dem
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 23 Νοε 2005
- Μηνύματα
- 3.734
- Κριτικές
- 15
- Like
- 6.476
- Πόντοι
- 8.345
...το λοιπον μαγκες εχω βαρεθει να διαβαζω αναλυσεις του κωλου απο γουαναμπι αναλυτες-ξερολες! Να αναφερουν για αντιπλημμυρικα, για ποσοστα βροχης, για καταστροφη που δεν μπορουσε κανεις να αποφυγει κτλ-κτλ χωρις να εχουν ιδεα απο αντιπλημμυρικα κ γενικως απο δημοσια εργα! Παμε αλλη μια μπας κ καταλαβουν (τουλαχιστον οι υπολοιποι που διαβαζουν γιατι οι ξερολες θα βρουν κατι αλλο παλι να παπαγαλισουν, δες κλιματικη αλλαγη κτλ).
Εαν γινονταν αντιπλημμυρικα εργα, καταλληλα για το αναγλυφο της Θεσσαλιας, ενα αναγλυφο πεδινο, πρωην βαλτοι σε μεγαλη εκτσαη, με χιλιαδες χλμ τεχνητα ή φυσικα αρδευτικα καναλια, με ποταμους κ παραποταμους που την διατρεχουν απο το δυτικο ακρο (Πινδος) εως το ανατολικο της ακρο που εκβαλουν στην θαλασσα, θα αποφευγανε την καταστροφη. Και αυτο γτ με το καθε αντιπλημμυρικο εργο γινονται συγχρονως και πολλα παραλληλα συνοδα εργα που το υποστηριζουν κ το συμπληρωνουν! Τωρα εαν γινει κατακλυσμος (οπως εγινε) τα εργα θα διαχειριστουν τον κυριο ογκο, τα συνοδα θα λειτουργουσαν ως βαλβιδα ασφαλειας και τελος ναι, μπορει να γινοταν μια μικρης εκτασης πλημμυρα της ταξης των 100-200 χιλιοστων αλλα θα ηταν διαχειρισιμη και οχι η καταστροφη που ειδαμε με απωλεια ζωων, χωρια που εξαφανιστηκαν απο τον χαρτη, εκκατομμυρια ζημιες σε ζωικο και φυτικο κεφαλαιο κτλ-κτλ.
Τελικα ειχαν γινει αυτα τα απαραιτητα εργα, τα οποια ειχαν επισημανθει με ωριμες μελετες απο επιμελητηρια, πανεπιστημια κτλ? Οχι (ή γινανε αποσπασματικα χωρις συναφεια και χωρις σχεδιασμο)! Τα χρηματα δοθηκαν βεβαια, αρκετες εκατονταδες εκατομμυρια σε βαθος 30ετιας απο τα Μ.Ο.Π., ΚΠΣ και ΕΣΠΑ, μερικες εκατονταδες εκατομμυρια μολις το 2019, αλλα τοσα μετα την καταστροφη του Ιανου. Αρα μιλαμε για κακο σχεδιασμο, μιζες, σπαταλη και εξυπηρετηση ημετερων, δλδ για κατ'εξακολουθηση πολιτικο (κ υπηρεσιακο εγκλημα)!
Οσον αφορα τη οποια κλιματικη αλλαγη και την ανθρωπινως δυνατη αντιμετωπιση, σαφως και μπορουσαμε να το διαχειριστουμε! Δυο αιωνες πριν οι βορειοευρωπαιοι φτιαχναν πλευσιμα καναλια κ ποταμια με τα αλογα για την μεταφορα πρωτων υλων κ εμπορευματων , οπως επισης εδω κ αιωνες η Ολλανδια κ οι κατω χωρες βρισκονται κατω απο το επιπεδο της θαλασσας αλλα με αντιστοιχα εργα προστατευονται! Η τεχνολογια, η τεχνογνωσια και τα χρηματα για να θωρακισουμε την Θεσσαλια υπηρχαν!
That's it πρεπει να το καταλαβαιτε επιτελους, ειναι πολιτικη αλητεια και συνεχομενο εγλημα!!!
ναι η ολλανδια δεν εχει ποτε πλημμυρες, αυτους να αντιγραψουμε
Stormvloed 1916 fataal voor Zuiderzeecultuur | Historiek
Terwijl de Groote Oorlog van 1914-1918 achter de zuidgrenzen van ons land al uitzichtloze vormen had aangenomen voltrok zich in het neutrale Nederland, langs de Zuiderzee, in januari 1916 een bijna onvermijdelijke natuurramp.
historiek.net
Ooggetuigen van de Watersnoodramp (1953) | Historiek
Direct na de Watersnoodramp van 1 februari 1953 schreef de burgemeester van Battenoord op Goeree-Overflakkee een verslag, gebaseerd op zijn ervaringen en die van vijftien anderen. De situatie in Battenoord was representatief voor de ontwikkelingen overal in het rampgebied.
historiek.net