Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 55K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Υπέροχη η ατμόσφαιρα αυτές τις ημέρες στο ιστορικό κέντρο, τώρα που ξεκουμπίστηκαν τα πλήθη για το πενθήμερο. :-)

Η πλατεία Μητροπόλεως και η γύρω περιοχή σε εορταστική φάση για την Ανάσταση, και παντού μόνο τουρίστες.

Σούπερ κατάσταση.

Σαν πιτσιρίκια κάθε χρόνο κατεβαίναμε Αθήνα τον Αύγουστο για τα ψώνια της επόμενης σχολικής χρονιάς. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΥΛΑ. Άδειοι δρόμοι και τα μαγαζιά όσα ήταν ανοιχτά δικά μας. Σαν να ήσουν σε μια τεράστια επαρχιακή αγορά. Εννοώ χωρίς τον κόσμο και αυτή την τρέλα της μεγαλούπολης. Ο θείος μου μας έβαζε στο αυτοκίνητο και μας πήγαινε βόλτες έτσι χωρίς προορισμό. Τρώγαμε Goodys και παγωτό και μετά στην πλατεία για να φάνε και οι μεγάλοι σε κάποιο εστιατόριο.

Το χειμώνα από την άλλη ήταν γαμώ λόγω Χριστουγέννων να χαζολογάς στις βιτρίνες αλλά αυτό το μπούγιο ήταν κουραστικό. Ήμασταν και παιδιά οπότε δεν είχαμε και μεγάλη εμπειρία στο τι να κάνουμε. Στριμωξίδι και στα μαγαζιά χαμός.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Απο προσωπικη εμπειρια. Εμενα κεντρο επι 7 χρονια, συγκεκριμενα πλατεια Βικτωριας. Κατα αναγκη, για να ειμαι κοντα στην εργασια μου. Για να μενεις κεντρο Αθηνας, τρια τινά παιζουν. Ειτε εισαι στο τσαμπε (πατρικο σπιτι, κτλ), ειτε κατα αναγκη (εργασια οπως εγω, συγκοινωνιες), ειτε εισαι ανωμαλαρα του κερατα, οτι και να σημαινει αυτο. Θα μου πειτε ειναι και θεμα γουστου, σε αλλους αρεσει η ζωη στο κεντρο σε αλλους οχι. Προσπαθω λοιπον οσο γινεται αντικειμενικα να το κρινω. Πως γινεται να σου αρεσει το νταπα ντουπα γυρω σου σχεδον επι 24ωρου βασεως; Δεν ειναι μονο οι κορνες, οι φωνες (μεθυσμενοι, αλλοδαπα, κτλ), η βρωμα στους δρομους και στα πεζοδρομια (φιλοτιμες οι προσπαθειες του δημου Αθηναιων αλλα...), εχουμε και τα τελευταια 2 χρονια την ΕΠΙΔΗΜΙΑ των ανακαινισεων (ειτε ιδωτικα ειτε τα καρκινωματα τα airbnb). Μονο στην γειτονια μου θυμαμαι να βιωσα 5-6 ανακαινισεις, ΟΛΙΚΕΣ, να μενουν μονο τα ντουβαρια και αν. Αυτα εν μερει περι "ανωμαλιας". Υπαρχουν και λοιποι "στραβοι" που εδω κρυβονται αναμεσα στο πληθος. Αδερφαρες, με καμια γκομενα 200 κιλα (που την "αγαπουν" διοτι εχει λεπτα αισθηματα..), βιζιτουδες της κακιας ωρας, μεγαλα κεφαλια της νυχτας που "κρυβονται" μεσα σε μια πολυκατοικια 30+ διαμερισματων, κτλ. Ολα αυτα δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου, τα εχω δει/ζησει. Ασε που η συγκεκριμενη περιοχη εχει γινει πολος ελξης για τα συναφι των lgbt, ντοπιο και εισαγωμενο. Μιλαμε για πολυ τακουνι 44 και βαλε νουμερο. Σηκωθηκα και εφυγα αθελητα (ο ηλιθιος τοσο καιρο), διοτι εκει που εμενα θα γινει ΚΑΙ ΑΥΤΟ airbnb. Πηγα σε προαστιο και ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. Μπορει να "χανω" μιαμιση ωρα την ημερα με τις συγκοινωνιες προσωπικο χρονο αλλα ρε φιλε μπαινω σπιτακι μου χωρις να κοιταω πισω μου, ωρες ησυχιας ΩΡΕΣ ΗΣΥΧΙΑΣ γαμωτο, ολοι μιλανε ελληνικα και χωρις προφορα καν, απλα βάρδα να μην εχεις ξεμεινει απο τσιγαρα κτλ και γυρνας σπιτι απο δουλεια 11 βραδυ....τον ηπιες. Εδω δεν εχει μινι μαρκετ πακιστανομπαγκλαντεσιανο ανοιχτο εως 1-2 βραδυ. Και παλι, ολα αυτα ειναι υποκειμενικα διοτι οπως προειπα ο καθενας με τα γουστα του.

Τα εχουμε ξαναπει πολλες φορες. Οποιος μενει κεντρο απο επιλογη και επειδη ειναι "ωραια" εχει καποια συναισθηματικη η εγκεφαλικη ζημια. Εχει καταστραφει μερος του εγκεφαλου που μπορει να κανει συναισθηματικο δεσιμο, πνευματικη ισορροπια. Οταν εχεις χασει το baseline του τι σημαινει καλλος και ομορφια και νιωθεις ανετα στη βρωμια, στη φτωχεια και στη μιζερια τοτε εισαι συναισθηματικα ασταθης και δε σε παιρνω στα σοβαρα να σε εμπιστευτω με οτιδηποτε.

100% των περιπτωσεων δεν εχει πεσει ποτε εξω αυτο το κριτηριο.

Κεντρο περιλαμβανει και Παγκρατι, Πατησια, Εξαρχεια, Κυψελη, Σεπολια κλπ

Ακους: "Μου αρεσει πολυ το Παγκρατι ειναι φοβερο" = red flag για να τη παρεις σοβαρα.
Χειροτερο και απο τατουαζ, ροζ μαλλι και φεμινιστρια.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Γι αυτο και πλεον εχει μαζεψει κοσμο του περιθωριου η συναισθηματικα κατεστραμμενους.

Κεντρο θα μενουν ειτε μοναχικοι καλλιτεχνες, μουσικοι, ζωγραφοι, ηθοποιοι ειτε αλλοδαποι ειτε γκευ.
Μοναδικοι νορμαλ κατι παλια γεροντια που εχουν μεινει με σπιτι απο τις παλιες εποχες. Σε λιγα χρονια θα βλεπεις μονο τελειωμενους.
Εκανα μια βολτα στο παγκρατι τις προαλλες και εψαχνα να βρω ενα ατομο το οποιο να "φαινεται" ισορροπημενο, ποσο μαλλον να ειναι κιολας.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Απλα να πω οτι κατεβηκα μια φορα την Ερμου και εβλεπα (εκτος που τους τουριστες που τους λυπομουν)

1. Αλλοδαπους
2. Μαυριδερα ατομα να πουλανε κλεμμενα (αρωματα, γυαλια)
3. Brain damaged πιτσιρικια με πρασινα μαλλια, βρωμικα ρουχα, λευκες αθλητικες καλτσες (εμετος), κενα βλεμματα σαν να εχουν μολις φαει παρτουζες απο μαυρους με 10 stds
4 Σπασμενα πλακακια
5. Συντριβανια μαυρα που δε λειτουργουσαν

Θα ξανακατεβω κεντρο Ερμου, Μοναστηρακι του χρονου παλι.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Σωστός. Υπάρχουν περιοχές προς τα βόρεια που είναι λες και ζεις σε άλλο πλανήτη. Που σημαντικό ποσοστό του κόσμου δεν έχει περάσει ούτε για βόλτα από εκεί. Μέχρι τα 23-24 σου αν σου αρέσει να μένεις κέντρο και βρίσκεις κάτι που σε γεμίζει δικαιολογείται φουλ. Από εκεί και πέρα αν επιμένεις σε αυτό, έχεις θέμα φύλου, θέμα ταυτότητας και πολύ χαμηλά επίπεδα συνειδητότητας και αντίληψης του τι σου γίνεται.
Γτ λίγους ξέρετε που είναι 40 και πάνω και από επιλογή λένε ''ε φοιτητές, πιτσιρικάδες έιμαστε ακόμα''. Ε αυτούς θα ακούσεις ρε τύποι; Υπάρχουν άνθρωποι που είναι 35 και έχουν ήδη γυναίκα 2 παιδιά και δουλειά ενώ υπάρχει και πολύς κοσμάκης που αρμέγει ενοίκια από τουριστικά μέρη που έχει από γονείς, κάνει και καμιά δουλειά της ψωλής σε γραφείο που τον έχουν εκεί για να απαντάει mails και να δικαιολογεί η εταιρία κανένα έξοδο για την εφορία, πίνοντας 10 μπάφους την υπόλοιπη μέρα. Ε αυτός που είναι το τελευταίο πουστάρχιδο της Ελλάδας, σόρρυ κιόλας, δεν κάθομαι καν να ακούσω τη γνώμη του, δεν τον βλέπω καν μπροστά μου. Όλο αυτό γτ βρέθηκα σε ένα τραπέζι προχτές με τέτοιο συνάφι και πήγα να ξεράσω και λέγαν τα αντίθετα ακριβώς από τα από πάνω που παρέθεσες....
Φιλε μου τα βλεπω και εγω. Πολλοι ειναι αυτοι που γουσταρουν. Αυτο τους κανει πολλους αυτους που ειναι τελειωμενοι ουτως η αλλως αρα ολα εξηγουνται.

Εαν εισαι φοιτητης το δεχομαι. Οτιδηποτε περα απο αυτο ειναι στη κυριολεξια brain damage και ειμαι πολυ απολυτος και σαφης σε αυτο.

Γυναικα > 30 γουσταρει κεντρο = κατι προβληματικο εχει εαν το αναζητησεις αρκετα θα το βρεις (χωρισμενοι γονεις, κακος χωρισμος, κοινωνικα πατος, φεμινισμος, σοσιαλισμος)

Αντρας > 30 γουσταρει κεντρο = γκει η φασαιος που απλα θελει να γαμησει το ευκολο εναλλακτικο σχετικα χαριτωμενο low self esteem γκομενακι.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
E και τώρα κάπως έτσι είναι η αγορά δυστυχώς τύπε όλο το χρόνο. Είναι πολύ πεσμένα τα πράγματα και συρρικνωμένα.

Δυστυχώς η "περιφερειακές" αγορές ψόφησαν. Αλλά το κακό με την Αθήνα είναι ότι παραμένει Μητρόπολη και έχει πάντα κόσμο. Πχ πριν λίγο καιρό κατέβηκα Πειραιά και έφτασα μέχρι Πέραμα. Χαμός στην παραλία. Την ίδια στιγμή σε μέρη όπως ο Βύρωνας μόνο στα πολύ κεντρικά σημεία θα δεις κόσμο. Στα στενά μόνο λουκέτα.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.081
Πόντοι
6.515
Αμα μένεις απο Κηφισιά και πανω, μπορεί να γλυτωνεις τη χλεπα, αλλά πρεπει να μην δουλεύεις κέντρο, γιατι τρως τη μιση σου ζωή στη μετακίνηση

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.790
Πόντοι
3.506
Το 1999 πούλησα 7αρι διαμέρισμα που είχα από κληρονομιά και κατοικούσα στα περιξ του Αρχαιολογικού Μουσείου και αγόρασα μονοκατοικία στα απώτερα Βόρεια Προάστια. Δεν το μετάνοιωσα ποτέ. Όταν κατεβαινω στη περιοχή και βλέπω το χάλι με τα αραπομαγκρεμιανά κατακάθια να σουλατσάρουν άσκοπα και τα σκηνικά της παρακμής στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή, μακαρίζω τη προνοητικότητά μου.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.298
Πόντοι
2.356
Το πιο απλό που μπορεί να κάνει, το οποίο συστήνω σε όλους. Πας επαρχία αν είναι να μείνεις σε βοθρογειτονιά στην Αθήνα.
Τύπε, πρέπει να βλέπει το παιδί του που μένει Αθήνα με την πρώην σύζυγο. Δεν έχει επιλογή.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.298
Πόντοι
2.356
Γι αυτο και πλεον εχει μαζεψει κοσμο του περιθωριου η συναισθηματικα κατεστραμμενους.

Κεντρο θα μενουν ειτε μοναχικοι καλλιτεχνες, μουσικοι, ζωγραφοι, ηθοποιοι ειτε αλλοδαποι ειτε γκευ.
Μοναδικοι νορμαλ κατι παλια γεροντια που εχουν μεινει με σπιτι απο τις παλιες εποχες. Σε λιγα χρονια θα βλεπεις μονο τελειωμενους.
Εκανα μια βολτα στο παγκρατι τις προαλλες και εψαχνα να βρω ενα ατομο το οποιο να "φαινεται" ισορροπημενο, ποσο μαλλον να ειναι κιολας.
Οκ, αλλά μη νομίζεις, μπουρδέλα μένουν και στην Κηφισιά, στη Γλυφάδα και στην Αγία Παρασκευή. Όχι μόνο στο κέντρο.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.298
Πόντοι
2.356
Το 1999 πούλησα 7αρι διαμέρισμα που είχα από κληρονομιά και κατοικούσα στα περιξ του Αρχαιολογικού Μουσείου και αγόρασα μονοκατοικία στα απώτερα Βόρεια Προάστια. Δεν το μετάνοιωσα ποτέ. Όταν κατεβαινω στη περιοχή και βλέπω το χάλι με τα αραπομαγκρεμιανά κατακάθια να σουλατσάρουν άσκοπα και τα σκηνικά της παρακμής στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή, μακαρίζω τη προνοητικότητά μου.
Τύπε, ξέρεις τι απέγινε; Διατήρησε το ακίνητο τον ιδιοκτήτη του και τον χαρακτήρα που είχε όταν κατοικούσες εσύ;

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.790
Πόντοι
3.506

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.952
Πόντοι
3.506
Δε γουστάρεις μπόλιασμα τύπε ;
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Το νοικιασε σε ΜΚΟ που έχει στοιβαξει 12 Αφρικάνους τύπε.
Σαν τσόντα ακούγεται

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.952
Πόντοι
3.506

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.298
Πόντοι
2.356
Το νοικιασε σε ΜΚΟ που έχει στοιβαξει 12 Αφρικάνους τύπε.
Εγώ τύπε πούλησα ένα τριάρι σε έναν Εβραίο πριν έξι χρόνια περίπου. Έκτοτε, έχει αλλάξει τρεις ιδιοκτήτες :grin:

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Υπέροχη η ατμόσφαιρα αυτές τις ημέρες στο ιστορικό κέντρο, τώρα που ξεκουμπίστηκαν τα πλήθη για το πενθήμερο. :-)

Η πλατεία Μητροπόλεως και η γύρω περιοχή σε εορταστική φάση για την Ανάσταση, και παντού μόνο τουρίστες.

Σούπερ κατάσταση.
Έπρεπε να προχωρήσει το σχέδιο με τις 7 δόσεις... χαμένη ευκαιρία!

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Τα εχουμε ξαναπει πολλες φορες. Οποιος μενει κεντρο απο επιλογη και επειδη ειναι "ωραια" εχει καποια συναισθηματικη η εγκεφαλικη ζημια. Εχει καταστραφει μερος του εγκεφαλου που μπορει να κανει συναισθηματικο δεσιμο, πνευματικη ισορροπια. Οταν εχεις χασει το baseline του τι σημαινει καλλος και ομορφια και νιωθεις ανετα στη βρωμια, στη φτωχεια και στη μιζερια τοτε εισαι συναισθηματικα ασταθης και δε σε παιρνω στα σοβαρα να σε εμπιστευτω με οτιδηποτε.

100% των περιπτωσεων δεν εχει πεσει ποτε εξω αυτο το κριτηριο.

Κεντρο περιλαμβανει και Παγκρατι, Πατησια, Εξαρχεια, Κυψελη, Σεπολια κλπ

Ακους: "Μου αρεσει πολυ το Παγκρατι ειναι φοβερο" = red flag για να τη παρεις σοβαρα.
Χειροτερο και απο τατουαζ, ροζ μαλλι και φεμινιστρια.
Πάντως στο Παγκράτι είναι και το Μετς, μια από τις πιο ακριβές συνοικίες των Αθηνών... δεν θεωρείται υποβαθμισμένη.

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.491
Πόντοι
456
Αυτή η περιοχή είχε πιστεύω όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο αν δεν την παρατούσαν στην τύχη της. Είναι ρυμοτομημένη, έχει δρόμους με δέντρα, κλασικά κτίρια, σχετικά κοντά ήταν ο ΟΤΕ και το οικονομικό πανεπιστήμιο, ηλεκτρικό, λεωφορεία. Άλλο τώρα βέβαια που νομίζεις πως βρίσκεσαι στο Μπουρούντι.

Επειδή βλέπω την ξέρεις, από πότε άρχισε να φαίνεται πως παίρνει την κάτω βόλτα;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom