Νέα

Καύση Νεκρών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 238
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.773
Πόντοι
2.816
Υλη υπάρχει, φυσικα. Το ζητούμενο ειναι πώς δημιουργήθηκε ύλη απο την ενέργεια. Και πώς δημιουργήθηκε βεβαιως η ενέργεια εξ αρχης.
Πώς δηλαδη μπορεί να προκύψει εκ του μηδενός, εν.
Δεν είμαι σίγουρος ότι δεδομένα υπάρχει ύλη

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
926
Πόντοι
81
Και μονο στη σκεψη οτι το κουφαρι μου θα το τρωνε σκουλικια προτειμω να με καψουν. Οστωσο μεχρι να ερθει αυτη η στιγμη προσπαθω να ζω.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
Και τι κάνει εκει?
υπάρχει σε κοσμικη μορφη ....... κατι που εμεις εδω δεν το καταλαβαίνουμε .... που και πως το ξέρω ? εχω γνωσεις μεταφυσικές που αποκτησα σε άλλες επαφές με αλλους κοσμους ..... ψαχνοντας μεσα μου με τη βοηθεια αλλων.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.105
Πόντοι
3.656
Δεν το λέω εγώ φίλε οι επιστήμονες λένε ότι εικόνα και ήχο κλπ αντιλαμβανόμαστε είναι είναι απλά " φτιαχτό" από έναν νου γιατί να το αμφισβητήσω...Να πιστέψω δηλαδή ότι όλα ξεκίνησαν από την Εύα και τον Αδάμ και μετά ο Κάιν και ο Άβελ κάνανε οικογένειες και εξαπλώθηκε ο πληθυσμός της γης :confused:
Δεν λέει η επιστήμη ακριβώς αυτό...λέει ότι στο σύμπαν (ότι και αν είναι αυτό) υπάρχουν διάφορες μορφές ενέργειας...τις οποίες προσλαμβάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος και τις μεταφράζει στις ανθρώπινες αισθήσεις.....

δεν λέει κανένας ότι δεν υπάρχει ζωή.....ούτε έχει αποδειχθεί ποτέ τι είναι η ανθρώπινη συνείδηση που εκφράζεται ως ''ψυχή''

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.403
Πόντοι
14.936
Εδω θα επρεπε να συζηταμε για την καυση ΖΩΝΤΑΝΩΝ μπας και σωθει
ο πλανητης και καθομαστε και συζηταμε για τους συγχωρεμενους...:priest:
Anyway...
Καυση ρε ΝΙΑΜΟΥ...
Η ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ:sunglasses:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.105
Πόντοι
3.656
φροντίζει η φύση ήδη γιαυτό.....που δεν ενδιαφέρεται για τις μικρομαλακίες του ανθρώπου

και σε καμιά 30αριά χρόνια τα καλοκαίρια δε θα μπορείς να βγεις έξω γιατί θα καίγεσαι....θα τον ξεράσει τον άνθρωπο ο πλανήτης σαν χανκγόβερ μετά από 2ήμερη κρεπάλη....

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.416
Πόντοι
6.955
Σκουληκακια μου απο εμενα φαι δεν θα φατε.
,jim28 ο ταριχευμενος:D::D::rockon:

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
806
Πόντοι
86
Απευθύνομαι στους προλαλησαντες που ομιλούν περί ύλης και ενέργειας και μετά θάνατον ζωής,matrix κλπ.
Σας διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια.

Τί σας κάνει να πιστεύετε ότι το δικό μας σύμπαν το διέπουν οι ίδιοι φυσικοί νόμοι με τα υπόλοιπα πολλαπλά και παραλληλα σύμπαντα;

Οι νόμοι της φυσικής που ισχύουν εδώ μπορεί να μην έχουν καμία σχέση σε άλλα σύμπαντα.

Οπότε ενέργειες,ύλες κλπ μπορεί να είναι άλλης κοσμικής μορφής που ούτε έχουμε πάρει χαμπάρι την έννοια της.

Πιστεύω απ' όσα έχω μελετήσει ότι οι επιστήμονες πέφτουν πολύ έξω ή ότι δεν έχουν ιδέα για το τι παίζεται εκεί έξω.

Δεν απαξιώνω ούτε τους υποτιμώ απλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει η τεχνολογία και η γνώση για να καταλάβουμε τι άλλο ξένο προς τα εμάς υπάρχει εκτός τους δικού μας σύμπαντος.

Ταξίδεψε κάποιος μέσω σκουληκότρυπας πχ και γύρισε πίσω να μας πει τι συμβαίνει;Όχι.

Και πού αρχιζουν και τελειώνουν τα σύμπαντα; Τί υπάρχει ακόμη και πέρα από αυτά;
Ερωτήματα αναπάντητα.

Επίσης πιστεύω ότι ζούμε σε εποχή αρχέγονη ακόμη.Πρωτογονοι είμαστε ως ανθρωπότητα σε σχέση με άλλους πολιτισμούς.

Όταν μετά από χιλιάδες χρόνια αποκτηθεί τεχνολογία ικανή να ταξιδεύουμε διασυμπαντικα ίσως μάθουμε τι συμβαίνει και με εμάς μετά θάνατον.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν συμβαίνει τίποτα.Απλα πεθαίνουμε και η ενέργεια μας χάνεται.Αλλο αν η φυσική στο δικό μας συμπαν ορίζει κάτι άλλο.Σε άλλο σύμπαν κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι ισχύουν άλλοι φυσικοί νόμοι.

Α και να το ξαναπώ.Αν πεθάνω,κάψτε με!!! Ευχαριστώ!

chris drs

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Κριτικές
30
Like
21.265
Πόντοι
8.815
Το αποτεφρωτηριο της Ριτσωνας(εκει και μονο εκει γινεται αποτεφρωση,αλλιως Βουλγαρια) δεν εχει τη μουντιλα του νεκροταφειου καταρχην,επισης δινεις κατι λιγα παραπανω και μπορουν να βαλουν τη τεφρα στον κηπο ενθυμησης που εχει λουλουδια και δεντρα.Χωρις λεπτομερειες,ειχα παει πριν λιγους μηνες στο χωρο.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Και πού αρχιζουν και τελειώνουν τα σύμπαντα; Τί υπάρχει ακόμη και πέρα από αυτά;
Ερωτήματα αναπάντητα.
Μια απλοϊκή θεωρία είναι ότι υπάρχουν άπειρα σύμπαντα και ο Θεός (γιατί όχι Θεά άραγε :think: ), απλά παρακολουθεί την εξέλιξή τους, χωρίς να επεμβαίνει.

Γενικά το όλο θέμα είναι φιλοσοφικό/θρησκευτικό. Προσωπικά είμαι αγνωστικιστής, διότι δεν έχω πεισθεί ούτε από τη μία θεωρία, ούτε από την άλλη.

Ούτε δηλ με πείθει η περίπτωση να έχουμε big-bang χωρίς εξωτερικό αίτιο, αλλά ούτε και τα παραμύθια της Χαλιμάς που μας λέγανε στα θρησκευτικά (άκουμα μάθημα τώρα :confused: ).

Θα έλεγα ότι ο Επίκουρος με το ακόλουθο, έκλεισε το θέμα για πάντα imho.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.145
Πόντοι
9.297
Η καύση στην τωρινή της μορφή δεν πρέπει να συγχέεται με την καύση στα αρχαία χρόνια...
Τότε καιγόταν το πτώμα όμως θαβοταν τα οστά...τώρα συνθλίβονται και γίνονται αντικείμενο απαξίωσης...ύψιστη ύβρις...μόνο όσοι μισούν κάθε θρησκεία και ανθρώπινη ύπαρξη χωρίς να εξαιρείται ο ίδιος τους ο εαυτούς καταφεύγουν στην πρακτική αυτήν.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.773
Πόντοι
2.816
Ρε τύποι .. μπορεί να είμαστε το παιχνιδάκι στη γιάλα ενός 5 χρόνου.. μπορεί να μην υπάρχει κάτι σαν εμάς πουθενά αλλού .. κανείς δεν ξέρει... λογικά..τι είναι αυτά που λέτε λοιπόν;

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.651
Πόντοι
1.706
Μια απλοϊκή θεωρία είναι ότι υπάρχουν άπειρα σύμπαντα και ο Θεός (γιατί όχι Θεά άραγε :think: ), απλά παρακολουθεί την εξέλιξή τους, χωρίς να επεμβαίνει.

Γενικά το όλο θέμα είναι φιλοσοφικό/θρησκευτικό. Προσωπικά είμαι αγνωστικιστής, διότι δεν έχω πεισθεί ούτε από τη μία θεωρία, ούτε από την άλλη.

Ούτε δηλ με πείθει η περίπτωση να έχουμε big-bang χωρίς εξωτερικό αίτιο, αλλά ούτε και τα παραμύθια της Χαλιμάς που μας λέγανε στα θρησκευτικά (άκουμα μάθημα τώρα :confused: ).

Θα έλεγα ότι ο Επίκουρος με το ακόλουθο, έκλεισε το θέμα για πάντα imho.

Τύπε, εκτόξευσαν πέρυσι το JWST και έχουν πάθει την πλάκα τους με αυτά που βλέπουν.
Και πάνε να το καταργήσουν το Big Bang, μόνο η σειρά της τιβι θα μείνει :confused:

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.773
Πόντοι
2.816
Τύπε, εκτόξευσαν πέρυσι το JWST και έχουν πάθει την πλάκα τους με αυτά που βλέπουν.
Και πάνε να το καταργήσουν το Big Bang, μόνο η σειρά της τιβι θα μείνει :confused:
Πώς θα λένε τη νέα σειρά τύπε;

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Για πες κάτι παραπάνω, ρε τύπε. Βάλε κανένα link, έστω.

Με τι έχει αντικατασταθεί το Big Bang? :think:

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.773
Πόντοι
2.816

Rand0m1