Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 55K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.394
Πόντοι
1.196
Συγκατοικούνε σε πόλεις σαν το Βερολίνο ή το Αμβούργο, κι έτσι τα έξοδα ενοικίου βγαίνουν και λιγότερα από 1000 Ευρώ.

Θεωρείται κουλ η συγκατοίκηση. Δεν είναι όπως εδώ.
Και στην Ελλάδα κουλ είναι η συγκατοίκηση, εγώ συγκατοικούσα από τα 19 και ήταν ωραία, πολύ καλύτερα από το να είσαι με τους γονείς σου. Αλλά, όπου και να ζεις, θα συγκατοικείς μέχρι τα 27-28, άντε 30, μετά δεν αντέχεις.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.566
Πόντοι
3.556
Και στην Ελλάδα κουλ είναι η συγκατοίκηση, εγώ συγκατοικούσα από τα 19 και ήταν ωραία, πολύ καλύτερα από το να είσαι με τους γονείς σου. Αλλά, όπου και να ζεις, θα συγκατοικείς μέχρι τα 27-28, άντε 30, μετά δεν αντέχεις.

Ναι, συμφωνούμε. Κι εγώ ειχα νεαρότερος πολύ καλές εμπειρίες με τη συγκατοίκηση. Στο εξωτερικό, βέβαια.

Θα δεις πάντως αγγελίες σε έντυπες και οnline εκδόσεις τοπικών εφημερίδων και περιοδικών από καλλιτέχνες ως τραπεζοϋπάλληλους, που ψάχνουν συγκατοίκηση με άτομα της ηλικίας τους, κι αυτό σε ηλικίες από 40 και άνω.

Είναι απλά κουλ, και βγάζει οικονομικό νόημα, για εκείνους που δεν δεσμεύονται από παιδιά.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.762
Πόντοι
3.656
Συγκατοικούνε σε πόλεις σαν το Βερολίνο ή το Αμβούργο, κι έτσι τα έξοδα ενοικίου βγαίνουν και λιγότερα από 1000 Ευρώ.

Θεωρείται κουλ η συγκατοίκηση. Δεν είναι όπως εδώ.

Εδώ θα σας περνάνε για gay ζευγάρι αν συγκατοικείτε μετά τα 30-35

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
900
Πόντοι
81
Υποθέτω ενοίκιο πληρωμένο και φαγητό επίσης, αφού είσαι μάγειρας. Λογικό να αποταμιεύεις κιόλας, αφού είσαι χωρίς οικογένεια.
3000 ευρώ δεν είναι πολλά για μία οικογένεια εκεί, αν αναλογιστείς ότι 1000 θα πάνε σε ενοίκιο.
Νοικιαζω σπιτι με συγκατοικο. Ειναι οδηγος το παλικαρι στην DHL. Μας ερχεται απο 360 το μηνα με το νερο και γκαζι. Το ρευμα εξτρα. Και οι δυο ψαχνουμε να βρουμε σπιτι ο καθενας για τους λογους του. Αυτος θελει να φερει καποια στιγμη την οικογενεια του στη Γερμανια κι εχω για να εχω την ησυχια μου.
Μια οικογενεια με παιδια αν δουλευουν και οι δυο θα καθαριζουν το λιγοτερο 3000 και ισως παραπανω. Θα παιρνουν και κανα 400 το μηνα kinder geld για καθε παιδι μεχρι να παει 18. Μια χαρα ζουν και τους μενουν κι ολας.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.566
Πόντοι
3.556
Εδώ θα σας περνάνε για gay ζευγάρι αν συγκατοικείτε μετά τα 30-35

Καταρχήν συγκατοίκηση δεν είναι απαραίτητα δύο άτομα. Σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα είναι συχνά τέσσερα και πέντε άτομα.

Μπορεί όλοι άντρες, μπορεί κάποιοι άντρες, κάποιες γυναίκες. Συχνές οι ανάμεικτες φάσεις. Άνευ σημασίας βασικά. Δεν είναι παριζιάνικη κομμούνα η συγκατοίκηση.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.394
Πόντοι
1.196
Καταρχήν συγκατοίκηση δεν είναι απαραίτητα δύο άτομα. Σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα είναι συχνά τέσσερα και πέντε άτομα.

Μπορεί όλοι άντρες, μπορεί κάποιοι άντρες, κάποιες γυναίκες. Συχνές οι ανάμεικτες φάσεις. Άνευ σημασίας βασικά. Δεν είναι παριζιάνικη κομμούνα η συγκατοίκηση.
Αδελφέ, αυτές οι φάσεις έχουν πλάκα όταν είσαι μικρός που γύρναγα 4 το πρωί από δουλειά και έβαζα να μαγειρέψω κι ο συγκάτοικος δε διαμαρτυρόταν για τη φασαρία γιατί είσαι 20 χρονών και στ' @ σου τα πάντα. Ή όταν φέρναμε κάτι γκόμενες που τα είχαμε τότε και δεν τις ένοιαζε να γαμηθούν στο δωμάτιο και να υπάρχει και άλλος στο σπίτι να βλέπει ΤV στο σαλόνι και να τις ακούει γιατί ήταν 19-20 χρονών που στάζει η καύλα από τις κάλτσες. Καλές καταστάσεις είναι αυτές και τώρα τα θυμόμαστε και γελάμε αλλά μετά τα 30 θέλεις λίγο την ησυχία σου. Leave aside ότι αν φέρεις 30αρα στο σπίτι και δει τον συγκάτοικο να βλέπει μπάλα στο σαλόνι δε θα κάτσει ούτε για καφέ.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.566
Πόντοι
3.556
Αδελφέ, αυτές οι φάσεις έχουν πλάκα όταν είσαι μικρός που γύρναγα 4 το πρωί από δουλειά και έβαζα να μαγειρέψω κι ο συγκάτοικος δε διαμαρτυρόταν για τη φασαρία γιατί είσαι 20 χρονών και στ' @ σου τα πάντα. Ή όταν φέρναμε κάτι γκόμενες που τα είχαμε τότε και δεν τις ένοιαζε να γαμηθούν στο δωμάτιο και να υπάρχει και ένας άλλος στο σπίτι να βλέπει ΤV στο σαλόνι να τις ακούει γιατί ήταν 19-20 χρονών που στάζει η καύλα από τις κάλτσες. Καλές καταστάσεις είναι αυτές και τώρα τα θυμόμαστε και γελάμε αλλά μετά τα 30 θέλεις λίγο την ησυχία σου. Leave aside, ότι αν φέρεις 30αρα στο σπίτι και δει τον συγκάτοικο να βλέπει μπάλα στο σαλόνι δε θα κάτσει ούτε για καφέ.

Μερικοί από μας είμαστε αιώνιοι έφηβοι. Δε βάζουμε μυαλό. Κι ας φρίξει και καμιά γκόμενα, δεν τρέχει κάτι.:2funny:

Άμα ήμουν πάλι Βερολίνο, θα ξαναέκανα όλες τις αλητείες από την αρχή. Και φυσικά, δεν είμαι ούτε καν κοντά στα 20 πια.

ekatse_i_koutsi_katsika

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
1.181
Πόντοι
201
Μερικοί από μας είμαστε αιώνιοι έφηβοι. Δε βάζουμε μυαλό. Κι ας φρίξει και καμιά γκόμενα, δεν τρέχει κάτι.:2funny:

Άμα ήμουν πάλι Βερολίνο, θα ξαναέκανα όλες τις αλητείες από την αρχή. Και φυσικά, δεν είμαι ούτε καν κοντά στα 20 πια.
Εγώ φίλε αναπολώ το σπίτι μου στο Lankwitz και τα χρόνια που έδωσαν υπέροχες εμπειρίες στη ζωή μου. Δεν ξέρω όμως αν θα ήθελα να τα ξαναζήσω...

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
900
Πόντοι
81
Εγώ φίλε αναπολώ το σπίτι μου στο Lankwitz και τα χρόνια που έδωσαν υπέροχες εμπειρίες στη ζωή μου. Δεν ξέρω όμως αν θα ήθελα να τα ξαναζήσω...
Μικρος που ειναι ο κοσμος. Εμενα κι εγω στο Lankwitz συμπουρδελε. Μεχρι το Νοεμβρη του 2020. Ησυχη γειτονια αλλα απο διασκεδαση 0.
Πριν εμενα σε wohnheim στο Neukoln, μετα το Lankwitz Potsdam και μετα την εκανα για Ανοβερο.

ekatse_i_koutsi_katsika

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
1.181
Πόντοι
201
Μικρος που ειναι ο κοσμος. Εμενα κι εγω στο Lankwitz συμπουρδελε. Μεχρι το Νοεμβρη του 2020. Ησυχη γειτονια αλλα απο διασκεδαση 0.
Πριν εμενα σε wohnheim στο Neukoln, μετα το Lankwitz Potsdam και μετα την εκανα για Ανοβερο.
Καμία σχέση το Lankwitz των '80 s που έζησα, με το Lankwitz του σήμερα που είδα πριν λίγους μήνες στην τελευταία μου επίσκεψη στην Γερμανία.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.566
Πόντοι
3.556

41ος Μαραθώνιος της Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν​

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.320
Πόντοι
2.356
Θέλω να γράψω κάτι "άσχετο - σχετικό". Άσχετο με το θέμα " Κάτοικος Κέντρου Αθήνας" αλλά σχετικό όμως με την εν γένει μετακίνησή μας εντός του Κέντρου της Αθήνας.

Η κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας αλλά και στα προάστια σιγά σιγά γίνεται ολόενα και πιο ανυπόφορη.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1
Χθες, κάποια άτομα, αλήτες και ατιμώρητοι ως συνήθως, μπήκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ Ομόνοια με σκοπό να κάνουν γκράφιτι (μουτζούρες, μακάρι να κάνανε γκράφιτι). Όπως ήταν λογικό, σωστό και αναμενόμενο διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ για να "απομακρυνθούν τα άτομα". Η γραμμή 1 του ΗΣΑΠ δεν λειτουργούσε σε κάποιο τμήμα της για αρκετή ώρα. Πολύς κόσμος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα. Μάλιστα, μια κοπέλα, όπως έγραψε δημόσια, έχασε και το μεροκάματό της εξαιτίας αυτής της ταλαιπωρίας και της μη δυνατότητας πρόσβασης στο χώρο της εργασίας της...

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2
Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο αγώνας της Εθνικής στο ΟΑΚΑ όπου θα πάνε 60 χιλιάδες θεατές και όπου χρειάζονται σεκιουριτάδες. Οι διάφοροι εργολάβοι που αναλαμβάνουν τέτοια "έργα" για λογαριασμό άλλων εταιρειών βάλανε όπου μπορούν και όπου δεν μπορούν αγγελίες για να βρουν προσωπικό φύλαξης για τον αγώνα. Ωστόσο το ωράριο είναι 17:00 έως 01:00... Δηλαδή αν βγάλουν οι φύλακες πχ 35 ή 40 ευρώ θα χρειαστεί να δώσουν παραπάνω από τα μισά στα ταξί για να γυρίσουν στα σπίτια τους αν πχ μένουν λίγο πιο μακριά ή στα νότια προάστια.

Τα παραπάνω δύο σας τα ανέφερα για να σας τονίσω εμφατικά ότι πλέον το "που βρίσκεται η εργασία σου σε σχέση με τον τόπο διαμονή σου" δεν είναι απλά σημαντικό (για Αθήνα μιλάω και μόνο) αλλά είναι πέρα για πέρα σπουδαίο. Πλέον η ζωή στην Αθήνα (και τα προάστιά της) είναι ανυπόφορη λόγω τεράστιου πληθυσμού. Δεν φτάνει που έχουμε εντατικοποιημένη αστικοποίηση μας έχουν κουβαληθεί τα τελευταία 3 έτη ένα σωρό νεαροί μπροκολο-κέφαλοι από την Ασία και τη Συρία με κάτι κινητά στα χέρια και όλοι μέρα κυκλοφορούν στους δρόμους μπουλούκια και μπαίνουν τζαμπέ στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υ.Γ. Για να μην μιλήσω για τους γελοίους κωλοαγώνες δρόμου που γίνονται κάθε λίγο και λιγάκι ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ φυσικά.

Raul11

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2024
Like
114
Πόντοι
0
Καμία σχέση το Lankwitz των '80 s που έζησα, με το Lankwitz του σήμερα που είδα πριν λίγους μήνες στην τελευταία μου επίσκεψη στην Γερμανία.
Αδερφέ τώρα χοντρικά σε ποιο;
αδερφέ τώρα χοντρικά σε ποια περιοχή μενεις?

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
711
Πόντοι
86
Όποιος ψάχνει την επαφή με τη φύση, όποιος θέλει αυτοφυής πράσινο και πάρκα, έχει να ψάξει περισσότερο στα προάστια, και μάλλον πιο συγκεκριμένα σε περιοχές προς Πάρνηθα ή Πεντέλη μεριά
Σωστοτατο, αλλα ρε παιδι μου, τις εχουν μαμησει με τις φωτιες, αυτες τις περιοχες

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.320
Πόντοι
2.356
Σωστοτατο, αλλα ρε παιδι μου, τις εχουν μαμησει με τις φωτιες, αυτες τις περιοχες
Εκεί δεν έχουν μαμήσει μόνο με φωτιές - πλέον, σταδιακά μαμάνε και με τις τιμές... Άσε που είσαι μακριά από όλα και έτσι το κόστος ζωής ανεβαίνεις στο Θεό - ειδικά σε θέματα μετακίνησης και χάσιμο χρόνου στη μετάβαση προς τα σημεία ενδιαφέροντος.

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
711
Πόντοι
86
Καιρός να αρχίσουν να τους μετατοπίζουν προς τα νότια παράλια, και προς Πειραιά.
Καιρος να αρχισουν να τους μετατωπιζουν, σε στρατοπεδα συγγεντρωσης, για πολυ καιρο, με δικαιολογια οτι ψαχνουν τροπους για να τους νομιμοποιησουν. Ρατσιστης δεν ειμαι, αλλα σαν πολιτης αυτης της γαμοχωρας, που με εχουν ξεσκισει στους φορους και στις κρατησεις, εχω απαιτηση, να κυκλοφορω στους δρομους με ασφαλεια. Αληθεια ειναι οτι, αν αφηνεις στους δρομους, ανθρωπους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, 100% θα οδηγιθουν στο εγκλημα. Ετσι οπως παει η κατασταση με πακους, ξεπακους, αφγανια, αλμπανια, πυγμαιους, τζυπσι, Σιου, ιροκεζους, μουιτσ τρλαλαρο κτλ, καποια στιγμη θα φτασει ο κομπος στο χτενι, θα βουτιξει ο κοσμος τα δικανα και τις διμουτσουνες και θα τραβαμε ολοι τις κωλοτριχες μας, μετα. Μακαρι να βγω ψευτης, αλλα κατ κει οδευομεν

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.320
Πόντοι
2.356
Καιρος να αρχισουν να τους μετατωπιζουν, σε στρατοπεδα συγγεντρωσης, για πολυ καιρο, με δικαιολογια οτι ψαχνουν τροπους για να τους νομιμοποιησουν. Ρατσιστης δεν ειμαι, αλλα σαν πολιτης αυτης της γαμοχωρας, που με εχουν ξεσκισει στους φορους και στις κρατησεις, εχω απαιτηση, να κυκλοφορω στους δρομους με ασφαλεια. Αληθεια ειναι οτι, αν αφηνεις στους δρομους, ανθρωπους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, 100% θα οδηγιθουν στο εγκλημα. Ετσι οπως παει η κατασταση με πακους, ξεπακους, αφγανια, αλμπανια, πυγμαιους, τζυπσι, Σιου, ιροκεζους, μουιτσ τρλαλαρο κτλ, καποια στιγμη θα φτασει ο κομπος στο χτενι, θα βουτιξει ο κοσμος τα δικανα και τις διμουτσουνες και θα τραβαμε ολοι τις κωλοτριχες μας, μετα. Μακαρι να βγω ψευτης, αλλα κατ κει οδευομεν
Καθόλου παράλογα τα όσα γράφεις. Δυστυχώς για εκεί πάμε. Δυστυχώς έχεις δίκιο.

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
711
Πόντοι
86
Για το θεμα τοπου κατοικιας, σηγουρα ειναι το τι εξυπηρετει τον καθενα μας. Το να μενεις σε καποιο προαστειο και να χρειαζεσαι 2 ωρες για να πας στην δουλεια σου, στο κεντρο, κι αλλες 2 ωρες να γυρισεις, ειναι αν μη τι αλλο απανθρωπο και εξαντητικο. Τωρα καποιος σαν εμενα, που δεν εργαζεται πλεον, τι δουλεια εχει να μενει σε καποιο αστικο κεντρο? Αν και εδω που μενω (Παιανια) δεν εχουμε το πιξημο του κεντρου, αλλα εχει αρχισει κι εδω σηγα σηγα η πολυκοσμια και δυσκολοκυκλοφορια, λογω και του αεροδρομιου.
Προσωπικα ανετα ανταλλαζα το σπιτι μου, με καποιο στις πλαγιες της Πυνδου η του Ολυμπου (που εχει κι ενεργειακα πεδια), αρκει ναχει ρευμα, νερο, τηλεφωνο. Ενα σμαρτακι, αντε κανα Jimny, αν εχει καροδρομους, για να κατεβαινω 1-2 φορες το μηνα στην πολη για προμηθειες και η καλυτερη μου. Αν γουσταρει καποια απο τις δυο συνεταιρες μου, να ακολουθησει, εχει καλως αν οχι σηγουρα καποια βλαχουτσα θα βρω για να κανουμε καμπινγκ.
Κανας ενδιαφερομενος?

• Like
Αντιδράσεις: cool11

Slavrlfucker

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
889
Πόντοι
81
Για το θεμα τοπου κατοικιας, σηγουρα ειναι το τι εξυπηρετει τον καθενα μας. Το να μενεις σε καποιο προαστειο και να χρειαζεσαι 2 ωρες για να πας στην δουλεια σου, στο κεντρο, κι αλλες 2 ωρες να γυρισεις, ειναι αν μη τι αλλο απανθρωπο και εξαντητικο. Τωρα καποιος σαν εμενα, που δεν εργαζεται πλεον, τι δουλεια εχει να μενει σε καποιο αστικο κεντρο? Αν και εδω που μενω (Παιανια) δεν εχουμε το πιξημο του κεντρου, αλλα εχει αρχισει κι εδω σηγα σηγα η πολυκοσμια και δυσκολοκυκλοφορια, λογω και του αεροδρομιου.
Προσωπικα ανετα ανταλλαζα το σπιτι μου, με καποιο στις πλαγιες της Πυνδου η του Ολυμπου (που εχει κι ενεργειακα πεδια), αρκει ναχει ρευμα, νερο, τηλεφωνο. Ενα σμαρτακι, αντε κανα Jimny, αν εχει καροδρομους, για να κατεβαινω 1-2 φορες το μηνα στην πολη για προμηθειες και η καλυτερη μου. Αν γουσταρει καποια απο τις δυο συνεταιρες μου, να ακολουθησει, εχει καλως αν οχι σηγουρα καποια βλαχουτσα θα βρω για να κανουμε καμπινγκ.
Κανας ενδιαφερομενος?
Αν είσαι 80 χρονών, ε ναι τι το θες το κέντρο.
Όμως υπάρχει κόσμος που τα θέλει όλα στα πόδια του, άσχετα δουλειάς.

Και εγώ δουλεύω από σπίτι, αλλά δεν πήγα να μείνω σε κανένα χωριό. Κοντά κέντρο είμαι ώστε σε 10 λεπτά με τη μηχανή να είμαι σε όποια καφετέρια γουστάρω, να έχω κοντά σουπερμαρκετ, μπαράκια και ο,τι άλλο γουστάρω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom