Νέα

Καύση Νεκρών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 238
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.773
Πόντοι
2.816
ξερω και εγω; εκει που πλερωσαμε εμεις πήρε και ο επιτροπος φακελακι...... και ενας παπας που ήρθε να συληπηθει πρεπει να ήταν στο κολπο..... εχει πολύ ψωμι το θέμα.....
Αυτοί πήραν για την εκκλησία τύπε.. για την τελετή, τους πολυελαίους.. κλπ

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.744
Πόντοι
2.306

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.260
Πόντοι
6.056
τυπε εισαι σιγουρος οτι οι παππαδες κανουν κουμαντο? γιατι στην αθηνα τουλαχιστον ολη η μπισνα ελεγχεται απο τους δημους και σε ορισμενα κοιμητηρια, πρωτο, κηφισιας κλπ μιλαμε για μεγαλα ποσα που διακινουνται ειδικα στους οικογενειακους ταφους
ακριβώς έτσι !!!

άλλωστε τα κοιμητήρια είναι κονόμα ιδιοκτησία των Δήμων , ΔΗΜΟΤΙΚΑ Κοιμητήρια λέγονται

• Like
Αντιδράσεις: geoMan

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
το ζητημα ειναι οτι περιμεναμε την καυση για να γινει και φθηνοτερη η διαδικασια και αυτη στοιχιζει περιπου το ιδιο αν οχι και περισσοτερο :confused:

προφανως τα εφτιαξαν ετσι για να μην χαλασει η μπισνα και χαθουν ποροι απο τους Δημους

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
το ζητημα ειναι οτι περιμεναμε την καυση για να γινει και φθηνοτερη η διαδικασια και αυτη στοιχιζει περιπου το ιδιο αν οχι και περισσοτερο :confused:

προφανως τα εφτιαξαν ετσι για να μην χαλασει η μπισνα και χαθουν ποροι απο τους Δημους
Γιατί πόσο κοστίζει η καύση !,έχω ακούσει για 1000€

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
ειχα ακουσει για περισσοτερα, αν ειναι 1000 δυσκολο να ειναι φθηνοτερη η βουλγαρια αφου ειναι και τα εξοδα του ταξιδιου

Thanasaks

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2019
Like
169
Πόντοι
1

Δεν διαφωνώ ότι όλα ειναι μια μπισνα, αλλα στην χώρα μας πολλά κινουνται υπόγεια και με πολλες διαδικασίες να ειναι ασαφως προσδιορισμένες,, ωστε ο κάθε καλοπληρωμενος (σε σχέση με τον ιδιωτικο τομέα) και αργόσχολος δημοσιος / δημοτικος υπάλληλος να σου ζητησα μπαχτσίσια. Από εκει και πέρα η δυνατότητα επιλόγης σαφώς και είναι δείγμα μια πιο συγχρονης και ανεκτικης κοινωνιας, που και εδώ φυσικα τελευταοι προσήλθαμε για το απλουστερο λόγω ότι το παπαδαριό κουμανταρει ανεπισημα τα παντα, οποιος δήμος πηγαινε να περασει το θεμα, μαζευοταν το παπαδαριο με 10, 20 γραφικούς και άρχιζαν τις καταρες, το δε σθένος και η κλάση των διοικούντων ήταν τέτοια που εκανε πισω.

Τελευταία τροποποίηση:

naleg51035

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2020
Like
105
Πόντοι
0
"Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε"

• Χαχα
Αντιδράσεις: shadow

Thanasaks

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2019
Like
169
Πόντοι
1
Και εγώ δεν το έχω ψάξει, πριν χρονια όμως έτυχε να βρεθώ στην δουλεια μου (δημοσιο επαρχιακο νοσοκομειο) στον ιδιο χωρο με μια υπάλληλο γραφειου κηδειών, και που ρωτησα για καυση με κοιταξε με τρομερη αποξιωση και δν μου απάντησε.

Επισης εχει γινει περιστατικο παλι στην δουλεια οπου 2 γραφεια τελετωμ (δεν θυμαμαι αν ηταν αφεντικα ή υπαλληλοι, 2 αντρες τελσοπαντων) κυνηγωντας τον πελατη (νεκρο) παιχτηκε αγριο σκηνικο μεταξύ τους με πολυ πολυ ξυλο που κατεληξε η υποθεση στην αστυνομια.

Τελος μιας και το πιασαμε και απο οικονομικη αποψη το θεμα (αρκετα σημαντικη και αυτη), πρεπει να ανφερθει και ότι περα απο την οικονομια της τζεπης μας, υπαρχει και η παγκόσμια οικονομία και θεωρω ότι η καύση ειναι μια πιο οοικολογικη προσεγγιση από την ματαιόδοξη ελληνορθοδοξη ταφή με τα ολα της και τα μάρμαρα. Αν αναλογιστει καποιος τον πληθυσμο του πλανήτη και το δει το θέμα σε βάθος χρόνου, που να βρεθουν τοσα μαρμαρα για τοσο κόσμο, κάποτε θα τελιώσουν.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.773
Πόντοι
2.816
Και εγώ δεν το έχω ψάξει, πριν χρονια όμως έτυχε να βρεθώ στην δουλεια μου (δημοσιο επαρχιακο νοσοκομειο) στον ιδιο χωρο με μια υπάλληλο γραφειου κηδειών, και που ρωτησα για καυση με κοιταξε με τρομερη αποξιωση και δν μου απάντησε.

Επισης εχει γινει περιστατικο παλι στην δουλεια οπου 2 γραφεια τελετωμ (δεν θυμαμαι αν ηταν αφεντικα ή υπαλληλοι, 2 αντρες τελσοπαντων) κυνηγωντας τον πελατη (νεκρο) παιχτηκε αγριο σκηνικο μεταξύ τους με πολυ πολυ ξυλο που κατεληξε η υποθεση στην αστυνομια.

Τελος μιας και το πιασαμε και απο οικονομικη αποψη το θεμα (αρκετα σημαντικη και αυτη), πρεπει να ανφερθει και ότι περα απο την οικονομια της τζεπης μας, υπαρχει και η παγκόσμια οικονομία και θεωρω ότι η καύση ειναι μια πιο οοικολογικη προσεγγιση από την ματαιόδοξη ελληνορθοδοξη ταφή με τα ολα της και τα μάρμαρα. Αν αναλογιστει καποιος τον πληθυσμο του πλανήτη και το δει το θέμα σε βάθος χρόνου, που να βρεθουν τοσα μαρμαρα για τοσο κόσμο, κάποτε θα τελιώσουν.

Υπάρχει κ η ανακύκλωση τύπε...

Για να μη μείνετε με την απορία έκανε ο δήμαρχος επιτόπου έλεγχο κ δεν βρήκε τίποτα..
Όπως καταλαβαίνετε τα μάζεψαν να τελειώσει το έργο γιατί είχε φτάσει ήδη ενάμιση χρόνο 200 μέτρα δρόμος

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
806
Πόντοι
86
Ρε παιδιά αλήθεια τώρα συζητάτε σοβαρά για το παπαδαριο;
Πιο ελλειινοι από αυτούς δεν υπάρχουν.
Βρέθηκα σε ενορία για να συνοδεύσω φίλη όπου ήθελε να πάρει ένα χαρτί για να αποτέφρωση τη μάνα της και ο παπάς άρχιζε να φωνάζει να την εκβιάζει να την βρίζει σχεδόν και στο τέλος άκουσον άκουσον τι της είπε.Η μάνα σας δεν θα αναπαυθεί πότε θα ταλαιπωρείται μια ζωή στην κόλαση αν την αποτεφρωσετε.
Το τι μίσος και κακία ο τύπος έβγαλε ο τύπος δεν λέγεται.
Μου ήρθε να τον πλάκωσω στις σφαλιάρες αλλά σεβάστηκα την φίλη μου και την κατάσταση της.

Μιλάμε αυτοί οι παπάδες είναι εγκληματική οργάνωση όχι αστεία.

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.039
Πόντοι
206
Αν δηλαδη καείς, δεν θα αναστηθεις?
Ο Θεός δηλαδή μπορεί να φτιαξει καινουργιο σωμα πανω στα κοκκαλα, αλλά οχι στη σταχτη?
Ασε που μερικοι δεν ξερουν και το αλλο, οτι τα κόκκαλα τελικά πάνε μετα απο καποια χρονια στο χωνευτήρι, δηλαδή τα κάνουν σκόνη κι αυτα
εγω παλι πιστευω οτι ολα αυτα για ανασταση νεκρων κτλ,ειναι ενα ομορφο παραμυθάκι για να μην τρελαθει ο ανθρωπος.Μην ξεχνάμε οτι εμεις οι ανθρωποι ετσι ειμαστε,θελουμε σε ολα να δινουμε ταχα μια λογικη εξηγηση και φυσικα οτι στο τελος ολα θα πανε καλά.Μακαρι να υπαρχει κατι καλό μετα τον θανατο αλλά δεν το νομιζω

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.039
Πόντοι
206
Βρέθηκα σε ενορία για να συνοδεύσω φίλη όπου ήθελε να πάρει ένα χαρτί για να αποτέφρωση τη μάνα της και ο παπάς άρχιζε να φωνάζει να την εκβιάζει να την βρίζει σχεδόν και στο τέλος άκουσον άκουσον τι της είπε.Η μάνα σας δεν θα αναπαυθεί πότε θα ταλαιπωρείται μια ζωή στην κόλαση αν την αποτεφρωσετε.
Μου ήρθε να τον πλάκωσω στις σφαλιάρες αλλά σεβάστηκα την φίλη μου και την κατάσταση της.

ετσι ειναι.μεγάλα αρχιδια οι τράγοι!
Κανουν και κριτική σε ολους αλλα τα χάλια τους και τα πουστριλίκια τους δεν τα κοιτάνε.Κυριολεκτικά σεβομαι περισσοτερο μια πόρνη σε μπουρδελο ακομα κι αν ειναι κακός χαρακτηρας παρά αυτους τους υποκριτές που το μονο που ξερουν ειναι να παριστανουν οτι τα ξερουν ολα

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.039
Πόντοι
206
Δεν πιστευω στον Θεό για πολλους λογους αλλα πραγματικα δεν με νοιαζει αν θα με κάψουν,αν θα με βαλουν σε τάφο ή οτιδηποτε αλλο...Ειναι γελοιο να ασχολειται κανεις με κάτι που δεν εχει καμια σημασία.Πέθανες αρα δεν καταλαβαινεις τιποτα οπου και να σε βαλουν οτι και να σε κανουν,ακομα και να σε κόψουν κομματάκια!!! Σε οτι αφορά την θρησκεια τον Χριστιανισμό δηλαδη εγω αυτο που δεν κατάλαβα ποτέ ειναι το πως μπορει ενας ανθρωπος να υποφερει και να ζει στην κακομοιριά και κατα τ αλλα να ειναι ευτυχισμένος?? Γιατί αυτος ειναι ο καλος Χριστιανός συμφωνα με τα λεγόμενά τους.Οσο πιο μίζερος τοσο το καλυτερο

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.145
Πόντοι
9.297
τι θα πεί "καλος χριστιανός " ποτέ μου δεν το κατάλαβα να πω την αλήθεια. και το στερνά μου είναι μόνο; η υπόλοιπη ζωη δεν μετράει. από το αν θα δεχθώ να ταφώ σε κάσα, ή αν θα με κάψουν κρίνεται η πίστη μου; γινεται η κηδεία αντε να πάνε στο μνήμα μέχρι τα 40 μετά μενει μόνο του και μαυριζει. δεν μιλάμε για το μάρμαρο τελείως κρυο υλικο. να πώ την αλήθεια όλη η διαδικασία της κηδέιας , ολο αυτό το χρηματικό "πανηγύρι" μονο πίστη δεν εκφράζει. για τα μάτια του κόσμου ναι αλλά μέχρι εκει. το να θέλω απλά να αποτεφρωθω χωρίς καμία περιττη τελετή , δεν με κάνει υβριστή σε τίποτα.
Aν.δεν πειράζεις ανθρώπους ,είσαι ελεημων και ηθικός αλλά επιλέγεις να γίνεις στάχτη δηλαδή λίγο πολυ σκουπίδι απλά δεν είσαι χριστιανός και έχεις πετάξει στον κάλαθο των απορριμμάτων τον μέχρι τότε καλό αγώνα σου.

• Like
Αντιδράσεις: c79t

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.145
Πόντοι
9.297

Θα ήθελες να πει ότι είναι χριστιανική πρακτική η αποτέφρωση από τη στιγμή ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
Είναι σαν να πας σε σύνδεσμο γαύρων με μπλούζα του Βαζέχα...

• Like
Αντιδράσεις: c79t

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
806
Πόντοι
86
Θα ήθελες να πει ότι είναι χριστιανική πρακτική η αποτέφρωση από τη στιγμή ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
Είναι σαν να πας σε σύνδεσμο γαύρων με μπλούζα του Βαζέχα...
Πλάκα κάνεις έτσι; Εδώ είχαν βγάλει φυλλάδιο οι παπάδες που έκαναν προπαγάνδα ωσαν ιαχωβαδες που εγώ από περιέργεια το διάβασα και έφριξα.Αυτο ήταν ένα φασιστικό κείμενο τύπου χρυσής αυγής όπου ουσιαστικά αποτύπωνε μια κατάσταση σχεδόν ξυλοδαρμού από την ιεροσύνη και έριχνε κατάρες στον πεθαμένο και στους συγγενείς του.Ουσιαστικα περιυβριζε το νεκρό που είναι και μηνυσιμο αυτό αν το καταγγείλει κάποιος.
Άλλο να εκφραστεί ο ιερέας με τρόπο ευγενικό κατά της καύσης και άλλο να απειλεί.
Το τι λαμόγια είναι δεν περιγράφεται.Απατεωνες σκέτοι.
Κάποια εποχή ο Τσίπρας θυμάμαι ήθελε να τους εξαφανίσει αλλά έπεσαν να τον φάνε.Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ ποτέ αλλά σε αυτό συμφωνούσα μαζί του.

Και μιας και είμαστε στο μπουρδέλα μην ξεχνάς ότι πριν λίγο διάστημα βγήκε ένας παπάς και αναφέρθηκε ότι και αυτοί πάνε στις πουτανες.Δεν θυμάμαι τον λόγο που το είπε,κάποια διαμάχη είχε γίνει.

Εγώ πάντως γνωρίζω παπά ετών 65 που έχει χτίσει δύο πολυκατοικίες.Τα νοικιάζει όλα.Εχει τρία σπίτια εξοχικά.Ενα στο Σούνιο και άλλα δύο σε νησιά.
Αν νομίζεις ότι τα λεφτά τα έκανε με το μισθό του και ότι πήρε από κηδείες και γάμους είσαι γελασμένος.

Θυμάμαι πέρυσι βρέθηκα καλεσμένος σε βάπτιση φίλου.Τι να κάνω πήγα γιατί τον εκτιμώ.Στην εκκλησία καθώς περιμέναμε να έρθουν όλοι καμια ώρα να ξεκινήσει η διαδικασία μιλούσαν δύο παπάδες νέοι ηλικιακα ούτε 40 ετών.

Έλεγε ο ένας λοιπόν.Ααα αγόρασα μια εικόνα για το σπίτι ενός αγίου δεν θυμάμαι όνομα κλπ και πόσο μου ζήτησε λέει στον άλλον παπά.Του λέει 3500 ευρώ! Όχι ρε του απαντάει λίγο παραπάνω 4800!! Και του λέει ο άλλος.Ρε συ πολλά έδωσες.Και του απαντάει ο πρώτος.Σαμπως δικά μου είναι τα λεφτά.Εδω ότι ρίξουν οι πιστοί ,της εκκλησίας είναι τα λεφτά.Δηλ αυτός τι έκανε.Αγορασε κάτι για το σπίτι του να κοσμισει αξίας σχεδόν 5000 χιλιάρικα με λεφτά των πιστών!

Επίσης μιλούσαν με τέτοια ευκολία για λεφτά σαν να ήταν χαρτομάντιλα.Στο δε τηλέφωνο που έγινε σε κάποιον που μιλούσε του έλεγε μην ανησυχείς για τα λεφτά όσο κάνουν θα στα δώσω.και 7 και 8 χιλιαρικα να πάει μην αγχώνεσαι του έλεγε.
Έμεινα εγώ.Μα από χρυσάφι ήταν η εικόνα;Δεν έχω ιδέα πόσο πάνε αυτά αλλά ο κόσμος τώρα τρομάζει να αγοράσει δύο λίτρα λάδι και αυτοί αγοράζουν εικόνες!

Λες και την ζωγράφισε ο Πικάσο την εικόνα!

Στην δε κυριακάτικη λειτουργία που έχω πάει σε μνημόσυνο όταν ήρθε μια γριούλα κουτσαίνει πάμπτωχη βγαίνοντας από το γραφείο του την ρώτησα.Σε βοήθησε ο παπάς; Αχ παιδάκι μου μου λέει πεινάω και μου έδωσε ένα ευρώ και είκοσι λεπτά!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εγώ πάντως μου ανέβηκε η πίεση.Πραγματικα αυτοί όλοι τους κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή.

Όπως είπε και πιο πάνω ο φίλος πιο πολύ σεβομαι μια πουτανα ακόμα και αν είναι κακοτροπη παρά έναν ιερέα.

Αν και εγώ μόνο τις πουτανες σέβομαι γιατί αυτό που κάνουν είναι ηρωικό.Το να δέχεσαι τον καθένα δηλ που μπορεί να βρωμάει,να κουβαλάει αρρώστιες,ψυχικά νοσήματα κλπ.

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.677
Πόντοι
4.546

Stories

Νέο!