Νέα

Καθρεφτάκια των ΙΧ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Andras37Athina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 146
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Και που να δεις ανάλογο...Live....Είχα δει πρόπερσι στη Θηβών στο Περιστέρι,κι έκανα να κοιμηθώ 3 μέρες...Μάγκες,να φεύγετε με καθυστέρηση στα φανάρια.Δεν είναι πίστα οι δρόμοι.Και αφήστε τους μαλάκες να κορνάρουν.

vamos1

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2006
Like
4
Πόντοι
0
εχω δει και εγω Live μηχανη περνουσε με κοκκινο σιγα-σιγα καθετα την βασ.σοφιας ερχονταν απο βουλιαγμενης...ηταν Αυγουστος και δεν ειχε κινηση ο δρομος και ξαφνικα βλεπω να κατεβαινει την βασ.Σοφιας ενα wragler μαλιοκουβαρα ομως. ετσι?η συνεχεια δεν χρειαζεται απλα να σας πω οτι σταματησα λιγο ποιο κατω γιατι θολωσα και πηγα να λυποθημησω...εκανα 20 λεπτα να δω ξανα φως...αυτα

σ.σ γκομενα οδηγουσε το τζιπ

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Like
18
Πόντοι
6
οι μηχανόβιοι κάνουν ότι μπορούν για να πάθουν ατύχημα. Τις προάλλες ήμουνα αττική οδό με 140 στην αριστερή λωρίδα κ βλέπω μια μηχανί να με περνάει από αριστερά! Δηλαδή περνούσε ανάμεσα σε μένα κ τη διαχωριστική νησίδα. Πάλι καλά που πήρα χαμπάρι τί πήγε να κάνει κ του άφησα χώρο γιατί θα σκοτωνόταν.

Όσοι μηχανόβιοι είναι συνειδητοποιημένοι, θα ζήσουν. Οι υπόλοιποι θα δούν τα ραδίκια ανάποδα έτσι όπως οδηγάνε

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
69.880
Πόντοι
12.056
Μαλλον εγω θα ειμουν....αλλα αφου προλαβες και με ειδες παλι καλα... :2funny: :2funny:

Nick the Dick

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Like
1
Πόντοι
1
Κάντε ένα τεστ και ελάτε πείτε μου μετά:
είστε αριστερή λωρίδα και στη δεξιά λωρίδα πίσω σας στα 30 μέτρα και βάλε έρχονται 3-4 μηχανάκια. Βγάζετε φλας και κόβετε σιγά σιγά για δεξιά. Πείτε μου την αντίδραση τους? Πολύ απλά ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΝ !!!!!!!!

MasterC

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2005
Like
9
Πόντοι
1
Και καλά κάνουν.Να περιμένεις να φύγουν τα μηχανάκια για να μπείς.

Τα μηχανάκια ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κόβουν ταχύτητα και να σταματάνε για τον κάθε ένα που θέλει απο αριστερά να πάει δεξιά γιατί απλούστατα δεν ξέρουν τι θα κάνει ο απο πίσω τους. Αν τους χτυπήσει ο άλλος απο πίσω όταν κόψουν ταχύτητα δεν θα αλλάξουν προφυλακτίρα αλλά θα πάνε στο νοσοκομείο...

IptamenosOllandos

Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1
αυτο με την αλλαγη λωριδας εχει να κανει και με τον χαρακτηρα και το ειδος του καθε ανθρωπου ανεξαρτητα αν καβαλαει μηχανη η εχει αμαξι..
ειναι εκνευριστικο να μην σε αφηνουν να αλλαξεις λωριδα..και δεν λεμε τωρα να πας να την κανεις πουστικα γιανα κερδισεις καποια μετρα με σφηνες..μια απλη αλλαγη λωριδας..αλλα τα ξερετε..
ο καθενας βγαζει τα νευρα του και την μαλακια του στο δρομο..οποτε πρεπει εσυ να εισαι 2 φορες προσεχτικος...

Nick the Dick

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Like
1
Πόντοι
1
Μπράβο Iptamene γιατί κάποιοι κολλημένοι λίγο πιο πάνω από σένα θα μας τρελλάνουν εντελώς!

Rastopoulos

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2006
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1

Τα μηχανάκια ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κόβουν ταχύτητα και να σταματάνε για τον κάθε ένα που θέλει απο αριστερά να πάει δεξιά γιατί απλούστατα δεν ξέρουν τι θα κάνει ο απο πίσω τους. Αν τους χτυπήσει ο άλλος απο πίσω όταν κόψουν ταχύτητα δεν θα αλλάξουν προφυλακτίρα αλλά θα πάνε στο νοσοκομείο...

Είσαι λάθος κατά τη γνώμη μου. Ο φίλος παραπάνω δεν είπε ότι έχει απόσταση από τα μηχανάκια πίσω 5 μέτρα, αλλά 30 μέτρα και βάλε.

Μπορούν άνετα να μειώσουν λίγο ταχύτητα.

Εγώ είμαι νέος οδηγός. Έχω το δίπλωμα μερικές μέρες. Σας πληροφορώ ότι και μαθήματα που έκανα με το εκπαιδευτικό, που έχει μία ταμπέλα από πάνω που λέει ότι είναι σχολή οδηγών κλπ, πολλοί οδηγοί με έγραφαν κανονικά, είτε κορνάρωντάς μου, είτε δεν έδιναν προτεραιότητα κλπ... Παιδεία και σεβασμός χρειάζεται στις ζωές όλων μας πάνω από όλα.

MasterC

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2005
Like
9
Πόντοι
1
Κοιτα λόγο δουλείας είμαι πιο πολλές ώρες στο αμάξι παρά στη μηχανή, αλλά αν οδηγάς καθημερινά μηχανή στην Αθηνα θα καταλάβεις τι ενοώ

Nick the Dick

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Like
1
Πόντοι
1
Πολύ σωστά φίλε μου Rasto. Την ίδια μαλακία την κάνουν και οι οδηγοί αυτοκινήτων. Απλά οι μοτοσυκλετιστές θα πρέπει να είναι δέκα φορές πιο προσεκτικοί για τους εαυτούς τους και δυστυχώς δεν το κάνουν. Μια μαλακία (κυριολεκτικά) με το αυτοκίνητο μπορεί να έχει πολύ μικρές συνέπειες, για τη μηχανή όμως μπορεί να είναι μοιραία !!!!!!!!!

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Εγω πιστευω οτι οσοι κυκλοφορουν με μηχανακια συνηθως ειναι "καλομαθημενοι" κυκλοφοριακα και δεν υπολογιζουν κανενα!
Καποιος ψυχολογος θα ελεγε οτι ισως εχουν κομπλεξ κατωτερωτητας οτι περνουν απαρατηρητοι λογω μικροτερου ογκου , και γι'αυτο προκαλουν με την οδηγικη συμπεριφορα τους για να τραβηξουν την προσοχη , αλλα αυτο μαλλον ειναι υπερβολη και μια ατυχη γενικευση.

-Οντως ποσες φορες σας εχει τυχει να θελετε να αλλαξετε λωριδα , να αναβετε φλας και τοτε να βλεπεις το μηχανακι να επιταχυνει για να σε κλεισει... ?
-Ποσες φορες ειστε πρωτοι στο φαναρι , γινεται πρασινο και ξαφνικα πεταγεται μηχανακι καθετα μπροστα σας (απο διπλανη λωριδα ) για να κανει αναστροφη ή να στριψει ?
-τι ποσοστο απο μηχανακια που συναντατε καθημερινα λειτουργουν  τα φαναρια τους ή εχουν πινακιδες τους.(για αυτους που απαιτουν να  παρατηρουμε ποτε περνουν και ποτε επιβραδυνουν...) ?
-ποσα μηχανακια παραβιαζουν τα φαναρια και τους μονοδρομους ?

Και καλα πες οτι στα αρχιδια τους τι ζημιες θα προκαλεσουν , τους τραυματισμους που μπορει να παθουν δεν τους υπολογιζουν?

Αυτο για το οτι δεν ειναι παρανομο να περνουν αναμεσα απο τα αυτοκινητα δεν το ξερω , αν και η λογικη λεει οτι πρεπει να ειναι παρανομο.Ισως να εγινε νομιμο σαν "θυσια" για το κυκλοφοριακο προβλημα.

Αλλα εχω μια απορια προς τους "δικυκλιστες" , ειστε 2 αμαξια απο το φαναρι (κοκκινο), ο διαδρομος ειναι στενος για να περασετε αναμεσα απο τα αυτοκινητα , παρολα αυτα χωνεστε με κινδυνο να προκαλεσετε ζημιες.Γιατι το κανετε αυτο , τι καθυστερηση σας προκαλουν τα 2 αμαξια μπροστα , αφου αν εχει κινηση θα τους προσπερασετε 10 μετρα πιο κατω που θα ειναι πιο ανοικτα και αν δεν εχει κινηση ετσι και αλλιως θα σας ξαναπροσπερασουν τα αμαξια!Γιατι???

Προσωπικα πιστευω οτι για να παρει καποιος διπλωμα μοτοσυκλετας θα πρεπει να εχει οδηγησει καποιο μεγαλο διαστημα αυτοκινητο (και οχι το αντιθετο) και να ειναι υποχρεωτικο στα μηχανακια να εχουν ολη μερα αναμμενα τα φωτα τους.Εγω τουλαχιστον αν οδηγουσα μηχανακι αυτο θα εκανα...

Απο την οδηγικη μου πειρα ειμαι σιγουρος οτι το 80% των ατυχηματων με μοτοσυκλετες φταινε οι οδηγοι των μοτοσυκλετων , απλα επειδη παντα αυτοι την πληρωνουν ασχημα ολοι μας παμε με το μερος τους.

Εχω παρατηρησει επισης οτι τα προβληματα συνηθως τα προκαλουν οδηγοι μηχανων χαμηλου κυβισμου (παπακια κλπ) , ενω αντιθετα των μεγαλου κυβισμου (=μεγαλυτερη εμπειρια)  σπανια μπλεκονται σε προβληματα...

iraklispro

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
:headbang: :headbang: :headbang:Αν αυτα που εγραψες τα πιστευεις κιολας FidoDiLdo ΛΥΠΑΜΑΙ εισαι ασχετος με την ολη πραγματικοτητα.. 1)καβαλα μηχανη οδηγησετην μεσα στο χαος για εναν μηνα και τοτε ξαναγραψε της εμπειρειες σου 2)παρακολουθησε ποσα τροχαια γινονται με αυτοκινητο-μηχανη και δες ποιος πραγματικα φταιει!!!!!!!!3)τωρα για φωτα φλας κτλ. παρακολουθα ποσοι απο αυτους  που οδηγουν αυτοκινητο δουλευουν τα φλας και τα φρενα και ποσοι απο αυτους υπολογιζουν της μηχανες οταν κανουν αναστροφες. κια στην τελικη εγω που σου γραφω δεν ειμαι κανενας καυλομενος μηχανοβιος οδηγω αυτοκινητο εγω και 15 χρονια υστερα απο δυο στουκες που ειχα με μηχανη γιατι καποιος ΜΑΛΑΚΑΣ εκανε παραβιαση STOP σε διασταυρωση ενω τον εβλεπα και με εβλεπε :jerking: :jerking:

AMAN

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0

τι λες ρε μεγαλε? ποιος σου ειπε οτι μπορεις ειτε με μηχανακι ειτε με αυτοκινητο να προσπερνας απο δεξια?κανονικα τα μηχανακια στη συγκεκριμενη περιπτωση πρεπει να βγαλουν φλας να βγουν και να περασουν απο την αριστερη λωριδα η οποια λεγεται και λωριδα προσπερασης.
Συγνωμη για την αυστηροτητα του ποστ μου αλλα κατι τετοια θεματα που εχουν σχεση με κανονες οδικης συμπεριφορας με τρελαινουν.για οδηγα σε ανα γερμανια και πηγαινε να προσπερασεις απο δεξια να δεις τι εχει να γινει

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
τι λες ρε μεγαλε? ποιος σου ειπε οτι μπορεις ειτε με μηχανακι ειτε με αυτοκινητο να προσπερνας απο δεξια?κανονικα τα μηχανακια στη συγκεκριμενη περιπτωση πρεπει να βγαλουν φλας να βγουν και να περασουν απο την αριστερη λωριδα η οποια λεγεται και λωριδα προσπερασης.
Συγνωμη για την αυστηροτητα του ποστ μου αλλα κατι τετοια θεματα που εχουν σχεση με κανονες οδικης συμπεριφορας με τρελαινουν.για οδηγα σε ανα γερμανια και πηγαινε να προσπερασεις απο δεξια να δεις τι εχει να γινει

σε λεωφορους με πολλες λωριδες κυκλοφοριας οπου η κινηση γινεται σε παραλληλους στοιχους,οπως π.χ η συγγρου,σαφεστατα και επιτρεπεται η προσπεραση απο δεξια.αν π.χ εγω κινουμαι στην μεσαια λωριδα και αποφσισω να μειωσω την ταχυτητα που κινουμε,πιο αργα και απο αυτους που κινουντα στην δεξια τοτε αυτοι τι πρεπει να κανουν με βαση την λογικη σου?
να κοψουν για να μην  με περασουν απο δεξια και μετα να αλλαξουν δυο λωριδες,δημιουργοντας ενα χαος,για να βγουν στην αριστερη και να προσπερασουν...για  :headbang:
μπας και ξυπνησεις.φαντασου να μην τρελαινοσουν με την οδικη συμπεριφορα τι θα μας ελεγες?
η αριστερη λωριδα κυκλοφοριας οντως ειναι η σωστη για τις προσπερασεις αλλα αυτο που λες εσυ ειναι περα απο καθε λογικη

Blue25

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Προσπεραση απο τα δεξια επιτρεπεται σε οποιοδηποτε δρομο διατιθενται 3> λωριδες ανα κατευθηνση καθως και σε δρομο στου οποιου την διασταυρωση με αλλο δρομο το προπορευομενο οχημα εχει λαβει θεση αριστερα του δρομου και εχει αναψει τον αντιστοιχο δεικτη κατευθηνσης. Ολες οι αλλες περιπτωσεις οφειλουν να πειθαρχουν στον κανονα του "προσπεραση μονο απο τ' αριστερα". Αυτα λεει το βιβλιο βεβαια γιατι στην χωρα μας οπου η οδηγικη (μεταξυ αλλων) παιδεια και απο πολλους οδηγους αλλα και απο επισης πολλους δικυκλιστες απουσιαζει, η πραγματικοτητα ξεπερνα τη φαντασια με τις αναλογες σκηνες απειρου καλους που ολοι μας βιωνουμε καθημερινα μεσα και εξω απο τις πολεις.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Απο την οδηγικη μου πειρα ειμαι σιγουρος οτι το 80% των ατυχηματων με μοτοσυκλετες φταινε οι οδηγοι των μοτοσυκλετων , απλα επειδη παντα αυτοι την πληρωνουν ασχημα ολοι μας παμε με το μερος τους.

FidoDiLdo απ όλα όσα λες φαίνεται οτι η "οδηγική σου πείρα" είναι κάτω του κοινού νου, και βέβαια, δεν ξέρεις να οδηγείς μηχανάκι, οπότε αυτόματα χάνεις το 80%.
Όμως αυτό που λές εδώ πιό πάνω (και τό άφησα στην παράθεσή μου) είναι σωστό.
Και είναι σωστό (φταίνε οι οδηγοί μοτο πάντα) γιατί ο ΣΩΣΤΟΣ οδηγός μοτο πρέπει να είναι ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΟΣ που να προβλέπει την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μαλακία κάνει ο τετράτροχος, και αυτό για τόν λόγο που πάλι λες (και είπαν κι άλλοι).

Ο τετράτροχος θα αλλάξει προφυλακτήρα η φτερό, ενώ ο μοτο θα αλλάξει (στην καλύτερη περίπτωση) κνήμη.

Οπότε αν δεν είσαι ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΟΣ ώστε να μπορείς να προβλέπεις και την μαλακία του άλλου, καλύτερα μην οδηγάς μηχανάκι. Κάτσε στην ουρά, γιατί μια μέρα θα την φας. Και δεν ξέρεις πόσο άσχημα θα είναι.

Αυτά τα λέει κάποιος (εγώ) με πάνω απο 1 εκ. χλμ σε μοτο, και 800.000 χλμ με αυτοκίνητα.

Sorry guys, ε?

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
υπαρχουν ομως σταυρο και μαλακιες που δεν προβλεπονται.κατα τα αλλα οντως εμεις οι μοτοσυκλετιστες πρεπει να μεριμνουμε και για τα λαθη των αλλων και να μην κυνηγουμε τον χρονο και την καθε σφηνα οταν οδηγουμε

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Σταυρο αυτα που λες εσυ  , λεω και εγω!Ισως να μην εγινα κατανοητος!

Ενα οδηγος μοτο κανονικα αντιμετωπιζει στο δρομο τις ιδιες μαλακιες και παπαριες που αντιμετωπιζει και ενας οδηγος αυτοκινητου , αλλα επειδη οι περισσοτεροι οδηγοι μοτο κανουν συνεχως , πολλες παρανομιες σαν και αυτες που ανεφερα παραπανω ερχονται πιο συχνα σε δυσαρεστες καταστασεις.
Δηλ στο παραπανω λινκ-βιντεακι αντι για το μηχανακι θα μπορουσε να περναγε αυτοκινητο και να τρακαρε με την αλλη που περασε με κοκκινο , δεν εφταιγε οτι επειδη ειχε μηχανακι αυτη δεν τον υπολογισε...

Ετσι και αυτος που αλλαζει αποτομα λωριδα χωρις φλας οπως το κανει μπροστα απο μηχανακι , το κανει και μπροστα απο αμαξι , απλα ισως στην 2η περιπτωση λογω ογκου οχηματος αυξανονται οι πιθανοτητες τελευταια στιγμη να τον προσεξει και να διορθωσει την μαλακια του...

Αλλα οταν εχουμε εναν κομματιασμενο οδηγο μοτο και εναν οδηγο με γρατζουνισμενο αμαξι , ποιος θα κατσει να ασχοληθει αν τελικα εφταιγε ο μοτος επειδη δεν ηθελε να περιμενει 2λεπτα παραπανω...

Διευκρινιστικα την φραση "οδηγική σου πείρα" την χρησιμοποιησα με την κυριολεκτικη της εννοια και οχι με την ψωνιστικη εννοια.
Δηλ ειτε 1ωρα οδηγησης εχεις ειτε 50χρονια οδηγικη πειρα λεγεται αυτο.Απο κει και περα με την χρησιμοποιηση επιθετων προσδιοριζεται η αξια και το μεγεθος της.

Τελος δεν ειπα οτι οδηγω μηχανη αλλα αν οδηγουσα δεν θα εκανα ολες αυτες τις μαλακιες που κανουν καθημερινα οι οδηγοι μοτο, οχι επειδη ειμαι ευσυνειδητος και πιο νομιμος απο τους υπολοιπους , απλα γιατι δεν θα ηθελα να διακινδυνεψω την υγεια μου και την σωματικη μου ακεραιοτητα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom