Θα ήθελες να πει ότι είναι χριστιανική πρακτική η αποτέφρωση από τη στιγμή ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
Είναι σαν να πας σε σύνδεσμο γαύρων με μπλούζα του Βαζέχα...
Πλάκα κάνεις έτσι; Εδώ είχαν βγάλει φυλλάδιο οι παπάδες που έκαναν προπαγάνδα ωσαν ιαχωβαδες που εγώ από περιέργεια το διάβασα και έφριξα.Αυτο ήταν ένα φασιστικό κείμενο τύπου χρυσής αυγής όπου ουσιαστικά αποτύπωνε μια κατάσταση σχεδόν ξυλοδαρμού από την ιεροσύνη και έριχνε κατάρες στον πεθαμένο και στους συγγενείς του.Ουσιαστικα περιυβριζε το νεκρό που είναι και μηνυσιμο αυτό αν το καταγγείλει κάποιος.
Άλλο να εκφραστεί ο ιερέας με τρόπο ευγενικό κατά της καύσης και άλλο να απειλεί.
Το τι λαμόγια είναι δεν περιγράφεται.Απατεωνες σκέτοι.
Κάποια εποχή ο Τσίπρας θυμάμαι ήθελε να τους εξαφανίσει αλλά έπεσαν να τον φάνε.Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ ποτέ αλλά σε αυτό συμφωνούσα μαζί του.
Και μιας και είμαστε στο μπουρδέλα μην ξεχνάς ότι πριν λίγο διάστημα βγήκε ένας παπάς και αναφέρθηκε ότι και αυτοί πάνε στις πουτανες.Δεν θυμάμαι τον λόγο που το είπε,κάποια διαμάχη είχε γίνει.
Εγώ πάντως γνωρίζω παπά ετών 65 που έχει χτίσει δύο πολυκατοικίες.Τα νοικιάζει όλα.Εχει τρία σπίτια εξοχικά.Ενα στο Σούνιο και άλλα δύο σε νησιά.
Αν νομίζεις ότι τα λεφτά τα έκανε με το μισθό του και ότι πήρε από κηδείες και γάμους είσαι γελασμένος.
Θυμάμαι πέρυσι βρέθηκα καλεσμένος σε βάπτιση φίλου.Τι να κάνω πήγα γιατί τον εκτιμώ.Στην εκκλησία καθώς περιμέναμε να έρθουν όλοι καμια ώρα να ξεκινήσει η διαδικασία μιλούσαν δύο παπάδες νέοι ηλικιακα ούτε 40 ετών.
Έλεγε ο ένας λοιπόν.Ααα αγόρασα μια εικόνα για το σπίτι ενός αγίου δεν θυμάμαι όνομα κλπ και πόσο μου ζήτησε λέει στον άλλον παπά.Του λέει 3500 ευρώ! Όχι ρε του απαντάει λίγο παραπάνω 4800!! Και του λέει ο άλλος.Ρε συ πολλά έδωσες.Και του απαντάει ο πρώτος.Σαμπως δικά μου είναι τα λεφτά.Εδω ότι ρίξουν οι πιστοί ,της εκκλησίας είναι τα λεφτά.Δηλ αυτός τι έκανε.Αγορασε κάτι για το σπίτι του να κοσμισει αξίας σχεδόν 5000 χιλιάρικα με λεφτά των πιστών!
Επίσης μιλούσαν με τέτοια ευκολία για λεφτά σαν να ήταν χαρτομάντιλα.Στο δε τηλέφωνο που έγινε σε κάποιον που μιλούσε του έλεγε μην ανησυχείς για τα λεφτά όσο κάνουν θα στα δώσω.και 7 και 8 χιλιαρικα να πάει μην αγχώνεσαι του έλεγε.
Έμεινα εγώ.Μα από χρυσάφι ήταν η εικόνα;Δεν έχω ιδέα πόσο πάνε αυτά αλλά ο κόσμος τώρα τρομάζει να αγοράσει δύο λίτρα λάδι και αυτοί αγοράζουν εικόνες!
Λες και την ζωγράφισε ο Πικάσο την εικόνα!
Στην δε κυριακάτικη λειτουργία που έχω πάει σε μνημόσυνο όταν ήρθε μια γριούλα κουτσαίνει πάμπτωχη βγαίνοντας από το γραφείο του την ρώτησα.Σε βοήθησε ο παπάς; Αχ παιδάκι μου μου λέει πεινάω και μου έδωσε ένα ευρώ και είκοσι λεπτά!!
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εγώ πάντως μου ανέβηκε η πίεση.Πραγματικα αυτοί όλοι τους κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή.
Όπως είπε και πιο πάνω ο φίλος πιο πολύ σεβομαι μια πουτανα ακόμα και αν είναι κακοτροπη παρά έναν ιερέα.
Αν και εγώ μόνο τις πουτανες σέβομαι γιατί αυτό που κάνουν είναι ηρωικό.Το να δέχεσαι τον καθένα δηλ που μπορεί να βρωμάει,να κουβαλάει αρρώστιες,ψυχικά νοσήματα κλπ.