Νέα

Καύση Νεκρών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 238
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.643
Πόντοι
1.706
Πάρτε ένα μικρό, πενηντάλεπτο, βιντεάκι.
Συνήθως αυτά τα βλέπει κανείς συνοδεία αλκοόλας και μεζέ.....

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.559
Πόντοι
206
τελειως αναχρονιστικό να θαβουμε στο χώμα τους ανθρώπους μας. τοσος χωρος στα κοιμητηρια που θα μπορούσε να αξιοποιηθει. οικονομια χρημάτως φγύρω από ολο αυτό το εμπόριο γυρω από τις κηδειες γραφεια τελετων κλπ. να εχεις χασει τον ανθρωπό σου και να πρέπει να διαλεξεις τύπο ξυλου για την κάσα. τύπο μαρμαρου για το μνημα. όλα χωρις κάποιο νοημα. αυτος που φευγει μένει μέσα μας οτι και να γίνει έιτε θαφτει στο χώμα είτε καει. μένει μεσα μας αν εμεις δεν τον ξεχασουμε. εγω προσωπκά αν είχα μεγάλη ιδιόκτητη αυλή τον ανθρωπο μου θα τον εβαζα εκεί με εναν απλό ξυλινο σταυρο. ολα αυτά τα μαρμαρα ποτέ δεν τα κατάλαβα. και τί μενει στο τέλος να μαυρίζουν με τον καιρο.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.044
Πόντοι
9.297
τελειως αναχρονιστικό να θαβουμε στο χώμα τους ανθρώπους μας. τοσος χωρος στα κοιμητηρια που θα μπορούσε να αξιοποιηθει. οικονομια χρημάτως φγύρω από ολο αυτό το εμπόριο γυρω από τις κηδειες γραφεια τελετων κλπ. να εχεις χασει τον ανθρωπό σου και να πρέπει να διαλεξεις τύπο ξυλου για την κάσα. τύπο μαρμαρου για το μνημα. όλα χωρις κάποιο νοημα. αυτος που φευγει μένει μέσα μας οτι και να γίνει έιτε θαφτει στο χώμα είτε καει. μένει μεσα μας αν εμεις δεν τον ξεχασουμε. εγω προσωπκά αν είχα μεγάλη ιδιόκτητη αυλή τον ανθρωπο μου θα τον εβαζα εκεί με εναν απλό ξυλινο σταυρο. ολα αυτά τα μαρμαρα ποτέ δεν τα κατάλαβα. και τί μενει στο τέλος να μαυρίζουν με τον καιρο.
Ένα κατοικίδιο θα το τιμούν μεταθανατιως πιο πολύ από έναν άνθρωπο.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Μάλλον για σένα η εκκλησία είναι ένα κουτί με έναν σταυρό από πανω και τίποτα άλλο...

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.559
Πόντοι
206
η πίστη δεν εχει καμία σχέση με την κάθε εκκλησία. η πίστη μέσα μας ειναι . ο άλλος βριζει γιατί η άλλη δεν του πήρε καλή πίπα και την κυριακή σταυροκοπιέται στην εκκλησία οκ. χριστοπαναγιάζει στο γηπεδο και την κυριακή στην εκκλησία. καμία σχεση. θα φανεί αν εγω θυμάμαι τον ανθρωπό μου από το πόσο ακριβό μνήμα θα του φτιαξω; αμα αρχίσω εγω και γράφω τα προσωπικά μου βιώματα από παπάδες και εκκλησία , λογικο θα είναι να την εξω ως ενα απλό κτίσμα που δεν είναι τελείως ετσι. αλλα οπωσδηποτε δεν λεω καλό ανθρωπο κάποιον επειδη τακτικώς και ανελιπώς πάει στην εκκλησία. ουτε και ένα πανάκριβο μηνμα σημαίνει κάτι για μένα.

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
806
Πόντοι
86
Μια απλοϊκή θεωρία είναι ότι υπάρχουν άπειρα σύμπαντα και ο Θεός (γιατί όχι Θεά άραγε :think: ), απλά παρακολουθεί την εξέλιξή τους, χωρίς να επεμβαίνει.

Γενικά το όλο θέμα είναι φιλοσοφικό/θρησκευτικό. Προσωπικά είμαι αγνωστικιστής, διότι δεν έχω πεισθεί ούτε από τη μία θεωρία, ούτε από την άλλη.

Ούτε δηλ με πείθει η περίπτωση να έχουμε big-bang χωρίς εξωτερικό αίτιο, αλλά ούτε και τα παραμύθια της Χαλιμάς που μας λέγανε στα θρησκευτικά (άκουμα μάθημα τώρα :confused: ).

Θα έλεγα ότι ο Επίκουρος με το ακόλουθο, έκλεισε το θέμα για πάντα imho.

Όχι την ύπαρξη και αλλού σύμπαντος την απέδειξαν αστροφυσικοί.Ψαξε να το δεις σε ντοκιμαντέρ.Το βρήκαν επιστημονικά μέσω μετρήσεων.Εν ολίγοις είναι κάτι που εφάπτεται με το δικό μας σύμπαν.

Φαντασου το δικό μας σύμπαν σαν μια φούσκα και ακριβώς δίπλα να εφάπτεται μια άλλη φούσκα.Το απέδειξαν κιόλας οι επιστήμονες.Η απορία τους είναι ότι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι υπάρχουν και άλλες "μπουρμπουληθρες" παραδίπλα.Δηλαδη βρήκαν μόνο ότι "ακουμπάει" εμάς.

Φαντασου δηλ δύο μπαλόνια που το ένα ακουμπάει το άλλο.Σε κάποιο σημείο εφάπτονται και στο σημείο αυτό βρήκαν ότι δημιουργείται μια κοιλότητα που πιέζει το ένα το άλλο.Καπως έτσι βρήκαν ότι δίπλα μας υπάρχει και κάτι άλλο.Για το αν υπάρχουν πολλά μπαλονια-συμπαντα δεν μπορούν να πουν τίποτα,μόνο υποθέσεις.Αναφερουν πάντως ότι ίσως υπάρχουν δις σύμπαντα.

Επίσης τις μαύρες τρύπες τις θεωρούν ως σκουληκότρυπες όπου μπορείς να πηγαίνεις από το ένα σύμπαν στο άλλο.Αντε όμως να περάσεις μέσα από τέτοια όπου θα γίνεις σκόνη.Ισως άλλοι πολιτισμοί έχουν την τεχνολογία να περνούν αλώβητοι.

Τώρα όσον αφορά το Μπινγκ Μπανγκ πολλοί επιστήμονες λένε πια ότι ήταν μια έκρηξη μαύρη τρύπας που προηλθε από διπλανό σύμπαν και δημιούργησε το δικό μας.

Δηλ κάποιο σύμπαν δίπλα μας όπου υπήρχε μια μαύρη τρύπα που ρουφηξε τα πάντα και τα "ξερασε" σε μας.Ε αυτό το ξερασμα ήταν μια μεγάλη έκρηξη που το ονόμασαν Μπινγκ Μπανγκ.

Τα λέω μπακάλικα αλλά πρέπει να δεις κάποια ντοκιμαντέρ για να καταλάβεις τί εννοώ.Απλα τα εξηγώ εκλαϊκευμένα και παραστατικά για να σου δώσω μια εικόνα.

Πάντως αν ισχύει η θεωρία τους ότι οι μαύρες τρύπες που υπάρχουν πολλές στο σύμπαν μας ξερνουν από την άλλη μεριά τους νέα σύμπαντα λογικά πρέπει να υπάρχουν δις σύμπαντα.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Τώρα όσον αφορά το Μπινγκ Μπανγκ πολλοί επιστήμονες λένε πια ότι ήταν μια έκρηξη μαύρη τρύπας που προηλθε από διπλανό σύμπαν και δημιούργησε το δικό μας.

Δηλ κάποιο σύμπαν δίπλα μας όπου υπήρχε μια μαύρη τρύπα που ρουφηξε τα πάντα και τα "ξερασε" σε μας.Ε αυτό το ξερασμα ήταν μια μεγάλη έκρηξη που το ονόμασαν Μπινγκ Μπανγκ.

Πάντως αν ισχύει η θεωρία τους ότι οι μαύρες τρύπες που υπάρχουν πολλές στο σύμπαν μας ξερνουν από την άλλη μεριά τους νέα σύμπαντα λογικά πρέπει να υπάρχουν δις σύμπαντα.
Δεκτόν. Είναι μια θεωρία.

Κι εγώ είπα, ότι αφού έχουμε την εμπειρία του δικού μας σύμπαντος, γιατί να μην υπάρχουν άπειρα από δαύτα;

Όμως το όλο φιλοσοφικό ερώτημα περί ύπαρξης Θεού, είναι κάτι διαφορετικό.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
όσα σύμπαντα και να υπάρχουν

πάντα θα υπάρχει η ερώτηση ''και ποιος τα έφτιαξε''

γιαυτό και οι θρησκείες δεν μπορούν να παραγκωνιστούν ποτέ από την επιστήμη γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να δίνει ότι ερμηνεία του ταιριάζει καλύτερα για κάτι που είναι ανεξήγητο.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816
όσα σύμπαντα και να υπάρχουν

πάντα θα υπάρχει η ερώτηση ''και ποιος τα έφτιαξε''

γιαυτό και οι θρησκείες δεν μπορούν να παραγκωνιστούν ποτέ από την επιστήμη γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να δίνει ότι ερμηνεία του ταιριάζει καλύτερα για κάτι που είναι ανεξήγητο.
Τύπε οι θρησκείες είναι οι εφεύρεση των πλουσίων για να μην τους σφάξουν οι φτωχοί

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Σωστό.

Όμως μπαίνουμε στο γνωστό loop δηλ ok o Θεός έφτιαξε τον κόσμο, ποιος όμως έφτιαξε τον Θεό; Super Θεός πιο πάνω; :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
Τύπε οι θρησκείες είναι οι εφεύρεση των πλουσίων για να μην τους σφάξουν οι φτωχοί
Δεν έχει σημασία ποιος τις έφτιαξε.

Σημασία έχει η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι.....για να μπορεί να δίνει εξήγηση σε αυτά που δεν τα χωράει η λογική του.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.067
Πόντοι
3.656
Σωστό.

Όμως μπαίνουμε στο γνωστό loop δηλ ok o Θεός έφτιαξε τον κόσμο, ποιος όμως έφτιαξε τον Θεό; Super Θεός πιο πάνω; :confused:
Δεν μπορεί η συλλογιστική του ανθρώπου να συλλάβει αυτήν την έννοια. Ότι και να κάνεις είμαστε φτιαγμένοι να σκεπτόμαστε έτσι....δεν μπορείς ούτε εσύ ούτε εγώ να θεωρήσουμε λογικό το ότι ''υπήρχε πάντα''

που υπήρχε? τι είναι το ''πάντα''? τι είναι πέρα από το σύμπαν που έχει όρια? διαστέλλεται...αλλά που?

και αυτά είναι προϊόντα του δικού μας μυαλού έτσι...γιατί για ένα άλλο είδος ζωής στον πλανήτη...πχ μια αράχνη ή ακόμα και ένα σκύλο...αυτά δεν υπάρχουν ως ερωτήματα....αποδέχονται απλά την φύση τους και λειτουργούν με τον προγραμματισμό τους.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.044
Πόντοι
9.297
η πίστη δεν εχει καμία σχέση με την κάθε εκκλησία. η πίστη μέσα μας ειναι . ο άλλος βριζει γιατί η άλλη δεν του πήρε καλή πίπα και την κυριακή σταυροκοπιέται στην εκκλησία οκ. χριστοπαναγιάζει στο γηπεδο και την κυριακή στην εκκλησία. καμία σχεση. θα φανεί αν εγω θυμάμαι τον ανθρωπό μου από το πόσο ακριβό μνήμα θα του φτιαξω; αμα αρχίσω εγω και γράφω τα προσωπικά μου βιώματα από παπάδες και εκκλησία , λογικο θα είναι να την εξω ως ενα απλό κτίσμα που δεν είναι τελείως ετσι. αλλα οπωσδηποτε δεν λεω καλό ανθρωπο κάποιον επειδη τακτικώς και ανελιπώς πάει στην εκκλησία. ουτε και ένα πανάκριβο μηνμα σημαίνει κάτι για μένα.
Δεκτόν...όμως το τι θα κάνεις στα στέρνα σου σε κατατάσσει στους κόλπους των Χριστιανών η των υβριστων της χριστιανικής πίστης και κάθε μορφής ζωής.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.044
Πόντοι
9.297
Σωστό.

Αυτά είναι παιχνίδια νοητικά από αθεους / Προτεστάντες η απλώς από σαχλαμαρακηδες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom