You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κολομβία
- Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans5
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 2K
- Εμφανίσεις 144K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Ρε παίδες γιατί κοροϊδεύετε; Λες και άνοιξε θρέντ για το Θιβέτ κάνετε.
Απλά θέλουμε να γίνουμε οι πιονέροι του σεξοτουρισμού στην Κολομβία και, γιατί όχι, σ'όλη την Λατινοαμερικάνικη επικράτεια. Κακό είναι;
Εντάξει στο τέλος θα μείνουμε με το πουλί στο χέρι λογικά, αλλά μπορεί αυτό το θρέντ να λειτουργήσει ως η Βίβλος των επίδοξων Λατίνων εραστών.
Πράγματι, υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες για Κολομβία (εμφύλιος-εγκληματικότητα) αλλά τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.
Ξεπάστρεψαν τον Εσκομπάρ που ήταν ο φόβος κι ο τρόμος και οι αντάρτες έχουν περιοριστεί στην ενδοχώρα.
Ο τουρισμός επίσης ανθεί τα τελευταία χρόνια.
Οπότε γιατί όχι αμίγκος; Εδώ άλλοι πάνε Ταϊλάνδη να γαμήσουν τις μισοριξιές και μας χαλάει η Κολομβία;
Αχ Λατίνες λάγνες ερωτιάρες...
Δε τα λέω σωστά συνάδελφοι;
Eτσι πες τα δικε μου
εγω αμα βρω κανα 2 ακομα πηγαινω φιλε μου.ειχα σε συζητηση με ενα τυπο που εχει παει για δουλεια με αλλους ελληνες απο εδω( αρχαιολογος ειναι)μου ειπε δεν σε πειραζει κανεις,και ολοι οι αμερικανοι πανε εκει για σεξοτουρισμο κανονικα.ξυπνησαν και αυτοι και καταλαβα οτι το μουνι φερνει λεφτα,και οργανωνοντε.επισεις μου ειπε οτι υπαρχει παραρτημα του υπουργειου πολιτισμου της ελλαδος εκει,το οποιο συμμετεχει μαζι με αλλες χωρες τις ευρωπης σε κατι ανασκαφες για αρχαιολογικα ευρηματα.με λιγα λογια θα δεις πολλους ελληνες στα καλα ξενοδοχεια.και μου ειπε οτι βεβαια οτι υπαρχουν περιοχες επικινδυνες ακομα αλλα δεν ειπαρχει λογος να πας σε αυτες διοτι ειναι πολυ μακρυα απο την πρωτευουσα.Να πάνε πρώτα τα κομάντο να καθαρίσουν και μετά θα πάμε κι εμείς
joedoe
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 20 Δεκ 2008
- Μηνύματα
- 470
- Κριτικές
- 10
- Like
- 68
- Πόντοι
- 1.225
ο Pablo Escobar ηταν λαικος ηρωας για την Κολομβια και ειδικωτερα για το Μεντεγιν με τεραστιο φιλανθρωπικο και προβεβλημενο εργο απο τα μεσα ενημερωσης, προεδρος της δημοφιλεστερης ποδοσφαιρικης ομαδος, ιδρυμα με υποτροφιες για τα φτωχα παιδια κλπ. Στην επετειο του θανατου του στις 2 Δεκεμβριου ουδεμια αρνητικη αναφορα στο προσωπο του γινεται. Εξαλλου για τους κολομβιανους αυτο ηταν μεγαλο οικονομικο εσοδο και λεφτα ερχοντουσαν απο τους καταναλωτες Αμερικανους. Ο Escobar ως αρχηγος του Καρτελ του Μεντεγιν ειχε πολυχρονο βεβαια πολεμο με το Καρτελ του Κάλι. Δεν τα εβαζε με τους φτωχους κολομβιανους ουτε τους εκανε νταβατζηλικια και προστασιες, ασε που κανεις δεν τολμουσε να το κανει.Ξεπάστρεψαν τον Εσκομπάρ που ήταν ο φόβος κι ο τρόμος και οι αντάρτες έχουν περιοριστεί στην ενδοχώρα.
Οταν οι Αμερικανοι ειδαν οτι οι κολομβιανες αρχες δεν εκαναν τιποτε εστειλαν το 1992 στην κολομβια ειδικες δυναμεις , στην αρχη Δελτα και στην συνεχεια Seals του ναυτικου οι οποιοι εκπαιδευσαν μια ομαδα "αδιαφθορων" Los Pepes (Los Pe--rseguidos por P--ablo Es--cobar του διωκτες του Παμπλο Εσκοπαρ). αυτοι ομως για να πολεμησουν το καρτελ του Μεντεγιν αρχισαν να εφαρμοζουν ιδιες μεθοδους με το καρτελ. απαγωγες, εκβιασμους και δολοφονιες ανθρωπων του Εσκομπαρ.
Εκει τα πηρε στο κρανιο ο Εσκομπαρ και αρχισε να κανει βομβιστικες ενεργειες δολοφονησε προεδρικο υποψηφιο, εκτελουσε αστυνομικους και δικαστες αλλα ηδη οι αμερικανοι τον ειχαν απομονωσει και 2/12/1993 δολοφονηθηκε απο τους pepes στην ταρατσα του σπιτιου που κρυβοταν στο Μεντεγιν.
Δυστυχως ομως η μαστιγα των ναρκωτικων ειναι Λερναια Υδρα, αμεσως ο ελεγχος περασε σε αλλα καρτελ οχι ομως πλεον κολομβιαινα αλλα μεξικανικα τα οποια τελευταια διεξαγουν λυσσαλεο μεταξυ τους πολεμο με δεκαδες νεκρους λαθος εκατονταδες, με φριτκους μαλιστα τροπους.
joedoe
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 20 Δεκ 2008
- Μηνύματα
- 470
- Κριτικές
- 10
- Like
- 68
- Πόντοι
- 1.225
Ο Βυζολαγνος εγραψε οτι ο τουρισμος ανθει τα τελευταια χρονια. βεβαια εχει τουρισμο ιδιως με κρουαζιεροπλοια στην καραιβικη με πολλους αμερικανους. εκει δουλευα και εγω. ομως οι τιμες εκει ειναι γαμησε τα. Να πας κολομβια και να πληωσεις ως αμερικανος το μουνι θα ειναι μεγαλη τρελλα. καλυτερα να παιρνεις city tours στην ελλαδα ποιο φθηνα θα ερθει αν τα υπολογισεισ και τα εισιτηρια, ξενοδοχεια κλπ. οι αμερικανοι πανε σε γκρουπ με ξεναγο και παντα στρατος κοντα να τους φυλαει
ενταξει ρε φιλε.οχι να την πατησουμε και σαν τα αμερικανακια.ο ελλην ειναι ελλην παντα.το παζαρι θα γινει με τον νταβα.Ο Βυζολαγνος εγραψε οτι ο τουρισμος ανθει τα τελευταια χρονια. βεβαια εχει τουρισμο ιδιως με κρουαζιεροπλοια στην καραιβικη με πολλους αμερικανους. εκει δουλευα και εγω. ομως οι τιμες εκει ειναι γαμησε τα. Να πας κολομβια και να πληωσεις ως αμερικανος το μουνι θα ειναι μεγαλη τρελλα. καλυτερα να παιρνεις city tours στην ελλαδα ποιο φθηνα θα ερθει αν τα υπολογισεισ και τα εισιτηρια, ξενοδοχεια κλπ. οι αμερικανοι πανε σε γκρουπ με ξεναγο και παντα στρατος κοντα να τους φυλαει
joedoe
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 20 Δεκ 2008
- Μηνύματα
- 470
- Κριτικές
- 10
- Like
- 68
- Πόντοι
- 1.225
Ρε Αρκανς θα με τρελλανεις, γραφω αδικα μου φαινεται. εαν δεν μιλας ισπανικα μην τολμησεις να πας διοτι κινδυνευεις. ευκολη γλωσσα ειναι κανε ενα 6μηνο φροντιστηριο και τραβα, ειτε να πας με οργανωμενη εκδρομη να δεις την χωρα να σου φυγει το μαραζι. Οταν μιλω για τα Farc ο στρατος τους ειναι στην ζουγκλα , αλλα ανθρωποι τους παντου μεχρι στον δυναμεις ασφαλειας και στην πολιτικη της χωρας. Εαν δεν ξερεις να κινηθεις που θα πας, πως θα συνενοηθειτε? Εγω ημουν ναυτικος, εμενα στο καραβι, εμαθα την γλωσσα, στην αρχη ημουν με πιο παλιους που μου μαθαινανε κολπα και παλι δεν διανοηθηκα ποτε να παω εκει ολομοναχος σαν τουριστας. δεν εχει ελληνικο προξενειο, διοτι δεν ειχαμε να φτιαξουμε χαρτια αμα θελαμε. τι θα γινει εαν σου κλεψουν τα λεφτα ή το διαβατηριο? τι θα κανεις? Μου δινεται παραδειγματα Γαλλου που μιλα βεβαια την γλωσσα (ισπανικα γαλλικα μοιαζουν παρα πολυ) ειτε αρχαιολογου που πηγε οργανωμενα, τον περιμεναν, τον φιλοξενησαν. επειδη αυτον εκει που τον πηγαιναν ειχε το αισθημα ασφαλειας , σημαινει οτι η χωρα ειναι παιδικη χαρα!!!! τον κοπο μου χανωεγω αμα βρω κανα 2 ακομα πηγαινω φιλε μου.ειχα σε συζητηση με ενα τυπο που εχει παει για δουλεια με αλλους ελληνες απο εδω( αρχαιολογος ειναι)
ρε φιλε εσυ καλα τα λες.αλλα εγω δεν θελω να παω στην ζουγκλα.ελεος ενας πουστης δεν θα βρεθει να μιλαει αγγλικα στο ξενοδοχειο που θα μενω? θα συννενοηθω.ειπαμε ρε φιλε οτι ολοι ειναι στο ισπανικο αλλα οχι και ετσι.αν ειναι να παμε να ανοιξουμε φροντιστηρια αγγλικων στην κολομβια να τα κονομησουμε.ο αρχαιολογος μου ειπε οτι εχει και πολλους κολομβιανους που εχουν ερθει διακοπες στην ελλαδα και τους αρεσε και πολυ.εσυ ρε καλα τα πειγραφεις.αλλα δινεις λιγο την εντυπωση οτι η σφαιρα θα γυριζει πανω απο το κεφαλι συνεχως καποιου που θα παει.εννοητε οτι δεν θα κινηθω στα ξεκαρφωτα εκει οπου και να παω.δηληδη αμα πληρωσω κανενα ταξιτζη δεν θα μου κανει κανενα κουμαντο αμα τσαλακωσει κανενα μεροκαματακι καλο?τετοια να λες αν γινοντε.φαγοθηκες με τους ανταρτες λες και θα παμε για μισθοφοροι.
sinnerman
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Νοε 2006
- Μηνύματα
- 15.502
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
Αυτος τον χαβα του,πεστα ρε τυπε,ωραια τα λεςρε φιλε εσυ καλα τα λες.αλλα εγω δεν θελω να παω στην ζουγκλα.ελεος ενας πουστης δεν θα βρεθει να μιλαει αγγλικα στο ξενοδοχειο που θα μενω? θα συννενοηθω.ειπαμε ρε φιλε οτι ολοι ειναι στο ισπανικο αλλα οχι και ετσι.αν ειναι να παμε να ανοιξουμε φροντιστηρια αγγλικων στην κολομβια να τα κονομησουμε.ο αρχαιολογος μου ειπε οτι εχει και πολλους κολομβιανους που εχουν ερθει διακοπες στην ελλαδα και τους αρεσε και πολυ.εσυ ρε καλα τα πειγραφεις.αλλα δινεις λιγο την εντυπωση οτι η σφαιρα θα γυριζει πανω απο το κεφαλι συνεχως καποιου που θα παει.εννοητε οτι δεν θα κινηθω στα ξεκαρφωτα εκει οπου και να παω.δηληδη αμα πληρωσω κανενα ταξιτζη δεν θα μου κανει κανενα κουμαντο αμα τσαλακωσει κανενα μεροκαματακι καλο?τετοια να λες αν γινοντε.φαγοθηκες με τους ανταρτες λες και θα παμε για μισθοφοροι.
Ετυμολογία
Η ονομασία έρχεται από τον Χριστόφορο Κολόμβο και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Βενεζουελανό Φρανσίσκο δε Μιράντα για να περιγράψει τον Νέο Κόσμο, ειδικότερα τις πορτογαλικές και ισπανικές κτήσεις. Αρχικά η χώρα ονομαζόταν Δημοκρατία της Κολομβίας το 1819 (Μεγάλη Κολομβία) μαζί με τις σημερινές Βενεζουέλα, Ισημερινό και Παναμά. Όταν διαλύθηκε η δημοκρατία αυτή το 1830, με τον διαχωρισμό της Βενεζουέλας και του Ισημερινού από την Κολομβία, η οποία εκείνη την εποχή είχε τα εξής διαμερίσματα: Αντιόχεια, Μπογιακά, Κάουκα, Κουνδιναμάρκα και Μαγδαλένα και η οποία ονομάστηκε τότε Δημοκρατία της Νέας Γρανάδας. Το 1863 μετονομάστηκε επίσημα σε Ηνωμένες Πολιτείες της Κολομβίας και το 1886 υιοθέτησε το σημερινό όνομα: Δημοκρατία της Κολομβίας.
Οικονομία
Το ΑΕΠ της Κολομβίας ήταν το 2005 περίπου 252 εκατομμύρια πέσος, δηλαδή περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή κατανέμεται κατά δραστηριότητα σε 13,9% γεωργία, 30,3% βιομηχανία και 55,8% υπηρεσίες.
Το 1999 η Κολομβία είχε την πρώτη της αρνητική ανάπτυξη από την δεκαετία του τριάντα και έσπασε το ρεκόρ της πιο μακρόχρονης συνεχούς (όμως αργής) ανάπτυξης στην περιοχή. Η κρίση είχε διάφορους λόγους: πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης μετά από χρόνια μεγάλης ανόδου (καρπό της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας), συνεχή άνοδο του δημοσιονομικού ελλείμματος ως αποτέλεσμα του Συντάγματος του 1991, προβλήματα με το νομισματικό σύστημα λόγω της ασιατικής κρίσης και πτώση της αξιοπιστίας μετά από διαφορές αποτυχημένες προσπάθειες υπεράσπισης του νομίσματος από την Κεντρική Τράπεζα της Κολομβίας.
Τα κυρίως προϊόντα της Κολομβίας είναι ο καφές και το πετρέλαιο. Και τα δυο έχουν ένα αβέβαιο μέλλον, καθώς οι διεθνείς τιμές του καφέ παρουσιάζουν διεθνή πτώση και η δε πετρελαιοπαραγωγή παρουσιάζει πτώση λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων.
Μεταφορές
Κυριότεροι λιμένες της χώρας είναι η Μπαρανκίγια και η Καρταχένα. Η κολομβιανή εμπορική ναυτιλία το 1974 αριθμούσε 49 πλοία ολικής χωρητικότητας 231.389 κόρους ο.χ. και κατείχε την 52η θέση διεθνώς. Η οδήγηση γίνεται στα δεξιά.
Διακυβέρνηση
Η χώρα είναι Προεδρική Δημοκρατία. Αρχηγός κράτους και κυβερνήσεως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από τις 7 Αυγούστου του 2002 πρόεδρος είναι ο Άλβαρο Ουρίμπε και Αντιπρόεδρος ο Φρανσίσκο Σάντος. Το Σύνταγμα που είναι σήμερα σε ισχύ άρχισε να ισχύει στις 5 Ιουλίου του 1991 και έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όσες και όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω.
Προεδρικές εκλογές
Η θητεία του Προέδρου και του αντιπροέδρου είναι τετραετής. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές,οι οποίες διενεργήθηκαν στις 28 Μαΐου του 2006 επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο Ουρίμπε, με 62% έναντι 22% για τον Κάρλος Γκαβίρια.
Βουλευτικές εκλογές
Η νομοθετική εξουσία ασκείται από το Κογκρέσο, το οποίο απαρτίζεται από δύο σώματα: τη Γερουσία (Senado) με 102 έδρες και τη Βουλή των Αντιπροσώπων (Camara de Representantes), με 166 μέλη. Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές εκλέγονται από το λαό για τετραετή θητεία. Οι τελευταίες εκλογές για Γερουσία και Βουλή έγιναν στις 12 Μαρτίου του 2006 και τα κόμματα έλαβαν τις εξής έδρες: PSUN 20, PC 18, PL 18, CR 15, PDI 10, λοιπά 21. Οι έδρες στις αντίστοιχες εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Βουλής ήταν: PL 35, PSUN 33, PC 29, CR 20, PDA 8, λοιπά κόμματα 41.
Δημογραφία
Η επίσημη γλώσσα είναι τα ισπανικά. Οι κάτοικοι σε ποσοστό 90% πρεσβεύουν το Ρωμαιοκαθολικό χριστιανικό δόγμα. Οι περισσότεροι είναι μιγάδες (mestizo) σε ποσοστό 58%, το 20% είναι λευκοί, mulatto είναι το 14%, μαύροι το 4% ενώ οι υπόλοιποι είναι Αμερικανοί Ινδιάνοι. Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009 τα 72,81 χρόνια (68,98 χρόνια οι άνδρες και 76,76 οι γυναίκες).
Ιστορία
Έκρηξη ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ουίλα
Στις 21 Νοεμβρίου του 2008, το ηφαίστειο Νεβάδο ντελ Ουίλα εξερράγη στις 0245 GMT.[4] Στις 23 Νοεμβρίου του 2008 οι αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο 10 ανθρώπων, ενώ 12.000 περίοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
απο wikipedia τα βρηκα.
Η ονομασία έρχεται από τον Χριστόφορο Κολόμβο και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Βενεζουελανό Φρανσίσκο δε Μιράντα για να περιγράψει τον Νέο Κόσμο, ειδικότερα τις πορτογαλικές και ισπανικές κτήσεις. Αρχικά η χώρα ονομαζόταν Δημοκρατία της Κολομβίας το 1819 (Μεγάλη Κολομβία) μαζί με τις σημερινές Βενεζουέλα, Ισημερινό και Παναμά. Όταν διαλύθηκε η δημοκρατία αυτή το 1830, με τον διαχωρισμό της Βενεζουέλας και του Ισημερινού από την Κολομβία, η οποία εκείνη την εποχή είχε τα εξής διαμερίσματα: Αντιόχεια, Μπογιακά, Κάουκα, Κουνδιναμάρκα και Μαγδαλένα και η οποία ονομάστηκε τότε Δημοκρατία της Νέας Γρανάδας. Το 1863 μετονομάστηκε επίσημα σε Ηνωμένες Πολιτείες της Κολομβίας και το 1886 υιοθέτησε το σημερινό όνομα: Δημοκρατία της Κολομβίας.
Οικονομία
Το ΑΕΠ της Κολομβίας ήταν το 2005 περίπου 252 εκατομμύρια πέσος, δηλαδή περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή κατανέμεται κατά δραστηριότητα σε 13,9% γεωργία, 30,3% βιομηχανία και 55,8% υπηρεσίες.
Το 1999 η Κολομβία είχε την πρώτη της αρνητική ανάπτυξη από την δεκαετία του τριάντα και έσπασε το ρεκόρ της πιο μακρόχρονης συνεχούς (όμως αργής) ανάπτυξης στην περιοχή. Η κρίση είχε διάφορους λόγους: πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης μετά από χρόνια μεγάλης ανόδου (καρπό της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας), συνεχή άνοδο του δημοσιονομικού ελλείμματος ως αποτέλεσμα του Συντάγματος του 1991, προβλήματα με το νομισματικό σύστημα λόγω της ασιατικής κρίσης και πτώση της αξιοπιστίας μετά από διαφορές αποτυχημένες προσπάθειες υπεράσπισης του νομίσματος από την Κεντρική Τράπεζα της Κολομβίας.
Τα κυρίως προϊόντα της Κολομβίας είναι ο καφές και το πετρέλαιο. Και τα δυο έχουν ένα αβέβαιο μέλλον, καθώς οι διεθνείς τιμές του καφέ παρουσιάζουν διεθνή πτώση και η δε πετρελαιοπαραγωγή παρουσιάζει πτώση λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων.
Μεταφορές
Κυριότεροι λιμένες της χώρας είναι η Μπαρανκίγια και η Καρταχένα. Η κολομβιανή εμπορική ναυτιλία το 1974 αριθμούσε 49 πλοία ολικής χωρητικότητας 231.389 κόρους ο.χ. και κατείχε την 52η θέση διεθνώς. Η οδήγηση γίνεται στα δεξιά.
Διακυβέρνηση
Η χώρα είναι Προεδρική Δημοκρατία. Αρχηγός κράτους και κυβερνήσεως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από τις 7 Αυγούστου του 2002 πρόεδρος είναι ο Άλβαρο Ουρίμπε και Αντιπρόεδρος ο Φρανσίσκο Σάντος. Το Σύνταγμα που είναι σήμερα σε ισχύ άρχισε να ισχύει στις 5 Ιουλίου του 1991 και έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όσες και όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω.
Προεδρικές εκλογές
Η θητεία του Προέδρου και του αντιπροέδρου είναι τετραετής. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές,οι οποίες διενεργήθηκαν στις 28 Μαΐου του 2006 επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο Ουρίμπε, με 62% έναντι 22% για τον Κάρλος Γκαβίρια.
Βουλευτικές εκλογές
Η νομοθετική εξουσία ασκείται από το Κογκρέσο, το οποίο απαρτίζεται από δύο σώματα: τη Γερουσία (Senado) με 102 έδρες και τη Βουλή των Αντιπροσώπων (Camara de Representantes), με 166 μέλη. Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές εκλέγονται από το λαό για τετραετή θητεία. Οι τελευταίες εκλογές για Γερουσία και Βουλή έγιναν στις 12 Μαρτίου του 2006 και τα κόμματα έλαβαν τις εξής έδρες: PSUN 20, PC 18, PL 18, CR 15, PDI 10, λοιπά 21. Οι έδρες στις αντίστοιχες εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Βουλής ήταν: PL 35, PSUN 33, PC 29, CR 20, PDA 8, λοιπά κόμματα 41.
Δημογραφία
Η επίσημη γλώσσα είναι τα ισπανικά. Οι κάτοικοι σε ποσοστό 90% πρεσβεύουν το Ρωμαιοκαθολικό χριστιανικό δόγμα. Οι περισσότεροι είναι μιγάδες (mestizo) σε ποσοστό 58%, το 20% είναι λευκοί, mulatto είναι το 14%, μαύροι το 4% ενώ οι υπόλοιποι είναι Αμερικανοί Ινδιάνοι. Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009 τα 72,81 χρόνια (68,98 χρόνια οι άνδρες και 76,76 οι γυναίκες).
Ιστορία
Έκρηξη ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ουίλα
Στις 21 Νοεμβρίου του 2008, το ηφαίστειο Νεβάδο ντελ Ουίλα εξερράγη στις 0245 GMT.[4] Στις 23 Νοεμβρίου του 2008 οι αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο 10 ανθρώπων, ενώ 12.000 περίοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
απο wikipedia τα βρηκα.
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 77.469
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
βρηκε τιποτα αρχαια τυπε μου?εγω αμα βρω κανα 2 ακομα πηγαινω φιλε μου.ειχα σε συζητηση με ενα τυπο που εχει παει για δουλεια με αλλους ελληνες απο εδω( αρχαιολογος ειναι)μου ειπε δεν σε πειραζει κανεις,και ολοι οι αμερικανοι πανε εκει για σεξοτουρισμο κανονικα.ξυπνησαν και αυτοι και καταλαβα οτι το μουνι φερνει λεφτα,και οργανωνοντε.επισεις μου ειπε οτι υπαρχει παραρτημα του υπουργειου πολιτισμου της ελλαδος εκει,το οποιο συμμετεχει μαζι με αλλες χωρες τις ευρωπης σε κατι ανασκαφες για αρχαιολογικα ευρηματα.με λιγα λογια θα δεις πολλους ελληνες στα καλα ξενοδοχεια.και μου ειπε οτι βεβαια οτι υπαρχουν περιοχες επικινδυνες ακομα αλλα δεν ειπαρχει λογος να πας σε αυτες διοτι ειναι πολυ μακρυα απο την πρωτευουσα.
Η Μπογκοτά (Bogotá, πρώην Santa Fe de Bogotá) είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κολομβίας. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, σε μια περιοχή γνωστή ως Sabana de Bogotá (Σαβάνα της Μπογκοτά), και είναι χτισμένη σε οροπέδιο, σε υψόμετρο 2.640 μέτρων. Έχει πληθυσμό περίπου 7.000.000 κατοίκων (2007), ενώ η μητροπολιτική περιοχή της αριθμεί πάνω από 8.000.000 κατοίκους. Σε παγκόσμια κατάταξη είναι η τρίτη πιο ορεινή μεγάλη πόλη, ακολουθώντας τη Λα Παζ της Βολιβίας και το Κίτο του Εκουαδόρ. Αποτελεί σημαντικό πολιτικό, οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Νοτίου Αμερικής.
Η περιοχή όπου βρίσκεται η Μπογκοτά είναι πλούσια και εύφορη. Η υφαντουργία είναι πολύ αναπτυγμένη και χρονολογείται από την εποχή των πρώτων ιθαγενών.
Η Μπογκοτά αρχικά ονομαζόταν Μπακατά (Bacatá) από τους ιθαγενείς, περιοχή με μεγάλο πληθυσμό και πολιτιστικό κέντρο πριν την εποχή των Ισπανών κονκισταδόρες. Στις 6 Αυγούστου 1538 εγκαταστάθηκαν Ευρωπαίοι στην περιοχή, ενώ αργότερα η πόλη πήρε την τωρινή της ονομασία και έγινε ένα από τα μεγάλα κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας στη Νότια Αμερική.
Αρχικά υπήρξε πρωτεύουσα του Νέου Βασιλείου της Γρανάδας, τμήματος του βασιλείου του Περού. Κατά τα έτη 1810-1811 οι κάτοικοι της πόλης εξεγέρθηκαν ενάντια στην ισπανική κατοχή και ίδρυσαν τη δική τους κυβέρνηση, ωστόσο αντιμετώπισαν εσωτερικές έριδες και το 1816 επανήλθαν στην εξουσία οι Ισπανοί στρατιωτικοί μέχρι το 1819 και την απελευθέρωσή της από το Σιμόν Μπολίβαρ. Η Μπογκοτά έγινε έτσι η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμβανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, η Μπογκοτά έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας κι αργότερα της Κολομβίας, με το Σύνταγμα του 1991.
Το Μάιο του 1948 έγινε στην πόλη συνδιάσκεψη των αμερικανικών κρατών, που επεδίωξαν να εφαρμόσουν κοινή έκφραση της παναμερικανικής γραμμής σε θέματα πολιτικοοικονομικά.
Δήμαρχος της πόλης εκλέχτηκε για την περίοδο 2008-2011 ο Σαμουέλ Μορένο Ρόχας.
Η περιοχή όπου βρίσκεται η Μπογκοτά είναι πλούσια και εύφορη. Η υφαντουργία είναι πολύ αναπτυγμένη και χρονολογείται από την εποχή των πρώτων ιθαγενών.
Η Μπογκοτά αρχικά ονομαζόταν Μπακατά (Bacatá) από τους ιθαγενείς, περιοχή με μεγάλο πληθυσμό και πολιτιστικό κέντρο πριν την εποχή των Ισπανών κονκισταδόρες. Στις 6 Αυγούστου 1538 εγκαταστάθηκαν Ευρωπαίοι στην περιοχή, ενώ αργότερα η πόλη πήρε την τωρινή της ονομασία και έγινε ένα από τα μεγάλα κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας στη Νότια Αμερική.
Αρχικά υπήρξε πρωτεύουσα του Νέου Βασιλείου της Γρανάδας, τμήματος του βασιλείου του Περού. Κατά τα έτη 1810-1811 οι κάτοικοι της πόλης εξεγέρθηκαν ενάντια στην ισπανική κατοχή και ίδρυσαν τη δική τους κυβέρνηση, ωστόσο αντιμετώπισαν εσωτερικές έριδες και το 1816 επανήλθαν στην εξουσία οι Ισπανοί στρατιωτικοί μέχρι το 1819 και την απελευθέρωσή της από το Σιμόν Μπολίβαρ. Η Μπογκοτά έγινε έτσι η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμβανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, η Μπογκοτά έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας κι αργότερα της Κολομβίας, με το Σύνταγμα του 1991.
Το Μάιο του 1948 έγινε στην πόλη συνδιάσκεψη των αμερικανικών κρατών, που επεδίωξαν να εφαρμόσουν κοινή έκφραση της παναμερικανικής γραμμής σε θέματα πολιτικοοικονομικά.
Δήμαρχος της πόλης εκλέχτηκε για την περίοδο 2008-2011 ο Σαμουέλ Μορένο Ρόχας.
υπαρχουν πολλα αρχαια μου ειπε τυπε.και ο λογος που πηγαν εκει ειναι οτι πολλα απο αυτα μοιαζουν με τα ελληνικα,και πηγαν να δουν αν οντως ειναι ελληνικα.βρηκε τιποτα αρχαια τυπε μου?
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 77.469
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
εγκυκλοπαιδεια εισαι τυπε μου?
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 77.469
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
μεχρι και στην κολομβια τυπε μου πηγανε ελληνεςυπαρχουν πολλα αρχαια μου ειπε τυπε.και ο λογος που πηγαν εκει ειναι οτι πολλα απο αυτα μοιαζουν με τα ελληνικα,και πηγαν να δουν αν οντως ειναι ελληνικα.
τελικα ηταν?
τυπε δεν ξερουν ακομα.απλα μου ειπε οτι τα εχουν φωτογραφιση αναλυτικα ολα.πηραν καποια δειγματα απο τα υλικα που ηταν φτιαγμενα.και τωρα ειναι στη φαση τις ερευνας.μεχρι και στην κολομβια τυπε μου πηγανε ελληνες
τελικα ηταν?
Επισκέπτης
Mπογκοτα,Καλι,Μεντεγιν...Τα θρυλικα λημερια του Εσκομπαρ τωρα και σεξοπροορισμοι,τρεμε Παταγια.
sinnerman
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Νοε 2006
- Μηνύματα
- 15.502
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
εγκυκλοπαιδεια εισαι τυπε μου?
Μεντεγίν
Το Μεντεγίν (Ισπ. Medellín) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας μετά την πρωτεύουσα Μπογκοτά. Είναι πρωτεύουσα του νομού της Αντιόχειας και είναι χτισμένη πάνω στην περιοχή Αμπούρα (Aburra). Η πόλη έχει έκταση 382 τ.χμ.και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.459 μ. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 22 βαθμοί Cº. Το Μεντεγίν συχνά αποκαλείται Ciudad de la Eterna Primavera (Η πόλη της συνεχούς άνοιξης), Capital de la Montaña (Πρωτεύουσα των βουνών), Ciudad de las Flores (Πόλη των Λουλουδιών), Capital de las Orquídeas (Πρωτεύουσα των ορχιδέων) και La Bella Villa (Το όμορφο χωριό).
Το φεστιβάλ «La Feria de las Flores» (Το φεστιβάλ των λουλουδιών) είναι από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που γίνονται στο Μεντεγίν. Πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο από το 1957. Άλλα φεστιβάλ είναι το διεθνές φεστιβάλ ποίησης που γίνεται κάθε Ιούνιο και το Colombia Moda.
Αδελφοποιημένες πόλεις
Ισπανία Βαρκελώνη, Ισπανία
Ισπανία Μπιλμπάο, Ισπανία
Αργεντινή Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Ηνωμένες Πολιτείες Φορτ Λοντερντειλ, Φλόριδα, Η.Π.Α.
Ιταλία Μιλάνο, Ιταλία
Μεξικό Μοντερέι, Μεξικό
θα τρελαθουμε.το μεντεγιν ειναι αδελφοποιημενο με το μιλανο.εμεις στην ελλαδα εχουμε αδελφοποιηθη με ολα τα βαλκανια,κοιμομαστε ορθιοι.αντε να βρεθει κανενας μαγκας δημαρχος να κανει τη δουλεια και να δειτε πως ανοιγη ο προορισμος.
Το Μεντεγίν (Ισπ. Medellín) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας μετά την πρωτεύουσα Μπογκοτά. Είναι πρωτεύουσα του νομού της Αντιόχειας και είναι χτισμένη πάνω στην περιοχή Αμπούρα (Aburra). Η πόλη έχει έκταση 382 τ.χμ.και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.459 μ. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 22 βαθμοί Cº. Το Μεντεγίν συχνά αποκαλείται Ciudad de la Eterna Primavera (Η πόλη της συνεχούς άνοιξης), Capital de la Montaña (Πρωτεύουσα των βουνών), Ciudad de las Flores (Πόλη των Λουλουδιών), Capital de las Orquídeas (Πρωτεύουσα των ορχιδέων) και La Bella Villa (Το όμορφο χωριό).
Το φεστιβάλ «La Feria de las Flores» (Το φεστιβάλ των λουλουδιών) είναι από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που γίνονται στο Μεντεγίν. Πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο από το 1957. Άλλα φεστιβάλ είναι το διεθνές φεστιβάλ ποίησης που γίνεται κάθε Ιούνιο και το Colombia Moda.
Αδελφοποιημένες πόλεις
Ισπανία Βαρκελώνη, Ισπανία
Ισπανία Μπιλμπάο, Ισπανία
Αργεντινή Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Ηνωμένες Πολιτείες Φορτ Λοντερντειλ, Φλόριδα, Η.Π.Α.
Ιταλία Μιλάνο, Ιταλία
Μεξικό Μοντερέι, Μεξικό
θα τρελαθουμε.το μεντεγιν ειναι αδελφοποιημενο με το μιλανο.εμεις στην ελλαδα εχουμε αδελφοποιηθη με ολα τα βαλκανια,κοιμομαστε ορθιοι.αντε να βρεθει κανενας μαγκας δημαρχος να κανει τη δουλεια και να δειτε πως ανοιγη ο προορισμος.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 154
- Εμφανίσεις
- 24K
- Απαντήσεις
- 25
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 215
- Εμφανίσεις
- 30K
- Απαντήσεις
- 105
- Εμφανίσεις
- 5K
- Απαντήσεις
- 1K
- Εμφανίσεις
- 55K