Το αφιέρωμά μου στον υπέροχο Έλληνα βαρύτονο Ιωάννη Αγγελόπουλο, τον πρίγκιπα, συνεχίζεται με την ανάρτηση της άριας "Si puo" που αποτελεί τον πρόλογο της όπερας "Παλιάτσοι" του Ρ. Λεονκαβάλλο στα ελληνικά. Η άρια αυτή θεωρείται από τις δυσκολότερες για την φωνή του βαρυτόνου.Η άρια αναφέρεται στην προσφορά των ηθοποιών στην ερμηνεία των συναισθημάτων που απαιτούν οι ρόλοι τους. Απολαύστε τον, συναγωνιστές!
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κλασσική Μουσική
- Μέλος που άνοιξε το νήμα sotirof
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 751
- Εμφανίσεις 27K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
razorxt
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Μαρ 2012
- Κριτικές
- 2
- Like
- 396
- Πόντοι
- 36
σαν τον ίβκοβιτς μοιάζει λίγο αυτός
μηπως εισαι σκυλας μαν..?
Επειδή διέφυγε της προσοχής μου το περίφημο κουαρτέτο του Ριγολέττου με τίτλο "Bella figlia dell' amore", το ανεβάζω τώρα από ηχογράφηση του 1931 στην Αθήνα με πρωταγωνιστές τους Ιωάννη Αγγελόπουλο (Ριγολέττος), Βάκω Άγγλου (Τζίλντα), Αντώνη Δελένδα (Δούκας της Μάντοβας) και Κλειώ Καραντινού (Μανταλένα). Απολαύστε τους, συναγωνιστές!
kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
όχι μπασκετόφιλοςμηπως εισαι σκυλας μαν..?
Συνεχίζω το αφιέρωμά μου στο έξοχο και διάσημο Έλληνα βαρύτονο Ιωάννη Αγγελόπουλο (1881-1943) με το ντουέτο "Da quel di" από την όπερα "Ερνάνης" του Τζ. Βέρντι στα Ελληνικά με συμπρωταγωνίστρια και πάλι την αείμνηστη Μιρέιγ Φλερύ το 1931 στη Αθήνα. Απολαύστε τους, συναγωνιστές!
Ολοκληρώνω το αφιέρωμά μου στον διάσημο Έλληνα βαρύτονο Ιωάννη Αγγελόπουλο με την άρια "Vien, Leonora" από την όπερα "La Favorita" του Γκαετάνο Ντονιτσέττι ερμηνευμένη στα ελληνικά . Απολαύστε τον, συναγωνιστές. Είναι ιστορικές ηχογραφήσεις!
Επειδή ανεκάλυψα και την άρια "Pari siamo" "Είμαστε ίσοι" από την πρώτη πράξη της όπερας Ριγολέττος του Τζ. Βέρντι ερμηνευμένη από τον υπέροχο Έλληνα βαρύτονο Ιωάννη Αγγελόπουλο στα ελληνικά το 1932-33 στην Αθήνα, Θεωρώ υποχρέωσή μου να την αναρτήσω για να ολοκληρωθεί το αφιέρωμά μου σε αυτόν. Απολαύστε τον, συναγωνιστές!
Σήμερα θέλω να ασχοληθώ με την όπερα "Δον Τζιοβάννι" του Β.Α. Μότσαρτ και να ανεβάσω όσα τμήματα αυτής δεν έχω ανεβάσει ακόμη. Αρχίζω λοιπόν με την πρώτη άρια του Λεπορέλλο, του υπηρέτη του Δον Τζιοβάννι ο οποίος διαμαρτύρεται για την κουραστική ζωή του ως υπηρέτης. Απολαύστε λοιπόν την άρια "Notte e giorno faticar" ερμηνευμένη από τον βαθύφωνο Φερούτσιο Φουρλανέττο το 2000 στην Μετροπόλιταν όπερα της Ν. Υόρκης. Η σκηνή συνεχίζεται με την προσπάθεια του Δον Τζιοβάννι να βιάσει την Ντόννα Άννα μέσα στο σπίτι της που καταλήγει στο φόνο του πατέρα της Κομμεντατόρε όμως και η Ντόννα Άννα γλιτώνει το βιασμό και ο Δον τζιοβάννι διαφεύγει.
Συνεχίζω με το ντουέτο Ντόνα Άννας-Δον Οττάβιο. Η Ντόνα Άννα αφηγείται στον αρραβωνιαστικό της Δον Οττάβιο την προσπάθεια βιασμού της και τον φόνο του πατέρα της από τον άγνωστο άνδρα, τον οποίο ορκίζεται να βρει και να τιμωρήσει. Απολαύστε αυτό το ντουέτο από μία σπάνια ζωντανή ηχογράφηση του 1934 στην Μετροπόλιταν όπερα της Ν. Υόρκης ερμηνευμένο από τους Rosa Ponselle σοπράνο(Ντόνα Άννα)και Tito Schipa τενόρος (Δον Οττάβιο)
Ακολουθεί η άρια της Ντόνα Ελβίρας, μίας από τις αγαπημένες του Δον Τζιοβάννι την οποία έχει παρατήσει και τον αναζητεί επίμονα με θυμό. Η άριά της έχει τίτλο "Ah, Chi mi dice mai" και την ανεβάζω ερμηνευμένη από την Elisabeth Schwarzkopf σε ζωντανή ηχογράφηση του 1950. Απολαύστε την, συναγωνιστές!
Μετά την άρια της Ντόνα Ελβίρας ακολουθεί το ρετσιτατίβο και η άρια του καταλόγου των γυναικών που τραγουδά ο Λεπορέλλο στην Ντόνα Ελβίρα και την οποία την έχω ήδη ανεβάσει παλαιότερα ερμηνευμένη από τον Φερούτσιο φουρλανέττο. Ακολουθεί ένα ντουέτο της Τσερλίνας, μίας χωρικής, και του συζύγου της Μαζέττο με χορωδία καθώς τελούν τους γάμους τους η προσπάθεια του Δον Τζιοβάννι να προσεγγίσει την Τσερλίνα και να απομακρύνει τον Μαζέττο και τέλος η οργισμένη άρια του Μαζέττο που αποχωρεί μετά από απειλή του Δον Τζιοβάννι. Το ντουέτο έχει τίτλο "Gioviette che fate all'amore" και η άρια του Μαζέττο "Ho capito signor si". Απολαύστε τα ερμηνευμένα από τους Joan Rodgers (Τσερλίνα) σοπράνο λετζέρα και Gordon Sandison (βαθύφωνος) στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου στις 7/7/1988 υπό την διεύθυνση του μαέστρου Colin Davis.
Επισκέπτης
vrotos έχεις μεγάλο πάθος για την όπερα.
Είναι εξαιρετικές οι παραθέσεις σου.Σ'ευχαριστώ.
razorxt
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Μαρ 2012
- Κριτικές
- 2
- Like
- 396
- Πόντοι
- 36
vrotos έχεις μεγάλο πάθος για την όπερα.
κι εγω
Παιδιά, είναι απωθημένο, θα μπορούσα να είμαι ένας από αυτούς έστω και άσημος και εγώ, αλλά η ζωή τα έφερε ανάποδα και δεν συνέχισα να φύγω από τον διαολότοπο που λέγεται ελλαδικό κράτος. Σάς ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια , καλή σας μέρα πια.
Επισκέπτης
Είσαι σίγουρος ότι το κυνήγησες όσο χρειαζόταν;
Άσχετο, αλλά φαντάρος που ήσουν;
Άσχετο, αλλά φαντάρος που ήσουν;
Συνεχίζω το αφιέρωμα στην όπερα "Δον Τζιοβάννι" του Β.Α. Μότσαρτ με το ντουέτο "La ci darem la mano" στο οποίο ο Δον Τζιοβάννι προσπαθεί να γοητεύσει την νιόπαντρη χωρική Τσερλίνα να έλθει στο μέγαρό του για τα περαιτέρω . Απολαύστε το ντουέτο ερμηνευμένο από τους Cesare Siepi βαρύτονος (Δον Τζιοβάννι) και την Roberta Peters σοπράνο (Τσερλίνα) στην Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στις 14/12/1957 υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κάρλ Μπέμ.
Ενώ ο Δον Τζιοβάννι είναι έτοιμος να πείσει την Τσερλίνα να τον ακολουθήσει στο μέγαρό του ,εμφανίζεται η Ντόνα Ελβίρα και του χαλάει τη "φάση" και στη συνέχεια τραγουδά την άρια "Ah, fugi il traditor!". Απολαύστε την ερμηνευμένη από την σοπράνο Κίρι Τε Κανάουα το 1987 στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κόλιν Ντέιβις.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 2K
- Εμφανίσεις
- 76K
- Απαντήσεις
- 154
- Εμφανίσεις
- 24K
- Απαντήσεις
- 36
- Εμφανίσεις