...ακομα δεν εχω τρακαρει, με εχουν τρακαρει. μια φορα μου τη φυτεψε ενας απο πισω στο φαναρι του ηλεκτρικου στον πειραια...
Σου εύχομαι να μη τρακάρεις ποτέ, Mature... Μη χάσουν και οι θείες τη χαρά τους δηλαδή!
Πέραν αυτού:
Είχα γράψει νωρίτερα ότι ο μοτο πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του μόνος του, κανενας ΚΟΚ, νόμος, φανάρι ή πινακίδα προτεραιότητας δεν μπορεί να τον προστατέψει (απ τον ιλίθιο).
Δεν είχα δώσει παράδειγμα όμως.
Αυτό που έγραψες εδώ, mature, μου έδωσε λαβή.
Πάρε δυό περιπτώσεις. Ίδιες κατ αρχήν:
Πας νύχτα σε λεωφόρο (2-3 λωρίδες), κόκκινο μπροστά σου, κανείς πουθενά, νομοταγής εσύ, δεν τρέχεις, κόβεις απο νωρίς, και σταματάς στο φανάρι της λεωφόρου περιμένοντας να γίνει πράσινο, να ξεκινήσεις πάλι.
Κανείς πουθενά.
Εδώ χωρίζουμε τις περιπτώσεις.
Στη μια είσαι με αμάξι.
Στην άλλη με moto.
Έρχεται λοιπόν ο περίεργος (μεθυσμένος, απρόσεχτος, στο κέφι) απο πίσω, ΔΕ βλέπει μες τη σούρα του τα κόκκινα μπροστά του, και στη χώνει με 50 (να μη πω περισσότερα) απο πίσω καθώς εσύ περιμένεις στο φανάρι.
Σαφώς, φταίει. Σαφώς, σε πληρώνει.
Ο εσύ στο αυτοκίνητο, τι έκανες? Μίλαγες, κοίταζες το γκομενάκι δίπλα σου, έπαιζες με το ραδιόφωνο, ή κοίταγες το φανάρι σκαλίζοντας τη μύτη σου. Και την τρώς από πίσω. Μη μου πείτε ότι δε συμβαίνει, έχει συμβεί πολλές φορές.
Ο εσύ στη moto τι έπρεπε να κάνεις? ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να έκανες ΤΙΠΟΤΑ, χωρίς ΚΑΘΕ δευτερόλεπτο το μάτι σου να μην παίζει και μια προς τον καθρέφτη. Γιατί αν δείς τα φώτα τού περίεργου που σού ρχεται απο πίσω, έχεις πιθανότητα να την γλυτώσεις.
Στην πρώτη περίπτωση, αλλάζεις όλο το πίσω σύστημα (μέχρι και πίσω παρπρίζ). Και στα πληρώνουν.
Στην δεύτερη (αν δεν τον δείς έγκαιρα), τί αλλάξεις? Σπονδυλική στήλη?
Εγώ, μετά τα άπειρα χιλιόμετρα που έχω κάνει, εφαρμόζω άλλο σύστημα: Το περνάω το κόκκινο. ΑΦΟΥ βεβαίως έχω ελέγξει 5 φορές τι έρχεται απο παντού, τι υπάρχει γύρω, και αν βέβαια με βλέπει κανένας "όργανος". Αλλά το να κάθομαι 50-60 δευτερόλεπτα περιμένοντας τον περίεργο να μου τη χώσει από πίσω, καλύτερα να περάσω με κόκκινο. Σε περιπτώσεις άδειων δρόμων δίνω στο κόκκινο την αξία του "STOP", όχι του "περιμένω να αλλάξει".
Καινομίζω με έχει γλυτώσει κάποιες φορές.