Μια τσουπωτή ελληνίδα που δούλευε στο Κάπτεν Μόργκαν πριν την πανδημία, όταν την κέρασα ποτό μου θύμισε γκόμενα που έχεις βγάλει σε μαγαζί που δεν της αρέσει και σου κάνει μούτρα. Μηδενικό μπαλαμούτι, αυτή να κοιτάζει σαν να της έσφαξα την μάνα ενώ πριν την χαμούρευε παππούς -εγώ εντωμεταξύ φυσιολογικός στην εμφάνιση, νέος, περιποιημένος, ευγενικός, όχι κανένας κάγκουρας ή καμμένος.
Τόσο άκυρη φάση είχα να ζήσω από την Αμβροσία, που πριν 2-3 χρόνια ήταν πιασμένες οι λιγοστές (2 ; ) καλές γκόμενες και με το ζόρι μου ήρθε ένα μπάζο γκιλφ να την κεράσω. Είπα όχι και απόρησε (!), ήπια το ποτό μου γρήγορα κι έφυγα.
Καλή φάση ήταν στα αείμνηστα Μαύρος Γάτος ( ; ) στην Σταυρούπολη που πήγα καλοντυμένος και πρώτη φορά σε κωλόμπαρο ένιωσα να με πολιορκούν μιας και ήμουν ο μόνος καλοστεκούμενος εκεί μέσα, και στο Αμόρε που έτυχα σε νύχτα να'μαι ο μόνος πελάτης και να μου κάνουν σόου πέντε κοπέλες.
Εκεί κατάλαβα τί λείπει απ΄τα -παρηκμασμένα πια- ελληνικά κωλόμπαρα: (το γράφω εδώ μπας και τύχει και το δει κανένας ιδιοκτήτης/υπεύθυνος και δεήσει να σκεφτεί λίγο τον πελάτη του) : λείπει το ωραίο "μάτι", η λαγνεία. Θέλεις να πιεις το ποτάκι σου βλέποντας όμορφες γυναίκες, σεξουλιάρικα ντυμένες, να χορεύουν χωρίς "αναστολές" και όλα αυτά χωρίς να κινδυνεύεις να σε πουν φαλλοκράτη και χωρίς να χρειαστεί να "προσκυνήσεις" σαν πελατάκος σε ασφυκτικά γεμάτα μπαρ γεμάτα wannabe ινφλουένσερς και λοιπές ανάφτρες/ξεκωλάκια που νομίζουν πως αυτό που κάνουν δεν είναι πουτανιά.
Σε κάθε κωλόμπαρο που πήγα στην ζωή μου, το ίδιο πράγμα έλεγα: να σε κεράσω ποτό βρε κούκλα, αλλά δεν θα'ταν ωραίο στο ενδιάμεσο να βάζει τσιφτετέλια π.χ ο dj και να σε βλέπω να χορεύεις καυλιάρικα; Πού θα το δω αυτό; Στο dogs και στο markiz με όλα τα ψώνια;
Αλλά όχι, ο ελληνάρας (και αρμενιάρας ή αλβανάρας π.χ) ιδιοκτήτης και οι γκόμενες του κωλόμπαρου δεν θέλουν τέτοια φάση, θέλουν να σου μπαστακώνεται η γκόμενα με το που μπεις για να την κεράσεις ποτό. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι, 1ον, χάνουν πολλούς πελάτες που θα περνούσαν μετά χαράς σε κάθε ευκαιρία να πιουν ένα-δυο χαλαρά ποτάκια και να δουν όμορφα κορίτσια να κουνιούνται, και 2ον, πολλές φορές έρχεται η γκόμενα που σου αρέσει κατευθείαν με το που μπεις, κερνάς ένα ποτό, χουφτώνεις δέκα λεπτά και μετά λες άντε να φεύγουμε, ενώ αν είχες 3-4 να σε εξιτάρουν θξα καθόσουν με τις ώρες να τις χαλβαδιάζεις και να κερνάς.
Επίσης να'χαν και λίγη φαντασία ρε πστη μου. Καμιά ζαρτιέρα, κάνα ταγιέρ, καμιά στολή μαθητριούλας, κάτι διαφορετικό για την καθεμιά κάθε φορά. Τόσες φαντασιώσεις υπάρχουν. Βάλανε όλοι τον αυτόματο πιλότο με τις σάπιες που μπαστακώνονται να φάνε την σύνταξη του μπάρμπα, και είδαμε πού κατάντησαν τα κωλόμπαρα και τα στριπτητζάδικα. Προφανώς και το μόνο κοινό που θα σας μείνει είναι οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της ζωής, οι περίεργοι.