Να πω κι εγώ τη γνώμη μου σαν παθών. Πιστεύω πως θα καθησυχάσω τους περισσότερους από εσάς. Εγώ κόλλησα κονδυλώματα πριν 2-3 χρόνια, πήδηξα 6 γκόμενες κατά τη διάρκεια ενός χρόνου και κάποια (τρέχα γύρευε ποια) με κόλλησε. Μιλάω για μη επαγγελματίες, δεν είχα επαφή με επαγγελματία.
Το καλό ήταν ότι φορούσα πάντα προφυλακτικό οπότε τα 3-4 "σπυράκια" που βγήκαν ήταν στην περιοχή πάνω από το πέος. Αυτά αφαιρούνται ΕΥΚΟΛΟΤΑΤΑ και δεν είναι καθόλου επικίνδυνα ή επώδυνα για σένα (δεν ξέρω αν κατά λάθος τα χτυπήσεις ή τα ματώσεις).
Πήγα σε δερματολόγο (γνωστό οπότε δεν μου πήρε χρήματα, δεν γνωρίζω κόστος θεραπείας) και σε μία μόνο επίσκεψη που κράτησε ελάχιστα λεπτά καθάρισα. Μου έκανε καυτηριασμό με άζωτο (νομίζω), με ένα εργαλείο σε φάση πιστόλι.
Λίγα δευτερόλεπτα στο κάθε "σπυράκι" και τέρμα. Μέσα σε διάστημα 10 ημερών περίπου αυτά έβγαζαν λίγα υγρά, έκαναν κόρα και όταν την έβγαλα ήμουν πεντακάθαρος. Ευτυχώς μετά δεν ξαναβγήκαν, ίσως ήμουν τυχερός αλλά και να έβγαιναν ξανά θα επαναλάμβανα τη διαδικασία σαν κύριος. Ελάχιστος πόνος και τσούξιμο υπήρχε τις πρώτες ώρες μετά τον καυτηριασμό. Κατά τ' άλλα ούτε που το καταλάβαινες μετά.
Αυτά σαν προσωπική εμπειρία. Οι ζόρικες καταστάσεις που λέτε αφορούν περιπτώσεις όπου τα κονδυλώματα βγαίνουν στο πέος ή τη βάλανο (πουτσοκέφαλον το νεοελληνικό). Υποθέτω ότι τα ακάποτα φταίνε γι' αυτό. Googlάρετε φωτογραφίες να δείτε κονδυλώματα στη βάλανο και θα κόψετε τα ακάποτα από την ίδια στιγμή, θυμάμαι να βλέπω κάποιες σιχαμερές. Σε αυτές τις περιπτώσεις υποθέτω ότι θα χρειάζονται εξτρίμ θεραπείες, χειρουργεία κτλ. Για τον πόνο δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.
Για το 2ο κομμάτι που έγραψα δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Δεν είμαι γιατρός και δεν γνωρίζω. Αλλά για το πρώτο πιστέψτε με: κονδυλώματα στη βάση του πέους = no big deal.