Νέα

Καθρεφτάκια των ΙΧ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Andras37Athina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 146
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Grover

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπερα σε ολους!
Θα μου επιτρεψετε μια μικρη παρεμβαση στο σοβαρο θεμα που ανοιξατε.
Δεν θα επικαλεσθω τα χρονια μου και την πειρα μου στο πασης φυσεως τιμονι, γιατι ως γνωστον ουδεις αναμαρτητος (και αλανθαστος).
Λιγο πολυ ολοι εχετε μια αποψη λιγο εως πολυ σωστη, λιγο εως πολυ λαθος.

Να σας θυμισω πως βασει του ΚΟΚ, το αναμμα του φλας ΔΕΝ δινει προτεραιοτητα, απλα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ για τις προθεσεις του πρπορευομενου οχηματος (ο νοων νοηττω).

Στο θεμα των τριων λωριδων εννοειται πως εξαιρουνται οι εθνικες οδοι.

Τελος -και παρα τα τραγικα συνηθως αποτελεσματα απο την τυχον συγκρουση 2κυκλου με 4τροχο - οι φιλοι δικυκλιστες εξακολουθουν να παραβιαζουν τους νομους του κρατους, τους νομους της φυσης, αλλα πανω απ ολα τους ανθρωπινους νομους που λενε πως το ΠΕΖΟδρομιο (δικη μου η μεγεθυνση) ανηκει σε διποδα οχι τετρατροχα.

Οσο για τον καθρεφτη, ειναι εκει γαι λογους ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για το τι γινεται γυρω και πισω μου και οχι για να γινεται στοχος καποιων που δεν ξερουν οτι κατι γαργαλιεται για κακο απο πισω τους....

Ολα τα αλλα, πιστεψτε με ΚΑΜΜΙΑ απολυτως αφαλιστικη εταρεια δεν τα κανει δεκτα ως δικαιολογια...

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Προσωπικα θεωρω φονιαδες της ασφαλτου :
-Τους γερους-γριες οδηγους (θα επρεπε να αφαιρειται το διπλωμα για οσους ειναι ανω των 65-70)
-Τους νταλικεριδες , πουλμαντζιδες κλπ
-Τους ταξιτζιδες
-Τις γυναικες οδηγους (δεν ειμαι μισογυνης απλα η οδηγηση ειναι κατι που δεν μπορουν να κανουν καλα -λογω ελλειψης αυτοπεποιθησης και συγκεντρωσης- οπως και εμεις οι αντρες δεν μπορουμε να κανουμε καποια πραγματα καλα που οι γυναικες κανουν καλυτερα)
-Τους γιατρους , δεν ξερω γιατι αλλα ισχυει!!!  :grin: :grin: :grin:

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.075
Πόντοι
10.413
σήμερα το πρωί που πήγαινα στη δουλειά πήρα την μηχανή μου (όπως και τις περισσότερες ημέρες)....
κάνω 20 χιλ για το γραφείο...τα 10 στην πόλη...τα 10 στην εθνική...:

σκηνικό 1ο
είμαι με την (μεγάλη) μηχανή μου μέσα στην πόλη (με αναμμένα πάντα τα φώτα)...
είμαι αριστερά για να περάσω τα αυτοκίνητα της λωρίδας μου....
πατάω στο αντίθετο ρεύμα ίσα για να περάσω τους μπροστινούς μου...
τα αυτοκίνητα της αντίθετης λωρίδας με ανέχονται....(ευχαριστώ guys)
από τα 50 μέτρα αρχίζει και μου ανάβει φώτα, κορνάρει, χειρονομεί, βρίζει ένας συνάδελφος με μηχανάκι (τον ενοχλούσα τον παπάρα...)
μόλις πέρασε από δίπλα μου (δεν έκανα στην άκρη από τσαμπουκά...δεν χρειαζόταν άλλωστε), συνέχισε να με στολίζει....
κατά τη γνώμη μου: να ένας ΜΑΛΑΚΑΣ

σκηνικό 2ο (μετά από 1 λεπτό)
βλέπω μπροστά μου ένα παπάκι να χώνεται ανάμεσα από 2 αμάξια (ο παπάκιας φορούσε παραλλαγής)...
σχεδόν φιλιέται με το αμάξι στα δεξιά του το οποίο επέμενε "να τον περάσει" (το αμάξι από αριστερά έφυγε πιο γρήγορα)...
παπάκι και δεξί αμάξι σχεδόν φιλιούνται....
από το ανοικτό παράθυρο, παπάκιας και οδηγός βρίζονται....
ξαναβρίζονται....
πέφτουν μερικές ψιλές από το παράθυρο προς τα έξω (έβλεπα ένα πολύ μακρύ χέρι να βγαίνει)...
πέφτουν λίγες περισσότερες από το παπάκι προς τα μέσα....
ο παπάκιας γκαζώνει (κάτι είδε)...
η πόρτα ανοίγει (το παπάκι γίνεται καπνός)....
ο δίμετρος-γομάρι που βγαίνει από μέσα, φωνάζει "έλα εδώ ρε"....
ο παπάκιας τρέχει...το αυτοκίνητο ξαναξεκινάνει μαρσάροντας....
το παπάκι ακόμα τρέχει (χάθηκε κάπου στα στενά)...
το γομάρι ακόμα τον ψάχνει...
εγώ ακόμα γελάω....
κατά τη γνώμη μου: να 2 ΜΑΛΑΚΕΣ

ΟΚ, και εγώ δεν είμαι ο τέλειος...αλλά τουλάχιστον προσέχω και είμαι αρκετά σόφρων (τουλάχιστον έτσι πιστεύω)

Grover

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
είμαι αριστερά για να περάσω τα αυτοκίνητα της λωρίδας μου....
πατάω στο αντίθετο ρεύμα ίσα για να περάσω τους μπροστινούς μου...
τα αυτοκίνητα της αντίθετης λωρίδας με ανέχονται....(ευχαριστώ guys)

Να, αυτο ας πουμε...
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η  gyus.. δεν απεχουμε πολυ απο την ζουγκλα...

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.075
Πόντοι
10.413
Να, αυτο ας πουμε...
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η  gyus.. δεν απεχουμε πολυ απο την ζουγκλα...

ναι.....
είδα πόσα έκανε αποδεκτά η ασφαλιστική όταν ο ΜΑΛΑΚΑΣ με το επαγγελματικό με έκλεισε (και έφαγα τα μούτρα μου) επειδή θυμήθηκε ξαφνικά πως έπρεπε να στρίψει δεξιά.....
ΟΚ, την ζόρισα την ασφαλιστική και την δικηγόρο της (ζήτησα και έπρεπε να μου πληρώσει και το ακριβό μου κινητό η μαλάκω...)....
και η ασφαλιστική τσίνισε...
τελικά το ατύχημα έγινε 2004 και η δίκη θα γίνει 2007.....
πάντως, αυτά που περιγράφω για σήμερα το πρωί έγιναν σε δρόμο όπου η ταχύτητες είναι πάρα πολύ χαμηλές (τα αυτοκίνητα σημειωτόν και οι μηχανές ακόμα ξεγλυστρούν με δυσκολία...)

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τους καθρέφτες μου, έχω όμως με τους παπάκηδες ειδικά τους καγκουρες που νομίζουν ότι έχουν 1000άρα αλλά αφήσανε τα 950 κιβικά στο σπίτι και βγήκαν μόνο με την εξάτμιση.
Δε φτάνει που είναι μελλοθάνατοι, να τους πληρώσεις κιόλας;

Ομολογουμένως δεν προσέχει ο αυτοκινητιστής στην Αθήνα/ Θεσ/νίκη τον μηχανόβιο. Έχθρα μεγάλη και ο ταρίφας με τους μηχανόβιους (αιωνόβια έχθρα...), αλλά μεταξύ σύγκρισης συμπάθειας προτιμάω ρε παιδιά τον παπάκια από τον ταρίφα.
Πέρυσι ή πρόπερσι έγινε μία μελέτη επίσημη από το ΕΜΠ σχετικά με το κυκλοφοριακό στην Αθήνα.
Ε, αυτό που βγήκε ως ρεζουμέ ήταν ότι ο τρόπος που οδηγούν οι ταληρογλείφτες αντιστοιχεί ο ένας τους σε 20 αυτοκίνητα. Βάλε και λεωφορειολωρίδες και σκατά τέτοια...

Α σιχτίρ Οτσαλάν, θέλω τα υπογλώσσια μου και τον ψυχίατρο.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Ολοι οι επαγγελματικοι κλαδοι εχουν τους καλους και τους κακους τους.
Στους ταξιτζηδες πιστευω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι κακοι και δεν μιλαω οδηγικα μονο...
Αν συναντησω καλο ταξιτζη αντιδρω λες και συναντησα μαυρο κινεζο!!!

Γι'αυτο αλλωστε και οποτε κανουν απεργια , κανεις μα κανεις δεν ειναι με το μερος τους.

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.075
Πόντοι
10.413
οι χάροι είναι κάτι επαγγελματικά του τόνου...
κάτι χιλιοχτυπημένα σαράβαλα που τα οδηγούν κάτι άπλυτοι τύποι που ξεχειλίζουν ψευτομαγκιά...
ΟΚ...είμαι επηρεασμένος από το ατύχημα που είχα, αλλά όντως είναι επικύνδυνοι τύποι....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Σταυρο αυτα που λες εσυ  , λεω και εγω!Ισως να μην εγινα κατανοητος!
........
Τελος δεν ειπα οτι οδηγω μηχανη αλλα αν οδηγουσα δεν θα εκανα ολες αυτες τις μαλακιες που κανουν καθημερινα οι οδηγοι μοτο, οχι επειδη ειμαι ευσυνειδητος και πιο νομιμος απο τους υπολοιπους , απλα γιατι δεν θα ηθελα να διακινδυνεψω την υγεια μου και την σωματικη μου ακεραιοτητα![/size]

Δυστυχώς φίλε, επιβεβαιώνομαι... Δε καταλαβαίνεις τι γράφω.

Η σωματική ακεραιότητα του μοτο (όπως και του καθενός σε τελική ανάλυση) προστατεύεται ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, και απο κανέναν άλλον.
Να τους βράσω και τους νόμους, και τις προτεραιότητες, και τα φλάς, και τα πράσινα και τα κόκκινα, αν πρόκειται να τη βγάλω τους επόμενους 10 μήνες στο ΚΑΤ με μέταλλα στο πόδι, επειδή εγώ ο μοτο  πάω κανονικά και περνάω με πράσινο τη διασταύρωση και ο πρώτος ηλίθιος, καυλωμένος, μεθυσμένος, άσχετος, μαλακισμένη, ότι θέλεις τέλος πάντων, "αφαιρέθηκε" και πέρασε με κόκκινο. Ναι, έφταιγε, θα με πληρώσει, αλλά ΤΙ θα πληρώσει? Την αναστάτωση στη ζωή μου θα την πληρώσει? Η πείρα έχει αποδείξει ότι αυτό ΔΕΝ πληρώνεται απο τα δικαστήρια και τις ασφαλιστικές.
Η ζωή (για θάνατο μιλάμε) αποτιμάται περί τα Ε300.000 σήμερα απο τα δικαστήρια, και αυτό σε ανθρώπους νέους, υγιείς, με υποχρεώσεις, κλπ. Όλες οι άλλες ζημιές (συμπεριλαμβανομένων και των 10 μηνών ξάπλα) κάνουν 50 χιλιάρικα. Να τα βράσω.

Οπότε (όπως είπα και στον μπάτσο που με σταμάτησε επειδή "πέρασα με κόκκινο"), δεν κοιτάω τα φανάρια. Κοιτάω μόνο αν έρχεται κανένας μαλάκας. Είτε πράσινο είναι, είτε κόκκινο.
Η πλάκα είναι ότι μου έχει γίνει συνήθεια πλέον, και το κάνω ΚΑΙ όταν οδηγάω και αμάξι.

Αυτά, ΔΕΝ μπορείς να τα καταλάβεις (ως μη οδηγών μοτο), αλλά μη στενοχωριέσαι, και οι περισσότεροι ΔΕΝ μπορούν να τα καταλάβουν, και γι αυτό υπάρχει ΚΟΚ, νόμοι, ταμπέλες, λουρίδες, κλπ.
Αμα θέλεις να προστατέψεις τον εαυτό σου, τον προστατεύεις και χωρίς αυτά.

dreamer24gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Μια μονο ερωτηση προς τους "θιγμενους" αυτοκινητακηδες.... Η οριακη αποσταση που χρειαζεται ενα παπακι για να περασει αναμεσα απο 2 αυτοκινητα (που σημειοτεων ειναι απολυτως νομιμο σε ολη την Ε.Ε. πλεον) ειναι 72cm. Η οριακη αποσταση απο το τελος του αυτοκινητου εως το τελος του καθρεπτη ειναι περιπου 20cm. Οποτε αν υπολογισουμε 20cm για καθε αυτοκινητο, εχουμε 40cm, που σημαινει οτι η αποσταση σας με το διπλα αυτοκινητο ειναι 30cm περιπου. Το πλατος της λωριδας ειναι κατα προσεγγιση 1,5 πλατος αυτοκινητου. Γιατι λοιπον δε κανετε μια σωστη στοιχιση στο δρομο, να κινουνται ολα τα οχηματα σωστα; Γιατι βγαζετε τετοιο κομπλεξ προς τα δικυκλα; Μηπως γιατι δεν εχετε την πολυτελεια να παρκαρετε αμμεσως και πρεπει να κανετε κυκλους 30 λεπτα πριν σταθμευσετε; Μηπως γιατι στο μποτιλιαρισμα εσεις παραμενετε στασιμοι ενω τα δικυκλα κινουνται; Η μηπως εχετε την ψευδαισθηση οτι ολοι οι κακοι αληταμπουρες μοτοσυκλετιστες εχουν κανει συνομωσια ενεντιον των καθρεπτων σας; Αναρωτιεμαι, εχετε οδηγησει ποτε στη ζωη σας δικυκλο; Και δε μιλαω για μηχανακι. Εχετε οδηγησει ποτε σας ποδηλατο; Μηπως θυμαστε ποσο επιρρεπης ειναι οι ισορροπια; Αν σας χτυπησω κατα λαθος τον καθρεπτη σας, το πιο πιθανο ειναι να παει η ψυχη μου στο στομα μου, εως οτου να καταφερω να επαναφερω την ισορροπια του δικυκλου μου για να μη πεσω. Αντιλαμβανεστε ποσο εκτεθιμενοι ειμαστε; Ακομα και το κενο αερος που δημιουργει το οχημα σας οταν μας προσπερνατε με ταχυτητα, χωρις φυσικα να υπολογιζετε οτι πρεπει να αφησετε αρκετα μεγαλυτερη αποσταση απο οτι θα κανατε σε αναλογη περιπτωση προσπερασματος αυτοκινητου, μπορει εμας να μας στοιχισει τη ζωη; Αναρρωτηθηκατε ποτε οτι μια απλη επαφη, ενα "γρατζουνισμα" για εσας, εμας μπορει να μας στοιχισει τη ζωη; Εχετε καταλαβει πως ακομα και στην Ελλαδα του 2006 ειμαστε στιγματισμενοι και μας εκλαμβανουν ως "παρασιτα¨του δρομου; Παρτε για παραδειγμα το επομενο μπλοκο που θα δειτε στο δρομο. Ποσα μηχανακια θα σταματησουν(και δικαιως φυσικα αν προκειται για κρανος) και ποσα αυτοκινητα. Ομως ξερετε ποσο πολυ συντελουμε στην μειωση του κυκλοφοριακου προβληματος, στη μειωση του νεφους κλπ; Δε λεω οτι δεν υπαρχουν και δικυκλοι αλητες του δρομου, φυσικα και υπαρχουν. Αλλα οι τετρατροχοι αλητες, υπερτερουν ασυγκριτως αριθμητικα!!! Και ειναι χειροτερο αυτο το ειδος, γιατι ειναι μελλοντικοι δολοφονοι. Δεν υπολογιζουν τιποτα, δεν τους ενδιαφερει τιποτα, νομιζουν πως ειναι μονοι τους στο δρομο. Απλα καταλαβετε πως το μηχανακι ειναι εκτεθιμενο και σεβαστειτε το! Επισης να κατανοησετε πως η αποσταση φρεναρισματος μιας μοτοσυκλετας ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο αυτη του αυτοκινητου (βασικοι νομοι Φυσικης, λογος ταχυτητας, μαζας, βαρους, αδρανειας, τριβης. Και πιστεψτε με, οι δικυκλιστες σεβονται στο δρομο, απλα σεβονται πολυ περρισοτερο τη ζωη τους και για αυτο εχουν σαν προτερεοτητα να επιβιωσουν. Και το πιο σημαντικο! Να μαθουμε ολοι να οδηγουμε ανθρωπινα και οχι σαν ζωα! Οδηγικη Παιδεια. Κατι που δυστυχως απουσιαζει απο την Ελλαδα. Αυτες ειναι οι αποψεις μου μετα απο 20 χρονια σε 2 τροχους και 17+ χρονια σε 4 και συνολικα πανω απο 2.000.000 χιλιομετρα.

Το πιο σημαντικο

ΠΑΝΤΑ ΦΟΡΑΜΕ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΕΡΡΙΤΟ!!!
Μια φορα θα γινει η στραβη και αν δε το φοραμε, ισως να μη σηκωθουμε....

ΥΓ.  Τασομαι απολυτα υπερ του νεου ΚΟΚ! Οσοι κανουν "θανατηφορες" παραβασεις, οχι απλα να τους βαζουν τεραστιο προστομο, να τους σκιζουν το κωλο!!! Αν εμενα με σκοτωσει καποια κλωσσα, επειδη θα περασει με κοκκινο τι θα πει στα παιδια μου; Ααχ καλε, δε το προσεξα το κοκκινο... μιλαγα στο κινητο με τη φιλεναδα μου για τα καινουρια μοντελακια που ειδα στο περιοδικο... Συγνωμη...
ΝΑ ΤΗ ΧΕΣΩ ΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΑΝ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Η οριακη αποσταση που χρειαζεται ενα παπακι για να περασει αναμεσα απο 2 αυτοκινητα (που σημειοτεων ειναι απολυτως νομιμο σε ολη την Ε.Ε. πλεον) ειναι 72cm.
Από πότε η «διήθηση» έχει γίνει νόμιμη και μάλιστα σε όλη την Ευρώπη ?
Γιατί από αυτά που ξέρω εγώ, το να περνάς ανάμεσα από αυτοκίνητα εξακολουθεί να είναι παράβαση του Κ.Ο.Κ.
Μήπως πρόκειται για ευσεβή πόθο ?
Πάντως σας εύχομαι και σε ανώτερα ! Να σας επιτρέπουν να περνάτε και πάνω από τα αυτοκίνητα ...

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.075
Πόντοι
10.413
τουλάχιστον εύχεσε αυτό ......
και όχι να αρχίσουμε να παίρνουμε μόνο τα αυτοκίνητά μας....
γιατί τότε θα έχουμε άαααααφθονο χρόνο να τα λέμε στους μποτιλιαρισμένους δρόμους....

Grover

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Η οριακη αποσταση που χρειαζεται ενα παπακι για να περασει αναμεσα απο 2 αυτοκινητα (που σημειοτεων ειναι απολυτως νομιμο σε ολη την Ε.Ε. πλεον) ειναι 72cm.

Μηπως σας διαφευγει μια μικρη -τοση δα- λεπτομερεια του ΚΟΚ (εστω κι αν ειναι του 1900..) που λεει οτι τα πασης φυσεως  δικυκλα κυκλοφουν μονο ΔΕΞΙΑ?

Εκτος ενα δεν ξερετε γραφη και αναγνωση εαν κρινω απο το "σημειοτεων"

Καλοιμαιρα σασ!

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.075
Πόντοι
10.413
τουλάχιστον εύχεσε αυτό ......
και όχι να αρχίσουμε να παίρνουμε μόνο τα αυτοκίνητά μας....
γιατί τότε θα έχουμε άαααααφθονο χρόνο να τα λέμε στους μποτιλιαρισμένους δρόμους....

όπως συμβαίνει αυτή την εποχή στο Βουκουρέστι.....
κόλαση στους δρόμους.....
και φυσικά ελάχιστα μηχανάκια.....

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
Μηπως σας διαφευγει μια μικρη -τοση δα- λεπτομερεια του ΚΟΚ (εστω κι αν ειναι του 1900..) που λεει οτι τα πασης φυσεως  δικυκλα κυκλοφουν μονο ΔΕΞΙΑ?

Εκτος ενα δεν ξερετε γραφη και αναγνωση εαν κρινω απο το "σημειοτεων"

Καλοιμαιρα σασ!

δεν αντεχω...  :headbang:      θα στο πω.... :tickedoff:

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ :jerking:

σε παρακαλω να μου πεις που το ειδες αυτο που λες για να το βρω και εγω

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Σήμερα το μεσημέρι στη μεσογείων ένα αυτοκίνητο που πέρασε με κόκκινο δολοφόνησε ένα αθώο παιδί πάνω σε ένα duke.

Συνεχίστε να τρώγεστε για καθρεφτάκια και απόσταση και τρίχες κατσαρές.

τι να την κάνουμε τη συγνώμη ρε μαλάκες; Φίλε δε σε είδα..αφού δεν κοίταξες ρε καραγκιόζη.

Δε μπορώ να πω τιποτα περισσότερο, ζητώ συγνώμη, δεν ειμαι καλα. 

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.075
Πόντοι
10.413
όχι και άλλος ρε πούστηδες......................

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom