πηγα και καρακας και ισλα μαργαριτα και κολομβια.η αποψη μου για την βενεζουελα ειναι μια.χαλια και παλι χαλια.δεν αξιζει τα λεφτα της,εκτος και αν πας για να δεις φυσικα τοπια αλλα και παλι δεν ξερω.πρωτα απο ολα ειναι ολα πανακριβα για τον τουριστα.ολοι κυνηγαν τα λεφτα σου (και αλλου το διο ειναι αλλα οχι και σε αυτο το βαθμο).στο καρακας ειναι επικινδυνα,ειδικα το βραδυ.οι πιο πολλες γυναικες ειναι χαλια.και εχει και πολιτικες αναταραχες.εγω μολις που προλαβα να φυγω,ενα μηνα μετα ειχαν αναταραχες.απο την αλλη η κολομβια.ειναι φτηνη,πανεμορφη,με τελειες γυναικες (αν εχεις δει μια σειρα στον αλφα με την καταλινα θα καταλαβεις).ειναι επικυνδινα μεν,οπως ολη η λατινικη αμερικη,αλλα η μπογκοτα και η καρταχενα (kartagena) εχουν αρκετη ασφαλεια.ειναι γεματες αστυνομικους οποτε δεν αισθανεσαι ανησυχια.το βραδυ στη μπογκοτα θελει λιγη προσοχη.στην καρταχενα απο την αλλη εισαι ασφαλης μερα,νυχτα,ειναι πανεμορφη,εχει τις πιο απιστευτες γκομενες που εχεις δει(ερχονται οι πιο ωραιες γυναικες απο ολη τη χωρα και τις γειτονικες για να γνωρισουν τουριστες),ειναι ολοι φιλικοι στα αληθεια(στη βενεζουελα ειναι φιλικοι για τα λεφτα σου),εχει συμπαθητικες παραλιες,σε αποσταση 2 ωρων με βαρκα εχει τελειες παραλιες.εγ ξετρελαθηκα.την ημερα βλεπεις βεβαια ζευγαρια παντου,αλλα τη νυχτα γινεται κολαση.κυκλοφορεις παντου ανετα ακομα και μονος.για λεπτομερειες,μαγαζια,γυναικες οποιος ενδιαφερεται θα του πω.επισης υπαρχει και μια πολη η σαντα μαρτα,που ειναι το ιδιο ομορφη,πολυ πιο φθηνη(ναι γινεται τοσο φθηνα)οπου πανα διακοπες οι ντοπιοι.για αυτο κολομβια και μονο κολομβια,το καλυτερα κρυμενο μυστικο της νοτιας αμερικης.για αργεντινη,χιλη,ουρουγουαη δεν ξερω ακομη,θα παω τον επομενο ιανουαριο και θα επανελθω για πληροφοριες.οσο για βραζιλια μονο στο ριο εχω παει στο καρναβαλι.οσα λενε ειναι αληθεια,αλλα αν δε σε ενδιαφερει τοσο πολυ το καρναβαλι αλλα αλλα σπορ,τοτε πηγαινε πριν η μετα.στο καρναβαλι ειναι ολα πανακριβα,πριν και μετα φθηνα.οι ντοπιοι λενε ενα ρητο.στο καρναβαλι ερχεται ολος ο κοσμος για να γαμησει,τον υπολοιπο χρονο γαμαμε εμεις στο ενα τριτο της τιμης και πιο κατω.για την υπολοιπη βραζιλια παλι θα επανελθω μετα τον ιανου