Νέα

Κολομβία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans5
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 144K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

el gato volador

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
1
πηγαινεται κολομβια μαγκες αν θελετε να σας φυτεψουν καμια σφαιρα στο κεφαλι  :2funny:

οποιος δεν ξερει καλα τον θεσσαλονικιο με τα σουβλακια στη καρταγενα καλυτερα να μην παει καθολου, να εχει και καποιον γνωστο εκει που ξερει τα κολπα  ;)

ουδεις κίνδυνος υφίσταται στην κολομβια να δεχθείς καμμια σφαιρα πουθενα, πλην της περιπτώσεως βεβαια να ανακατευτείς με πραγματα και ανθρώπους των καρτελ ναρκωτικών.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ειμαι υποχρεωμένος να ενημερωσω τον αγαπητο φιλο Μind  ότι η Καρθαγενα πλεον εχει γινει ακριβος τουριστικος προορισμος, 5000 ευρω για να μεινεις σαν βασιλιας ΔΕΝ θα φτασουν ακομα και αν τρως κάθε μερα σουβλάκια στον θεσσαλονικιο.ενα καλο ξενοδοχειο στην Βocagrande  ζηταει ανω των 150 ευρω ημερησίως εκτος τα αλλα εξοδα,φαγητα, κορασιδες,ντισκο κλπ.

Χαλασε ο παραδεισος φίλε ??

Η αληθεια ειναι οτι τελευταια φορα που πηγα ηταν πριν 12 χρονια.

Δεν εχω παρακολουθησει εκτοτε την εξελιξη.Για αυτο και δεν γραφω σε αυτο το thread.

Κριμα παντως !!

el gato volador

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
1
Χαλασε ο παραδεισος φίλε ??

Η αληθεια ειναι οτι τελευταια φορα που πηγα ηταν πριν 12 χρονια.

Δεν εχω παρακολουθησει εκτοτε την εξελιξη.Για αυτο και δεν γραφω σε αυτο το thread.

Κριμα παντως !!

Δεν χαλασε, απλα όπως τιποτε στην ζωη αυτή δεν είναι παντοτινο ετσι και στην καρθαγενα πλακωσανε κυριως αμερικανοι  τουρίστες+ τα κρουαζιερόπλοια με αναποφευκτη την ανοδο  του κοστους διαμονης σε όλα.παραμενει όμως μια από τις πιο ασφαλεις πολεις για διακοπες στη γη,κινουμενος φυσικα εντος των οριων της bocagrande και ciudad amurallada!

Εγγρ.
15 Νοε 2016
Like
0
Πόντοι
6
Δεν χαλασε, απλα όπως τιποτε στην ζωη αυτή δεν είναι παντοτινο ετσι και στην καρθαγενα πλακωσανε κυριως αμερικανοι  τουρίστες+ τα κρουαζιερόπλοια με αναποφευκτη την ανοδο  του κοστους διαμονης σε όλα.παραμενει όμως μια από τις πιο ασφαλεις πολεις για διακοπες στη γη,κινουμενος φυσικα εντος των οριων της bocagrande και ciudad amurallada!

ουτε για αστειο τυπε μην το λες αυτο, ψαξε στο youtube την συνεντευξη του σαλονικιου με το γυραδικο στην καρταγιενα που εδωσε σε ραδιωφωνικο σταθμο να ακουσεις για το ποσο ασφαλεια υπαρχει στην κολομβια (που δεν υπαρχει ασφαλεια και μπορει να γινει καποιος πολυ ευκολα στοχος για ληστεια), εχει πει ο σαλονικιος στη συνεντευξη που εδωσε στο ραδιο οτι ειχε εναν υπαλληλο στο γυραδικο που τον καθαρισαν σε μια βραδινη του εξοδο με την κοπελα του.

Υ.Γ. γι' αυτο να προσεχουμε τι γραφουμε μην επιρεαζουμε κοσμο που μας διαβαζει, γιατι συμφωνα με τα λεγομενα του σαλονικιου η ανθρωπινη ζωη δεν εχει καμια αξια στην κολομβια

παντα φιλικα  :hi:

el gato volador

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
1
διαβασα το μηνυμα σου, καθως ειδα και το βιντεο , το παιδι είναι εκτος τοπου και χρονου, στην λατινικη αμερικη ζουνε πανω από 300 χιλιαδες ελληνες εδώ και πανω από 100 χρονια, δεν υπαρχει κανενα θεμα ασφαλειας στην καρθαγενα αν κινεισαι μεσα σε  bocagrande  και στην ciudad amurallada.

Εγγρ.
15 Νοε 2016
Like
0
Πόντοι
6
διαβασα το μηνυμα σου, καθως ειδα και το βιντεο , το παιδι είναι εκτος τοπου και χρονου, στην λατινικη αμερικη ζουνε πανω από 300 χιλιαδες ελληνες εδώ και πανω από 100 χρονια, δεν υπαρχει κανενα θεμα ασφαλειας στην καρθαγενα αν κινεισαι μεσα σε  bocagrande  και στην ciudad amurallada.

απλα πρεπει να προσεχουμε τα λεγομενα περι ασφαλειας ειδικα στην κολομβια αλλα η καρταγιενα οπως ξερω και εγω ειναι σε εισαγωγικα πιο ασφαλη πολη απο αλλες πολεις της κολομβιας

el gato volador

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
1
φιλε μου καλε δεν σκοτώνουνε κοσμο για πλακα πουθενα στην κολομβια,ουτε στην καρθαγενα ουτε στο μεντεγιν, ουτε στο καλι, ουτε στην μπογκοτα.ξεκαθαρισμα λογαριασμων υπαρχει ασφαλως και αφορα κυριως διακινηση ναρκωτικών,αυτο δεν αφορα όμως την καρθαγενα και το σαν αντρες που είναι από τα πλεον ασφαλη μερη στον κοσμο.στην ελλαδα αραγε δεν υπαρχει ξεκαθάρισμα λογαριασμων στον υποκοσμο?

Εγγρ.
15 Νοε 2016
Like
0
Πόντοι
6
φιλε μου καλε δεν σκοτώνουνε κοσμο για πλακα πουθενα στην κολομβια,ουτε στην καρθαγενα ουτε στο μεντεγιν, ουτε στο καλι, ουτε στην μπογκοτα.ξεκαθαρισμα λογαριασμων υπαρχει ασφαλως και αφορα κυριως διακινηση ναρκωτικών,αυτο δεν αφορα όμως την καρθαγενα και το σαν αντρες που είναι από τα πλεον ασφαλη μερη στον κοσμο.στην ελλαδα αραγε δεν υπαρχει ξεκαθάρισμα λογαριασμων στον υποκοσμο?

παντου υπαρχει ξεκαθαρισμα λογαριασμων και σαφως και εδω στην ελλαδα παρα πολλα τα περιστατικα
καλο θα ηταν καποιος που θελει να ταξιδεψει στην κολομβια να εχει και καποιο γνωστο εκει για πολλους και διαφορους λογους  :hi:

el gato volador

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
1
πολύ σωστα, αυτό είναι άλλο πραγμα, προφανως αν δεν ξερεις ισπανικα το ταξιδι γινεται πιο δυσκολο και φυσικα εγω ξερω που πρεπει να παμε και που δεν πρεπει να  παμε, το ιδιο όμως δεν συμβαινει και σε άλλες χωρες π.χ ουκρανια ?αρκετοι φιλοι μεσω του σιτε με εχουν ρωτησει πηγαινωντας σε κολομβια και απ οσον γνωρίζω κανενας δεν επαθε τιποτα και ολοι εγυρισαν στην ελλαδα σωοι και αβλαβείς.

Εγγρ.
15 Νοε 2016
Like
0
Πόντοι
6
πολύ σωστα, αυτό είναι άλλο πραγμα, προφανως αν δεν ξερεις ισπανικα το ταξιδι γινεται πιο δυσκολο και φυσικα εγω ξερω που πρεπει να παμε και που δεν πρεπει να  παμε, το ιδιο όμως δεν συμβαινει και σε άλλες χωρες π.χ ουκρανια ?αρκετοι φιλοι μεσω του σιτε με εχουν ρωτησει πηγαινωντας σε κολομβια και απ οσον γνωρίζω κανενας δεν επαθε τιποτα και ολοι εγυρισαν στην ελλαδα σωοι και αβλαβείς.

:hi:

το θεμα γλωσσας ειναι το ποιο συμαντικο πραγμα στις χωρες τις λατινικης αμερικης
για ουκρανια οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο η γλωσσα παιζεις και με αγγλικα στα τουριστικα μερη οπως κιεβο η οδυσσο, αλλοι ειναι οι κινδυνοι στην ουκρανια.
αλλα αν θελεις να σου πω καποια πραγματα για ουκρανια και πιθανους κινδυνους που μπορει να συναντησεις να μεταφερουμε την συζητηση στο αλλο νιμα του κιεβου  :hi:

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.777
Πόντοι
6.030
Ποιός θα πάει Κολομβία ρε παιδιά;;;;

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.322
Πόντοι
3.656
τυποι καλημερα...μηπως εκανε κανεις προσφατα ταξιδακι στην κολομβια να δωσει πληροφοριες??

manosathens

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
0
Περυσι ημουν για 3 μηνες εκει.
Οτι πληροφορια θες πες μου.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.322
Πόντοι
3.656
Περυσι ημουν για 3 μηνες εκει.
Οτι πληροφορια θες πες μου.
παω καρταχενα τον φεβρουαριο..τι λεει απο παραλιες και βραδυνη ζωη...φτηνα ακριβα??θα κατσω κανα μηνα και εχουμε πιασει σπιτι απο airbnb στην περιοχη bocagrande..οποιαδηποτε πληροφορια απο μετακινησεις μεχρι street food θα μου ειναι ιδιαιτερα χρησιμες...σε ευχαριστω για τον χρονο σου αδερφε..

manosathens

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
0
Κολομβία είναι φτηνή χώρα γενικά αλλά η Καρταχενα είναι το πιο τουριστικό μέρος της άρα και το ακριβότερο (για τα στάνταρ της Κολομβίας). Σε σχέση με Ελλάδα λίγο φτηνότερα θα έλεγα (ανάλογα και τη ζωή που θα κάνεις).

Καρταχενα έχει ωραίο ιστορικό κέντρο και τίποτα άλλο. Πολύ ζέστη, υγρασία και κουνούπια. Μιας και γύρισα όλη τη Κολομβία και γνώρισα και έζησα τους ντόπιους, αυτοί της Καρταχενας θα έλεγα ότι είναι οι πιο αγενείς και φιλοχρήματοι. Εκεί θα βρεις και τις πιο πολλές πουτανες από κάθε άλλη περιοχή της Κολομβίας. Όλα αυτά λόγω τουρισμού και πολλών Αμερικάνων. Πάντως, γενικά οι Κολομβιανοι είναι από τους πιο ευγενικούς και χαρούμενους ανθρώπους. Ούτε είναι όλοι Πάμπλο Εσκομπαρ, ούτε είναι όλες πουτάνες.

Από παραλίες μόνο στη Playa Blanca (Isla baru) πήγα η οποία είναι 1 ώρα περίπου μακριά από τη πόλη, ωραία παραλία αλλά όχι και κάτι σπουδαίο.
Προσοχή στα πράγματα σου. Μην πας και κάτσεις στην άμμο και παρατήσεις κινητό, λεφτά κλπ. Θα διαλέξεις ένα εστιατόριο όπου θα φας αργότερα και θα σου προσέχουν τη τσάντα σου.

Επίσης, έχει κάποια νησάκια γύρω γύρω όπου πραγματοποιούνται μονοήμερες εκδρομές αλλά δεν πήγα. Για ωραίες παραλίες θα πρότεινα Tayrona park (η αρχή του πάρκου είναι 4 ώρες μακριά από Καρταχενα), έχει πολλές και ωραίες παραλίες, κάποιες προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή με καραβάκι ή περπάτημα. Θα πρέπει να μείνεις Santa Marta.
Επίσης, το νησί San Andres στη μέση της Καραϊβικής έχω δει ότι έχει ωραίες παραλίες αλλά δεν πήγα. Έχει φτηνές πτήσεις με Vivacolombia ή Wingo.

Βραδυνή ζωή έχει κάθε βράδυ στο ιστορικό κέντρο αλλά τελειώνει κατά τις 2 - 4πμ ανάλογα το μαγαζί, σπάνια θα βρεις και πιο αργά. Οπότε ξεκινάς κατά τις 8μμ όπως και οι ντόπιοι.

Μιας και θα είσαι εκεί τον Φεβρουάριο, αν γουστάρεις καρναβάλι πήγαινε Barranquilla (2 ώρες από Καρταγενα). Το δεύτερο πιο διάσημο καρναβάλι στη Νότιο Αμερική μετά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Περίπου 5€ κοστίζει το λεωφορείο από Καρταχενα.

Ό,τι άλλο θες, εδώ είμαι.

Υ.Γ. Νερό μόνο εμφιαλωμένο.

• Like
Αντιδράσεις: JONA

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.322
Πόντοι
3.656
φιλε ευχαριστω πολυ!!κριμα για τις παραλιες γιατι απ'οτι διαβαζω γενικα ειναι μαπα και η φαση ειναι οτι εκει παω και για αυτο..και αυτη που προτεινεις στη playa blanca πρεπει να εχει χαλασει πολυ συμφωνα με κατι τελευταια reviews που διαβαζω...
απο φαγητο πως ειναι???περυσι ημουν μεξικο και ηταν απογοητευση ειδικα το street.. :hi:

XMan19

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Like
146
Πόντοι
1
Κολομβία είναι φτηνή χώρα γενικά αλλά η Καρταχενα είναι το πιο τουριστικό μέρος της άρα και το ακριβότερο (για τα στάνταρ της Κολομβίας). Σε σχέση με Ελλάδα λίγο φτηνότερα θα έλεγα (ανάλογα και τη ζωή που θα κάνεις).

Καρταχενα έχει ωραίο ιστορικό κέντρο και τίποτα άλλο. Πολύ ζέστη, υγρασία και κουνούπια. Μιας και γύρισα όλη τη Κολομβία και γνώρισα και έζησα τους ντόπιους, αυτοί της Καρταχενας θα έλεγα ότι είναι οι πιο αγενείς και φιλοχρήματοι. Εκεί θα βρεις και τις πιο πολλές πουτανες από κάθε άλλη περιοχή της Κολομβίας. Όλα αυτά λόγω τουρισμού και πολλών Αμερικάνων. Πάντως, γενικά οι Κολομβιανοι είναι από τους πιο ευγενικούς και χαρούμενους ανθρώπους. Ούτε είναι όλοι Πάμπλο Εσκομπαρ, ούτε είναι όλες πουτάνες.

Από παραλίες μόνο στη Playa Blanca (Isla baru) πήγα η οποία είναι 1 ώρα περίπου μακριά από τη πόλη, ωραία παραλία αλλά όχι και κάτι σπουδαίο.
Προσοχή στα πράγματα σου. Μην πας και κάτσεις στην άμμο και παρατήσεις κινητό, λεφτά κλπ. Θα διαλέξεις ένα εστιατόριο όπου θα φας αργότερα και θα σου προσέχουν τη τσάντα σου.

Επίσης, έχει κάποια νησάκια γύρω γύρω όπου πραγματοποιούνται μονοήμερες εκδρομές αλλά δεν πήγα. Για ωραίες παραλίες θα πρότεινα Tayrona park (η αρχή του πάρκου είναι 4 ώρες μακριά από Καρταχενα), έχει πολλές και ωραίες παραλίες, κάποιες προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή με καραβάκι ή περπάτημα. Θα πρέπει να μείνεις Santa Marta.
Επίσης, το νησί San Andres στη μέση της Καραϊβικής έχω δει ότι έχει ωραίες παραλίες αλλά δεν πήγα. Έχει φτηνές πτήσεις με Vivacolombia ή Wingo.

Βραδυνή ζωή έχει κάθε βράδυ στο ιστορικό κέντρο αλλά τελειώνει κατά τις 2 - 4πμ ανάλογα το μαγαζί, σπάνια θα βρεις και πιο αργά. Οπότε ξεκινάς κατά τις 8μμ όπως και οι ντόπιοι.

Μιας και θα είσαι εκεί τον Φεβρουάριο, αν γουστάρεις καρναβάλι πήγαινε Barranquilla (2 ώρες από Καρταγενα). Το δεύτερο πιο διάσημο καρναβάλι στη Νότιο Αμερική μετά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Περίπου 5€ κοστίζει το λεωφορείο από Καρταχενα.

Ό,τι άλλο θες, εδώ είμαι.

Υ.Γ. Νερό μόνο εμφιαλωμένο.
Αληθεύει ότι η Μπογκοτά έχει ανέβει πολύ όσο αναφορά το τομέα της τεχνολογίας? Άκουσα έχουν εγκατασταθεί μεγάλες εταιρείες εκεί μΧ ,Microsoft κλπ αλλά ακόμα βλέπεις ψιλοπαρακμη σε φτωχές περιοχές

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom