Νέα

Κονδυλώματα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arxidoulis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 369K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Μόλυνση με κάποιο στέλεχος του ιου HPV έχει κατά εκτίμηση το 70 με 80% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού.
Μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα ακόμα και με στοματικό σεξ ,επίσης το προφυλακτικό δεν προσφέρει επαρκή προστασία. Δεν
θεωρούνται όλα τα στελέχη του ιου επικίνδυνα για καρκινογένεση (οι άντρες ακόμα και εαν είναι μολυσμένοι με επικίνδυνο
στέλεχος πολύ σπάνια εμφανίζουν προκαρκινικές βλάβες ,για παράδειγμα στις Η.Π.Α. με πληθυσμό 300 και πλέον εκατομμυρίων
,έχουμε 200 περιστατικά ανά έτος σε άντρες).

όσοι είναι μολυσμένοι πιθανότατα να μην το πάρουν είδηση ποτέ στην ζωή τους. Ένα ποσοστό όμως περίπου 10% θα εμφανίσει
τις χαρακτηριστικές βλάβες (κονδυλώματα)του ιου. Γι αυτό λέγεται και "σιωπηλή επιδημία" Οι βλάβες μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και δεκαετίες μετά την αρχική μόλυνση. Σημαντικός παράγοντας είναι η γενικότερη κατάσταση της υγείας του ατόμου και
ειδικότερα η κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος ,για το αν θα εμφανίσει βλάβες ο ιος ή όχι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία εκρίζωσης του ιού. Όσοι μολυνθούν ,μένουν μολυσμένοι δια βίου και ο ιος εφόσον επικρατήσει το ανοσοποιητικό σύστημα παραμένει
στο σημείο την μόλυνσης σε λανθάνουσα κατάσταση.

Ποια η διαφορα του στοματικου ερπητα που εμφανιζεται σαν φουσκαλα(ες) στα χειλη και του ερπητα των γεννητικων οργανων. Κολλαει κανεις ερπητα απο ακαποτο στοματικο αν υπαρχει ενδειξη στα χειλη?  :think:

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Ποια η διαφορα του στοματικου ερπητα που εμφανιζεται σαν φουσκαλα(ες) στα χειλη και του ερπητα των γεννητικων οργανων. Κολλαει κανεις ερπητα απο ακαποτο στοματικο αν υπαρχει ενδειξη στα χειλη?  :think:
Εννοείτε. Έρπη και κονδυλώματα κολλάς ακόμα και από την αφή. Αν έχει το γκομενάκι μια φουσκάλα από έρπη ή αν έχει εμφανή τα κονδυλώματα εκεί που θα ακουμπήσεις κολλάς ακόμη και πάνω στο δέρμα σου. Από το ακάποτο είναι ακόμα πιο εύκολο να κολλήσεις.

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Εννοείτε. Έρπη και κονδυλώματα κολλάς ακόμα και από την αφή. Αν έχει το γκομενάκι μια φουσκάλα από έρπη ή αν έχει εμφανή τα κονδυλώματα εκεί που θα ακουμπήσεις κολλάς ακόμη και πάνω στο δέρμα σου. Από το ακάποτο είναι ακόμα πιο εύκολο να κολλήσεις.

Αλλο ρωτησα, αλλο απαντησες. Μιλαμε αν ο στοματικος ερπης στα χειλη ειναι ο ιδιος με τον γεννητικο!

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Αλλο ρωτησα, αλλο απαντησες. Μιλαμε αν ο στοματικος ερπης στα χειλη ειναι ο ιδιος με τον γεννητικο!
Παρντόν  :grin:
Πρέπει να είναι ο ίδιος ιός διότι ξέρω ότι μπορείς να κολλήσεις έρπη από το στοματικό αν η άλλη έχει πληγές από τον έρπη στο στόμα.Τώρα νομίζω υπάρχουν 2-3 διαφορετικοί τύποι του έρπη όμως όλοι κολλάνε από παντού με μία απλή επαφή με την πληγή.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
είναι δυο διαφορετικοί ιοί... Απλα μπορεί να κολλήσεις ιο επιχείλιου ερπη στα γεννητικά οργανα και το ανάποδο επειδή στις μέρες μας ανθεί το στοματικό σεξ

mcmitsos

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα, έχω 3 ερωτήσεις σχετικά με τα κονδυλώματα:
1. που μπορώ να κάνω αιματολογικές εξετάσεις για κονδυλώματα και πόσο θα κοστίσουν?
2. αν κάποιος είναι φορέας του ιού, αλλά δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα και πάει με μια κοπέλα φορώντας καπότα, υπάρχει κίνδυνος να την κολλήσει (εφόσον δεν έχει συμπτώματα και εφόσον δεν εχουνε αμφότεροι αμυχές στις περιοχές των γεννητικών τους οργάνων ή στο στόμα η κοπέλα)?
3. στην περίπτωση που η κοπέλα είναι φορέας, αλλά δεν έχει συμπτώματα, υποθέτω ότι κολλάς ούτως ή άλλως με την επαφή με τα κολπικά της υγρά ακόμα κι αν δεν έχεις αμυχές στην περιοχή των γεννητικών σου οργάνων ή στο στόμα σου έτσι?

MAD MAX(1)

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2005
Κριτικές
9
Like
367
Πόντοι
26
υπαρχουν 2 ειδων ερπη στην ιδια οικογενεια.τυπου 1 (επιχειλιος )κ Τυπου 2(γεννητικος)οι οποιοι μπορουν να μεταδοθουν κ να μεταλλαχθουν απο α σε β κ αντιστοιχα.ΣΕ σπανιες Περιπτωσεις γινεται Κ θανατηφορος!!!Ο 1 ΤΥΠΟΣ!!!Πηγαινει στο εγκεφαλονωτιαιο υγρο της σπονδυλικης στηλης κ μετα ερχεται Η ΕΡΠΗΤΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ!...Αν δε διαγνωστει εγκαιρα κοιταμε τα ραδικια αναποδα η στην καλυτερη μενουμε με ΜΟΝΙΜΕΣ βλαβες στον εγκεφαλο...ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!!!!!!

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
υπαρχουν 2 ειδων ερπη στην ιδια οικογενεια.τυπου 1 (επιχειλιος )κ Τυπου 2(γεννητικος)οι οποιοι μπορουν να μεταδοθουν κ να μεταλλαχθουν απο α σε β κ αντιστοιχα.ΣΕ σπανιες Περιπτωσεις γινεται Κ θανατηφορος!!!Ο 1 ΤΥΠΟΣ!!!Πηγαινει στο εγκεφαλονωτιαιο υγρο της σπονδυλικης στηλης κ μετα ερχεται Η ΕΡΠΗΤΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ!...Αν δε διαγνωστει εγκαιρα κοιταμε τα ραδικια αναποδα η στην καλυτερη μενουμε με ΜΟΝΙΜΕΣ βλαβες στον εγκεφαλο...ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!!!!!!

απλά να προσθέσω κάτι , το οποίο θυμαμαι απο μάθημα στο αμφιθέατρο ενώ ήμουν 3ο ετος και θυμάμαι
τα λόγια του (τοτε) 60άρη καθηγητή αυτούσια :

ο hsv1 εντοπίζεται απο τον ομφαλό και πάνω και ο hsv2 απο τον ομφαλό και κάτω
βέβαια με την εξέλιξη των σεξουαλικών πρακτικών μπορεί να αντιστραφεί αυτή η εντόπιση
των ιών

:2funny:

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.408
Πόντοι
6.955
Ενα φιλαράκι, πουτανιάρης κι αυτός αλλά πιο πολύ απο εμένα, πήγε στο στούντιο για να γαμήσει την πουτάνα και το αποτέλεσμα ήταν ενα σπυρι που δεν έφευγε κάτω απο τον αφαλό. Οταν του έκοψε και πήγε σε δερματολόγο διαγνώστηκε κονδύλωμα το οποίο το κάψανε.
Του έμεινε πάντως σημάδι. Αυτό που θέλω να πω περιγράφοντας τα παραπάνω ειναι οτι το κολλάς ακόμα και στο γαμήσι με καπότα.

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.789
Πόντοι
4.655
Ενα φιλαράκι, πουτανιάρης κι αυτός αλλά πιο πολύ απο εμένα, πήγε στο στούντιο για να γαμήσει την πουτάνα και το αποτέλεσμα ήταν ενα σπυρι που δεν έφευγε κάτω απο τον αφαλό. Οταν του έκοψε και πήγε σε δερματολόγο διαγνώστηκε κονδύλωμα το οποίο το κάψανε.
Του έμεινε πάντως σημάδι. Αυτό που θέλω να πω περιγράφοντας τα παραπάνω ειναι οτι το κολλάς ακόμα και στο γαμήσι με καπότα.

κατω απο τον αφαλο? Οντως, απο την πουτανα το κολλησε!

odyseas21

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2013
Κριτικές
6
Like
101
Πόντοι
1
Πριν 10 μέρες εμφάνισα ένα σπυρί στο μέσον του πέους εξωτερικά. Τον Σεμπτέμβρη πάλι είχα εμφανίση ένα ίδιο προς την βάση του πέους το οποίο εξαφανίστηκε μετά από περίπου 2 μήνες μόνο του.
Αυτό που εμφάνισα όμως πριν δέκα μέρες μεγάλωσε αρκετά και έφτασε στο μέγεθος μπιζελιού, Παρατήρησα φωτογραφίες στο δίκτυο και δεν μοιάζει με κονδύλωμα ή έρπη μιας και είναι λείο και ωοειδές, παρολαυτά ψίλοι στα αυτιά μου μπήκανε.
Εν τω μεταξύ οι σκέψεις πολλές ,δηλαδή ποιά τάνα μου το μετάδωσε, πως να το δικαιολογήσω στη γυναίκα μου, αποχή απο το σεξ και να την ενημερώσω, πώς κόλλησα αν της το μετάδωσα κτλ.
Οπότε ψυχολογική κατάσταση χάλια.
Πήγα λοιπόν σε ειδικό ανδρολόγο προς εξέταση, η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για κύστη κάποιου αδένα (ιδρωτοποιού αν κατάλαβα καλά) η οποία μάζεψε για κάποιο λόγο σμήγμα, και δεν έχει σχέση με μεταδοτικό νόσημα, τώρα η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι μικροεπέμβαση για ολική αφαίρεση με δυο ραματάκια και 15 μέρες ανάρωση και αποχή από το σεξ.
Πάλι καλά μες την ατυχία μου, που ήταν αυτό, και μου έτυχε και σε μέρες νηστείας και γενικότερης αποχής από το κρέας.
Τα παραπάνω τα γράφω για ενημέρωση και για να ξανατονήσω μην κάνεται διαγνώσεις ιατρικές μόνοι σας, όταν κάτι παρουσιάζεται τρέχουμε σε ειδικό γιατρό.  :hi:

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.692
Πόντοι
10.686
Πριν 10 μέρες εμφάνισα ένα σπυρί στο μέσον του πέους εξωτερικά. Τον Σεμπτέμβρη πάλι είχα εμφανίση ένα ίδιο προς την βάση του πέους το οποίο εξαφανίστηκε μετά από περίπου 2 μήνες μόνο του.
Αυτό που εμφάνισα όμως πριν δέκα μέρες μεγάλωσε αρκετά και έφτασε στο μέγεθος μπιζελιού, Παρατήρησα φωτογραφίες στο δίκτυο και δεν μοιάζει με κονδύλωμα ή έρπη μιας και είναι λείο και ωοειδές, παρολαυτά ψίλοι στα αυτιά μου μπήκανε.
Εν τω μεταξύ οι σκέψεις πολλές ,δηλαδή ποιά τάνα μου το μετάδωσε, πως να το δικαιολογήσω στη γυναίκα μου, αποχή απο το σεξ και να την ενημερώσω, πώς κόλλησα αν της το μετάδωσα κτλ.
Οπότε ψυχολογική κατάσταση χάλια.
Πήγα λοιπόν σε ειδικό ανδρολόγο προς εξέταση, η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για κύστη κάποιου αδένα (ιδρωτοποιού αν κατάλαβα καλά) η οποία μάζεψε για κάποιο λόγο σμήγμα, και δεν έχει σχέση με μεταδοτικό νόσημα, τώρα η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι μικροεπέμβαση για ολική αφαίρεση με δυο ραματάκια και 15 μέρες ανάρωση και αποχή από το σεξ.
Πάλι καλά μες την ατυχία μου, που ήταν αυτό, και μου έτυχε και σε μέρες νηστείας και γενικότερης αποχής από το κρέας.
Τα παραπάνω τα γράφω για ενημέρωση και για να ξανατονήσω μην κάνεται διαγνώσεις ιατρικές μόνοι σας, όταν κάτι παρουσιάζεται τρέχουμε σε ειδικό γιατρό.  :hi:
Παρομοίως πανικοβλήθηκα κι εγώ πρόσφατα από παρόμοιο σπυράκι,καθώς ήταν το πρώτο που είδα να εμφανίζεται στα τόσα χρόνια μου.Το έδειξα αμέσως σε γνωστό μου που είναι γυναικολόγος,και με καθησύχασε κάνοντας ακριβώς την ίδια διάγνωση.Μου πρότεινε δε τη fucidin,και όντως σε μια βδομάδα υποχώρησε!
(Ευτυχώς δεν χρειάζεται να δικαιολογηθώ πουθενά,κάτι είναι κι αυτό...)  :cheesy:

lopedelmozo

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
οι ίδιοι οι ειδικοί λένε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να εμφανίζονται που και που σπυριά και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων τα οποία και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με τα κονδυλώματα, εχω ρωτήσει και γνωστό μου ουρολόγο, οπότε ας μην πανικοβαλλόμαστε.

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.698
Πόντοι
2.606
Παρομοίως πανικοβλήθηκα κι εγώ πρόσφατα από παρόμοιο σπυράκι,καθώς ήταν το πρώτο που είδα να εμφανίζεται στα τόσα χρόνια μου.Το έδειξα αμέσως σε γνωστό μου που είναι γυναικολόγος,και με καθησύχασε κάνοντας ακριβώς την ίδια διάγνωση.Μου πρότεινε δε τη fucidin,και όντως σε μια βδομάδα υποχώρησε!
(Ευτυχώς δεν χρειάζεται να δικαιολογηθώ πουθενά,κάτι είναι κι αυτό...)  :cheesy:

Εσυ δεν ειχες κυστη τυπε.
Αν ειχες ενα πραγμα λείο σαν σπυρακι και εφυγε με fucidin και το εβγαλες σε περιοχη που ξυριζεσαι αυτο ειναι θυλακιτιδα γυρισε η τριχα μεσα(ειχα βγαλει κι εγω ακριβως στην μεση του πεους μια εβδομαδα μετα το ξυρισμα) .Οι κύστες φευγουνε μονο με χειρουργικη επεμβαση οπως ειπε ο φιλος πιο πανω

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Κριτικές
4
Like
1.334
Πόντοι
216
Είχε παρουσιαστεί κάτι αντίστοιχο στη βάση του πέους, σε θύλακα τρίχας!!!! Δεν χρειάζονται πανικό αυτές οι καταστάσεις.... Παρακολούθηση κι αν δεις να επιμένει παίρνεις συμβουλή ειδικού!!! :hi:

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.692
Πόντοι
10.686
Εσυ δεν ειχες κυστη τυπε.
Αν ειχες ενα πραγμα λείο σαν σπυρακι και εφυγε με fucidin και το εβγαλες σε περιοχη που ξυριζεσαι αυτο ειναι θυλακιτιδα γυρισε η τριχα μεσα(ειχα βγαλει κι εγω ακριβως στην μεση του πεους μια εβδομαδα μετα το ξυρισμα) .Οι κύστες φευγουνε μονο με χειρουργικη επεμβαση οπως ειπε ο φιλος πιο πανω
:thumbsup:

comvos2002

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
270
Πόντοι
290
...εγω είχα δοκιμασει με προσοχη το verruca acyl το οποιο ειναι για μυρμηγκιες και ενα δυο σπυρακια στην βαση του πεους τα εκαψε πιο ανωδηνα σε σχεση με το condyline που ηθελε δυο φορες την ημερα για τρεις η τεσσερις μερες αλλα προξενουσε ερεθισμο και φαγουρα, και μετα ξαναεμφανιζοντουσαν, εσεις τι λετε;

masistas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
1.318
Πόντοι
486
Ταλαιπωρία ειναι κ ασε που αν βρεις γκομενα για σχέση σοβαρή κ της το πεις θα ξενερωσει. Εμενα ειναι 3 χρόνια τώρα που δεν είναι σε έξαρση. Προσοχή αν το μουνι έχει άσχημη μυρωδιά κάτι παίζει οπότε τίγκανα για να μην γίνεται ταξίαρχος λεβενταγας. Κ γω αφου το έπαθα εμαθα κ μετα κατάλαβα κ ποια καριόλα μ το κολησε.

Τωτα εχω γκομενα 8μηνες κ στάνταρ εχει αρπάξει αν κ τις τελευταίες φορες που πηγα στο γιατρό ήμουν καθαρός.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom