Απο προσωπικη εμπειρια. Εμενα κεντρο επι 7 χρονια, συγκεκριμενα πλατεια Βικτωριας. Κατα αναγκη, για να ειμαι κοντα στην εργασια μου. Για να μενεις κεντρο Αθηνας, τρια τινά παιζουν. Ειτε εισαι στο τσαμπε (πατρικο σπιτι, κτλ), ειτε κατα αναγκη (εργασια οπως εγω, συγκοινωνιες), ειτε εισαι ανωμαλαρα του κερατα, οτι και να σημαινει αυτο. Θα μου πειτε ειναι και θεμα γουστου, σε αλλους αρεσει η ζωη στο κεντρο σε αλλους οχι. Προσπαθω λοιπον οσο γινεται αντικειμενικα να το κρινω. Πως γινεται να σου αρεσει το νταπα ντουπα γυρω σου σχεδον επι 24ωρου βασεως; Δεν ειναι μονο οι κορνες, οι φωνες (μεθυσμενοι, αλλοδαπα, κτλ), η βρωμα στους δρομους και στα πεζοδρομια (φιλοτιμες οι προσπαθειες του δημου Αθηναιων αλλα...), εχουμε και τα τελευταια 2 χρονια την ΕΠΙΔΗΜΙΑ των ανακαινισεων (ειτε ιδωτικα ειτε τα καρκινωματα τα airbnb). Μονο στην γειτονια μου θυμαμαι να βιωσα 5-6 ανακαινισεις, ΟΛΙΚΕΣ, να μενουν μονο τα ντουβαρια και αν. Αυτα εν μερει περι "ανωμαλιας". Υπαρχουν και λοιποι "στραβοι" που εδω κρυβονται αναμεσα στο πληθος. Αδερφαρες, με καμια γκομενα 200 κιλα (που την "αγαπουν" διοτι εχει λεπτα αισθηματα..), βιζιτουδες της κακιας ωρας, μεγαλα κεφαλια της νυχτας που "κρυβονται" μεσα σε μια πολυκατοικια 30+ διαμερισματων, κτλ. Ολα αυτα δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου, τα εχω δει/ζησει. Ασε που η συγκεκριμενη περιοχη εχει γινει πολος ελξης για τα συναφι των lgbt, ντοπιο και εισαγωμενο. Μιλαμε για πολυ τακουνι 44 και βαλε νουμερο. Σηκωθηκα και εφυγα αθελητα (ο ηλιθιος τοσο καιρο), διοτι εκει που εμενα θα γινει ΚΑΙ ΑΥΤΟ airbnb. Πηγα σε προαστιο και ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. Μπορει να "χανω" μιαμιση ωρα την ημερα με τις συγκοινωνιες προσωπικο χρονο αλλα ρε φιλε μπαινω σπιτακι μου χωρις να κοιταω πισω μου, ωρες ησυχιας ΩΡΕΣ ΗΣΥΧΙΑΣ γαμωτο, ολοι μιλανε ελληνικα και χωρις προφορα καν, απλα βάρδα να μην εχεις ξεμεινει απο τσιγαρα κτλ και γυρνας σπιτι απο δουλεια 11 βραδυ....τον ηπιες. Εδω δεν εχει μινι μαρκετ πακιστανομπαγκλαντεσιανο ανοιχτο εως 1-2 βραδυ. Και παλι, ολα αυτα ειναι υποκειμενικα διοτι οπως προειπα ο καθενας με τα γουστα του.