τη μοιρα μου  :think:

τους κηφήνες όμως τους ρίχνουν τροφή στις μέλισσες  ;)

αλλα ο νεος ειναι ωραιος  :dancing:

ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει περισσότερη πέραση  ;)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436

Stories

Νέο!