οσο αφορα αμα το κολλησει αντρας εχεις λιγο τρεξιμο και εισαι οκ,αλλα το θεμα ειναι ΜΗΝ το μεταφερεις και εσυ μετα καπου.
η καποτα δεν προστατευει απολυτα....
Μαγκες ο ιος αυτος αρεσκεται στη δερματικη επαφη,οχι μονο με την ανταλαγη υγρων,κοινως και προφυλακτικο να βαλεις δεν εισαι ουσιαστικα προστατευμενος....
Μου ειχε τυχει κοπελια στο παρελθον με αυτο αλλα μου το ειπε ο θεος να την εχει καλα,και την εκανα με ελαφρα γιατι φοβηθηκα
1) Μπραβο στη κοπελα που ειναι υπευθυνη και σε προειδοποιησε. Φυσικα δεν υπαρχει λογος να ρισκαρεις. Σκεψου το απλο να κολλησεις τον ιο και σε καποια επανεμφανιση του στο μελλον να κολλησεις αθελα σου την γυναικα που αγαπας.
Σωστός ο παίχτης τουλάχιστον το 50%(από έρευνες) του σεξουαλικά ενεργού μη μονογαμικού πληθυσμού φέρει κάποια μορφή του ιου hpv.Ποιο ενοχλητικά ίσως είναι τα γεννητικά κονδυλώματα ίσως γιατί ειναι ορατα και επίσης οι τυποι που έχουν σχετιστεί με τον καρκίνο της μήτρας.Υπαρχουν βεβαια τα εμβόλια τα οποία προστατεύουν τις γυναίκες.Και αυτες που σέβονται την υγεία τους τα κάνουν(τελευταία πήραν κ έγκριση απο EU κ για άντρες).
3) Το gardasil και το Cervarix ειναι τα εμβολια κατα των καρκινογονων τυπων του ιου που εχουν παρει εγκριση και καλυπτονται απο τα ταμεια για τις γυναικες και ειναι στο εθνικο προγρμμα εμβολιασμου. Προσφατα πηραν εγκριση στην Ε.Ε και στην Αμερικη ΚΑΙ για τους αντρες. Ακομα ομως τα Ελληνικα ταμεια ΔΕΝ τα καλυπτουν για αντρες. Την αξια τους δεν τη συζηταμε. Ολες οι γνωστες σας που εμφανισαν καρκινο σε τραχυλο, μητρα κλπ ειχαν κολλησει καποια στιγμη της ζωης τους κονδυλωματα. Αν υπηρχε παλιοτερα και ειχαν κανει το εμβολιο τωρα δεν θα υποφερανε ουτε θα ακρωτηριαζονταν...
4) Χωρις παρεξηγηση αυτοκτονα. Μου βαζεις πηγη homeopathy.gr για κατι που σωζει ζωες... Ειναι μπρος γκρεμος και πισω δεισιδαιμονίες, οχι ρεμα.
Εμβολιο σε πειραματικο σταδιο σκοτώνει τον HPV ακομα και οταν εχεις μολυνθει απαλλάσσοντας τις γυναίκες απο τον ιο.Οπως το εμβολιο της πρόληψης κατα των επικινδύνων τυπων του ιου HPV βγηκε αρχικα για γυναικες μονο μετα εγινε αποδεκτο και για ανδρες