Νέα

Καύση Νεκρών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 238
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Dstrict

Σεβαστός
Εγγρ.
11 Ιουλ 2023
Κριτικές
13
Like
7.453
Πόντοι
1.336
:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:
Για πες...
Αρχίζουν τα ωραία
Ταινιάκι ελληνικό θυμήθηκα, ασπρομαυρο πειραματικό θριλεράκι καπου μέσα 80s στην κρατική τιβι πεταγόντουσαν χέρια ποδια απ τη γή κεφάλια ανοίγανε ρούφουλες δίνες στο χώμα κι οι ήρωές μας έτρεχαν έτρεχαν το πεδιο ήταν εντελώς βλαμμένο καλά λίγες ματιές έριξα και φρίκαρα δαιμονίστηκα α πα πα κι οι γονείς με κλείσαν δωμάτιο.

Τελευταία τροποποίηση:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.856
Πόντοι
9.297
το πανηγύρι που στήνεται με την ταφη δεν εκμηδενιζει τον ανθρωπο; αυτον που εφυγε; τους οικειους; εγω που εχασα προσφατα την γυναίκα μου το εζησα αυτο. και αν είχα δική μου αυλή θα την εβαζα με ενα σταυρουδακι ξυλινι και ενα καντηλάκι. δεν είναι η ταφη αυτή καθαυτη είναι το πανηγυρι που εμενα με ενοχλει πολυ. και την πατριδα μου την αγαπώ πολύ δεν εχει καμία σχεση αυτο. την σημαια αλλωστε την εχω μονιμα αναρτημένη οχι μονο 2 φορες τον χρονο. ολο αυτο το πανηγυρι που γινεται σε κηδειες γαμους βαφτισεις εχει ξεφυγει πολύ από αυτο που λεει η εκκλησία ενα ταπεινό μυστηριο δηλαδη. αλλά και η ίδια η εκκλησία με τα τόσα χρυσαφικά. εχω στην οικογένεια μου ατομο ιερεα. μονο να δειτε πόσο κοστίζουν τα διάφορα εκκλησιαστικά ειδη να πάθετε. γιαυτο προτιμώ να εχω την πίστη μου ταπεινη αυτο που εγω πιστευω.
Το ότι κάποιοι κάνουν λάθη είτε λογω ανεπάρκειας είτε λόγω φιλαργυρίας δεν αναιρεί την σημασια της ταφής.
Θα κριθούν και αυτοί ...

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.470
Πόντοι
14.936
Ταινιάκι ελληνικό θυμήθηκα, ασπρομαυρο πειραματικό θριλεράκι καπου μέσα 80s στην κρατική τιβι πεταγόντουσαν χέρια ποδια απ τη γή κεφάλια ανοίγανε ρούφουλες δίνες στο χώμα κι οι ήρωές μας έτρεχαν έτρεχαν το πεδιο ήταν εντελώς βλαμμένο καλά λίγες ματιές έριξα και φρίκαρα δαιμονίστηκα α πα πα κι οι γονείς με κλείσαν δωμάτιο.
Night of the living dead παίζει να ήταν...
:2funny::2funny::2funny::2funny:

obi1

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2016
Κριτικές
2
Like
689
Πόντοι
86
Θέλει πολλά άντερα να παρευρεθείς σε εκταφή.
Δεν πρεπει να πηγαινει κανένας.
Ειναι ισως από τις χειροτερες εμπειριες που μπορει να βιωσει καποιος.
Δεν γίνεται να μην πας, εκτός κι αν προτιμάς να αφήσεις την όλη διαδικασία στην τύχη της. Για τυπικούς λόγους πρέπει να είσαι παρόν ώστε να κανονίσεις τι θα γίνει με τα οστά, αν θα μπουν σε οστεοφυλάκιο, να ορίσεις αν θα μπουν σε κουτί, να πληρώσεις για την πλύση κτλ.

Dstrict

Σεβαστός
Εγγρ.
11 Ιουλ 2023
Κριτικές
13
Like
7.453
Πόντοι
1.336
Night of the living dead παίζει να ήταν...
:2funny::2funny::2funny::2funny:
έτσι όπως τό θυμάμαι το γϋρισμα μάλλον σε κάποιον ελληνοκάντζαρο Ρομέρο η πατρότης,πάντως γκουντ στάφ για το νήμα σου θα ήταν.
Και παίζει ναταν και καλογυρισμένο για γκρηκ πειραματικό.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Δεν γίνεται να μην πας, εκτός κι αν προτιμάς να αφήσεις την όλη διαδικασία στην τύχη της. Για τυπικούς λόγους πρέπει να είσαι παρόν ώστε να κανονίσεις τι θα γίνει με τα οστά, αν θα μπουν σε οστεοφυλάκιο, να ορίσεις αν θα μπουν σε κουτί, να πληρώσεις για την πλύση κτλ.
Γιατι, αν δεν εισαι εκει και δεν κανονισεις τιποτα, τι γινεται? Πετανε τα οστα στα σκυλια?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
το πανηγύρι που στήνεται με την ταφη δεν εκμηδενιζει τον ανθρωπο; αυτον που εφυγε; τους οικειους; εγω που εχασα προσφατα την γυναίκα μου το εζησα αυτο. και αν είχα δική μου αυλή θα την εβαζα με ενα σταυρουδακι ξυλινι και ενα καντηλάκι. δεν είναι η ταφη αυτή καθαυτη είναι το πανηγυρι που εμενα με ενοχλει πολυ. και την πατριδα μου την αγαπώ πολύ δεν εχει καμία σχεση αυτο. την σημαια αλλωστε την εχω μονιμα αναρτημένη οχι μονο 2 φορες τον χρονο. ολο αυτο το πανηγυρι που γινεται σε κηδειες γαμους βαφτισεις εχει ξεφυγει πολύ από αυτο που λεει η εκκλησία ενα ταπεινό μυστηριο δηλαδη. αλλά και η ίδια η εκκλησία με τα τόσα χρυσαφικά. εχω στην οικογένεια μου ατομο ιερεα. μονο να δειτε πόσο κοστίζουν τα διάφορα εκκλησιαστικά ειδη να πάθετε. γιαυτο προτιμώ να εχω την πίστη μου ταπεινη αυτο που εγω πιστευω.
Συλλυπητηρια για τη συζυγο σου κατ' αρχην.
Περαιτερω, νομιζω οτι ΔΕΝ ειχες το δικαιωμα να την ενταφιάσεις σε αυλή.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.208
Πόντοι
6.056
Ειδικά αν είναι κάποιος νέος που χάθηκε λόγω της κρίσης που προκάλεσε η ψήφος κάποιων καθικιών .......

professor x

Ανώτατος
Εγγρ.
22 Ιαν 2017
Κριτικές
41
Like
28.158
Πόντοι
11.096
Για τά τυπικά καί νά κανονίσει τί θά γίνει πρέπει όντως νά είναι κάποιος εκεί. Την ώρα τής εκταφής όμως δεν σε υποχρεώνει κανείς νά είσαι μπροστά, απλά κάθεσαι παραπέρα καί όταν τελειώσουν σέ φωνάζουν.
Καί δυστυχώς δεν αναλαμβάνει αυτήν την διαδικασία γραφείο κλπ πρέπει μόνο συγγενείς.

obi1

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2016
Κριτικές
2
Like
689
Πόντοι
86
Γιατι, αν δεν εισαι εκει και δεν κανονισεις τιποτα, τι γινεται? Πετανε τα οστα στα σκυλια?

Από τη στιγμή που δε θα είσαι εκεί για να κανονίσεις τι θα γίνει με τα οστά, να πληρώσεις κτλ, το σίγουρο ότι η κατάληξη των οστών δε θα είναι καλή. Αυτός είναι και ο λόγος που πάνε αυτοί που πάνε, τι νομίζεις ότι πάνε για να περάσουν καλά;

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.208
Πόντοι
6.056
Από τη στιγμή που δε θα είσαι εκεί για να κανονίσεις τι θα γίνει με τα οστά, να πληρώσεις κτλ, το σίγουρο ότι η κατάληξη των οστών δε θα είναι καλή. Αυτός είναι και ο λόγος που πάνε αυτοί που πάνε, τι νομίζεις ότι πάνε για να περάσουν καλά;
Υπάρχει το χωνευτήρι . Τσιμεντένια δεξαμενη με οξέα , όπου διαλύουν τα οστά ......

• Like
Αντιδράσεις: obi1

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.786
Πόντοι
2.816
Δεν είναι λίγοι που στα τρία χρόνια που γίνεται η εκταφη δεν τους θυμάτσι κάνεις.. την κάνει ο Δήμος...

• Like
Αντιδράσεις: obi1

Kabliaris21

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2023
Like
250
Πόντοι
20
Εντωμεταξύ έτυχα να γράψετε τωρα και το είδα και έτυχε να πεθάνει ένα συγγενικό μου πρόσωπο λοιπόν αποτέφρωση 2500€ τους είπαν και συν τι θα ζητήσει το γραφείο τελετών και μετά το βάζο που θα πάρουν την σκόνη πάνε με ραντεβού στην Ριτσώνα και οι ίδιοι,,,,Πάπας κανείς δεν δέχτηκε να τον διαβάσει λόγω καύσης και πρέπει να κάνουν μια υπευθηνη δήλωση ότι ήταν επιθυμία του

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.249
Πόντοι
6.515
Αμα βγαίνουν αλιωτοι τους φορτωνουν με το φτυάρι σε καροτσι

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.053
Πόντοι
206
Αμα βγαίνουν αλιωτοι τους φορτωνουν με το φτυάρι σε καροτσι
φιλε μου πριν καποια χρόνια εγινε εκταφή σε πολυ στενό οικογενειακό μου ατομο που ειχα και πολυ καλη σχεση.Δεν ειχε λιωσει καλά και υπηρχε ακόμα και λίγο αίμα πανω στον σκελετό και στην σαρκα που ειχε γινει ολο μαζι σχεδον σαν να βλεπεις μούμια.Ενα κατάμαυρο πραγμα ολος ο σκελετός.Εγω τοτε δεν ημουν ουτε 25 ετων αλλά επειδη εχω ζησει και ακόμα χειρότερες εμπειρίες αυτο μου φανηκε soft!Tωρα αν ηταν αλλος στην θέση μου ΝΑΙ σιγουρα θα την είχε ακουσει εκεινη την ημερα.Αλλα εγω επειδη εχω φτασει ο ιδιος δυο φορές πολυ κοντά στον θάνατο δεν σοκάρομαι με τετοια.

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
765
Πόντοι
86
Προσωπικα πιστευω οτι, πρεπει ναχω το δικαιωμα να διαλλεξω τον τροπο που θα ψοφισω και τι θα γινει με το κουφαρι μου. Εχω ενα χωραφακι και θαθελα να με χωσουν σε μια γωνια εκει χωρις να παρει χαμπαρι κανενας. Χεστηκα αν δεν με διαβασει παπας, δεν μου βαλουν σταυρο, καντηλακι, φωτογραφια και ταφοπλακα, Ουτε θελω να με κλαψει ουτε να με θυμαται καποιος, οπως κι εγω δεν θαθελα να θυμαμαι κανενα εκει που θα παω. (το ελπιζω). Αν εχω αυτο το δικαιωμα να το κανονισω απο τωρα με καποιο γραφειο, ωστε να μην ταλαιποριθει και κανενας συγγενης

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
904
Πόντοι
96
Για την ζωή, γενικώς:
[…] φάγωμεν καὶ πίωμεν, αὔριον γὰρ ἀποθνήσκομεν
[Ησαΐας ΚΒ,13. Ο προφήτης, βεβαίως, αλλού θέλει να το πάει, αλλά εμείς κρατάμε το νόημα που (πρέπει να) μας αρέσει…].

Για τον θάνατο και το μετά:

[125] οὐθὲν γάρ ἐστιν ἐν τῷ ζῆν δεινὸν τῷ κατειληφότι γνησίως τὸ μηδὲν ὑπάρχειν ἐν τῷ μὴ ζῆν δεινόν. ὥστε μάταιος ὁ λέγων δεδιέναι τὸν θάνατον οὐχ ὅτι λυπήσει παρών, ἀλλ’ ὅτι λυπεῖ μέλλων. ὃ γὰρ παρὸν οὐκ ἐνοχλεῖ, προσδοκώμενον κενῶς λυπεῖ. τὸ φρικωδέστατον οὖν τῶν κακῶν ὁ θάνατος οὐθὲν πρὸς ἡμᾶς, ἐπειδήπερ ὅταν μὲν ἡμεῖς ὦμεν, ὁ θάνατος οὐ πάρεστιν, ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ, τόθ’ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν. οὔτε οὖν πρὸς τοὺς ζῶντάς ἐστιν οὔτε πρὸς τοὺς τετελευτηκότας, ἐπειδήπερ περὶ οὓς μὲν οὐκ ἔστιν, οἳ δ’ οὐκέτι εἰσίν. Ἀλλ’ οἱ πολλοὶ τὸν θάνατον ὁτὲ μὲν ὡς μέγιστον τῶν κακῶν φεύγουσιν, ὁτὲ δὲ ὡς ἀνάπαυσιν τῶν ἐν τῷ ζῆν κακῶν αἱροῦνται. ὁ δὲ σοφὸς οὔτε παραιτεῖται τὸ ζῆν) [126] οὔτε φοβεῖται τὸ μὴ ζῆν· οὔτε γὰρ αὐτῷ προσίσταται τὸ ζῆν οὔτε δοξάζει κακὸν εἶναί τι τὸ μὴ ζῆν.
[Επίκουρος, Επιστολή προς Μενοικέα]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom