Δεν καταλαβαινει.....τι σχεση εχει αυτο? Ρε φιλε, αμα διαφωνεις με τη θεση μου, το δεχομαι. Προσπαθω να ειμαι αμεροληπτος και να μην φιλτραρω τις πληροφοριες που λαμβανω απο δικες μου εμπειριες...εννοειται οτι ενα παρα πολυ μικρο ποσοστο εχει κολλησει HPV και εχει τραβηξει ζορια, και εγω ειχα τσιμπησει λοιμωδη μονοπυρηνωση απο γλωσσοφιλο και σερνομουν για ενα μηνα, ειχα χασει κιλα και δε μπορουσα να παρω τα ποδια μου, αλλα με την καταλληλη πληροφορηση και ηρεμια, συνεχιζεις να ζεις χωρις φοβο.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα: Ο ιος της λοιμωδους μονοπυρηνωσης που λεγεται EBV, ειναι ιος που μεταδιδεται κυριως με το φιλι και προσλαμβανει τα Β λεμφοκυτταρα προκαλωντας συμπτωματα σαν να εχεις κολλησει HIV. Ο ιος αυτος, οταν τον τσιμπησεις, ειναι friend for life οπως λεμε. Το εχει ενα τεραστιο μερος του πληθυσμου, παγκοσμιως, πολλοι νοσουν, καποιοι ποτε. Ο ιος εχει βρεθει να συνδεεται με διαφορους καρκινους του αιματος και εμφανιζεται (ο καρκινος απο αυτον τον ιο) μετα απο 20 χρονια πιθανοτατα. Ομως, ειναι εξαιρετικα σπανιο, αλλα συμβαινει. Αυτο σημαινει οτι θα κοψεις τα γλωσσοφιλα? Οχι! Το θεμα ειναι να παιρνεις αποφασεις για την υγεια σου οχι με βαση τους φοβους σου, αλλα με σωστα και εμπεριστατωμενα στοιχεια. Ειναι δυσκολο, και παιρνει καιρο να ξεδιαλυνεις τι ειναι ουσιωδες και τι οχι απο αυτα που σερβιρουν καθημερινα...
Π