Νέα

Καταστροφικές πλημμύρες - Πρωτόγνωρες εικόνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Annapurna
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 44K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dem

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Νοε 2005
Κριτικές
15
Like
6.476
Πόντοι
8.345
...το λοιπον μαγκες εχω βαρεθει να διαβαζω αναλυσεις του κωλου απο γουαναμπι αναλυτες-ξερολες! Να αναφερουν για αντιπλημμυρικα, για ποσοστα βροχης, για καταστροφη που δεν μπορουσε κανεις να αποφυγει κτλ-κτλ χωρις να εχουν ιδεα απο αντιπλημμυρικα κ γενικως απο δημοσια εργα! Παμε αλλη μια μπας κ καταλαβουν (τουλαχιστον οι υπολοιποι που διαβαζουν γιατι οι ξερολες θα βρουν κατι αλλο παλι να παπαγαλισουν, δες κλιματικη αλλαγη κτλ).
Εαν γινονταν αντιπλημμυρικα εργα, καταλληλα για το αναγλυφο της Θεσσαλιας, ενα αναγλυφο πεδινο, πρωην βαλτοι σε μεγαλη εκτσαη, με χιλιαδες χλμ τεχνητα ή φυσικα αρδευτικα καναλια, με ποταμους κ παραποταμους που την διατρεχουν απο το δυτικο ακρο (Πινδος) εως το ανατολικο της ακρο που εκβαλουν στην θαλασσα, θα αποφευγανε την καταστροφη. Και αυτο γτ με το καθε αντιπλημμυρικο εργο γινονται συγχρονως και πολλα παραλληλα συνοδα εργα που το υποστηριζουν κ το συμπληρωνουν! Τωρα εαν γινει κατακλυσμος (οπως εγινε) τα εργα θα διαχειριστουν τον κυριο ογκο, τα συνοδα θα λειτουργουσαν ως βαλβιδα ασφαλειας και τελος ναι, μπορει να γινοταν μια μικρης εκτασης πλημμυρα της ταξης των 100-200 χιλιοστων αλλα θα ηταν διαχειρισιμη και οχι η καταστροφη που ειδαμε με απωλεια ζωων, χωρια που εξαφανιστηκαν απο τον χαρτη, εκκατομμυρια ζημιες σε ζωικο και φυτικο κεφαλαιο κτλ-κτλ.
Τελικα ειχαν γινει αυτα τα απαραιτητα εργα, τα οποια ειχαν επισημανθει με ωριμες μελετες απο επιμελητηρια, πανεπιστημια κτλ? Οχι (ή γινανε αποσπασματικα χωρις συναφεια και χωρις σχεδιασμο)! Τα χρηματα δοθηκαν βεβαια, αρκετες εκατονταδες εκατομμυρια σε βαθος 30ετιας απο τα Μ.Ο.Π., ΚΠΣ και ΕΣΠΑ, μερικες εκατονταδες εκατομμυρια μολις το 2019, αλλα τοσα μετα την καταστροφη του Ιανου. Αρα μιλαμε για κακο σχεδιασμο, μιζες, σπαταλη και εξυπηρετηση ημετερων, δλδ για κατ'εξακολουθηση πολιτικο (κ υπηρεσιακο εγκλημα)!
Οσον αφορα τη οποια κλιματικη αλλαγη και την ανθρωπινως δυνατη αντιμετωπιση, σαφως και μπορουσαμε να το διαχειριστουμε! Δυο αιωνες πριν οι βορειοευρωπαιοι φτιαχναν πλευσιμα καναλια κ ποταμια με τα αλογα για την μεταφορα πρωτων υλων κ εμπορευματων , οπως επισης εδω κ αιωνες η Ολλανδια κ οι κατω χωρες βρισκονται κατω απο το επιπεδο της θαλασσας αλλα με αντιστοιχα εργα προστατευονται! Η τεχνολογια, η τεχνογνωσια και τα χρηματα για να θωρακισουμε την Θεσσαλια υπηρχαν!
That's it πρεπει να το καταλαβαιτε επιτελους, ειναι πολιτικη αλητεια και συνεχομενο εγλημα!!!
:hi:

ναι η ολλανδια δεν εχει ποτε πλημμυρες, αυτους να αντιγραψουμε

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.121
Πόντοι
6.256
Χασαμε και τον Πατουλη τον νυν Περιφερειαρχη Αττικης. Ενταξει, δεν ειχε σοβαρα προβληματα η Αττικη, αλλα επικοινωνιακα ο Πατουλης η καλυτερη του θα ηταν. Μπροστα για δημοσιοτητα. Τωρα εξαφανισμενος, επειδη του φαγανε τελευταια στιγμη τη θεση. Αλλα κουβεντα δεν ειπε. Ποιος ξερει τι θεση του ταξανε να τον βολεψουν κι αυτον μετα.
Κανονικος ξεπουλημένος .
Το σαγόνι στο πάτωμα.
Χωρις το κόμμα μηδενικό.
Ερπετό .

dem

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Νοε 2005
Κριτικές
15
Like
6.476
Πόντοι
8.345
Να το κοιτάξετε αυτό σε κάνα γιατρό, επειδή το μυαλό σας είναι σαν 70χρονου με αρχές άνοιας.

ανοια εχεις εσυ απο τις πολλες κουτουλιες που σου ριχνουν τα βραδια στα δεντρα στο πεδιο του αρεως πουστογερε αριστεριστη του κωλου

υ.γ. γελαει και ο αλλος ο χαζος με την βλακεια του μαιντανου

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
ανοια εχεις εσυ απο τις πολλες κουτουλιες που σου ριχνουν τα βραδια στα δεντρα στο πεδιο του αρεως πουστογερε αριστεριστη του κωλου

υ.γ. γελαει και ο αλλος ο χαζος με την βλακεια του μαιντανου

Καλώς. Τα ηρεμιστικά σας μην λησμονήσετε να πάρετε.

Θα ξαναπάθετε κάνα εγκεφαλικό, και αν είναι αυτή τη φορά βαρύ, δεν θα έχουμε ποιόν να γλεντάμε!

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.160
Πόντοι
2.606
Καλά πάει αυτό

dem

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Νοε 2005
Κριτικές
15
Like
6.476
Πόντοι
8.345
Λέτε να το έπαθε ηδη;

Και τι θα κάνουμε τώρα;

Τρέμω στην ιδέα... :confused::confused:

μην φοβασαι θα σε θαψω,. ο παππους περασε το 22 , πορεια μεχρι το νοτιοτερο ακρο της ηπειρωτικης ελλαδα και εφτασε τα 100. εμεις που κανουμε ζωαρα παμε για 100+

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.931
Πόντοι
19.795
Πριν πολλα χρονια στο κλειστο γηπεδο Λουτρακιου . Ουτε καν παρκε δεν ειχε, πλαστικο ηταν κατω. Ειχε καποια ωρα, το απογευμα αν θυμαμαι καλα, που το γηπεδο ηταν ανοιχτο διαθεσιμο στο κοινο να αθληθει, να παιξει μπασκετ. Γιατι για καποιες συγκεκριμενες ωρες απαγορευοταν, ηταν μονο για προπονηση ομαδων.
Οποτε ειχα παει με φιλους μου να παιξουμε κανα μονο, να ριξουμε σουτ.
Εκει βλεπω τον Κικιλια να εξασκειται στο σουτ. Και μονο. Φανατικος μπασκετικος εγω, τον γνωρισα. Επαιζε μπασκετ τοτε ακομα. Καποια στιγμη μου ερχεται η μπαλα απο αστοχο σουτ, και μου απευθυνεται ο Κικιλιας <Δωσε.> θελοντας να τον τροφοδοτησω ωστε να σουταρει. Ειχε παει για προπονηση στο σουτ (γνωστος τουβλαδορος). Εγω εκει δεν του δινω πασα που περιμενε αλλα σουταρω λεγοντας του <Τωρα δεν ειναι ωρα για προπονηση. Εδω ηρθαμε για να παιξουμε κι εμεις.> Ο Κικιλιας παιρνει μια εκφραση απογοητευσης, αλλα δεν μου ειπε το παραμικρο. Ευγενης.

Πιο μετα ηρθαν και κατι αλλοι και παιξαμε μονο. Ο Κικιλιας οχι. Ηταν ο ποδοσφαιριστης Πολυζος της Κορινθου. Διπλα η Κορινθος, ειχε ερθει στο κλειστο στο Λουτρακι να παιξει μπασκετ.
Μαγκακος ηταν. Εξ αλλου μεγαλο αστερι στην ομαδα της Κορινθου τοτε.
Ξεκιναμε το μονο, ο Πολυζος με τους δικους του, κι εγω με τους δικους μου. Καποια στιγμη βαζω τριποντο. Και λεει ενας του Πολυζου <Τι εβαλε ο πιτσιρικας;> Και του απανταει μαγκιορικα ο Πολυζος <Ε, βεβαια, αφου τον αφηνεις τελειως μονο του και δεν τον μαρκαρεις.>
:offtopic:Tυπε τι μου θυμησες τωρα, τον Πολυζο, ποδοσφαιρικη ιδιοφυια, τριμπλαριζε σε τηλεφωνικο θαλαμο, τον εφαγε ομως ο Βαρδινογιαννης, ειχε τα δικαιωματα του αλλα δεν τον πηρε ποτε στον Παναθηναικο. Τον ειχα δει σε 2 παιχνιδια, οταν επαιζε στην Ελευσινα, σε ενα παιχνιδι με την Καλλιθεα στην Ελευσινα επαιζε μονος του τους Καλλιθιωτες, τελικα κερδισε η Καλλιθεα 4-5. Την αλλη μερα η εφημεριδες γραφανε Πολυζος-Καλλιθεα 4-5.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
μην φοβασαι θα σε θαψω,. ο παππους περασε το 22 , πορεια μεχρι το νοτιοτερο ακρο της ηπειρωτικης ελλαδα και εφτασε τα 100. εμεις που κανουμε ζωαρα παμε για 100+
Καλοσύνη σας.

Και που είστε;;;

Στην κηδεία μου δεν χρειάζεται να μου φέρετε ούτε στεφάνι, ούτε λουλούδια.

Απλά ρίξτε στο φέρετρο μου ένα στριγκάκι από τα χιλιάδες λάφυρα που έχετε από τις γκόμενες που έχετε αλώσει.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.776
Πόντοι
2.356
Πάλι καλά που δεν έχουμε κροκόδειλους εδώ....
Μη το γρουσουζεύεις γιατί υπάρχουν κάτι καρχαριες που είναι και του γλυκού νερού. Μπαινοβγαινουν θάλασσα-ποταμι.
Αν δεις καμία κυρία Βαλεντίνη, εκει που κάνει την πρωινή ενημέρωση στα κανάλια, από τις όχθες του Παλαμά, να κουνάει σαν τρελή την κάμερα του κινητού και να φωνάζει ακατάληπτα, σίγουρα την άρπαξε κάνας τέτοιος. Κι αντε μετά να μπεις να σώσεις κόσμο. Δεν έρχεται και κλασσικά ο μπαγασας, με το πτερύγιο εξω απ' το νερό, να τον ψυλιαστεις.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
Μη το γρουσουζεύεις γιατί υπάρχουν κάτι καρχαριες που είναι και του γλυκού νερού. Μπαινοβγαινουν θάλασσα-ποταμι.
Αν δεις καμία κυρία Βαλεντίνη, εκει που κάνει την πρωινή ενημέρωση στα κανάλια, από τις όχθες του Παλαμά, να κουνάει σαν τρελή την κάμερα του κινητού και να φωνάζει ακατάληπτα, σίγουρα την άρπαξε κάνας τέτοιος. Κι αντε μετά να μπεις να σώσεις κόσμο. Δεν έρχεται και κλασσικά ο μπαγασας, με το πτερύγιο εξω απ' το νερό, να τον ψυλιαστεις.
Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τίποτα. Ελπίζω να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στο Βόλο το 1955.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.143
Πόντοι
9.297
Καλοσύνη σας.

Και που είστε;;;

Απλά ρίξτε στο φέρετρο μου ένα στριγκάκι από τα χιλιάδες λάφυρα που έχετε από τις γκόμενες που έχετε αλώσει.
Συγκινήθηκα ήδη...

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.160
Πόντοι
2.606
Γερο δεν πιστεύω να λες το μπαράζ του Βόλου?

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.769
Πόντοι
2.306
Τύπε, από τα μπασίματα και τα τρίποντα στην Ιατρική Αθηνών και τελικά επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, ένα τσιγάρο δρόμος. :confused:

Μιλάμε για τη χώρα που είχε Υπουργό Εθνικής Αμύνης κάποιον ο οποίος δεν είχε πάει φαντάρος και Υπουργό Μεταφορών ο οποίος κυκλοφορούσε κάποια στιγμή με πλαστές πινακίδες. :confused:
Kαι δευτερο Υπ. Μεταφορων που οδηγουσε με ζωνη ασφαλειας μαϊμου.:confused::confused:

dem

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Νοε 2005
Κριτικές
15
Like
6.476
Πόντοι
8.345
Καλοσύνη σας.

Και που είστε;;;

θα σου πεταξω ενα 2 μπαλακια του κρικετ και ενα pakol με φτερα για να φορας

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom