Νέα

Καθρεφτάκια των ΙΧ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Andras37Athina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 146
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Jimbo

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Οκ, μερικά πράγματα από κάποιον που οδηγεί και τα δύο...

- Υπάρχουν καλοί και κακοί οδηγοί. Δεν είναι όλοι οι 'μηχανόβιοι' αλήτες και όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτων κοιμησμένοι, μαλάκες ή οτιδήποτε άλλο.
- Σαφώς και αυτοί που οδηγούν και τα 2 προσέχουν περισσότερο όταν οδηγούν αυτοκίνητο.
- Όποιος οδηγεί μηχανή δεν το κάνει για να λύσει το κυκλοφοριακό. Το κάνει για να πηγαίνει πιο γρήγορα εκεί που θέλει, επειδή είναι φθηνότερο μέσο ή απλά για την κάβλα του.

αλλά το πιό σημαντικό:

- Είναι αδικαιολόγητη η κόντρα μεταξύ οδηγών μηχανής και αυτοκινήτου. Παιδιά είμαστε στους δρόμους για να φτάσουμε εκεί που πάμε με ασφάλεια. Και αυτό δυστυχως δεν εξαρτάται μόνο από μας αλλά και από όλους τους άλλους οδηγούς στο δρόμο. Είναι ντροπή η Ελλάδα να έχει τους περισσότερους νεκρούς και σακατεμένους στην ΕΕ-15 (αναλογικά). Σκεφτήτε λίγο. Όλοι ξέρετε κάποιον λίγο ή πολύ κοντινό σας που έχει χτυπήσει (ή χειρότερα) από μαλακίες που γίνονται στους δρόμους. Από μαλακίες.

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.033
Πόντοι
8.235
Παιδες και οι οδηγοι ΙΧ οδηγουν μαλακισμενα και οι μηχανοβιοι οδηγουν μαλακισμενα. Ζουμε στην Ελλαδα που ειμαστε ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ παντου  :headbang: :headbang: :headbang:

Η δικη μου συμβουλη ειναι οδηγειστε με ΠΑΘΟΣ και με ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ αλλα μεχρι εκει που σας περνει φιλαρακια / οταν βλεπετε οτι θα την κανετε τη μαλακια STOP / αυτο βεβαιως που λεγεται μπορει να ακουγεται οξυμωρο αλλα ολοι υποθετω μπορειτε να καταλαβετε ποτε θα την κανετε την πατατα οταν τρεχετε ......  ;) ;) ;)

Η ζωη εχει πολλα ωραια οπως τωρα που ακουω στο NITRO ενα απο τα αγαπημενα μου τραγουδια το Mexican Moon .......

Take care my friends !!!!!!!!!!!!!!

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Η έκφραση "μηχανόβιος" με οδηγεί πίσω στη δεκαετία του '80, στο Γιάννη Δαλιανίδη και στην ταινία "Τα Τσακάλια". Την ίδια δεκαετία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά τον "Κουρσάρο".

Και τα 2 φαντάζουν τώρα πολύ γραφικά.

Δεν υπάρχουν μηχανόβιοι, δε δέχομαι τον χαρακτηρισμό αυτό από κανέναν κάτω απο 40. Υπάρχουν μοτοσυκλετιστές. Απλά, δεν είναι όλοι ίδιοι.

Οδηγώ και εγώ μοτοσακό εδώ και 18 χρόνια. Η συμπεριφορά των ελλήνων οδηγών έχει βελτιωθεί σημαντικά, καμμία σχέση δεν υπάρχει τώρα με τις αρχές τις δεκαετίας του '90. Ακόμα όμως υπάρχει (σημαντικό) περιθώριο για βελτίωση.

Αντίστοιχα έχουν βελτιωθεί και οι μοτοσυκλετιστές. Εχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός εκείνων που δε φορά κράνος, έχουν αγοράσει μηχανάκι και σοβαροί άνθρωποι.

Έχουν αγοράσει όμως μηχανάκι και πολλά γίδια.

Αν είμαι στο αμάξι και κάποιος με μηχανή μου χτυπήσει τον καθρέφτη, ναι, περιμένω να σταθεί και να ζητήσει συγνώμη. Δεν είμαστε όλοι ξαδέρφια ή κοντοχωριανοί.

Δεν υπάρχει κόντρα μηχανής και αυτοκινήτου. Αυτά είναι για όσους γραφικούς ζουν ακόμα 20 χρόνια πίσω (βλ. παρ. 1). Υπάρχει ασφάλεια και, κυρίως, σεβασμός απέναντι στον άλλο.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι η μηχανή πληρώνει τα σπασμένα φταίει δε φταίει. Όσοι έχουμε χάσει για πάντα φίλους από αυτό, καταλαβαίνουμε πολύ καλά.

Επισκέπτης
Τι είναι κίτρινο καπνίζει και σκοτώνει;

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.033
Πόντοι
8.235
Η έκφραση "μηχανόβιος" με οδηγεί πίσω στη δεκαετία του '80, στο Γιάννη Δαλιανίδη και στην ταινία "Τα Τσακάλια". Την ίδια δεκαετία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά τον "Κουρσάρο".

Και τα 2 φαντάζουν τώρα πολύ γραφικά.

Φιλε μου το Κουρσαρος δεν μου φανταζει καθολου γραφικο / οποτε το ακουω ανατριχιαζω σαν να εχει σκοτωθει ο δικος μου αδελφος / αυτο το τραγουδι αναφερεται νομιζω στον αδελφο του Παπακωνσταντινου που ειχε σκοτωθει με μηχανη / για αυτο παιδια προσοχη και οχι εγωισμοι στους δρομους .....

nikos22(1)

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπόν καταρχάς οδηγάω και μηχανή και αμάξι.Και εμένα μου την σπάει όταν κάποιος πέφτει πάνω στον καθρέφτη μου και φεύγει.Αλλά μου έχει τύχει και το άλλο.Και σε εμένα και σε φίλο μου ενώ τα αμάξια είναι στην σειρά σταματημένα και εμείς περνάμε από ανάμεσα να μας βλέπει το αμάξι και να μας κλείνει επίτηδες τον δρόμο.Σαν να θέλει να πέσει επίτηδες πάνω μας.Χωρίς  πλάκα τι να πω με αυτά που συμβαίνουν.Μόνο ένας ΜΑΛΑΚΑΣ θα έκανε κάτι τέτοιο.Εγώ πιστεύω πως αν δεν προκαλεί ο ένας τον άλλο θα μπορούσαν να είναι όλα μια χαρά.Τα αμάξια το ένα πίσω από το άλλο ώστε να υπάρχει χώρος και τα μηχανάκια να περνάνε ανάμεσα αλλά προσεχτικά!!!

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
Αυτό όμως που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι με νομοθετικό διάταγμα του 2001 επιτρέπεται η κυκλοφορία των μοτοσικλετών ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Η μοναδική χωρα που είχε αυτόν τον περιορισμό ήταν η Γερμανία μέχρι το 2003.
εχω την εντυπωση οτι η διηθηση εξακολουθει να ειναι παρανομη,θα ηθελα να μας πεις περισσοτερα για αυτο το διαταγμα για το ψαξω...
κατα τα αλλα και εγω μοτοσυκλετιστης ειμαι και εδω και ενα χρονο που οδηγω μηχανη βλεπω οτι αυτο με εχει βελτιωσει και στο αυτοκινητο γιατι απλα εχω περισσοτερα ερεθισματα πλεον και επιπλεον εμπειριες.σαφως υπαρχουν πολλοι μαλακες αναμεσα στους μοτοσυκλετιστες αλλα αυτοι δεν μας χαρακτηριζουν ολους.

και  για να μην λεμε πολλα σας παραθετω ενα στατιστικο που λεει πολλα
απο τα 10 ατυχηματα μεταξυ αυτοκινητου και μοτοσυκλετας ο οδηγος αυτοκινητου ευθυνεται στα 7.πηγη το περιοδικο μοτο,θα βρω στο αρχειο μου το τευχος για να το επαληθευσει οποιος θελει

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Φιλε μου το Κουρσαρος δεν μου φανταζει καθολου γραφικο / οποτε το ακουω ανατριχιαζω σαν να εχει σκοτωθει ο δικος μου αδελφος / αυτο το τραγουδι αναφερεται νομιζω στον αδελφο του Παπακωνσταντινου που ειχε σκοτωθει με μηχανη / για αυτο παιδια προσοχη και οχι εγωισμοι στους δρομους .....

Φίλε υπουργέ την περίοδο εκείνη ξεκίνησα να οδηγώ μηχανάκι. Την έζησα και έχω άποψη.

το τραγούδι το έχει γράψει ο λευτέρης παπαδόπουλος. Δε νομίζω οτι ο Παπακων/νου έχει αδερφό που σκοτώθηκε. Απλά γύρω από το τραγούδι αυτό έχει δημιουργηθεί μια μυθολογία - δικαιολογημένα όμως.

Το τραγούδι είναι γραφικό (πλέον) για κάποιο λόγο όχι σχετικό με αυτόν που αναφέρεις. Περιγράφει μια εποχή που ανήκει πια στο παρελθόν. Και κατα την οποία όλα όσα περιγράφει το τραγούδι, ήταν όντως έτσι. Εποχή κατα την οποία το να οδηγείς μηχανή σε στιγμάτιζε κοινωνικά. Ήσουν ο αλήτης, ο πρεζάκιας, ο περιθωριακός.

Όσοι έχουν δει kawa gpz1100 το οποίο έχει φλοκάτη αντί για σέλα, μπολντόρι ζιγκλεριασμένο τόσο που να μην κρατάει ρελαντί, χωρίς φρένα για να είναι πιο ελαφρύ, RD500 χωρίς..τίποτα, καταλαβαίνουν. Και για τις μηχανές αλλά κυρίως για τους τύπους που τις οδηγούσαν. Οι οποίοι, πίστεψέ με μπορούσαν να ταυτιστούν με το τραγούδι.

Ναι, το τραγούδι είχε τότε νόημα. Τώρα ακούγεται γραφικό.  Αλλά όχι γραφικό με την άσχημη έννοια, ο όρος δε χρησιμοποιήθηκε με στόχο τη γελοιοποίηση.

Γραφικό με τον τρόπο που βλέπεις ένα παλιό φίλο που αγαπάς αλλά δε μπορείς πια να ταυτιστείς μαζί του γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει ενώ αυτός έχει μείνει κολημμένος στο παρελθόν.

Jimbo

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Εδώ Sin...
A, ρε 80ς...

Συνημμένα

• xoulskamikazi12nx.jpg
    xoulskamikazi12nx.jpg
    47,9 KB · Εμφανίσεις: 45

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.033
Πόντοι
8.235
Φίλε υπουργέ την περίοδο εκείνη ξεκίνησα να οδηγώ μηχανάκι. Την έζησα και έχω άποψη.

Ως παλιοτερος σε ακουω με προσοχη

Αλλά όχι γραφικό με την άσχημη έννοια, ο όρος δε χρησιμοποιήθηκε με στόχο τη γελοιοποίηση.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
jimbo που το βρήκες ρε μεγάλε; Σωστός. Και πολύ καλό avatar.

"Χούλιγκανς και καμικάζι. Ένα καυτό κοινωνικό πρόβλημα"

Γεράσιμος Ζαμπελης. Ποιός είναι αυτός;

Είναι (ήταν;) μέλος του συλλόγου "ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ"

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
74.700
Πόντοι
12.056
Ωραιο θεμα ανοιξαμε...μου θυμιζει ενα προηγουμενο με το BBC...περασμενα μεγαλεια  :rolleyes: :rolleyes:

SATYROS

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Like
34
Πόντοι
1
Μακάρι να κυκλοφορούσαν όλοι με μοτοσικλέτα. Θα σταματούσε ο «πόλεμος» που γίνεται στους δρόμους. Εγώ οδηγώ και τα 2 αλλά κέντρο κατεβαίνω μόνο με μοτοσικλέτα. Λοιπόν, πάρετε όλοι μηχανές!!
Αλλά όταν οδηγούμε:
Φοράμε πάντα κράνος (αν έχουμε λεφτάκια, να είναι καλό),
Φοράμε καλό μπουφανάκι με προστατευτικά και το καλοκαίρι,
Φοράμε γαντάκι, παπουτσάκια και παντελόνι με προστατευτικά αν είναι δυνατόν.
Δεν περνάμε κόκκινα και stop,
Δεν κάνουμε σούζες.
Έχουμε το μηχανάκι μας πάντα καλοσυντηρημένο (φρένα, φώτα, αναρτήσεις, ΛΑΣΤΙΧΑ).
Δεν βγάζουμε τους καθρέπτες μας για να το παίξουμε μούρες.
Σιγουρευόμαστε πάντα ότι ο οδηγός αυτοκινήτου δεν θα κινηθεί δεξιά ? αριστερά όταν περνάμε από δίπλα του.
Και?
ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ,
ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ (είτε ναρκωτικά, είτε ποτά).

Επισκέπτης
Και σε όλα όσα είπε ο Satyros να προσθέσω:
Αντί να γαμήσουμε 1 ώρα ένα city tour ή να πάρουμε 3 φορές κάποια πουτάνα στο σπίτι,ας τα δώσουμε να παρακολουθήσουμε ένα σχολείο ασφαλούς οδήγησης.Κατά καιρούς διοργανώνει το περιοδικό 0-300.Είχα παρακολουθήσει αντίστοιχο σχολείο στην Ισπανία,και σας πληροφορώ ότι θα διαπιστώσετε πως μέχρι τη στιγμή εκείνη ήσασταν παντελώς άσχετοι!Μαθαίνεις τρομερά πράγματα,που σου εξασφαλίζουν την επιβίωση στο πεδίο μάχης της ασφάλτου.

SATYROS

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Like
34
Πόντοι
1
σωστοοος ένα τέτοιο μάθημα μπορεί να σε σώσει από τη στραβή

vamos1

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2006
Like
4
Πόντοι
0

βαλτε τερμα την φωνη και μετα παιχτε το βιντεακι....και μετα γραψτε μου για το καθε καθρεφτακι ...εγω οταν το βλεπω αυτο το βιντεο μου κοβοντε τα ποδια...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom